Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.082
Cevap
85
Favori
149.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar ben hazır bir sistem alacakken avr ler dikkatimi çekti alacağım sistem sony n9200 dü ama simdi bu avr yi merak ettim önceliğim ps3-4 den oyun oynamak tabi birde film izlemek bu avr nin artısı eksisi nedir tam olarak bunu ogrenmek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralexx42 kullanıcısına yanıt
    Konuyu ve benzer ev sinema sistemi başlıklarını okursanız AVR'lerin avantajları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    AVR'li bir sistem için minimum 2000tl'yi gözden çıkarmalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Konuyu ve benzer ev sinema sistemi başlıklarını okursanız AVR'lerin avantajları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    AVR'li bir sistem için minimum 2000tl'yi gözden çıkarmalısınız.

    Hocam 2 gundur okuyorum tam istediğim cevapları bulamadım su an elimde eski bir 5.1 var sourraund olsun diye playvision decoder aldım keyif vermedi düşündüğüm bütçe 2000 idi zaten de avr hakkında hiçbir bilgim yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralexx42 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam videoyu izle kafanda az çok fikir oluşacaktır

    https://www.youtube.com/watch?v=nlkWcInIlfw
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Selam hocam ben tüm malzemeyi ebay den aldım, bilgilendirme için sağol.
  • 0sedan 0 kullanıcısına yanıt
    tşk ederim Orhan bey beğenmenize çok sevindim. s....pazar.com dan pro2 koaksiyel kablo almıştım bende kampanyanızın devamını dilerim bir tane daha ihtiyaç olacak önümüzdeki ay :)
  • Geçen gün Mediamarkt'tan Harman Kardon AVR 151 + HKTS 5 5.1 hoparlör aldım. İkisi set olarak satılıyor, 1700 TL. Harika bir set gibi duruyor başlangıç için.
  • Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diyorum.
    Uzun zamandır ses sistemleriyle uğraşıyorum.Tabi uğraşmak derken aslında sadece kabloları birbirine bağlayıp sökmek ve birazda bilgi birikimim var..Araba tesisatını evde dinlemekle işe başladım.Sonradan nları satıp aşağıda yazan sistemi aldım.

    * Sony Str DE 598 150w
    * 2 Adet Technics sbt-200
    * 2 Adet Kenwoodsağ ve sol sinema hoparlörü.
    * 1 adet Kenwood center

    Gel zaman git zaman derken epeydir kullandıktan sonra bilgisayara bağlı olan bu sistemi tv ye bağlamam gerekti.Yakın zamanda evleneceğim için kendi odam yatak odam olacak.O yüzden daha derli toplu oda da sırıtmayacak müzik ve film izlerken kullanabileceğim bi sistem düşünüyorum.

    Fiyatları ve birbirine uyum konusunda bilgim olmadığı için danışma gereği duydum.Sesi çok az açtığımda da bass sesi almak istiyorum bu arada.Yani aktif bası olan bi sistem daha iyi olacak.Bütçe net ve kesin 1000 lira.

    Hazır bişeyler alıp devam etmek mi , yoksa uyum cercevesinde toplama bi sistem mi ? (ikinci el de belki olabilir )

    Şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asafak76


    tşk ederim Orhan bey beğenmenize çok sevindim. s....pazar.com dan pro2 koaksiyel kablo almıştım bende kampanyanızın devamını dilerim bir tane daha ihtiyaç olacak önümüzdeki ay :)

