Şimdi Ara

Hard Disk'im Durmadan RAW 'a dönüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle İyi Forumlar Arkadaşlar.

    Bi sorunum var Harici Harddisk'imi NFTS biçimine alıyorum 1 yada 2 gün sonra RAW biçimine dönmüş oluyor ve erişim sağlayamıyorum acaba HardDisk'i biçimlendirmeden içinde ki veriyi nasıl alabilirim

    Not: Biçimlendirince düzeliyor.
     Hard Disk'im Durmadan RAW 'a dönüşüyor
     Hard Disk'im Durmadan RAW 'a dönüşüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr1bun -- 22 Şubat 2015; 18:00:46 >







  • içerisi %100 boş görünüyor... RECUVA ile silinen dosyaları kısmen kurtarabilirsin... L: nin içine girebiliyor musun?
  • C0MPUTER kullanıcısına yanıt
    kardeşim dün uğraşlarım sonunda http://youtu.be/FpctmdH9DJk bu videonunda sayesinde dosyalarımı kurtarabildim ama şuan harddisk hiç görünmüyor resimdeki gibi bir hata alıyorum şimdi
     Hard Disk'im Durmadan RAW 'a dönüşüyor




  • harici hdd yi başka bir PC de deneme şansın varsa dene...bir de PC yi kapat HDD takılı haldeyken aç...
  • hdtune adlı programı indir. heatlh kısmına gir resmini çek at
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    olmuyor kardeşim program vgörmüyor harddiski
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 75aLiKo

    olmuyor kardeşim program vgörmüyor harddiski

    pro versiyonu denedinmi?
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    evet por versiyonunu denedim görünmeyen harddiski şeçtiğimde program çalışmayı durdurdu hatası alıyorum
  • Raw disk genelde bad sektör arızası veren/vermeye yatkın/çoktan vermiş ama kullanıcısının bundan bi haberdar olduğu disklerde görülür. Daha düşük olarak da elektrik kesintisi, ani güç kaybı, power arızası vs gibi durumlarda da görülmektedir.

    1. Bilgisayarınızı kurtarma konsolu ile açıp komut satırı ekranında "chkdsk [sürücü harfi]: /r" komutunu kullanıp taramasını gerçekleştirin. (sürücü L harfinde ise [bunu anlamak için cmd ekranında "chkdsk L: /f /r" şeklinde uygulayabilirsiniz, boşluklara dikkat ediniz) (eski işletim sistemlerinden "scandisk" olarak geçerlidir) Diskin hangi sürücü harfinde olduğunu bilmiyorsanız komut ekranı satırında diskpart komutunu kullanıp list volume komutu ile mevcut diskleri ve bölümlemeleri ile sürücü harflerini görebilirsiniz.

    2. Bu işlemi baları ile gerçekleştirmişseniz internetten edinebileceğiniz bir zero (low level format) programı ile (sanıyorum her disk üreticisinin kendi yazılımı da mevcut, disk üreticisinin kendi sayfasından bu programlara erişebilirsiniz) diskinizi yeniden biçimlendiriniz.

    3. Hdregenerator adlı programın full versiyoununu indirip (internette bol miktarda mevcuttur) usb veya cd üzerine bootable yazıp diskinizi (sürücü harfi gerektirebilir list volume komutundan öğrendiğiniz sürücü harfinizi kullanabilirsiniz) kontrol ettiriniz, varsa bozuklukları tamir etmesini seçiniz (programın trial versiyonları sadece tarar, onarım yapmazlar. Onarım yapıp yapmamasını tarama işleminin başında seçersiniz, o nedenle seçim olarak "tara ve düzelt"i seçtiğinizden emin olunuz. Ayrıca usb diskinizin boyutu da bu özel diski hazırlarken değişir, işiniz bittiğinde usb diskinize format atarak eski boyutuna çevirebilirsiniz).

    4. Bütün bu işlemlerden sonra diskinizin kendine gelmesi gerekir. Düzelmişse hdtune adlı program ile benchmark, health, errrorscan, speed map testlerini yapıp ekran görüntülerini atın değerlendirelim.

    5. Tüm bunlara rağmen diski kullanamıyorsanız yaptığınız aşamaları ve başarısız olunan noktaları belirten bir mesaj atın farklı bir çözüm önerisi düşüneyim.

    Anlamadığınız veya kafanıza takılan bir nokta olursa mesaj atınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Mart 2015; 22:00:27 >




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    şuan diskim hiç görünmüyor yani sürücü harfi atıyamıyorum nasıl yapmalıyım ki sürücü harfini atayabileyim , 2 resimde belirttiğim hatayı alıyorum diski hiç bir şekilde göremiyorum hiç bir programda göremiyor şuan
  • İşlemleri kurtarma konsolunu (yükleme cd/dvd si ile açarsanız) ile gerçekleştirirseniz sürücü harfi atamanıza gerek olmaz.

    EDIT: Biosdan diskinizi görebiliyorsanız kurtarma konsolundan erişim mümkün olacaktır.

    EDIT 2: Kurulum cd/dvd niz yoksa veya başka nedenlerden ötürü bu yolu kullanamıyorsanız Bu linkten indireceğiniz gparted live programını cdye yazdırıp bilgisayarınızı açabilir, ardından sorunlu olan diski biçimlendirip kullanıma açabilirsiniz.. Gparted programının kullanımı için bu sayfaya göz atabilirsiniz. Oldukça basit ve kullanışlı bir programdır, raw formata giren, windows ortamında görünmeyen ancak bios tarafından algılanabilen diski sorunsuzca düzelteceğini düşünüyorum. Disk kullanıma açılınca hdregenerator programı ile tarayıp varsa bozukluklarını düzeltin, ardından edineceğiniz zero format programı ile formatlayıp, kullanılıp kullanılamayacağını gözlemleyebilirsiniz. Disk aktif kullanıma açılmış ise hdtune ile belirttiğim taramaları yapıp gönderin değerlendirelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 5 Mart 2015; 14:04:26 >




  • Daemon tools açıkmı? kapa veya o diski temizle (biçimlendir) olmuyorsa K3O22 ayarı ile ilgilidir
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkürler bu yöntemi deneyeceğim ama bu hafta müsait değil hafta sonu dener sana dönerim inşallah halolur da kurtulurum yeni harddisk almaktan
  • cevabın için teşekkürler bu yöntemi deneyeceğim ama bu hafta müsait değil hafta sonu dener sana dönerim kardeşim inşallah hallolur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr1bun -- 9 Mart 2015; 20:30:41 >
  • Hocam hddyi low level formatlamayı dene bir sonraki raw oluşundan sonra. Şu yazıda biraz detaylı anlatıyor bu olayı, dosyaları kurtarmak için de bilgi var bir bakarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.