Şimdi Ara

Hard Disk tamir edebilen yer lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar elimde bir adet 500 GB Hitachi HDD var ve ağzına kadar veri doluydu. Bugün ufak bir kaza sonucu yaklaşık 20 cmlik bir mesafeden yere düştü. Disk artık açılmıyor sürekli tak tak diye ses çıkarıyor(muhtemelen okuma kafası) Diskin garantisi hala devam etmekte ama garantiye yolladığımda büyük ihtimalle yenisiyle değiştirirler.

    Sorunum ise şu; disk veya parası benim için önemli değil ama içindeki veriler oldukça değerli. içindekiler kurtulduktan sonra disk veya garantisi umrumda değil bu konuda bildiğiniz yardım alabileceğim bir yer biliyorsanız yardımlarınızı bekliyorum. mümkünse antalya-ankara veya istanbul merkezli olursa iyi olur.



  • İstanbul Kadıköy Yazıcı işhanı bu işin merkezi orda iyi yerler var handa en üst katta sanırım...
  • aynı model hdd yi al ve içindeki diskleri değiştir tabi çok zor bi iş
    eğer önemli vs vs dersen 500-600 ytl para isterler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cturna -- 22 Kasım 2020; 13:30:6 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cturna

    aynı model hdd yi al ve içindeki diskleri değiştir tabi çok zor bi iş
    eğer önemli vs vs dersen 500-600 ytl para ister şeref...ler


    hddnin içindeki diskleri değiştiricek yeri trde olucağını pek sanmıyorum eğer tozlu bir ortamda açarsanız anında toz zerrecikleri girer bu tozlar yazma/okuma kafası ile disk arasına girdiğinde de hata ile karşılaşırsınız
  • bu işi izmirde ucuz yapan bir yer biliyorum özelden ulaşırsan sana yardımcı olmaya çalışrım
  • seagate 40 gb 7200 baracuda harddiskim şebekedeki voltaj dalgalanması nedeniyle bilgisayar tarafından tanınmıyordu,hatta harddik bağlıyken işlemci fanı bile devreye girmiyordu.aynı model bir harddiski 2. el olarak aldım.kartlarını değiştirdim.harddikte hiç hareket yoktu.
    motorunun arızalı olabileceğini düşünüp onuda değiştirdim. tabi bu arada kafa ve plakalarıda sökmüş bulundum.topladığımda harddik ilk hareketi alıyor,okumaya çalışıyor,ancak duruyor.bilgisayar tarafından hiçnir şekilde algılanmıyor.(sistem biosta görünmüyor)
    diskler sağlam ve düğün resimlerim vardı.(yedekleri malesef henüz alınmamıştı.)2-3 yıl önce bir istanbul firması veri kurtarma için çok uçuk rakam istediği için halen bekletmekteyim.
    yardımcı olabilecek arkadaşlara tşk.ederim.
    (veri kurtarma veya yapabileceklerim konusunda) yer izmir
  • öncelikle hdd nin disk okuma erişimini sağlayabilmelisin,
    bi şekilde mutlaka bios ta görmeye çalış,
    her iki arkadaşında bunu başarması lazım,
    başka türlü hiç bir şekilde kimse okuyamaz,
    çok gizli birimlerin yaptığı çalışmalar haricinde sanmıyorum,
    hani istihbarat birimleri falan,
    ancak onlar ve çok çok özel ve gizli yerlerde yapıyorlardır zaten,
    elinde sadece hdd nin diskini bile olsa okurlar,
    onlarca format atılsa bile okurlar,
    bence yılmadan uğraşın ve bekleyin teknoloji ilerledikçe bir şeyler icad oluyor,
  • Arkadaşlar konuyla ilgili benim başıma gelen küçük 1 olay. 2.5" lik taşınabilir diskimiz arızalandı içindeki bilgileri kurtarmak lazım. Piyasa araştırması yapıldı 1 kaç yere gönderildi ama malesef disk kurtulmuyor. Kadıköy rıhtımda bir firma buldum. Dedilerki kesin kurtulur. Götürdüm kurtardılar. 1200$ cık bayıldık sene 2005. Sonra bozuk diskleri aldım geldim eve aynı diskten 1 tane daha buldum tesadüf. 2 diskin plakalarını değiştirdim. Baktımki eski diki görmeye başladı. içinden dosya okuyacak kadar çalıştı sora sert bir kırılma sesitle birlikte kafaların ucundaki manyetik parça uçtu diski öyle bir çizdiki bıçakla ancak o kadar çizilebilir. Buna benzer 1 kaç plaka değişimi deneymim daha oldu.

