Şimdi Ara

HDD Diyot Patladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.

    Dağıttığım eski pcmin HDD'sini değerlendirmek için ucuza kaçarak 20 liraya 3.5" HDD kutusu aldım. (benzerlerinin fiyatı en az 60 lirayken) Sizinde tahmin edeceğiniz gibi ucuz etin yahnisi hesabı yarım saatlik bir performansın ardından HDD kutusunun adaptörü gümledi. HDD ye baktığımda da 6V 8A lik SMD diyotun patladığını gözlemledim

    Şimdi sizden bazı konularda yardımınızı istiyorum:

    Ben bu diyottan bulamıyorum bulabileceğim bir web sitesi yada herhangibir satıcı biliyorsanız pek güzel olur.

    Yok eğer bulamazsın derseniz, bu diyotun HDD'yi korumak için bir sigorta olarak görev yaptığını düşünüp, diyotu komple sökerek iki ucu kısa devre yaptırıp diyotsuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilir miyim?

    Yada bu SMD diyot yerine kullanabileceğim, daha kolay bulunabilen alışılagelmiş silindirik diyotlardan kullanabilir miyim? Bir elektronikçi 1N4001K diyot önerdi ama güvenemiyorum.

    Birde konuyu elektronik bölümüne taşırsam daha iyi mi yardımcı olurlar?

    Şimdiden teşekkürler, saygılar.

     HDD Diyot Patladı HDD Diyot Patladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aynı hdd'den bulup değiştirebilirsiniz hocam.Satılıyor olsa bile adetli şekilde satılacağını sanmıyorum.Genelde bu tür elektronik devre elemanları onlu 100lü şekilde satılıyor.
  • bozuk bi hdd bulup ondan alabilirsin.

    hemen hepsi aynı sistemi kullanıyor zaten mutlaka vardır hdd boardı üzerinde
  • Cevaplarınız için teşekkürler anlaşılan pc tamircilerinin yolu gözüktü. Umarım ufacık bir diyot için ellerindeki bad sectorlü HDD'yi komple satmaya kalkmazlar gerçi diyotu sökmekle uğraşıcaklarını pek sanmam neyse bulucaz bir şekilde.

    Bilginiz dahilinde ise şunuda sorayım, aklımda kalmasın olduki bozuk bir HDD bulamadım ilk mesajda da dediğim gibi diyodu komple söküp iki ucu bağlayarak HDD'yi çalıştırabilir miyim sonuçta diyot bir güvenlik elemanı devrede aktif bir görevi olduğunu sanmıyorum içindeki verileri kurtarmaya yetecek kadar çalışsa yeterli benim için sonrasında aynı durumun yaşanması dahilinde HDD nin komple gideceğini biliyorum ama dediğim gibi verileri almaya yetecek kadar çalışması yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komrat16 K kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğimiz devre bir lamba,diyot ve pilden oluşsaydı haklısınız derdim ancak durumun o kadar basit olduğunu sanmıyorum.Eğer denerseniz çalışadabilir bozuladabilir.En güzeli başka bir hdd boardı bulup ondan diyotu sökmek.
  • Pekala öyleyse diyot temin edene kadar beklemekten başka çarem yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey benim benim başımada geldi hdd güç kablosu dönüştürücü ((power grişleri molex ten sata hdd güç çevirici kablo )) onun kısa devre yaptı ve aynı parçayı yaktı gittim bi elektirikçiye yaptırdım halen problem yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.