Şimdi Ara

Görme engelliler için navigasyon cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görme engellilerin yolunu bulabilmesi için navigasyon cihazı kullanmaları iyi bir fikir gibi görünse de mevcut cihazların konum bulma hassasiyetleri en iyi ihtimalle birkaç metre sapma gösteriyor. Bu cihazların GPS uydularından aldığı konum bilgilerine ilave olarak bu cihazlara ilave edilecek kamera ile alınan görüntülerin analizi ile bu sapma birkaç metreden birkaç santime indirilebilir diye düşünüyorum.
    Şöyle ki örneğin caddelerin, trafik ışıklarının, kaldırımların, çimenlerin olduğu geniş bir meydandasınız. Elinizdeki GPS cihazı yerinizi kabaca konumlandırabilir. Bu konuma çevreden aldığınız kamera görüntülerini entegre ederseniz cihaz içindeki jiroskop, pusula ve aselerometrenin sayesinde size trafik lambasının hangi yönde kaç metre mesafede olduğunu söyleyebilir. Bugün en basit bir akıllı telefonda bulunan bu teknolojilerle kamera görüntüsü ve jiroskop sayesinde hesaplanan telefonun tutuş açısının analizi ile çevrenizdeki objelerin size olan mesafesini ölçmek ve hatta bu objelerin boyunu ölçmek bile mümkün.
    Görüntü analizi ile kapalı mekanlarda bile navigasyon mümkün. Örneğin havaalanındasınız, elinizdeki cihazı sağa sola çevirdiniz, görüntüyü analizleyen cihaz size kolaylıkla neyin nerde olduğunu tarif edebilir. (zaten böyle bir teknoloji yakında Google glass ile gelecek bildiğim kadarıyla)
    Böyle bir cihaz ayrıca trafik ışıklarını kolaylıkla tanıyabilir. Tabelaları okuyabilir (tabelaları okumakla kalmayıp başka dillere tercüme eden uygulamalar halihazırda var). Tabelalardaki bilgileri analiz ederek kullanıcıyı yönlendirebilir.
    Ayrıca bu cihazlarla kolaylıkla okunabilecek özel karekodlar geliştirilip çeşitli uyarı tabelalarına ya da toplu taşım araçlarına entegre edilebilir.
    Belki bir gün birileri okur da yapar diye düşüncelerimi yazayım dedim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.