Şimdi Ara

Gomplayer ve bsplayer ALTYAZI sorunu yardıma ihtiyacım var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Gomplayer kullanırken birdenaltyazı kayboldu (5-6 bölüm seyrettim yeni bölüm açtığımda altyazı yüklenmedi) . Sorun nedir bi türlü anlayamadım ?
    - Altyazının uzantısını kontrol ettim .srt daha sonra uzantıyı .txt .sub gibi altyazı uzantılırıylada değiştirip denedim sonuç vermedi.
    - Altyazının ismi aynı değildi fakat sorun değil üstüne sürükleyince veya altyazı yükle deyince zaten yüklüyor. Ama yinede ismide aynı yapıp videoyu açtım. Üstte "a subtitle is available" yazdı fakat yine altyazı falan çıkmadı.
    - Daha sonra acaba altyazı dosyasında mı sorun deyip bahsettiğim ilk 5-6 bölümden birini denedim. Önceden çalışan altyazılar çalışmadı ki yukarıda altyazı mevcut demesine rağmen.
    - Altyazıyı gizle seçeneğini kontrol ettim.
    - Gom Playerı tekrar yükledim yine olmadı. Fakat bu noktada srt2imi.exe diye bir dosya çalışıtırılamıyor diye hata verdi. Önce yeniden dene dedim sökmedi yoksay dedim kurulumu tamamladım. Aklıma sorunun bu dosyanın düzgün çalışmamasından ötürü bir terslik olabileceği geldi.
    - Gom Player ın yeni versiyonunu yükledim yine aynı hatayı verdi ve yine altyazılar çalışmadı.
    - Codec paketini tekrar yükledim değişen yok.
    - Bilgisayarı baştan başlattım yine olmadı. Bu sefer gom player ı uninstall vasıtasıyla sildikten sonra yeniden yükledim bu sefer hata vermedi. Fakat yine altyazılar açılmadı.
    - Gom playerla maceram bu kadardı sonra bsplayer kullanayım dedim. Aslın bs player ı daha çok seviyorum fkat yeni versiyonuna alışamadım. Vista eski versiyonu çalıştırmıyor. Bilgisayarıma bir türlü xp yükleyemedim o da ayrı bir sorun :D Xp kurarken Tam dosyalar yükleniyor, mavi ekran çıkıp disk iyi sonlandırılmamış chkdsk f yapın gibisinden bişey çıkıyor fakat ne yaptıysam yapayım sorun düzelmedi. Herneyse şimdilik o sorunu pes geçelim.

    - Gelelim bsplayera. Açtım bs playerı başladım seyretmeye. Altyazı mükemmel bir şekilde çalıştı. Yine 3-4 bölüm seyrettim. Bsplayerdada gitti altyazı. Aynı işlemleri bsplayer içinde yaptım usanmadan:D değişen birşey yok. Finaller başlayacak bi dizi keyfimiz vardı onunda içine ettiler artık kim yaptı bilmiyorum. Ama suçu microsoftta buluyorum. Vista yı yavaşlığından ötürü zaten sevmiyorum laptopun pil süresinide yarı yarıya azaltıyor nerdeyse. Görsellik olsa nolur olmasa nolur önemli olan iç güzelliği. Konuya geri dönelim : En sonunda pes ettim ve media playerda açtım. Media playerda açınca codec içerisinden bir yazılım sayesinden altyazı ekrana veriliyor sanırım böyle olunca doğal olarak çalıştı altyazı. Halende çalışıyor fakat internet explorer, windows media player gibi tiksindiğim şeyleri kullanmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
    (Gelebilecek muhtemel cevaplar azalsın diye yaptığım herşeyi yazdım)...







  • Çalışan bir altyazıyı metin belgesinde aç sonra içindeki yazıları sil çalışmayan altyazıyı metin belgesinde aç yazıları kopyala çalışan altyazıya yapıştır sonra çarpıya bas kapatırken kaydet bu şekilde olur herhalde bir zamanlar bende çok kullanmıştım bu metodu .Media player classic hakkında yanılıyorsun, MPC home cinema kullanıyorum gerçekten çok güzel diğer playerlara ihtiyacım bile kalmıyor.MPC altyazıyı vobsubla çağırıyor ve bir çok özelliği var.Altyazının dış rengini gölgesini vb. şeyler yapabiliryorsun.
    simage]http://img443.imageshack.us/img443/1262/adszpa7.jpg[/simage]

    .txt altyazı formatı değildir playerların görmemesi normal.
    .sub formatınıda subtitle workshop programıyla .srt formatına çevirmeni tavsiye ederim.
    Hiçbir şekilde yapamazsan buraya upload edip birde ben bakıyım.

    Not:Altyazıyı kopyalarken formatlar arası kopyala subtaki altyazıyı srtye kopyalama.




  • teşekkür ederim hocam. o yöntemi bende eskiden çok kullanırdım bazen altyazı dosyası bozuk çıkardı okumazdı yeni bi txt oluşturup oraya kopyala yapıştır yapıp uzantısını değiştirirdim çalışırdı fakat ortada altyazının bozuk olmasından kaynaklanan bir durum yok. 5 dk önce çalışan altyazı 5 dk sora çalışmadı. ama yinede isterseniz indirdiğim son altyazıyı linkten indirebilirsiniz.

    http://divxplanet.com/sub/s/108356/My-Name-Is-Earl.html
  • İlk defa böyle birşey duyuyorum.İlla bsplayer gom player olmasının nesi var mis gibi media player classicte izleyin.k-lite codeğin son sürümünü deneyin belki birşeyler değişebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hayalét

    İlk defa böyle birşey duyuyorum.İlla bsplayer gom player olmasının nesi var mis gibi media player classicte izleyin.k-lite codeğin son sürümünü deneyin belki birşeyler değişebilir.


    hocam işte biraz alışkanlık birazda ben zırt bırt filmi ileri geri alan bi insanım bs de 1 sn ileri geri ve 10 sn ileri geri seçeneği cezbediyor. media playerda ileri tuşuna basında 1 dk birden ileri alıyor. ayarlanabiliyor mu bir yerden bilmiyorum. k-lite ın son sürümünü yükledim zaten hocam değişmedi. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • bendede benzer bir sorun var bs playerde filmin belli saniyesinden sonra alt yazı kayboluyor tekrar açıp o sahneyi geçince anca geliyor bi film içinde 10 -15 yerde oluyor bu her seferin kapa aç yapmak zorunda kalıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.