Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
11.503
Cevap
597
Favori
2.279.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tgy355 T kullanıcısına yanıt
    Kalınlık farkı mutlaka olacaktır; ama bunu farketmek için hassas cetvel kullanmak gerek.

    Bazen aradaki fark 1.50 - 2.00 numara olabiliyor. O zaman farklı inceltme oranlarıyla aradaki fark gideriliyor. Sizin için bunun gereği yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: refiktt

    Arkadaşlar birşey danışacağım.

    Haftasonu ünlü bir bayiden gözlük aldım.
    öneri üzerine zeiss tek odaklı 1,67 AS LOTUTEC mercekleriyle.

    Teknik birimlerinin istediğim ölçüde kesileceğini ve ertesi gün teslim edeceklerini söyledi.
    Ertesi gün aldım. Ancak boyutlarında ayarsızlık farkediliyordu. Akşamına demo plastik camıyla ölçüsünü karşılaştırdım. İstediğim ölçüden 5-6 milim büyüktü. sabah olunca gittim durumu anlattım. Hatalı kesim yaptıklarını değiştirmeleri gerektiğini hemen kabul ettiler. Karekodu da almayı unuttuklarını getirmemi istediler.
    Bugün teslim aldım. Ancak şöyle birkaç durumla karşılaştım.

    1-lenslerin renkleri bembeyaz, önceki biraz daha sarıydı, kehribara çalan,
    2-ilk camın karekodunu aldılar, ilk camın zarfı da bende, yeni camın zarfını istediğimde de atölyeden bir zarf gösterdiler, vermediler.
    3-cam üzerindeki hologramlardan, bana göre sol camdaki en tepede, öncekinde ikisinde de aşağıdaydı. Malum aşağısı okuma ve yukarısı uzak ayarlı cam bunlar,

    Kumpasa gelmiş olabilir miyim. Çünkü ilk istediğim camın fiyatı oldukça yüksekti. Hemen değişimi kabul etmelerinden ve yukarda sıraladığım sebeplerden kıllandım. Nereye nasıl danışabilirim İzmir'de



    1- Camlarda renk farkı olmaması gerekiyor. Renksiz, şeffaf olması gerekiyor.

    2- Gösterdikleri zarflar aynıysa sorun yok. Fakat zarfların üzerindeki numaralarla sizinkini kontrol etseydiniz iyi olurdu.

    3- Tek odaklı cam aldığınızı söylüyorsunuz. Haliyle uzak, yakın diye bir şey yok bu camlarda. Dolayısıyla camın hologramı herhangi bir yere gelebilir. Bunun bir önemi yok.

    Elinizde garanti belgesi ve cam zarfları varsa sorun edecek bir şey yok gibi görünüyor. Hemen değişimi kabul etmeleri yaptıkları hatanın aşikar olduğundandır.

    Yine de iyice araştırmak isterseniz durumu başka bir gözlükçüye ya da Cem-fa'nın İzmir şubesine bildirin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amras_Elanesse

    Merhaba arkadaslar, bir yildir antirefle kaplamali bir gozluk kullaniyordum. Bugun doktorumun yeni muayenesiyle numaralarimin degistigini gordum. Yeni gozluk almaya gittigimde bana crizal cam onerdiler, kir tutmaz, su kapmaz,, parmak izi vs birakmaz gibi ozellikldrinden bahsettiler. Hem antirefle hem de crizal kullanmis biri olarak diyebilirim ki crizal cam i o kadar abartmaya luzum yok, antirefle ile goruntu kalitesi acisindan farkedilmicek bir netlik var. Hemen hemen eski gozlukte goruyorum gibi hissediyorum. Fiyat olarak daha pahali antirefleden, gerek varmi orasi tartisilir. Ne kadar aldigim konusunda 180 tl diyebilirim. Astigmatim. Sol 1, 75 sag 1, 25 numaram. Suanki crizal camimin markasi essilor. Ilerleyen gunlerde neler yasayacagimi bilmiyorum. Kullanalim bakalim.


