Şimdi Ara

GRAFİK TASARIMCI OLMAYA DAİR. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
14
Favori
10.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazarcizer

    - Tasarımcıların; tüketiciyi az-çok yanıltan/zarar veren ürünlerin tanıtımına veya ahlâksız reklamlara yardım ve yataklığa mecbur edilmesi,

    Bu ürünlerin ambalajlarını vesairesini bile bile tasarlayan sözde grafikerlerin sıfatını söylememize yine gerek yok:

    Sağlık Bakanlığı, denetim için internette ilaç siparişi verdi ve ortaya çarpıcı bir tablo çıktı. İncelenen zayıflama haplarının, gıda takviyelerinin ve saç çıkaran bütün ürünlerin sahte olduğu belirlendi.
    http://www.ntv.com.tr/saglik/sahte-ilaca-internetten-siparis-engeli,T3tamlRLH0yXLbrSmK89mg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 6 Haziran 2016; 17:23:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazarcizer

    Eğer gerçekten yetenekli, tutkulu ve sabırlı değilseniz ki çoğunuz değilsiniz, vazgeçin! Başarılı olma ve para kazanma şansınız yok gibi...

    İyi düşünün; "bu iş gerçekten bana uygun mu ve değer mi?!"

    2007’de başladık bu işe. Biraz kardeşime yardım amaçlı olmuştu. Bir tencere kuru bir tencere de pilav satsın diye başladık. Ben öğretmenim aslen, kardeşim de televizyon reklamcısı. Kardeşim bir ara işine ara verdi. Hani anneme yardım edeyim, o yapar biz de bu işin başında dururuz diyerek bu işe yöneldi. Baktık iş farklı bir şeye dönüştü. Büyümeye başladı. Talep çok fazla. Ondan sonra bizde dedik ki, 'hayatımız boyunca annemiz hep bize yardımcı oldu şimdi biz de anneme yardımcı olacağız'. Gittik işimizi bıraktık, geldik buraya. Hâlâ çalıştığım maaşı almıyorum mesela. Öyle kaç sene oldu anneme destek vermek amacıyla başladık, Allah’a çok şükür güzel devam ediyoruz.
    http://www.on5yirmi5.com/haber/yasam/dunya-hali/116540/dusunduk-tasindik-maklubeyi-gelistirdik.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazarcizer
    Forumdaki arsız dilencilerden ve bunlara çanak tutarak iyice şımartan lanet olası pisliklerden de gayet net anlaşılacağı üzere namussuz ve beyinsizlerle sıklıkla karşılaşacağınız bir meslektir bu ki ülkenin hali de zaten ortada ("iyi insan" diye bir şey de gayet istisnai irfan sahipleri dışında hemen hiç yoktur zaten)... Yani meslek, işbu haşerat takımınca elbirliğiyle ve inatla hiç olmayacak hallere düşürülmüş ve nihayet dibi bulmuştur. Geçmiş olsun!

    Eğer gerçekten yetenekli, tutkulu ve sabırlı değilseniz ki çoğunuz değilsiniz, vazgeçin! Başarılı olma ve para kazanma şansınız yok, vasıfsız bir amele kadar bile kazanamazsınız!

    Mesele internet sitelerinin grafik tasarımcılarını yok pahasına kullanmaları değil. Mesele çok daha öncesine ve Grafik Tasarımcı sözcüğünün başlangıcına dayanmaktadır. Nasıl mı? Anlatayım. Uzatmadan. Kısacık...
    Ustalık belgesi olmayan berber dükkan açabiliyor mu? Eczacı? Diploma olmadan eczane açılabiliyor mu? Avukat, doktor, hakim, savcı, polis, asker, şoför, kaptan, gemici... Sertifika, belge, diploma olmadan hangi iş yapılabiliyor? Musluk tamiri. Tesisat. Bahçe işleri. Pis su gider işi. Başka? Bir de grafik tasarım işi. Değil mi? Var mı bu konuda yetki belgesi isteyen bir merci? Yok. Çok değil, sadece bir program öğrenen iki ay içerisinde kendine "grafikerim ben" diyor mu? Diyor. Öyleyse neyi tartışacağız ki? Elini sallasan binbeşyüzüne çarpıyor. E, adam da biliyor alayımız karın tokluğuna çalışıyoruz. Hatta öyle ki üstüne para bile verdiğimiz oluyor. Yalan mı? Müşteri işi veriyor, para vermiyor. "İmage banklardan resim alacağım, para verir misiniz lütfen." dediğimizde, o da "Ayıp ediyorsun ya, hallederiz hepsini birden." şeklinde yanıtladığında hangimiz işi yarıda kesiyor da "Olmaz arkadaş, ya para ya iş!" diyoruz? Cevap: Hiçbirimiz.
    Bu işin sertifikası, diploması ya da yetkili olduğunu, gerekli alt yapıyı almış olduğunu belirten bir yetki belgesi olmadan meslek böyle yerlerde sürünmeye devam edecektir. Her işe binlerce talibin olduğu, nüfusun patlamış, işin ve aşın yetersiz olduğu şu dönemde ilerisi için de hiç bir umut yok.
    Fikrimi alanlara bu mesleği seçmemelerini öğütlüyorum. Size de önerim budur. Bırakın. Başka iş yapın. Ne yaparsanız yapın ama mutlu olmak ve karnınızın doymasını istiyorsanız bu işi yapmayın. Ben bile başka iş bakıyorum artık. Hayli ilerlemiş yaşıma rağmen...

