Şimdi Ara

Gigabyte 990XA UD3 Anakart Bios ayarı hakkında yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amd Fx8320 işlemciye Oc yaptım çarpanı arttırarak. Fakat ayarlar otoda olduğu için voltajı kendi veriyor duruma göre. Çarpan 7-21 arasında gidip geliyor sürekli... Yani 1400 mhz - 4200 mhz arasında otomatik seyir halinde işlemci. Boşta iken 1400 mhzde çalısıyor prime gibi testlerde 4200 lere çıkıyor 1,4 voltta..... Ben bu 4200 Mhz hızını kalıcı yapmak istiyorum fakat bir türlü beceremedim otomatik çarpan ve voltaj ayarını değiştirmeyi. Menüsünü bilen ve nereden nasıl değiştirebileceğimi bilen biri varsa yardımını istiyorum



  • Biosta "AMD Cool and Quiet" adınada ayar vardır.Onu disabled yapın.Ama fikrimi soracak olursanız çok uç noktalarda overclock yapmayacaksanız eğer bu ayar enabled kalsın.(uç noktalarda sistem stabilitesini zayıflattığı için tercih edilmez ve disabled kullanılır).İşlemci sağlığı açısından bence önemli.Sürekli olarak normalden yüksek voltaja maruz kalmaması işlemci ömrünü uzatacaktır.i7 3770k kullanıcısıyım.1,2V 4,5GHz'de kullanıyorum.Cpu boştayken 0.87V 1.6ghz çalışıyor.Hem elektrik faturası hem de işlemci sağlığı için uygun olan bence budur.
  • Cool and Quiet ve bir ayar daha vardı yazı ve rekam içeren bunları disabled yaptığım halde hala çarpanlar 7-21 halinde aynen devam ediyordu... Boşta 1400 mhz olarak.... Sanırım daha farklı bir ayarda saklı benim işimin çözümü... Masaüstü hızı olarak yavaş kalıyor 1400 mhz... Atıyorum rardan dosya çıkarttığımda veya başka tür işlemlerde yapılan işlem izin veriyorsa hızlı yapmak yerine yavaş yavaş işini yapıyor ve bu durumda bana eski pcmi hatırlatıyor o daha hızlı idi diye :) .... Elektirik faturasına gelincede çok merak ediyorum bu oc elektriğe ne kadar yansıyor acaba.. Benim tahminim ayda 20 tl gibi bir fiyata yapar en fazla fark olarak.. Ama herkes bu derdi konuşuyor acaba 50-100 tl gibi bir rakammı bu fark merak ediyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.