Şimdi Ara

Gigabyte Gigabyte WINDFORCE Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartım güç kesiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kolay gelsin yeni aldığım sistemim malesef sorunlu. Ekran kartım ki ismi yukarıda yazıyor. oyunlara girdiğimde belli bir müddet sonra içerisinden tık tiye bir ses geliyor ve fanlar son ses çalışıyor ayrıca ekrandan görüntü gidiyor. İşelmci ve fanların ışıkları yanıyor ekrana görüntü gelmiyor tık sesi ya anakarttan ya da ekran kartının içinden sigorta sesi gibi birşey bu neden olabilir.
    BF hardline de zaten oyunun başında yapıyor . hadi o oyunla ilgili bir sorun diyelim. Gerçi eksi emektar 1 gb ekran kartı olan laptopum bile açıyordu en düşük ayarda am aher neyse.

    Peki diğer oyunlarda niye öyle veya ekran kartı nedne öyle. Sorun işlemciden desem ekran kartının fanları deli gibi neden ötsün. Örneğin akşam justcause3 oynuyorum full ayarlar 100 fps bir kaç saat oynadım sıkıntı yok. oyunu arka plana aldım ve internete girdim. bir saat kadar da böyle geçti daha sonra oyuna tekrar girdiğimde yine ekran kartından tık diye bir ses geldi ve fanlar deli gibi bağırmaya başladı. Kasa ışıkları fan ışıkları ve ryzen7 nin üzerindeki yuvarlak led ışık yanıyar hdd ışık göstergesi yanıp sönüyor ama ekranda görüntü yok ve ekran kartı dediğim gibi son hızda fan çalışıyor. Sıcaklık ayarlarını sürekli takip ediyorum normal biosu güncelledim ekran kartı driverini güncelledim. Kasanın üzerinde 650wat 80 gold psu var sorun nerden kaynaklı olabilir. tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. akşam bir daha format atacağım olmazsa kasa bileşenlerini söküp yeniden toplayacağım Bu hususlard abana yardım edebilecek birisi varmı ekran kartının sigortası olur mu onda arıza olabilir mi? bu arada kasayı kendim topladım bir başkasına toplatmadım ama sorunsuz topladığımı düşünüyorum. Bir yerlerde kısa devre yapma olasılğı varmıdır.







  • PSU marka ve modeli nedir?
    Başka PSU ile deneme şansın var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    PSU marka ve modeli nedir?
    Başka PSU ile deneme şansın var mı?

    http://www.hepsiburada.com/aerocool-kcas-650w-80-gold-aktif-pfc-rgb-fanli-moduler-guc-kaynagi-ae-kcas650g-p-HBV0000081EWE

    tavsiyeler üzerine almıştım acaba sorun psu dan mı diye düşünüyorum fu mark testine girince bile kapanıyor ekran kartı doğrudan. Başka bir psu ile ancak on gün sonra denerim. bulunduğum ilçede 1 kişi var oda ilçe dışında başka da bulamam m750 w psu




  • 500W bile mi bulamazsın? 650W yetmez demek istemedim. Sorun PSU'da ise isterse 1000W olsun gene sorun yaratabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 5 Aralık 2017; 19:47:22 >
  • Sıcakları da kontrol et oyun esnasında. Özellikle ekran kartı sıcaklığını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    Sıcakları da kontrol et oyun esnasında. Özellikle ekran kartı sıcaklığını.

    sıcaklıkları sürekli kontrol ediyorum. onda sorun yok. yükselmiyor zaten kasa geniş ve 3 tane fan var. kasada hatta soğuk odada bile denedim. 500 w bilmiyorum araştırmam gerek. bir kez sıcaklıktan dolayı kapandı ondan eminim o zamanda fanlar devreye girmemiş bende gigabyte nin programı ile fan ayarlarını yeniden yaptım yani daha düşük sıcaklıkta daha yüksek hızla fana ayarladım. ama diğer şekilde ekran kartı ağır yüke bindiği zaman kapanıyor. Mesela just cause 3 oynuyorum bir şey olmuyor herşey normal ama masa üstüne geri gelip oyun arka planda kalınca geri oyuna girdiğim zaman tık diye bir ses geliyor ve fanlar deli gibi ötüyor yani ekran kartının. Bende powerden şüpheliyim ama bir arkadaşım var izne gitti o gelsin deneyeceğim ona göre psu yu veya ekran kartını garantiye göndereceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rakanoth

    500W bile mi bulamazsın? 650W yetmez demek istemedim. Sorun PSU'da ise isterse 1000W olsun gene sorun yaratabilir.

    Selam. Sonunda sistemi 750w başka bir power ile denedim evet sorun psu dan kaynaklanıyor. Başk abilgisayarda ekran kartım kapanmadı. Ayrıca diğer psu yu benim kendi bilgisayarıma taktım o zamanda sorun olmadı. yani anlaşılan sorun powerden şu durumda işlemci ram, anakarat ve ekran kartı sağlam. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • garipkatip kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun o zaman. Sorunu büyütmeden halletmişsin.
    Eski PSU kaç ayda bozuldu? Genel performansı nasıldı?
  • quote:

    tık sesi ya anakarttan ya da ekran kartının içinden sigorta sesi gibi birşey bu neden olabilir.


    Güç kaynağıdır o

    Normal şartlarda o karta rahat yetecek bir PSU'dur. 624W veriyor 12v kanalından.

    Ama yine de sıkıntılı olabilir tabi ki.
  • Sağolun arkadaşlar evet aynen psu dan kaynaklı bakalım değiştirmeye çalışıyorum. Umarım bir an önce yeni psu ya ulaşırım da rahat ederim baya bir sıkıldım bu işten.
  • Seasonic marka al sana yıllarca gitsin. Kendim 2013'te almıştım şu an 8.nesil sistemimi gözümü kırpmadan emanet ediyorum kendisine (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • u.m.z U kullanıcısına yanıt
    Bu ürünü aldım. Zaten takip ediyordum.


    https://www.gelbura.com/urun/fsp-hydro-g-750w-80-gold-full-moduler-power-supply-aktif-pfc

    Taktım bu gün canavar gibi çalışıyor. Bu arada daha önce bu siteyi bilmiyordum. Çok kaliteli bir site whatsapp tan bile hemen cevap veriyorlar. Stok durumunu sordum gece saat 01:30 da yazmıştım hemen cevap verdiler helal olsun dedim. Ertesi gün de kargolardılar. Sattıkları ürünün kendi distribütörleri ile çalışıyorlarmış siteyi tavsiye ederim. Hepsiburada nın attığı kazıktan sonra bu iyi geldi :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.