Şimdi Ara

Hard Diskim bozuldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dün bir anda oldu bu arıza. 2. diskime ulaşmaya çaılışınca ulaşamayıp disten cevap alamadı sistem.sonrada disk AHCI modunda olduğundan usb bellek çıkarır gibi disk sistemden kendini çıkarttı.windows donanım çıkartıldı sesi verdi.bilgisayarımda da disk görünmedi haliyle.disk kendini kapattı yani.

    bilgisayarı bir çok kez kapatım açmama rahmen sorun aynıydı.ilk açtımğımda tam dosyalara erişiyodum ki gene disk cevap vermemeye başlıyordu.

    bugün bu arızayı hiç yapmadı.ancak resimdeki gibi uyarılar görünüyor diskte.ayrıntılı olarak bunların açıklamasını söyleyecek varmı.bir anda diski kaybede bilir miyim? servise göndereyim mi acil? bir de servisde değişim verilir mi? diskin neresini tamir edecekler ki?
     Hard Diskim bozuldu mu? Hard Diskim bozuldu mu?







  • Hard diskinde bad sector oluşmuş. Disk de yedek sektor atamış. İlk sarı kısım o. İkinci sarı kısım da bununla alakalı bir durum. (bozuk verinin kopyalanması sırasındaki hata idi sanırım.) Sonuncuyu bilmiyorum. Bu değerler yükselme gösteriyor ise bir yerden sonra yedek sektör bitecek ve hard disk'te bozuk sektörler görülmeye başlanacak. Aynı dert bende de var. Ben garantiye yollayacağım. Sen de vakit kaybetmeden yolla bence.
  • tarama yaptım bad sektor buldu.sapa sağlam diskti yaa.gözüm gibi bakıyordum. 1. sistem diskime (500gb) bile ne işkenceler yaptım birşey olmadı.buna olması koydu bana (2tb bu).
     Hard Diskim bozuldu mu?
  • Servise gönderirsen değişim yapılır. Disklerde tamir diye birşey yok. (Türkiye için)
  • akşam baktım malesef garantisi yokmuş. 2010'da almışım garantimi kalır bozulmasın diye dua etmekten başka çarem yok

    servisle konuşup elektrik kesintisindendir diye belge alırsam elektrik şirketinden para koparabilirim.bunu düşüeyim ben biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IPv6 -- 2 Mayıs 2014; 6:12:59 >
  • Önemli dosyaların varsa onları almaya bak, bu saatten sonra bozulmasın diye ettiğin dualar işe yaramaz.
  • önemli dosyalarım en az 500 gb nereye sığar bu kadar dosya. ben en iyisi o dosyaları tekrar nerden nasıl bulup indireceğimin listesini yapayım bozulursa yenisini alınca indirmeye bakarım artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IPv6 -- 2 Mayıs 2014; 10:17:01 >
  • Bozuk sektörleri görünüşte silip, oraların çalışmasını önleyen bazı programlar mevcuttu sanırım. İstersen araştırıp bir dene. Belki o şekilde kullanabilirsin bir süre daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.