    Dikkat edilmesi gereken en önemli konu plaka deişimi sırasında kafaların stop ünitesine getirilerek işlemin yapılması aksi taktirde kafaların bulunduğu hassan metal eğiliyor buda direk plakayı çiziyor. Eğer işin ehli değilseniz kesinlikle işlem yapmayın. Bu iş için pazarlık edin birazda tok satıcılık numarası yapın. Resimler felan vardı ama olsada olur olmasada ayaklarından ki herifler fiyatta coşmasınlar. Ama en kötü ihtimal 250$ ı gözden çıkarın.

    Kolay gelsin




  • resim gibi hatıra olayları o para etmez bence,
    ben olsam vermem o parayı,
    gider aynı yerde aynı fotoları yine çekilirim,
    o kadar masraf etmem,
    hem daha hatıra olur o zaman
    özel bilgiler varsa tamam
  • harici veya dahili disklerden veri kurtarma yapıyorum. arkadaşlar bana msn yoluyla ulaşabilirsiniz. msalihz@hotmail.com
  • kardeşim geçmiş olsun 2 gun oncede arkadasın basına geldi oda b karış mesafeden yere dusurdu , göturduk , dediler kartı bozuk, aynı seri numaralı hdd den görursek acaba kurtarılabilirmi, daha dogrusu bnde 10 a yakın hdd soktum , neyın nerde oldgunu blıoyrum bu işlemi bnde yapabilirmiyim
  • Hdd'nin kafasında sorun varsa işin çok zor kartı arızalı olsa bile en aşşa 80-100 TL istiyorlar

    Bende'de 120 GB IDE HDD vardı yeni HDD aldım diye heralde onu hallettim güç girişini yanlış takınca gidiyor muş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper_ağa

    bu işi izmirde ucuz yapan bir yer biliyorum özelden ulaşırsan sana yardımcı olmaya çalışrım

    izmirde bu yar nerede acaba ... bana da yardımcı olurmusunuz ...
  • Harddisk Veri Kurtarma-Data Recovery; Veri depolama ortamının fiziksel olarak bozulması yada hasar görmesi,herhangi bir şekilde erişilemez hale gelmiş,silinmiş,bozulmuş yada kaybolmuş ve normal yol ve yöntemlerle ulaşılamayan verilerin özel yöntemlerle geri getirilmesi hizmeti servisimiz tarafından Antalya'da sağlanmaktadır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VBlg -- 21 Ekim 2018; 12:28:38 >
  • Konu biraz eskimiş bilgi amaçlı yazıyorum. Yere düşme sonucu okuyucu kafa plağa çarpar ve kırılır. Okuyucu kafanın değiştirilere veri kurtarma işlemi yapılması gerekiyor. En iyi veri kurtarma firmaları istanbuldadır araştırabilirsiniz. Rasgele bilgisayarcıya verirseniz hiç kurtarılamaz iyice bozulur.

    Clear room temiz odası olan veri kurtarma firmalarına göndermeniz gerekiyor. Benim Tavsiye firma burası .

    Bu tür arızalarda size tavsiyem sadece kartı değiştirin düzelmezse içi açılıp fiziksel müdahale yapılması gerekiyor.

    **Veri çok önemliyse hiç müdahale etmeden veri kurtarma firmalarına gönderin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikhan -- 9 Ağustos 2018; 15:55:34 >




  • HARDDİSK VERİ KURTARMA
    Veri Kurtarma Servisimizde, harici harddisk kurtarma ve onarım sorunlarını tüm yönleriyle ele alıyoruz; bu diskler, Seagate, Maxtor, Fujitsu, Western Digital, Iomega, Dell, IBM ve diğerleri gibi bir çok markanın sürücüleri de dahil. Teknisyenlerimiz bu tip cihazlarda kurtarma işlemini gerçekleştirebilecek çeşitli faktörleri uygulamaktadır. Antalya'da Harici bir disk arızalandığında, HDD veri kurtarma işleminin bazı zorluklarını anlayan nitelikli ve deneyimli bir şirketle çalışmanız her zaman önemlidir. Harddisk veri kurtarma ve Bilgisayar onarım, teknik servis işlemleri yapan vizyon bilgisayar servisi antalya konyaaltı bölgesinde hizmet sunmaktadır.. Antalya Harddisk Veri Kurtarma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VBlg -- 21 Haziran 2020; 19:7:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.