Şimdi Ara

Güneş'ten 660 milyon kat daha kütleli: 'Canavar' kara delik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex
    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal mühendis Evde ben kabaca kara deliğin kütlesini güneşin kütlesinin katına göre hesaplamaya çalıştım hesap makinesi küfür etti. 5.973.600.000.000.000.000.000.000 Dünya kütlesi 1.988.886.225.600.000.000.000.000.000.000 Güneş kütlesi 1,312664908896e+38 (Bu ne ya?)
    kara deliğin kütlesine aldanmayın, kütlesi artsa dahi yaydığı kütle çekim alanı değişmez. 660 milyon kat daha fazla kütleye sahip kara deliğin büyüklüğü aşağı yukarı dünyamız kadar dır. çünkü içine çöker. içinde bulunduğumuz dünyanın karadeliğe dönüşebilmesi için portakal büyüklüğüne gelene kadar yoğunlaşması gerekir. buradan dini konular hakkında atıp tutan arkadaşları da uyarayım. 660 milyon kat daha büyük bir kara deliği var edebilecek güce sahip bir yaratıcı ile dalga geçmenizi hiç tavsiye etmem gençler. o yüzden bilgi sahibi olmadığınız konularda atıp tutmayın zira bu tip haberlerin altında dini konularda çok tartışma oluyor.
    Ne kadar saçma bir yorum yapmışssın be dostum. Dini konular ile bunun ne alakası var ? Evren hakkında bilgi sahibi olmakla dini bilgi sahibi olmak arasında nasıl bir ilişki kurdun ki tavsiye etmiyorsun ? Carl Sagana da ayar vermiş oldun :) Lakin kendisi evren üzerindeki bilgiler üzerinden insanların bir çok alanda düşüncelerini eleştirmişti. Bunlardan biri de din bilgisi idi. İşin özeti kara cismin kütlesine göre bir yaratıcıya karar verip vermemek bana çok saçma geliyor. Ayrıca insanları bilgi konusunda eleştirmesen diyorum. Lakin ben kişisel olarak seninde ürettiğin fikirlerden pek bilgi sahibi olmadığını anlıyorum. İnsanlar elde ettiği bilgilere göre fikir geliştirebilir. Lakin o fikirlerin değeri toplum ve zamanla belirlenir. Şimdi Sagan ateist diye onu bilmemezlikle suçlayamazsın :) Benim sana eleştirim bu kadar:) Eğer elinizde varsa da karadeliklerin kütleleri ile etki alanları hakkında bir bilimsel makale gönderirseniz sevinirim. Zira karadeliklerin çevresinde klasik fiziğe ait işleyen tek kanun kütle çekim kanunu.


    kara deliklerin kütle çekim etkilerini, kütle çekim dalgalarını keşfeden bilim adamlarının internette gösterdikleri videoda anlatıyorlar. youtube dan bulabilirsin. kısaca olur da güneşimiz kara deliğe dönüşürse dünya üzerindeki çekim etkisi değişmeyecektir (kütlesi aynı kalmak şartıyla). sadece kendi üzerindeki uzay zamanı etkileyecektir. bunu çarşaf örneği ile gösteriyorlar.

    saçma bir yorum yapmadım, bu senin anlama kapasiten ile alakalı. görmek istemeyen bir insana bir şey göstermek, kör birine göstermekten daha imkansızdır. filozof ol yada olma bunu değiştirmez. bilgi sadece araçtır, onu doğru yorumlayamadıktan sonra hiç bir anlam ifade etmez.

    'Dini konular ile bunun ne alakası var?' demişsin de ben dini bilim ile karıştırmıyorum ki, sen bir okuduğunu tam anlasan. dini konularda çok tartışma oluyor, genç arkadaşlar çok fazla atıp tutuyor, hem birbirlerinin inançlarına da saygı göstermiyorlar o yüzden söyledim.

    inanç konusunda seninle felsefe yapmayacağım zira konuyu uzatmanın anlamı yok, neye inanıyorsan onunla yaşa. unutma ki dünyada en hakiki mürşit ilimdir.

    Allah aşkına bu anlattığında göre benim göremediğim nedir ?

    Bildiğin inanç mevzusunu karadeliğin boyutuna dökmüşsün. Şuraya 30 tane dil bilimci koyalım yazdığın şeyi okusun.

    Laf kalabalığı yapan sensin. Ben de sana karadeliğin boyutuna göre tavsiye vermemeni tavsiye ediyorum. Üstelik bilmemekle suçlayan da sensin.

    İnançlı bir insanın bir koyunun üzerinde allah yazmasını görmesine gerek yok. Allah diye haykıran aslanı da görmesine gerek yok. Aynı şekilde karadeliğin boyutuna da gerek yok. İnançlı insanın inancını bir sebebe bağlamasına gerek yok.

    Aynı şekilde inançsız bir insan da sizin yukarıda verdiğiniz tavsiye ile inançlı bir insan olmaz.

    Yıllardır yapılan "sen salaksın anlayamıyon" modundan çıkmak lazım. İşte bu yüzden saçma.

    Mesela bu yüzden Sagan insanlara "siz salaksınız tanrı yok" demek yerine "evrende önemsiz olduğumuzu gördük" demeyi tercih ediyor. Çünkü adam kendisi kesin doğru mutlak gerçek olarak görmüyor.

    Ben sıkıldım başlık altında kendi aklınca tavsiye veren, ders veren, aklınca her hangi bir düşünceye ayar veren dalga geçen insanlardan. Konuyu konuşamıyoruz. Siz de niyetiniz iyi olsa bile bunu yapmış oluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 8 Mayıs 2016; 13:04:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Küçük bir karadelik bu aslında. Keşfedilmiş en yüksek kütleli karadelik tam 40 MİLYAR GÜNEŞ KÜTLESİ büyüklüğünde.


    Yani bizim güneşten 40 milyar tane yan yana koyun, hepsinin ağırlığı kadar fazla bir emiş gücü var. Dyson'dan falan daha yüksek emiş gücü.

  • Yesin sizi kara delikler.. :)

  • ne ka şirin keşke beni yutsa
  • Kara delik ak delik =)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara bakılırsa böyle haberler kimilerinin bünyesine ağır geliyor.

  • pcrex kullanıcısına yanıt
    "kara deliğin kütlesine aldanmayın, kütlesi artsa dahi yaydığı kütle çekim alanı değişmez."


    Güneş'ten 660 milyon kat daha kütleli: 'Canavar' kara delik

    Dipnot: m=kütle , kesrin payında yer aldığı için çekim alanı ile doğru orantılı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfred James Pacino

    kara deliğin kütlesine aldanmayın, kütlesi artsa dahi yaydığı kütle çekim alanı değişmez.
    Güneş'ten 660 milyon kat daha kütleli: 'Canavar' kara delik
    Dipnot: m=kütle , kesrin payında yer aldığı için çekim alanı ile doğru orantılı.


    konumuz kara delikler, gezen veya güneş değil. kara deliğin olay ufkunda madde, madde olma özelliğini kaybeder. izafiyet kuramını yada kuantum formüllerini kara delikler üzerinde uygulayamazsın. kara delik kütlesi artsa dahi içine çöker, ve bunu daha detaylı açıklayabilmek için bilim henüz o seviyeye gelmedi. sadece teorilerden ibaret. kara deliği pek çok insan her şeyi içine çeken ve yutan bir süpürge zannediyor. oysa kara deliklerin yörüngesinde gezegenler hatta yıldızlar bulunur.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.