    Zaten size söyledikleri özelliklerin hiç biri size fazladan netlik kazandırmaz. Kir-su tutmama, parmak izi bırakmama, çizilmeye karşı dirençin camın vereceği netlikle bağlantısı olamaz. Camdaki netlik; cam yapısı, odaklama ve numaralara bağlıdır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdos113

    bugün sirkeci de nil optik den siparişleri verdim. toplamda 4 yer gezdim,hepside farklı camlar ve fıyatlar verdiler.
    altra genesis 1,5 transitions7 ccacıer hml marka cam güneşde renk değiştiren ve hem yakın hem uzak..titanyum çerçeve ile birlikte 550 tl peşin anlaştık..
    sertifikasınıda verecek camın.cuma veya c.tesi teslim edecek.
    bu konuda tamamen bilgisiz biri olarak yorumlarınızı bekliyorum..


    Genesis başlangıç için başarılı bir cam. Altra cam İsrail markası olduğu için pek sevilmez piyasada; ama zamanında çalıştığım yer anlaşma yapmıştı Altra'yla ve sorunsuz camları vardı. Bu aşamadan sonra en önemli şey gözlüğünüzü ısrarla kullanmaktır. Beş dakika takıp çıkarırsanız sonuç alamazsınız. Gözlerinizi yeni gözlüklere alıştırmanız gerek.

    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amras_Elanesse

    Hocam bende birsey soracagim, gozlugumu degistirdim kemik cerceve aldim. Ama takali 5 saat civari oldu burnumun ustunde iz cikmaya basladi. Eski normal gozlugumde boyle bi problem yasamamistim. Yarinda aksama kadar beklicem iz cikarsa sizce optik merkezine gidip degisirmelimiyim? Degisirler mi cercveyi? Bu ilk sorumdu.
    2. Sorum ise su. Ben astigmatim goz degerlerim sol 1, 75 aks 167 sag 1, 25 aks 6. Bu numaralarla hazirlanan gozlugu takiyorum ama uzaktaki goruntuler bulaniklasiyor sanki netlik yok gibi hissediyorum :( sizce neden boyle. Bugun aldim gozlugu. Cam essilor crizal kaplama hocam. Yardimci olursaniz svinirim.


    Her çerçeve az ya da çok iz yapar. Bu çerçevenin ve sizin cilt yapınıza bağlıdır. Eğer yara yapıyor, acı veriyorsa sorun vardır. Eski çerçeveniz belki daha hafif ya da daha farklı yapıdadır.

    Bulanıklık yaşıyorsanız önce gözlükçünüze, sorun devam ediyorsa doktorunuza başvurun. Uzağa baktığınızda net görüyor, fakat yükselme, çerçevenin dış kısımlarına doğru eğiklik, yamuk görme gibi sorunlarla karşılaşyorsanız ilk aşamadaki klasik göz refleksidir. Bir haftalık bir süre tanımak gerek.




  • sn. acizcool. cevabın ve ilgin için teşekkürler..peki fiyatı nasıl ucuzmu pahalımı normalmi..yani pahalı almadık umarım..
    not: almayı düşündüğünüz telefon ile ilgili ozelden mesaj yazdım..umarım benimde size bir faydam dokunmuştur.iyi geceler.
  • Bence fiyat gayet makul. Hatta 500 civarına sizi rahatlıkla götürecek bir gözlüm alabilirsiniz derken Transitions ve titanyum çerçeve olarak değil, normal beyaz cam ve standart bir çerçeve olarak düşünmüştüm.

    Mesajınızı okudum, teşekkür ederim. Bende Galaxy S2 var. Şu anda kararsızım. Ama büyük ihtimalle S2'yle yola devam edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Bence fiyat gayet makul. Hatta 500 civarına sizi rahatlıkla götürecek bir gözlüm alabilirsiniz derken Transitions ve titanyum çerçeve olarak değil, normal beyaz cam ve standart bir çerçeve olarak düşünmüştüm.

