Şimdi Ara

Havalı Tüfek Tavsiyeleri,Önerileri Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten Selâmün Aleyküm Arkadaşlar.
    Böyle çok konu açıldı ama kusura bakmayın.Herkesin isteği farklıdır diyerek bende açayım dedim.Bende hobi,stres atma ve atıcılığımı geliştirme amaçlı havalı tüfek almaya karar verdim.Doğa yürüyüşü yapmayı,pikniği,kampı bilhassa balığa gitmeyi çok severim.Bazen balıkta bekle bekle insanın canı sıkılıyor.Bizde şişe falan bulup sapanca atış yaparız balık gelene kadar.(Malum sazan avı extra sabır avı ) Bu yüzden vakit geçirmeye stres atmaya iyi gelmesi,hobi için bir havalı tüfek alayım dedim.Kara avcılığına da merak var bi de. Kara ya talim olması atışlarımın gelişmesi de bir sebeb tabi.(Havalı tüfekle av yasak diye hatırlatma yapmanıza gerek yok biliyorum.)
    Ben biraz araştırdım tabi ama malüm çok karmaşık konu.Pcp si yaylı sı, pistonlusu.Aslında pcp alacaktım ama pompası tüpü çok pahalıya geliyor.Bende yaylı ve yaysız(piston sıkıştırmalı) diye diğer 2 seçenek olduğunu öğrendim.Benim için önemli olantüfeğin güçlü olması.Malum güçlü tüfek teper ama zaten benim amacım tepmeye alışmak.(Kara avı için).Bu yüzden tepmesi pek önemli değil,Çok güçlü bir tüfek olmasını istiyorum.Ama dürbüne ve silahın kendisine pek zarar gelmemesi için kaliteli tepmelerde ha bire civataları sıkmak gerekmeyecek tepmelere karşı bir takım geliştirilmiş sistemli(kaliteli) tüfek varsa isteğim o yöndedir.Dürbün,susturucu gibi eklentiler takılabilmeli. Birde pcp lerde şarjörlü bir model gördüm.Yanılmıyorsam 10-12 mermi birden alıyor.Yani tabiri caizse(Yarı otomatik veya otomatik ne deniyorsa..)
    Bütçe[en fazla 750]

    Pcp olmayanlarda(yaylılarda) böle bir model varmı bulamadım eğer varsa öle bir model olmasını istiyorum.Siz değerli forum kullanıcılarından bukonuda çok tecrübesi, bilgisi olan var MAŞALLAH Banada yardımcı olursanız çok sevinirim.ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    Not:Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. ALLAH okuyanın gözüne sağlık şifa versin.Afiyet versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutti_1987 -- 24 Eylül 2013; 18:56:02 >







  • Anladığım kadarıyla pcp istemiyorsunuz .yaylı tavsiye edeceğim size...Bir kere stres atmak için alıcam diyorsunuz ucuza yerli veya dandik ispanyol çin mallarından alırsanız stres atmak yerine daha çok stres olursunuz...Bütçenize birazdaha ekleyin güçlü tüfek olarakta diana 48-52-54 serilerinden birini alın üzerinede sportsmatch markalı dampa almalısınız .dürbün ömrü ve ayarının bozulmaması için ..Birde yaylı tüfek sertifikalı bir dürbün alırsanız iyi olur diana ,gamo yada hawkenin az yaklaştırmalı dürbünlerinden olabilir...Mercek çapı 40mm geçmemeli...Bu dediğim seti hazırlarsanız evladiyelik bir sistem olur banada dua edersiniz. Dediğim gibi dandik bir set yaparsanız onlarca problem sizi bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evt pcpler pahalı geliyor.butceni artır demisson mesela ne kadar model örneği verirsen sevinirim.teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mutti_1987 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güzel bir hobiye başlama kararı almışsın.
    Böyle bir havalı tüfek satıyorum. Fiyat/Performans ürünüdür. -->http://forum.donanimhaber.com/m_81794322/f_//tm.htm#81794322
    Başlangıç olarak gayet idealdir.

    Tekrardan hayırlı olsun. iyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesmeyut

    Hayırlı olsun. Güzel bir hobiye başlama kararı almışsın.
    Böyle bir havalı tüfek satıyorum. Fiyat/Performans ürünüdür. -->http://forum.donanimhaber.com/m_81794322/f_//tm.htm#81794322
    Başlangıç olarak gayet idealdir.

    Tekrardan hayırlı olsun. iyi forumlar.

    Tesekkurler AMA onceligim sarjorlu.yayli pistonlularda sarjor varmi bilmiyorum AMA varsa onlar onceligim.taro otomatik,otomatik varsa.bilgisi olann varsa yardimci plain lutfen.tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750 lira civarına 2. el pcp set bulunabilir. bence onlara bakın
  • Tufekler hakkında biraz bilgim olsada tecrübem yok.hangi model 2. El ödp mesela?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.