Şimdi Ara

Gemi Kaptanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Gemi kaptanlığını iyice bilen biri anlatabilir mi?
    hangi bölümü okumak lazım?
    İş bulma kolay mıdır?
    Maaşlar nedir uzunyol kaptanlığının maaşları baya yüksek sanırım.Acaba vapurda kaptan olup eminönü kadıköy hattında çalışsak ne kadar maaş alırız?



  • gemi kaptanlığı zordur özlem vardır.Eğer korkaksan yapamazsın denizi sevmen lazım bildiğim kadarıyla ünide deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği okuduğun zaman uzak yol vardiya zabiti oluyorsun maaşı uçuktur ama maaşı çok iyi bile olsa sevmedikten sonra yapamazsın iyi bir üniden mezun olduktan sonra iş olanakları iyidir kolayca bulursun sayısalcı olman gerekir. yalnız zordur sürekli denizdesin ayrıca hiçbir sağlık problemin olmaması gerekiyor bildiklerim bunlar (lisede denizcilik okudum)
  • Maaşları iyidir ama zor meslek. Aylarca denizde kalırsın 1.kaptan gıcık olur gemide rahat edemezsin. Küçük firmalarda maaş yatmama sorunları olabilir. İsin riski arttıkça maaş artar. Ve denildiği gibi her limanda gezip tozma olayı yok. Vardiya sendeyse gemiden ayrilamazsin. Yönetim becerisi ister. İstediğin gibi teknolojik alet fln alamazsın. Ama keyifli yanlarida var. Mangal partileri fln oluyormuş arada. Alkol serbest değil hatta tamamen yasak olabilirmiş. Her an korsan saldırısına uğrayabilirsin ama gemide silah taşımak yasak. Korsana zarar veremezsin. İnternetten izlersen denizdeki dalgaları fln görürsün. Kaptan olmak için üniversitede denizcilik fakültesine gitmen yeter. Yat kaptanligi için kurslar oluyor sanırım. Sürekli rütbe atlamak için vs sınavlara giriyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam hayalimdeki iş. alkolik denizci hayatında sorun yaşayanların yaptığı iş mis gibi
  • Para ve iş bulma konusunda üstüne meslek yok pilotluk hariç.Ama son senelerde kaptan mezunu çok olmaya başladı GMİM seçersen işin daha banko olur.Yani gemi makine mühendisi.Kaptanlarla seviye maaş vs olarak aynıdırlar.Ama zor meslek 6 ay denizde kalacaksın.Eve geliyim ayaklarımı uzatayım tv seyredeyim arkadaşlarla bir halısaha yapayım gibi şeyler yok.
  • arkdaşlar peki bu bölüm için puanlar nedir?
    Ve illa uzun yol kaptanlığı şart mıdır?
    Bizim klasik kadıköy eminönü arasında vapur kaptanı olsam çalışma koşulu ve maaşı nedir? :)
  • nedense aklıma bu geldi birden işin bide bu versiyonu var http://www.youtube.com/watch?v=oPNQVQgrwbo
  • AliDevranBudak A kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=60832169&p=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clibretto kullanıcısına yanıt
    bu videodaki durum istisna genelde macera arayanlar yapıyormuş..çunku gunluk hava durumları alıyorlarmış gemi ya fırtına etrafını dolaşıyormuş ya da fırtınanın dinmesi için demirliyormuş..bencede bu mantıklı milyon dolar değerinde yükle dolu gemi gunluk hava durumu almaması imkansız ya da boyle dalgaların içine girerek yükü riske atmak mantıklı değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 3 Ocak 2015; 15:58:52 >
  • İs bulmak zorlasti 2k$a 6 ay kole ariyorlar yapilasi meslek degil sabah aksam ism ism ayrica gurculerin allah belasini versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erselow -- 3 Ocak 2015; 16:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.