    Mesajınızı okudum, teşekkür ederim. Bende Galaxy S2 var. Şu anda kararsızım. Ama büyük ihtimalle S2'yle yola devam edeceğim.

    tamam rahatladım şimdi.bilgileriniz için teşekkür ederim..
  • Acizcool hocam cevabiniz icin sagolun. Bir iki gun takiyim gozlugu burjn ustu kizariklik artar veya gozluge alisamazsam gozlukcuye gidiyim dediiniz gibi. Tesekkurler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esmer hafif yuvarlak surat yapısı için nasıl bir çerçeve önerirsiniz(;
  • gözlerimde miyop var ve gözlüğüm de var. gözlükçüye gittim visionart ve rodenstock vardı. muhtemelen rodentock daha kaliteli ama tavsiye almak istiyorum.

    gözlük kemik çerçeve. şimdiki camımın pek fazla özelliği yok çabuk kirleniyor, zor temizleniyor. geçen sene çiftini 80 liraya almıştım. daha incesini, görüş özellikleri daha iyi olanı istiyorum. hangi marka ve hangi özellikler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakNSX

    Hocam Merhaba,

    Yeni bir gözlük camı almayı planlıyorum, numaralarım yuksek, fiyatlarda uçuk oldugu için çok esnek olamıyorum malesef. Yardımcı olursan çok sevinirim.

    Şuan kullandığım camlar, HOYA. Bunlardan son derece memnunum, camlar çizlene kadar HD gibi çevreyi gösteriyordu. Şimdi yeni bir cam alma zamanı geldi. Bir kaç gözlükçüye gittim, bana özel cam üreteceklerini söylediler ama bu kafama yatmadı, marka cam olmayınca kaliteli ve uzun ömürlü olacagını düşünmüyorum. Neyse Atasunda Seiko+kaplamalı cam için 480 tl fiyat verdiler. Başka bir yerden soramadım ama tahminim seiko camlar 1000 tl nin üzeridir
    Sizce Hoya ile seiko ve essiloru kıyaslarsak kalite olarak cok fark varmıdır? Benim camlar için Hoyanın ve seikonun ve essilorun kaplamalı fiyatları en uygun ne civardadır ? Gözlükçüye gittiğimde bir fiyat alıyorum ama bazen bunlar %50 oranında iskontoda yapıldıgı için verilen fiyatlara güvenemiyorum.

    Yardımlarınız için şimdiden cok teşekkürler
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    acizcool hocam yardımlarınızı rica ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tufanminez

    öncelikle bu faydalı konu için bütün katılımcılara ve optisyenlere teşekkür ederim.
    hızlıca sorunuma geçeyim.

    23 yıl kadar uzun bir süredir miyop-astigmat gözlük kullanmaktayım.
    8 yılı aşkın zamandır aynı gözlüğü kullandığım için gözlük camı teknolojisinden uzak kaldığımı söyleyebilirim.
    Fakat başlıktaki çeşitli bilgilerden yola çıkarak yaptığım araştırmalar beni yeterince bilgilendirdi.

    Birçok kullanıcıya essilor camlarım f/p olarak tavsiye edilmesi ve sipariş süresi konusunda kısıtlı zamanım olması dolayısıyla 4 günlük tedarik süresinin avantajı gereği essilor f-360 camları almaya karar verdim.

    Derecelerimin -6 -7 gibi değerlerde olması sebebiyle 1.67 indexli bir camın gerekli olduğunu düşünerek abbe değerinden ödün vermek zorunda kaldım.
    ayrıca astigmat oluşum gereği standart essilor crizal yerine f-360 tercih ettim.

    Gözlük benim için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğundan dolayı fiyat ile ilgili ciddi bir şüphem yok. zaten gözlükçüm yıllardır gözlüklerimi aldığım güvendiğim bir kuruluştur.

