Şimdi Ara

görüntüde tıkanıklıklar yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. işletim sistemim win7. daha önceleri yaşamadığım bi sıkıntı yaşamaya başladım. format attığım halde düzelmedi. bir süredir sürekli kullanmaya başladığım ve kastırabileceğini düşündüğüm programlar utorrent ve kaspersky.

    sorunum şu:
    film izlerken (dosya uzantısı yada kodeci önelmi değil, hepsinde yapıyor) 10-15dk.da bir görünüt tıkanarak ilerliyor 1 yada 2 sn kadar. sonra görüntü hızlanıp kaldığı yerden düzgün bir biçimde devam ediyor. oyunlarda da aynı şekilde görüntüyle birlikte sesde de tıkanmalar oluyor. oyunu kesmiyr. durdurmuyor oynamaya devam ediyor.

    başta sadece filmlerde sanmıştım kodec yüklüyorum yine aynı, tüm kodecleri siliyorum yine aynı.filmlerde sesde bi sdıkıntı olmuyor.sadece görüntü tıkanıyor ses devam ediyor sonra ses önde olduğundan tıkanıklık geçince görüntü hızlanıp sese yetişiyor ve normale dönüyor. bu olay yaklaşık en fazla 3 yada 4 sn kadar sürüyor. 15dk sonra tekrarlıyor.

    ekran kartının güncel driverınıda yükledim ama düzelmedi.

    yardımcı olursanız sevinirim.

    uzun süredir bu sıkıntı var ama artık rahatsız etmeye başladı. neyden sonra oldu bilmiyorum. ama daha önceleri hiç böyle bi sıkıntım yoktu.

    lge500
    2,20ghz işlemci
    2.00gb ram
    GEForce 8600M GS 256mb harici ekran kartı.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Ekran kartının ısı değerlerini kontrol ediyormusun? Sorun E. Kartta gibi görünüyor. Başka bi kart takıp denemen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 12 Aralık 2010; 17:14:16 >
  • malesef başka kart takakmam çünkü masaüstü değil. laptop. yaklaşık 3 ay önce bütün bilgisayarı komple parçaladım ve içini tamamen temizledim. buna fanda dahil. bilgisayar yaklaşık 3 senelik ve ilk kez bu sorunla karşılaşıyorum.
  • CEVAP YOKMU CEVAAAPPP
  • ısı değerlerini ve fanlarını kontrol et
  • GPU:64 derece
    CPU1: 55 derece
    CPU2: 55 derece

    şimdi ne yapmam gerekiyor. dereceler normal mi yoksa fazla mı?
  • film izlerken denedim. sıcaklıklar max şu şekilde oldu:
    GPU: 74 derece
    CPU0: 71 derece
    CPU1: 72 derece
  • laptop sogutucusu al dostum eger warsa pot player kuru oyle izle filmlerini işlemci dısında baska biyerdeyse ısı sorunu çözücektir.
  • peki sorunun ısıdan olduğuna eminmisiniz? daha önceden böyle problemlerim yoktu. içindeki fan mı bozuldu acaba? soğutucu almak yerine içindeki fanı sıfırıyla değişme imkanım yok mu acaba? ama bence önce sorunun ısıdan kaynaklandığına emin olmam lazım.
  • bilmiyorum dostum ama ısı sorunları birdende patlak verebiliyo ornek acer :S ama dedigim gibi sorunu tam olarak bulana kadar pot player kullanmanı oneririm dahada buyumesin dye sorun...

    ayrıca içini temizleyebilirsin...garanti sorunu yoksa içini fanı degiştirebilirsin varsa onlara yaptırabilirsin gormeden pek bişiy soylenmez :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.