    Ok hatırladım .. Kampanya işleri hep devam edecek inşallah ama gerçektende bazan ağır yük almamıza sebep oluyor bir sistemde 400 -500 tl aşağı almak için 100- 150 set satın almamız gerekiyor ki elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum Denon , Pioneer , Magnat , Heco ve Dali ürünlerinde özellikle yoğunluk veriyoruz çünkü fiyat performans ürünleri genelde ve distribitör firmaları ileri görüşlü insanlardan oluşuyor . Elimden geldiğince devam ediyorum
    benim 3-4 yıl önce bir ilanım vardı avrupa fiyatlarına satıyoruz sıra amerikada diye avrupayı yakaladık çok şükür ama amerika işi için biraz zaman var gibi memleketin sadece 5-6 ilinde bu tip ürünler satın alınıyor onlarda büyük iller zaten Kültür nekadar artarsa okadar bu tip ürünlere rabet artıyor ne kadar çok satarsak o kadar fiyatlar aşağıya iner Üretim ve satış dünyanın her yerinde aynı üretim artarsa maliyetler düşer :) Ben 7-8 senedir bir hoparlör üretelim kendi ülkemin bir markası olsun dedim kimse destek olmadı hatta isimlerini Ege , Akdeniz , Marmara falan koymayı düşündüm Ama destek sıfır neyse ileride oda mutlaka olacaktır bizden sonraki nesiller illaki bizden daha atak olurlar daha çok imkanlara sahip olurlar o zaman başkasının ürünü değil kendi ürünlerimizi anlatırız hatta yurt dışındakilere de anlatırız bir çok hoparlör fabrikası gezdim öyle dehşet verici teknoljiler yok adamlarda sıradan gayet sıradan yerlerde yapılıyor aslında bu konuş konuş bitiremediğimiz büyük markalar biz neden yapmayalım ... Neyse hocam konu ben yazdıkça farklı yerlere gidiyor ...

    Selamlar .




  • hagtr H kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam şimdi elinizdeki ürünleri mi kullanacaksınız yoksa başka bir sistem mi toplayacaksınız ? 1000 lira bütçeye 0 olarak alabileceğiniz set pioneer htp-071 kodlu set başka bir şey alamazsınız ama 2 .elde 1000 liraya daha farklı ürünler gelebilir takip edip araştırmanız lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcekci

    Herkese selam,
    Forumda yeniyim ama uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle buraya emek verip değerli bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkürler. Son 1 haftadır içini dışını getirdim sayılır. Bu sistemlerle ilgili olan bilgimi sıfırdan temel ama önemli olacak bir seviyeye buradaki yazılar sayesinde getirdim.

    Kısmetse Eylül ayında evlenip yeni bir yuva kuruyorum. Malum hanım çeyiz derdinde bende uzun zamandır hayalini kurduğum bir ses sistemi kurma düşüncesindeyim.
    20-25 m2 apartman dairesi bir eve taşınacağız. Sistemi öncelikli film amaçlı kuracağım ama müzikalitede de kötü performans versin istemiyorum. Dinlediğimiz müzikler genelde blues, rock.

    avr seçimimi az çok karar verdim sayılır, Denon x1000 yada Pioneer xsv-921 olacak. Aralarında çok kararsızım gözü kapatıp birini seçeceğim herhalde.
    hoparlörlerde ise kafam oldukça karışık, apartman dairesine kule tipi ön hoparlörleri olan bir set almaya değer mi değmez mi karar veremedim. Burada ilk soru kule tipi seçersem filmlerde çevreyi rahatsız etmeden standart bir ses yüksekliğinde işi görürüm, bir yandan da müzikalitede kule tipi beni daha çok tatmin eder gibi bir düşüncem var.

    Önümde şöyle bir seçenek var, bir arkadaşım yaklaşık 8-10 senelik çok az kullanmış olduğu bir seti 2.750 tl'ye satıyor. İçeriği aşağıdaki gibi.

    Bowers & Wilkins 300 serisi 5.1
    Ön haporlörler : DM309http://www.bowers-wilkins.eu/Downloads/Product/Archive/ENG_FP13714_DM309_info_sheet.pdf
    Center : LCR3http://www.bowers-wilkins.eu/Downloads/Product/Archive/ENG_FP12319_LCR3_info_sheet.pdf
    bookshelf speaker : DM303http://www.bowers-wilkins.eu/Downloads/Product/Archive/ENG_FP12297_DM303_info_sheet.pdf
    Subwoofer : asw300http://www.bowers-wilkins.eu/Downloads/Product/Archive/ENG_FT00033_ASW300_info_sheet.pdf

    AVR: Pioneer vsx-d711
    400 tl değerinde de yeni alınmış kablo var, ama kaç metre ne çeşit onu henüz bilmiyorum.

    Şimdi bu sette amfi benim beklentilerimi karşılamıyor. Bu seti bu fiyata alıp amfiyi 400 tl gibi bir fiyata elden çıkartıp yukarıda yazdığım amfilerden birini alabilirim. Bu senaryo tam bütçemin üst sınırında oluyor ~4000 tl.
    Hoparlörler ise malum B&W oldukça iyi. Fakat 1-2 yerde bu hoparlörlerin film perfomansının kötü olduğunu okudum. Gerçi kime göre neye göre. Bu 10 yaşındaki kaliteli ama eski hoparlörleri almaya değer mi yoksa GSA elektroniğin 3000 tl civarındaki denon x2000 & magnat supreme 1002 serisini alıp geçsem daha mı iyi?

