Şimdi Ara

Hayata karşı hiç motive değilim, sizde durumlar nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DH ailem, hayatımda hiç olmadığı kadar motivasyonsuz, enerjisizim.


    • Özel sektörde çalışıyorum işime karşı hiç motive değilim adeta her gün zorla çalışıyorum. Evden çalışıyorum ona rağmen her online toplantı işkence gibi geliyor.
    • Yüksek lisansa başladım, ödevleri ve sınavları laf olsun diye yaptım notlar umurumda değil. 1 dönem oldu, inanın ne öğrendin derseniz hiçbir şey öğrenemedim. (İyi bir özel üniversiteye tam burslu girdim).
    • Kendimi geliştirmek için birkaç program öğrenmeye heveslendim, kurulumlarını yaptım sonra açıp 1 ders bile izlemedim.
    • Spor salonuna giderdim onu bıraktım.
    • Hayatta mal mülk gibi bir hedefim kalmadı ne araba ne ev hepsi hayal mevcut ekonomik durumda. Elimde biriktirecek para kalmıyor. Hayat amacım yok.
    • Oyun oynamaktan keyif alırdım artık ondan da hiç keyif alamıyorum, bilgisayarım da eskidi yeni oyunları açamıyor birçoğu kasıyor.
    • Kütüphanem kitap dolu ama okuduğum kitap uzun süredir 0...



    Bilgisayarı açıp boş boş takılıyorum, twitch açıyorum twitterda vb. vakit öldürüp "Next Day" diyorum. Minimum 1-2 aydır böyle hissediyorum... Sizde durumlar nasıl?


    Not: Manita yap demeyin evliyim   Konuyu muhabbet olması, belki bu Pandemi döneminde veya mevcut durumunda aynı durumdaki arkadaşlar ya da bu dönemi geçirip bundan çıkan arkadaşlar varsa yazsın konuşalım diye açıyorum... Bir yanım diyor bu durum çok normal, zor dönemlerden geçiyoruz, bir yanım da ne bu hal hayatı yaşamıyorsun günler geçip gidiyor... Arada kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jiraiya -- 5 Şubat 2022; 0:16:41 >







  • Hocam ben de üni öğrencisiyim. Çok zor geçen bir dönemin ardından sadece 1 haftalık tatille daha zor bir döneme başlıyorum. Pazartesi 9’da dersim var. Sizin düşündüğünüz gibi düşünmeye aşırı eğilimliyim. Ama görüyorum ki bu şartlar altında gayet normal bu kaybolmuş amaçsız hissetmek. Ama önemli olan bu durumda çok fazla patinaj yapmamak. Ben 10 sene sonra çok mutlu olacağımı düşünüyorum. Final sınavlarına çalışırken şunu anladım ki bir şekilde süreçten zorlanmaktan keyif almak lazım çünkü geliştiğimize işarettir. Ayrıca 2-3 sene sabredip bir alan üzerine çalışırsanız sevdiğiniz alana iş de bulabilirsiniz bence. Hem ülkenin durumları da bir nebze olsun daha iyi olacaktır. Karamsar durum yoktur, karamsarlıkta ısrar eden insanlar vardır.
  • Öngörememek olabilir mi
  • Kpss çalışasım gelmiyor

    Atanan öğretmenin biri yazmış. Tekirdağda 3 bin liraya ev kiraladım diye. Zaten yeni öğretmenin maaşının yarısı kiraya gidiyor
    1000 TL fatura say. 4000 bin TL sırf havadan gitti. Daha bunun yemesi içmesi sosyal aktivitesi giyimi kuşamı derken kenarı hiç para atamayacak. Eee bazen diyorum ulan bu kadar emek bunun için mi
  • Hayatta kalmaya çalişiyor ülkenin yarisindan fazlasi.Hani bir yerden 4 5k para gelse insanlara mesleklerini birakir bircoğu.Çok sacma bir hal var ülkede.

  • İyi hissetmek kitabını okumanı tavsiye ederim. Baştaki uygulamaları hayatına uygularsan düzelecektir depresif düşüncelerin.
  • azimlibirisii kullanıcısına yanıt

    Valla sanırım depresif düşüncelerim var gerçekten, sadece farkında değilim. Gerçekten kendi kendimi mi enerjisiz yapıyorum, her gün böyle olamaz bir insan gerçekten. Yataktan enerjik uyandığımı hatırlamıyorum doğru düzgün. Bakacağım hocam teşekkürler

  • kimseden tavsiye alma. pozitif olmayanı hayatından memnun olmayanı enerjisi olmayanı öldürmek üzerine bu hayat. doğal seleksiyon ve bilimum çıkarcılık kafasıyla dönüyor.


    pozitif olmak zorunda değilsin birader. enerjin de nasıl göründüğün de beni ilgilendirmez.


    bir türlü aşamadınız şunu. kimseyi size karşı bir suç işlemediği sürece yargılamayın. uzlaşmacı dili kullanmayı öğrenin.


    herkesi pergel gönye ile aynı kalıbın içine sokamazsın.


    bir insan mutsuz ise mutsuzdur. doğru yoktur. hepsi yorumdur.


    böyle b.ktan bir sistem ve dünyanın içerisindeyiz işte. deccallerin harika hayatlar için akıl verip durduğu ve sürekli tuzaklar kurduğu.

  • evden çalışmak bir nimettir bunun kıymetini bilmelisin bence.

  • taııbuv kullanıcısına yanıt

    Evet evet tabii farkındayım hocam. Hele İstanbul gibi bir şehirde büyük nimet. Yıllarca nasıl gidip gelmişiz, yolda vakit ve enerji kaybetmişiz aklım almıyor. Ama uzun süre evden çalışınca da psikolojik etkileri oluyor bundan da kaçamıyorsunuz maalesef.

  • pandemiden sonra hayatımın/hayatımızın çok değiştiğini hissediyorum. hastalığı daha yeni atlattım bu arada, 7-8 günde düzeldim aslında hastalık zor geçmedi ama psikolojik olarak yordu. gerçekten eski hevesim yok benim de. bir şeyler yapıp kurtulmam lazım bu durumdan. hava da etkiliyor beni yazın çok daha mutluyum, ılık yaz akşamlarını özledim
  • Swonz kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun hocam. Hava da inanılmaz etkiliyor, yaz gelsin diye bekliyor insan. Ama bu gidişle sadece kamp tatili yapabileceğiz gibi, oteller Ruslara kalır  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.