    http://www.grafikerler.net/idemama-hakkinda-t105514p4.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 30 Temmuz 2016; 21:28:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazarcizer
    BU MESLEKTEN PARA KAZANABİLİR MİYİM?
    Tek tük istisnaları çıkarsa yine tenzih edelim; dijital baskı atölyesi, tabelacı ve reklamcı denen çöplüklerde, tipik şark kurnazı bir patronun altında "operatör/uygulamacı" olarak 1000 TL civarı maaşa, üstelik kötü çalışma koşullarında iş bulunabilir.

    İmkanlar
    1000 ile 1200 TL arası Maaş
    Yol + Yemek + Sigorta

    http://www.grafikerler.net/acil-grafiker-araniyor-anadolu-yakasi-istanbul-t165369.html

    Sokak aralarında borç harç ufak bir makine alıp dijital baskı işine girenlerin açtığı merdivenaltı dükkanları görüyorsundur herhalde...
    Peki bu şoparların şu asgari ücreti bile zamanında ve eksiksiz ödeyeceğine ihtimal veriyor musun cidden, bak şaka yapmıyorsun değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 17 Ekim 2016; 15:49:49 >




  • bu site site yardımcı olacaktır.http://www.nasil.com/grafik-tasarim-nedir
  • Gerçekten çok çok yardımcı oldu, sonsuz monsuz teşekkürler, eksik püksük olmayın.

    quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazarcizer

    HANGİ PROGRAMLARI/BELGESELLERİ SEYRETMEM YERİNDE VE BESLEYİCİ OLUR?

    https://behance.net/mgozetlik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 17 Ekim 2016; 15:54:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okuryazarcizer
    Eğer gerçekten yetenekli, tutkulu ve sabırlı değilseniz ki çoğunuz değilsiniz, vazgeçin! Başarılı olma ve para kazanma şansınız yok, vasıfsız bir amele kadar bile kazanamazsınız!

    Önceliklerimiz;
    - Ümraniye Atakent bölgesine ulaşım sorunu olmayan
    - Sorumluluk sahibi
    - Kesinlikle YARATICI bir vizyona sahip
    - Photoshop'u iyi derecede kullanabilen ve en az bir vektör programı bilen (corel veya illustrator olabilir)
    Not: Asgari ücret ile başlanılacaktır.
    https://www.eleman.net/tasarimci-grafiker_i2105672.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 27 Ekim 2016; 14:46:8 >




  • Sektörü batıran bu pisliklerle nasıl mücadele edileceğini bir an olsun düşündün mü yoksa "aynı şeyin lacivertiyim zaten sıkıntı yok!" mi diyorsun?
    https://forum.donanimhaber.com/m_121366892/tm.htm
  • FİRMAMIZIN WEB SİTESİNİ EN ÜST SIRALARA TAŞIYABİLECEK, ÜRÜNLERİMİZİN İNTERNET ÜZERİNDEN TANITIMINI YAPACAK, SOSYAL MEDYA HESAPLARI OLUŞTURACAK WEB TASARIM UZMANI ARAMAKTAYIZ.
    YURTDIŞI FUARLARA KATILACAK VE ÜRÜNLERİMİZİ TANITABİLECEK, SEYAHAT ENGELİ OLMAYAN ADAYLARIN BAŞVURMALARI RİCA OLUNUR.
    ÇOK İYİ DERECEDE İNGİLİZCE BİLMEK ÖNEMLİDİR.
    HEDEFLENEN MAAŞ ARALIĞI 2000 TL + PRİM
    http://www.kariyer.net/is-ilani/vertisa-cevre-teknolojileri-insaat-reklam-dan-web-tasarim-uzmani-1678561

    "10 TL'ye logo" satarak geçinmeye çalışanların olduğu bir yerde bu maaşı görünce, "ANAA SÜPERMİŞ LAN, ŞU İNGİLİZCEYİ DE Bİ HALLEDERSEM I PHONE 7 ALABİLİRİM ARTIKIN!" diye sevinç çığlıkları atacak çok üye çıkar bak söyliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 13 Kasım 2016; 1:19:30 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.