    Yada 4.000 tl bütçeme farklı bir hoparlör önerileriniz var mı?

    Son olarak taşınacağımız ev 30 yaş üstü eski bir bina. Böyle bir set alınca evin elektrik hattı kurtarır mı kurtarmaz mı, aletlere zarar gelirmi bir ön çalışma yapmam gerekir mi? Ev şuan boş, belki öncesinde elektrik tesisatını yeniden bir gözden geçirebilirim, nelere bakmak lazım. eve gelen kw gücü az gelir mi kontrol etmek gerekir mi? veya bu aletleri koruması için ayrıca bir voltaj dengeleyici almak gerekir mi?

    Şimdiden cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler,





    Blues ve Rock Müziklerin Keyfini ancak kule hoparlörler verecektir seçimler doğru B&W ve Magnat 1002 Yi karşılaştırın Değerlerine özellikle alt ve üst frekans değerlerine dikkat edin bu seçiminizi kolaylaştıracaktır . Avr de arkadaşların dediği gibi USB den direk Flac Okuyan modeller tercih edilmeli VSX-921 İyi bir avr ama çok güncel bir ürün değil 922 , 923 ve şuan 924 modeli çıktı Hdmı pass trough , usb den flac , 4K , Arc Gibi önemli özellikler yoktur . Benim önerim Avr-x2000 veya yeni gelecek olan vsx-924 yönünde olur tabi fiyatları sizin için uygun olursa denon da avr-x1000 5+1 ve 4K yoktur ayrıca zone 2 özelliğide olmayan bir ürün yani azıcık özelliklere aşina olunca söylediğim modellerin doğru olduğunu göreceksiniz. 30 yıllık bir eve taşınıyor ve elektrik sistemini değiştirebiliyorsanız bence yenilemekte fayda var neme lazım haberlerde bir çok kötü şeye tanık oluyoruz bu eski elektrik tesisatlarından kaynaklı Allah Korusun . Önlem almakta fayda var .

    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: des_955

    merhaba hocam şimdi elinizdeki ürünleri mi kullanacaksınız yoksa başka bir sistem mi toplayacaksınız ? 1000 lira bütçeye 0 olarak alabileceğiniz set pioneer htp-071 kodlu set başka bir şey alamazsınız ama 2 .elde 1000 liraya daha farklı ürünler gelebilir takip edip araştırmanız lazım

    Bu arada dip not Segili Des_955 HTP-071 Yenilendi Ve Yerine HTP-073 modeli çıktı 4K lı olan avr eklemişler o daha mantıklı olur ve liste fiyatlarına baktım ikiside aynı

    Yeni PİONEER HTP-073 Özellikleri

    Hoparlörler
    • 4 x Kompakt Hoparlör
    • 1 x İkili Merkez Hoparlör
    • 1 x Subwoofer
    Sistem Alıcı Sistemi
    Oynatma USB ile:
    • MP3,WMA, AAC ses dosyaları
    Apple Uyumluluğu
    • iPad Mini
    • iPhone5, iPhone 4S
    • iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G
    • iPod touch 5G/4G/3G/2G/1G
    • iPod classic
    • iPod nano 7G/6G/5G/4G/3G
    Derin Renk Evet
    USB Ön
    4K Pass Through Evet
    HDMI Evet
    HD Dijital Film Direct24 Evet
    Çevreleyen Ses HTP–073
    Dolby Pro Logic II Evet
    Dolby Digital Evet
    Dolby Digital Plus Evet
    Dolby TrueHD Evet
    DTS Evet
    DTS 96/24 Evet
    DTS-Express Evet
    DTS-Neo:6 Evet
    DTS-HD Evet
    DTS HD Yüksek Çözünürlük Ses Evet
    Surround Mod 10 + 1 Gelişmiş Surround Mod
    Ses HTP–073
    Otomatik Seviye Kontrolü Evet
    Sahne Önü Surround Yakınlaştırması Evet
    Gece Dinleme Modu Evet
    Faz Kontrol Evet
    Dinamik Aralık Kontrol Evet
    Bas/Tiz Ton Kontrol Evet
    Gelişmiş Ses Düzeltici (ASR) Evet
    HTP–073
    Terminaller HTP–073
    Ana Ünite Terminalleri
    4 x HDMI Girişi (Switcher), 1 x HDMI Çıkışı, 1 x
    Koaksiyel Giriş, 1 x Optik Giriş, 2 X Kompozit Giriş, 1 x
    Kompozit Çıkış, Çoklu Kanal (5.1)
    Pre-Amp Çıkışı Evet, (2.1 kanal)
    Renk Kalitesi HTP–073
    Video Sinyal D/A Dönüştürücü 192 kHz / 24-bit
    Tuner HTP–073
    RDS AM/FM Tuner Evet
    Diğer HTP–073
    Güç Gereksinimi AC220 – 240 V / 50/60 Hz
    GGüç Tüketimi (kullanımda/standby) 185 W /0,45 W (amfi) + 45 W (subwoofer)
    Kumanda Evet
    EKO Mod Evet
    Ebatlar ( G x Y x D) 435 x 168 x362.5 mm
    Ağırlık 7,50 kg




