Şimdi Ara

Hayatından Usananlar Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birçoğumuz ekonomiden parasızlıktan hak ettiğimiz şeylere ulaşamamaktan yakınıyoruz ama meseleye geniş açıdan farklı bir perspektif kazandırmak adına sizlere bir ufuk açmak istiyorum.


    Güncel olayları takip ediyorsanız, genellikle usulsüzlüklerle bir yere gelenlerin, zengin olanların mutlaka foyasının ortaya çıktığına şahit oluyorsunuzdur. Yani yediği haklar burunlarından geliyor. Usulsüzlük yapmadan emeğiyle bir yere gelenler ise çok zor yollardan tırnaklarıyla kazıyarak nispeten az olana tamah etmek zorunda. Çünkü dünyanın adaleti yok. Kim nerden ne kadar koparırsa mantığı açgözlülük insanı ele geçirdi mi durmak bilmez. Evet siz fakir olabilirsiniz canınız sıkılabilir ama yüksektekilere bakın. Malları çok, belki karı kızları da çok. Ama eminim karmaşık ilişkiler ağına girdikleri için birçoğunun vicdanları rahat değil, rahat uyuyamıyorlar, huzurlu değiller. Önemli olan şu hayatta temiz ve bağımsız kalabilmek. Bunu yapamayanlar için hesap günü illa ki geliyor. Mesela hayatta her şeye çok kolay bir şekilde sahip olanlara bakın ya da her şeyi tadanlara... Bir süre sonra intihar ederler. Halbuki çok mutlu görünürler, çok sevilirler her şey onlarındır ama bu yetmez... Bence burada düşünülmesi gereken çok büyük bir durum var. Önemli olan çok para kazanmak, kıza sahip olmak, itibar kazanmak değil. Bunlar şekli şeyler. Özünüzden eminseniz statünüz ne olursa olsun ya da başkası ne derse desin şunu fark edeceksiniz ki kafanız rahat. Geceleri rahat uyuyabilmek çok önemli. Dünya kadar malı olanın dünya kadar derdi olur demişler. Bırakın her şey onların olsun,biz yağımızda kavrulmaya devam edelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 2 Temmuz 2022; 2:32:21 >







  • Anlattıkların fakirleri avutmak için yazılmış masal.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Nereden baktığına bağlı. Böyle görmek istersen böyledir ama güncel olayları geniş bağlamda düşünüp büyük resme baktığında görünen çok açık: Mal mülk huzur getirmiyor. Hevesini aldıktan sonra ne olacak? O heves bir gün sonlanmayacak mı? Fakirler neden fakir onu hiç düşündün mü? İnsanı tanımak lazım. İnsan doymaz hiçbir zaman. O yüzden dünya bu halde. O yüzden fakirlik diye bir şey var. O kadar zenginin intihar etmesini nasıl açıklayacaksın?

  • Saçmalık.

  • Son zamanlarda konu dışında açılmış en mantıklı konu.
    Fakat konu dışı üyeleri bu konuyu sevmez. Normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli olan tip değil iç güzellik denmesi gibi bir yazı olmuş.

  • seni dünyanın en güzel kızının yanına koysak, hevesini aldıktan sonra karakteri batmaya başlayacak. Öyle olmasa ünlüler 2 gün evli kalıp boşanmazlardı

  • namaste1968 kullanıcısına yanıt

    argüman sunamıyorsunuz sadece saçmalık demekle olmaz. argüman sunun neden saçma? sunamazsınız çünkü doğruları söylüyorum doğruyu söyleyen de sevilmez  

  • Bu konu DH'ye fazla gelir. En kaslı en zengin değilsen mutlu olamazsın buraya göre.

  • Hocam dediklerine büyük oranda katılmıyorum ve bunu argümanlarla anlatıcam.

    Şimdi bir insanın psikolojisini temel olarak ikiye ayırabiliriz. Birisi evrimsel psikolojidir, bir diğeri ise ruhsal. Biz evrimsel bakış açımızı da digerini de tamamen reddedemeyiz. Bu büyük bir zaman kaybına yol açacaktır. Aynı zamanda psikolojimizi yerle bir edecektir. Evrimsel olarak insanın çeşitli ihtiyaçları vardır. En önemli ikisi de cinsellik ve bir şeylere sahip olma dürtüsüdür. Bu şekilde insan, hayatını "gerçek" şekilde yaşama şansı bulur. Ama bununla beraber bazı etik ve toplumsal normlar vardır ki bu ise işin diğer bir yanıdır. Bu da tamamen reddedilirse insan manevi varlığını yitirir ve bu kadar insanın yıllarca oluşturmuş olduğu zeka ürünü bir ortamın dışında kalır. Bir insanın kendini taze, mutlu ve tamamlanmış hissetmesinin yolu bu ikisini dengede tutarak yaşamaktan geçer. Her insan sahip olması gerektiği anda bişeylere sahip olmalıdır. Yani 30 yaşına gelipte hala cinsel hayatı olmayan bir kişinin psikolojisi çoktan yara almıştır, bu adama gidip olsun bak diğerlerı hızlı tüketiyor sen hala cinsellik yaşamamışsın bir hayat amacın var diyemezsin. Ki zaten bu tarz şeyler sürekliliğe sahiptir. Ben cinsellikten bıktım paradan bıktım demek farklı bir problemin yoksa söz konusu değildir. Bundan dolayı bir şeylere sahip olamayınca "olsun be bu beni taze tutuyor" demek büyük bir bahaneden ibarettir ve sağlıksızdır. İnsan asla kendini kandırmamalıdır. Bol bol cinsel hayatı ve parası olan insanların problem yaşamalarının sebebi bunlara sahip olmaları değildir. Bunları etik normları tamamen terk ederek yaşamalarıdır. Kendilerini bu dopamin çokluğuna fazla kaptırmalarıdır. Bu farklı bir sorundur. O kontrol mekanizmasını geliştiremedilerse farklı bir alanda değerlendirilir. Ama bir kişinin yeteri kadar parası ve uyumlu bir sevgilisi aynı zamanda da düzenli bir cinsel hayatı yoksa hiç kendini bunlarla kandırmasın. Bu bariz bir eksikliktir. Hayat kalitesini de büyük oranda düşürür. Tabi Türkiye'de bu eksikliğin sebebi büyük oranda toplumdur. O açıdan içiniz bir tık rahat olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt

    Hocam ortada bir istatik verisi ya da somut bir kanıt yok. Aklınıza gelenleri yazmışssınız argüman istiyorsunuz. " Ama eminim karmaşık ilişkiler ağına girdikleri için birçoğunun vicdanları rahat değil, rahat uyuyamıyorlar, huzurlu değiller" böyle demişssiniz kaç kişi tanıyorsunuz bu halde vicdanları rahat olmadığına gayette kendinden emin bir şekilde eminim diyorsunuz. "Mesela hayatta her şeye çok kolay bir şekilde sahip olanlara bakın ya da her şeyi tadanlara... Bir süre sonra intihar ederler" yine kimse bir şeyler demişssiniz ama ortada somut veri yok kim bunlar hani nerede intihar edenler ya da oranları kaç? Şimdi Forbes Real Time zenginlerine bakıyorum. Hiç gece vicdanım rahat değil uyayamıyorum ya da intihar ettiğine dair bir haber yok. Bu altında rasyonel dayanağı olmayan sözlerle kendi düşüncenize yakın kişiler harici destek bulamazsınız.

  • namaste1968 kullanıcısına yanıt

    Hocam siz güncel olayları hiç takip etmiyor musunuz ben anlamıyorum ki... Yani söylediklerim aslında önünüzde duran şeyler ama hala somut kanıt arıyorsunuz. Linkin Park'ın solisti ya da robin williams neden intihar etti? Bu insanların yerinde olmak isteyen bir sürü insan var. Ayriyeten sedat peker olayları,iktidar kavgaları... Hiç mi gördüklerinizi yorumlamıyorsunuz kafanızda. Daha nasıl bir rasyonel dayanak olabilir?

  • KlavyeKlavye K kullanıcısına yanıt

    Tamam güzel yazmışsınız ancak fikirlerinize katılmıyorum. Neden:


    İnsan doğasının temelinde yer alan dürtüleri inkar edemeyiz aksi takdirde psikolojimiz alt üst olur demişsiniz. Ben de inkar etmiyorum zaten, sadece bütüne bakıyorum. Yani filmin ilerisinde yaşanacakları görüyorum,biliyorum ve bu benim sahip olduğum dürtülerimin ne kadar anlamsız olduğunu gösteriyor. Çünkü dediklerinize göre insanı faal tutan iki etken var: Tüketmek ve üremek. Bunları dengede tutarak yaşamak iyi bir yaşamın anahtarı size göre. Ama işte insan doğası böyle çalışmıyor. Sahip oldukça daha fazla sahip olmak isteyeceksiniz. Öğrendikçe daha fazlasını keşfetmek isteyeceksiniz ama bunlar sizi mutlu sona ulaştırmayacak. Daha da doyumsuz olacaksınız. Etik normları bir süre sonra sallamamaya başlayacaksınız çünkü kim takar bu saatten sonra etiği? O çizgiyi çoktan aşmış olacaksınızdır. Toplumsal normlara göre hareket eden bir insanın mutlu olma ihtimali yok. Anlamı buralarda aramak saçma. Çünkü siz kendi kurduğunuz krallıkta da mutlu olabilirsiniz, eğer mutlu olmasını bilirseniz. Sürü psikolojisiyle hareket edilmez. Zamanında fetöcüler ağaydı paşaydı şimdi ölülerine bile bakılmıyor. Bu bir anda oldu,bilemezdiniz. Ama zamanında fetöcü olmamak sistemin kabul etmediği bir şeydi. İnsanların kurduğu düzene göre yaşamanın anlamı yok. Ben çevremde evli olup da üreyip de mutlu olan görmedim. Çünkü bunlar yiyecek gibi, tadını aldığınızda hevesiniz geçtiğinde sizin için çok standart bir şey olacak. Hayatta her şeyi tadıp yaşayacak bir şey kalmadı, hayat çok kolay diyip intihar eden zenginler yok mu? araştırın. diğerleri yaşıyorsa da nefsi hala onları koşturdukları içindir. Demek istediğim anlamı her yerde bulabilirsiniz,görmesini bilirseniz. ama malım yok karım yok diye ağlayarak gezerseniz emin olun bunlar olduğunda da mutlu olamayacaksınız garanti veriyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 2 Temmuz 2022; 14:43:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.