    Lafı uzatmadan soruma geçeyim.

    Gün boyu günışığı altında gözlüğüme alışmaya çalışırken çok ciddi bir problem yaşamadım. sadece 1.67 indexin düşük abbe değeri nedeniyle olduğunu düşündüğüm, odaktan uzaklaştıkça cisimlerde ya da yazılarda çeşitli renklerde siluetler oluşmaktaydı. Bu durum camın odağında hiç olmazken, çerçeveye yakın noktalarda bariz hissedilen bir durum.
    Örneğin bilgisayar monitörüm çok geniş olmamasına rağmen monitörün en üst kısmındaki yazılarda hem renk değişikliği (sararma veya mavileşme) hem de odaktaki netlikten %25 gibi bir oranda düşüş oluyor.

    Yukarıdaki sorunun camın aşırı kalın olmasından endişe edip, zaten geniş olan çerçevede daha fazla taşma yapmasının önüne geçmek için tercih ettiğim 1.67 indeksten kaynaklandığını zannediyorum.
    Şu an yaptırdığım gözlüğüme çok yakın dereceleri olan eski gözlüğümde 1.60 index (%40 inceltme) olduğu için bu bahsettiğim durumların hiçbirini yaşamıyorum.

    Bu sıkıntıya bir şekilde göz yumabilirim ya da ilerleyen zamanlarda bakış alışkanlıklarım gözlüğe adapte olduğunda o kadar da rahatsız edici olmayabilir. Ama asıl vahim olan crizal kaplamanın üzerindeki renk cümbüşü.

    yeni camlarımın yani essilor f-360 camlarımın üzerindeki kaplamalar salt yeşil renkte ve homojen değil. Kaplamanın üzerine sanki bişey dökülmüş ve camın merkezinden dışa doğru bir bezle silinmiş gibi bir desenle farklı renklerde dağılmalar var. yani gözlük camları kirli ya da yağlıyken bezle silindiğinde yağın dağıldığı bir etkiye benzer biçimde bir renk dağılması söz konusu. eklediğim fotoğraflarda çerçeve camın garantisi ve zarfları ile ekteki videoda kaplamaların yansımasını inceleyebilirsiniz. fotoğraf aracılığıyla kaplamadaki durumu gözlemleyemediğim için video çekmek zorunda kaldım.

    yazımın uzunluğu ve sorunu video ile belirtmiş olmam konusunda affınıza sığınarak cam çifti için 750 TL- Façonnable NV185 çerçeve için ise 350 TL ödediğimi belirterek fiyat konusundaki düşüncelerinizi de öğrenmek istiyorum.

    Bu arada kaplamadaki renk problemi ile ilgili durumu akşam fark ettiğim için gözlükçümle görüşme fırsatı bulamadım. fakat camları tavsiye eden başka bir optisyen arkadaşıma telefonla durumu aktardığımda, sorunun fabrikadan camların gönderildiği esnada kaplamanın üzerine çekilmiş olan koruyucu katmanın camlar çerçeveye uygun biçimde kesildikten sonra çıkartılıp farklı bir solüsyonla temizlendiğini açıkladı, belki de bu koruyucu katmanın tam olarak temizlenmemiş olduğu için kaplamada böyle bir görüntü oluşmuş olabileceğini öngördü. Gözlüğü essilor un kendi özel sıvı temizleyicisi ve bezi ile temizlemiş olmama rağmen herhangi bir değişiklik olmadığını da belirtmek isterim.

    Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

    Video Linki Aşağıdadır
    Video için tıklayın





    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    crizal kaplamalı camların üzerinde fabrikadan optik mağazaya geldiğinde üzerlerinde mor bir kaplama vardır cam kesildikten sonra bunların silinip çerçeveye monte edilmesi gerekir kolay çıkmaz bunlar genelde saf alkol ile 1-2 damla ile hemen çıkar ama kolonya ile 5 dakika ovalaman gerekir bu işlemi yaptıktan sonra yine renk farklılığı devam ediyorsa gözlüğü aldığın mağazaya geri götür ve bu sorunu oldugu gibi söyle onlarda muhtemelen camları senden alıp incelemeye yollarlar sonucta gelir sana




  • burakNSX kullanıcısına yanıt
    Seiko'nun hangi camı için istediler acaba 480 TL?

    Gerçi 1.67 ise gayet makul görünüyor fiyat. Atasun'daki satıcılar Seiko diye satıyorlar camları; ama hangi indekstir, kaplaması nedir, camlar kesilince nasıl çıkar bi haberler. Ezbere satış...

    Daha önce de çok defalar yazdım. Çerçeve, istenilen cam özellikleri ve bütçe hangi camı önereceğim konusunda önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Seiko'nun hangi camı için istediler acaba 480 TL?

    Gerçi 1.67 ise gayet makul görünüyor fiyat. Atasun'daki satıcılar Seiko diye satıyorlar camları; ama hangi indekstir, kaplaması nedir, camlar kesilince nasıl çıkar bi haberler. Ezbere satış...

    Daha önce de çok defalar yazdım. Çerçeve, istenilen cam özellikleri ve bütçe hangi camı önereceğim konusunda önemli.

    Hacam atsunun onerdigi cam %45 inceltilmis, 3 kaplama turunden en yuksek kaplamA.

    Ben cercevesiz gozluk icin %45 inceltilmis dusunuyorum. Camlar icin butcem 600 700 tl civari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    İlk kez gözlük kullanacagim ve -0,75 astigmat var her iki gözümde pd'de 68mm , su an gozlukcuden aldıgım ucuz ve agir , organik + antirefleli gozlukle idare ediyorum, hafif olması icin cercevesiz memory titanyum cerceve almayı planlıyorum zennioptical.com sitesinden, ne yazık ki 200+ verebilecek durumda degilim ve zenni de memory titanyum cerceve + polikarbonat cam + yag, parmak izi kaplama 54 dolar ediyor. 2-3 kere gozlukcuye gittim ve cerceve secmekte, oturtmakta ve alısmakts sorun yasıyorum ( zira sgknın karsıladıkları agir ve rahatsız) , 2 cerceve degistirdim ve halen rahatsız 120 tl gibi bir fark ödedim. Artık bunun yerine zenniden alsam diyorum, sizce?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakNSX


    quote:

    Orijinalden alıntı: acizcool

    Seiko'nun hangi camı için istediler acaba 480 TL?

    Gerçi 1.67 ise gayet makul görünüyor fiyat. Atasun'daki satıcılar Seiko diye satıyorlar camları; ama hangi indekstir, kaplaması nedir, camlar kesilince nasıl çıkar bi haberler. Ezbere satış...

    Daha önce de çok defalar yazdım. Çerçeve, istenilen cam özellikleri ve bütçe hangi camı önereceğim konusunda önemli.

    Hacam atsunun onerdigi cam %45 inceltilmis, 3 kaplama turunden en yuksek kaplamA.

    Ben cercevesiz gozluk icin %45 inceltilmis dusunuyorum. Camlar icin butcem 600 700 tl civari

    Hacam bugun sitkeciye gittim, nikon, hoya, roddenstock gibi bi suru marka vardi. Kafama en cok hoya %40 inceltilmis bi asiferik yatti. Highvision longlife kaplama icin 700 tl fiyat cikardilar. Sizce fiyat nasil? Baska bir gozlukcude ayni cam ama asiferik icin 400 tl dedi. 300 tl farka deger mi sizce? Simdiden tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • texture T kullanıcısına yanıt
    Bu kadar fiyat farkı varken al derim.