  • 0sedan 0 kullanıcısına yanıt
    merhaba orhan bey öncelik sizi konumda görmek beni mutlu etti sizin gibi tecrübeye ve bilgiye sahip kişilerin paylaşımı yorumu çok iyi oluyor bizede yol gösteriyor evet set yenilenmiş avr 324 olmuş geri kalan hoparlörler aynı 324 te usb giriş olmasıda iyi olmuş artık usb işini standart hale getirecekler anlaşılan 324 türkiyeye ne zaman gelir bilemiyorum belki yıl sonuna doğru gelebilir birde orhan bey pioneerın yeni serisi olan 924 ve 1224 modeli bu yıl sonu gelir mi eğer gelirse 923 ve 1223 gibi modellerde kampanya olur mu ? orhan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim iyi günler kalın sağlıcakla .....
  • 0sedan 0 kullanıcısına yanıt
    Selamlar Orhan bey

    İnşallah sektörde sizin gibi işini severek hobi gibi yapan ve müşteri memnuniyeti için çalışan kişiler firmalar çoğalır. Forumlara gelerek bizleri bilgilendirmeniz paylaşımlarımıza katılmanız çok iyi oluyor.

    Saygılar
  • ister kendi konusunda ister başka konularda bu kadar bıkmadan usanmadan yardımcı olan başka kimse varmıdır acaba? sizi özlelikle tebrik ediyorum. @des_955
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Merhaba sn sarpcore yorumunuz için teşekkür ederim bilgim ve tecrübelerim dahilinde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum benden daha fazla çalışan üyelerde vardır :) iyi günler kalın sağlıcakla .....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır bişeyler yapamayacağım belli.Yani pıoneer i dinlemedim ama kule tadını (technıcs sbt 200) vermeyeceği kesin.Elimdekileri sattım bu arada.hiç bişey kalmadı 1000 lira dışında.İkinci elde kafama takılan bi kaç ilan var.yardım ederseniz çok sevinirim.



    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-pioneer-denox-ev-sinema-ses-muzik-sistemi-170947343/detay/


    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-harman-kardon-avr-132-plus-dvd-plus-quadral-quintas-500-plus-jbl-bass-plus-168865162/detay/


    yada sattığım amfi ( sony str de598) gibi bi amfi alıp bu sistemi mi bağlasam.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-hi-fi-ses-sistemleri-6.1-surround-ev-sinemasi-hoparlor-seti-denox-149852714/detay/

    Sizce hangisi olabilir ?Tercih hakkınız olsaydı. TEşekkürler.




  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Selam dostum alçak gönüllülük ediyorsun, maşallah hızır gibi herkese yetişmeye çalışıyorsun senden daha fazla çalışan üye yoktur
  • des955 candır can özelden burdan yani heryede yetişmeye çalışıyor çok teşekkürler kardeşim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 8 Temmuz 2014; 19:28:09 >
  • arkadaşlar kusura bakmayın daha zensörlerin fotolarını koyamadım zenzör3 lere sepha ayarlamaya çalışıyorum fotorafları enkısa zamanda paylaşıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 8 Temmuz 2014; 13:55:26 >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.