Şimdi Ara

Güvenlik Yazılımları ANA KONU (Piskopatça Yaklaşım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güvanlik yazılımlarından çok kuruluma ihtiyaç duymayan veya sisteme aşırı yük getirmeyen yazılımları burada paylaşayım istedim. Şimdi sırası ile güvenlik araçlarını ekleyelim.
    Eğer sizinde bu listede yer almayan ve etkin olarak kullandığınız yazılım varsa benimle paylaşın ekleyelim.

    ------------------------------- Kurulumsuz Ve Kurulan Programlar -------------------------------


    1. ComboFix:

    bleepingcomputer.com takımı tarafından hazırlanmış Ve birtek Windows 8, 8.1, 8.1 Update 1 desteklemeyen kurularak çalışarak etkin olarak kimi zaman kullanıdığım yazılımdır. Kullanılması hakkında:http://www.youtube.com/watch?v=AmqXzbRbGDg bu videodan kullanmına bakabilirsiniz. Ücretsiz ve sistemi gerçek manada iyi hale getiren güvenlik temizleme aracıdır ki cmd komutlarından oluşan yapısıyla da i5, i7 CPU istemez.

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    2. Norman Malware Cleaner

    300 Mb küsür boyutuyla kurulum istemeyen ve güncellemesi ise sunucudan indirerek yapılan sağlam güvenlik çözümü diyebilirim. Uygulama PE sistemleri üzerin de de çalışıyor. Açıkçası sistemi güzelce winpe sistemi üzerinden açıp kurulum istemeyen veya pe üzerinde de kurulan güvenlik yazılımlarıyla test etmekte de fayda var. Uygulamanın linkini kısayol yaparak ara ara indirip güncel sürümü elinizde bulundurmakta fayda var. (Norman çalışırken mümkünse bilgisayarı kullanmayın. Çok daha hızlı tarama yaptığını keşfettim.)

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    3. Kaspersky Virus RemoveTools

    Meşhur Kaspersky firmasının ücretsin sürümü. Mantığı Norman ile yanıdır. Tıkla çalışsın mantığıyla kurulmadan çalışır. Pe sistemlerde de kullanıyorum.

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    4. Microsoft Malvere Scanner

    Microsoft firmasının hazırladığı güvenlik yazılımı. Kurulum istemez. Tıkla çalıştır mantığıyla çalışan hafif tarama ile sistemi yormaz.

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    5. Comodo Cleaning Essentials

    Comodo firmasının hazırladığı kurulum istemeyen güncelleme dosyasını kendi klasöründe barındıran ve çalışırken çok agresif sistemi zorlamasa da çalışırken rahatsız edebilecek uygulama. Yanlız temizleme konusuna çok etkin temzileme sağlar. Ayrıca bu araç Comodo Firewall Free ürününü için de de yer alan bir araçtır. Sıkça kullandığımı söylemeliyim. Ayrıca bu yazılım USB ye atarak da kullanabilirsiniz ki PE sistemler de de çalışıyor. Kullanı9mı kullanıcıya bağlı olan bir yapısı var. Pe sisteme de entegre de edilebilir.

    İndirme Linki: Comodo Cleaning Essentials

    6. SUPERAntiSpyware

    Çoğu kişinin yakından bildiği program. Kurularak çalışıyor. (Kurulmadan portable olarak çalışan sürümüde mevcut.)

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    7. Malwarebytes

    Güvenlik yazılımının yanında sistem raporlama olayın da da kullanılan iyi ama biraz hantal çalışan güvenlik yazılımı. Bu yazılımın sistemi kimi zaman kastığına tanık oldum. Güvenlik çözümün de güncel zararlılara ağırlık veren kültüre dayalı tanımlama yapıyor.

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    Zararlı imza güncellemesi: Şimdi İndirin.

    8. Tdsskiller

    Kaspersky firmasının hazırladığı ve zaman zaman aktif olarak güncellenen sistem raporlamasın da da kullanılan Tdsskiller sistem başlangıcından itibaren sistemin belirli etkin zararlıları hedefliyor. İlgili sayfasından detaylara bakabilirsiniz. (Bu uygulama kısıtlı tarama sunuyor fakat sistemde ne var ne yok görmenize yardımcı olur.)

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    9. HijackThis (Sistem Raporlama, Analiz)

    Bu uygulama sisteminizde ne var ne yok raporlamanıza imkan veren güzel programdır. Size sunduğu raporu şu adresten:http://www.hijackthis.de/ adresinde ki kocaman kutucuğa raporu kopyala yapıştır diyerek raporunuzun ne durumda olduğunu kolayca teşis edebilirsiniz.

    İndirme Linki: Şimdi indirin.

    10. Housecall

    Trendmicro firmasının hazırladığı ücretsiz zararlı tarama programı. Kurulumsuz çalışıyor fakat her çalıştırdığınızda TEMP klasörüne gereken tanımlama bilgilerini indiriyor. Comodo aracı gibi değil. Birde sistemi tararken hali hazırda çalışan güvenlik yazılımınız o anda aktif ise dosya taramasında kimi zaman takılıyor. Söylemeyi unuttum ki Kaspersky aracıda bu durumda kalabiliyor. Pe sistemler de de çalışıyor. Taramada yavaş olduğunu söylemeden edemiycem.

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    11. Emsisoft Emergency Kit

    Emsisoft firmasının kurulum istemeyen klasör içerisinde dosyaların tutulduğu aktif olarak güncellenen yeni keşfettiğim USB bellekte veya PE sistemlerde çalışan etkin temizleme yapan programdır. Farklı zamanlar da programı indirerek güncellemeyi yapabilirsiniz. Ayrıca kendi güncelleme motoruna da sahiptir.

    İndirme Linki: Şimdi İndirin.

    ------------------------------- Online Tarama Siteleri -------------------------------


    https://www.virustotal.com/

    ------------------------------- Medya Üzerinden Çalışan Güvenlik Yazılımları (Rescue CD) -------------------------------


    1. Kaspersky Rescue Disk 10

    Eğer güncelleme sorusuna nasıl olacak derseniz hali hazırda anlık güncelleme yedeği için şu uygulamayı kullanabilirsiniz. İndirme Linki: Şimdi İndirin. Bu program ile indirilen tanımlama dosyalarını şifreli bir rar dosyası ile (hali hazırda PE sisteminiz vardır diye düşünüyorum) saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olunca kullanması çok daha pıratik oluyor. Şayet cd den açılan kaspersky ürünü çok yavaş güncelleme yaptığını söyleyebilirim.

    2. Avira Rescue CD

    3. Bitdefender Rescue CD

    4. Comodo Rescue CD

    5. Panda Rescue CD

    6. PC Tools Rescue CD

    7. AVG Rescue CD


    ------------------------------- SON -------------------------------


    (Konu zaman içerisinde güncellenecektir.)







  • güzel olmuş, teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.