    Ben defalarca alışveriş yaptım. İlk seferinde çerçeve açısından en doğrusunu bulamayabilirsin. Ama 2.ve sonraki alışverişlerde giderek uzmanlaşırsın..
    Belki Hoya kalitesinde lens de alamazsın ama işini görür..

    En azından güvenilir bir yerli gözlükçü bulamıyorsan şimdilik doğru çözüm bu...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar,

    Gözlük yenileyeceğiz ve bugün Opmar'a gittik. Cam olarak roddenstock marka bir cam önerdiler ve Zeiss kadar iyi olduğunu söylediler...
    Ama numaralar yüksek olduğu için ( 8.5, 7 ) olabildiğince inceltilmiş ( 1.74 ) bir cam almak zorundayız. Sizce Roddenstock Zeiss yerine tercih edilebilir bir marka mıdır?

    Yazılanları okuduktan sonra Hoya'nın da gayet iyi bir marka olduğunu öğrendim, sizce 1.74 inceltilmiş camda ve bu numaralarla Hoya tercih edilebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigiMortal -- 14 Ekim 2013; 20:09:48 >
  • iyi bir çerçevem var.
    uzak yakın cam taktırmak istiyorum.
    sgk ne kadarını karşılar acaba ?
    bu progresif camların en ucuz ve pahalı fiyatları ne kadardır ?
    en ucuzundan taktırsam sorun yaşarmıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0971

    iyi bir çerçevem var.
    uzak yakın cam taktırmak istiyorum.
    sgk ne kadarını karşılar acaba ?
    bu progresif camların en ucuz ve pahalı fiyatları ne kadardır ?
    en ucuzundan taktırsam sorun yaşarmıyım ?

    Sgk bir onceki numaralarinizdan 0.50 ve daha fazla degisiklik olmak sartiyla(numaralarinizin yuksekligine gore degisiklik gosterebilir) 40-50tl gibi bir rakam oder.
    Piyasada en ucuzunu 200 en pahalisini 5000tl civarina bulmak mumkun. En ucuzunun performansi cok dusuk gecisler zor ve olu bolgesi cok fazla 200tl lik cam size yakin ve uzagi gosterir ama gunluk kullanimda ihtiyaclarinizi karsilamayabilir o yuzden bence ekonomik olsun derseniz 400-500tl civarina yerli uretim freeform orta halli bir cam tercih edebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;Ayın 7 sinde göz doktoruna gittim muayene oldum ve göz numaram 1.5 derece yükselmiş ama doktor gözlerini yormasın diye 0.50 arttırıyorum dedi neyse gözlükçüye gittim çerçeve ve cam aldım fakat şöyle bi sorunum var.

    Sol gözümle camın sağ tarafından baktığımda görüntü bulanıyor fakat camın tam ortasından bakınca görüntüde bozukluk filan yok böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu? gözüm miyop ve astigmat

    Gözlüğü aldığım yere gittim sorunu söyledim ilk önce tam dik bakman gerek camın kenarlarından bakınca görüntüde bozulma olur dedi bende öyleyse neden sağ camda ve eski gözlüğümde böyle birşey yok deyince o zaman gözlüğü bırak camı firmaya geri gönderelim dedi bıraktım 3 gün sonra cam değişti gelip alabilirsiniz diye haber verildi gittim yine aynı sorun.

    Gözlük camı iade hakkım var mı ? Böyle bi sorun yaşayıp çözüme ulaşan var mı?

    İnşAllah lazer tedavisi olup gözlükten kurtulmak istiyorum fakat sağ gözde göz tembelliği var




  • Merhabalar,
    hoya marka trivex cama hem anti refle hem de hidrofobik kaplama olur mu? Benim için önemli olan parlama yapmaması ve çizilmeye, kırılmaya karşı dayanıklı olması. hoya dışında trivex cam olarak başka hangi markalar güvenilir?
    camlar 5 ve 4,75 numara hipermetrop.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CDY -- 19 Ekim 2013; 12:42:22 >
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.