Şimdi Ara

Güneş enerjisi ile kombi entegrasyonu ile ilgili..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
14.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 250m2 kullanım alanlı triplex müstakil için güneş enerjisi takviyeli elektrikli kombi tesisatı uygulatmayı düşünüyorum. Ev 3 cephe açık izolasyon açısından çok sayıda ve büyük pencerelere sahip ancak iyi kalite ve yalıtımları iyi. Bulunduğumuz yer itibarı ile doğalgaz yok ve evin kalorifer dairesi olarak kullanılacak yer merdiven altı olduğu için havalandırması yetersiz. Keşif'e gelen herkes uygulamayı dışarı yapmayı öneriyor(Katı yakıt veya lpg önerdiler). Bu bana hiç cazip gelmediği için(ekstra baca evin dış görünümü ısı kaybı tesisat kırım-döküm vs) elektrikli kombiyi düşünmeye başladım. Evde hazır olan kalorifer tesisatı üzerine Radyatör ve Kombi uygulaması yapılacak. Ben İzmirde oturuyorum ve güneşi bol. Yaptırmışken güneş sistemiyle birlikte entegre bir sistem kurulmasının ciddi bi tasarruf sağlıyacağını düşünüyorum. Ayrıca kurulacak yerde trifaze hattı da mevcut. O nedenle forum içinde okuduklarım ve araştırmalarıma göre ene mantıklı çözüm bu geldi. Sorum şu;

    1- Böyle bir sistemi kullanan arkadaşlar var mı? (E.C.A. da “güneş enerji sistemi adaptasyon kiti” diye bir şey varmış, kombiler için)..
    2- Elektrikli kombi, Radyatör ve Güneş enerji sistemi için marka ve model tavsiyeleriniz (Kombi için 30-36kw min gerekir herhalde hesaplattırmadım).
    3- Şehir şebeke suyu basıncının sürekli düştüğü bir bölge. Bu yüzden ek malzemelere gereksinimi duyulabilir mi?

    Bilgisi ve önerisi olan varsa sevinirim..







  • BU KONUDA AVRUPADA KULLANIMI OLAN KONUTLARI GAZETELERDE OKUDUM..BİZDE UYGULAMADA ÇOK GEÇ KALINDI..OYSA EN PAHALI ENERJİYİ, DOGALGAZI, ELEKTRİGİ BİZ KULLANIYORUZ..Güneş ışıgı çok bol ve parasız...Baymakın bu konuda komple çözümleri var biliyorum...Araştırıp sorunuz...En güzel cevap ise sorunuzda 1. şıkta...O adres dogru adres...Bilgi ve teknik destek isteyiniz...www.eca.com.tr saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Ekim 2010; 11:11:05 >
  • Demirdöküm'de katı yakıtlar için bu sistem var.Aynısı kombi için de uygulanabilir.Isı pompası denilen bir elektronik devirdayim pompası ile sistem entegrasyonu sağlanıyor.Ben de bir dönem çok araştırıdım.Fakat oturup matematik hesabı yapınca tamamen gereksiz bir teknoloji olduğu kanısına vardım.
    Güneş enerjim 150 litrelik,peteklerimde 400 litre su dolaşıyor.Tek bir devirdayimde bile petekler buz gibi olur.400+150=550.Bu kadar suyu güneşin bir daha ısıtması yaklaşık 5-6 saat sürer.Hele ki su sürekli devirdayim oluyorken ve peteklerden eve sürekli ısı yayılıyorken belki de hiç ısınmaz.Bir de kışın günlerin kısa olduğunu.Banyo yamaya bile ancak ısındığını düşünürsek.Bu konu ile kafa yormaya gerek yok.Dünyada o kadar mühendis var.Bu mümkün olsa idi kombiler elektrikli ya da doğal gazlı olmazdı.
  • Selam.
    Bende Şirinyer de son kattayım ve aynı projeyi düşünüyorum. Biraz araştırdım ve Menderes te site halinde villalara tamamen güneş enerjisi ile ısınma yaptırıldığını öğrendim. Ama tam yerini öğrenemedim. Doğalgaz bile takviye olmadan 12 yıl da garantili bir sistemmiş. Maliyet te 10bin tl civarındaymış.
    Yanlız çatı tamamen solar panellerle kaplanıyor...
  • Size ayrıntılı bilgi için bir link veriyorum...www.eca.com.tr siteye girip ilk sayfadan GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ tıklayınız...Açılan sayfadan ENTEGRE SİSTEMLER tıklayacaksınız....Sorduğunuz bütün soruların cevabı farklı, değişik uygulama planları şeklinde orada anlatılıyor... İstediğiniz plan evinize kuruluyor...Kolay gelsin...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Ekim 2010; 11:21:47 >
  • Mrb dostum eğer elektrkli kombi kullanicaksan ve enerji tasarufu da düşünüyorsan kesin bı kompanze kullanmanı tavsiye ederim.
  • kompanze sistem iliman ve gunesli bolgelerde ise yarar eger soguk bir yerde oturuyorsaniz gunes olsa dahi gunes panelleri performansli isinmayacagi icin hic bir ise yaramayacakti ama yok ben cok ama cok iyi izelasyon edecegim derseniz zaten vereceginiz magzema parasini elektrik faturaniza verseniz sizi 4 sene idare eder
  • Larry arkadaşım yazdığınız eksik bilgi. Orada ısıtma güneş enerjisi ile yapılmıyor..Yetersiz yada çok az olan güneş enerjisi ısısı doğalgaz kombi ile destekleniyor..Ne kadar ılık olursa olsun güneşten kaç dercelik ısı alırsan o gazdan yapacağın tasarruf demek...Sana çok basit açıklama yapıyorum..Evinde çay demlerken musluktan aldığın 5 C lik su ile balkondan damacanadan aldığın 10 C lik aynımiktar bir çaydanlık su yu 100 C ye kadar kaynatma süresi ve gaz miktarı aynı değil, damacanadan doldurulan su daha çabuk ve az gaz yakarak ısınır....Saygılarımla..
  • bende yüksek faturaları görünce arayış içindeyim son çıkan mucit izmirden

    http://www.elektrikport.com/makale-detay/cilgin-mucitin-solar-kombi-icadi/8443#ad-image-0
  • maliyeti dusdurmek için yerden ısıtmalara bakın hatta gunes enerjili yerden ısıtmalar bile var hemde kombiye baglı
  • mayko33 M kullanıcısına yanıt
    daha fazla daha kaliteli gunes paneli kulanılırsa oluyor bi de boiler buyuk olmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.