Şimdi Ara

HDD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki HDD var bir kaç gün öncesine kadar yoktu şu son zamanlarda olmaya başladı. Geçen biosta takılıyordu zorlayınca SATA 3 HDD hatası verdi. Ama açıldı sonra düzeldi bir şekilde zorladım çok. Sonra HDD çalışıyordu. Fakat ara sıra üzerine gittiğimde bir şey yapınca HDD üzerinde(yükleme, indirme vs.) pc komple kitlenio donuo zorla kendine gelio bir fare hareket edio. Ama bu HDD'nin onla alakası yok. 160 GB'lık HDD'ye kurulu sistem, diğer sorunlu olanı 1 TB. Kafasına göre çalışıyor anlicanız bazen sorunsuz bazen sorun çıkarıyor.

    Ne şimdi bunun sorunu amacı ne bana neden zorluk çıkarıyor?

    AYRINTI:

    Windows 10'da oluyordu bu sorun(1 TB kurulu HDD) Windows 7'de(160 GB HDD) sorun yoktu. Ama ikisini birleştirince(Bir çalıştırınca/SATA power kablo vs.) anladım sorunun HDD kaynaklı olduğunu. Ama ara sıra normal çalışıyor bazen sorun çıkıyor.

    Diğer bir hususta bios açılırken SATA3 HDD'de hata veriyordu(Command Failed) tek her şey sorunsuz. Sorunun HDD olduğu kesinleşti sanırım şu ana kadar. Ve bu gün dünde oldu ama mavi ekran vermedi. Bu gün ise bir iki kez olduktan sonra mavi ekranda şu hata vardı: BAD_POOL_HEADER
    Ayrıntılı şekilde hata kodlarını vs. verdim şu an normal çalışıyor HDD açılıyor ama sorun çıktığı an HDD'deki dosyalara ulaşmak uzun sürüyor(açılması vs.) ilginç bir sorun.







  • Mucosoft kullanıcısına yanıt
    hd tune ve benzeri programlarda smart verilerini kopyalarsanız veya kendinizde bakabilirsiniz bad sector vs varsa zaten hdd sorunludur.. yani detaylara boğulmaya gerek yok.. tabi bağlantılarda da sorun olduğunda smart değerlerinın bazıları hata verebilir fakat ciddi badsector tarzı hata veriyorsa bence o hdd yada hdd lerin ömrü dolmuş.. önemli verilerinizi yedeklemelisiniz fakat böyle kullanmaya devam etmek istiyorsanız dilediğiniz kadar edebilirsiniz.. bir başka konu garantisi varsa hemen garantiye yollamanız lazım kesin değişim yaparlar. tabi sorun hdd se.
  • casual kullanıcısına yanıt
    HDD daha yeni sayılır 1 sene 3 aya yakın oldu bu sorun Windows 10 kurduktan beri dahada belirginleşmişti. Yani aşırı yavaştı dosya sistemi vs belli oluyordu.

    160 GB'lık HDD 100 MB/Sn. ama 1 TB HDD 5 MB/Sn. arada büyük fark var. En son dün akşam biosu sıfırladım sonra disk gözden geçirme(daha önce yapmıştı ama tekrar yaptı) yaptı sonra şu ana kadar sorun çıkmadı. Ama HDD'de sorun olduğu kesin yavaş bir HDD.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.