Şimdi Ara

Gemi adamı sağlık raporu alabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise 11. Sinif ogrencisiyim. Dokuz eylul df istiyorum. Gemi adami saglik raporu icin gerekli sartlari okudum. Yonergede;"denizde calismasina engel olabilecek; adrenal bez hastaligi olmamali" yaziyor. Ben 3 yasimdan beri endokrinde kontrole gidiyorum. Bobrekustu bezlerimde bir enzim az salgilaniyor ben de bunu gunde 1 defa ilac(dekort) alarak karsiliyorum. Bu hastalik bile sayilmaz. Aldigim sadece bir ilaç. Boyum 1.71 kilom 59. Doktorum saglikli oldugumu soyluyor. Ben de kendimi hic kotu hissetmedim. Spor yapiyorum, iyi yuzerim. Kan sonuclarim da hic kotu cikmadi. Bu durum denizde calismama engel degil. Hayatimda hicbir seye engel degil. Rapor alirken sorun olacak gibi duruyor ama alabilir miyim acaba. Cok dikkat ediyolar mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clkhkn98 -- 20 Nisan 2015; 10:17:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kesin bi bilgi verebilirseniz sevinirim. Sonradan hayal kirikligi yasamak istemiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilacı kullanmadığında sorun yaşıyor musun? Rapor verilirken şu göz önünde bulundurulur, gemiye giderken havaalanında ilaçlarına el konuldu ve geçiremedin veya gemide ilacın bitti belli süre bu ilacı alamayacaksın ve ilaç karşılanana kadar sıkıntı yaşar mısın bu soruya cevabın sıkıntı yaşamamsa alırsın ama sıkıntı yaşayacağın bir durumsa alamazsın. Bahsettiğin hormonun görevini bilmediğim için net alırsın alamazsın demiyorum ama kıstas bu.
  • raporu gerekirse paraylada alırsın mesele o değil gerçekten sıkıntı yaşarsan bahsettiğim konuda başka bölüme yönel hayat o kadar ucuz değil
  • İlaçlarima neden el konulsun ki ? İlaci kullanmadigim zaman sorun yasarim kan degerlerim yuksek cikabilir. Ama kullandigim ilac bircok hastalik icin kullanilan bir ilac yani hemen hemen her eczanede 3,5 tl ye bulabiliyorum. Yurtdisinda da bulabilirim.. Yani kullandigim ilac her yerde bulanan bir ilac diye duydum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen facede itü df den biriyle konustum fakultede ilac kullanan varmis degisik degisik.. Yurtdisina cikarken her ilaca mi el konuluyor ? Bir de merak ettigim sey şu. Muhendislik degil de denizcilik isletmeleri yonetimi bolumunde okursam saglik raporuyla ilgili bi sorun olur mu ? Tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clkhkn98 -- 21 Nisan 2015; 13:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilacının etken maddesini bilmiyorum ama belli etken maddesi olan ilaçlara el konuyor. Ve ilacı sırt cantnda yada yanında değilde valizinde bagajda taşımak zorunda kalabilirsin.Sağlık raporunu her türlü alırsın mesele o değil bu bahsettiğim durumlara dayanabilecekmisin bunlar ille olacak diye bir durum yok ama olma ihtimali yükek durumlar bahsettiklerim. Burda kendini düşünerek tercih yap denizcilik sana uygun bir meslek olmayabilir. 40 günlük sefer çıktı üstüne 1 ay demir attın ilacın bitti napıcaksın? Sağlığını düşünerek tercih yap.
  • Anladim tsk ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetecek kadar ilaç alırsan olur neden olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı olmaz. İçini rahat ettirecekse özel hastahanelerde rapor 150 tl 1 günde halledebilirsin.
  • Iyiymis o zaman :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clkhkn98 C kullanıcısına yanıt
    İşin yasal kısmına bakalım.

    Bu konuya Gemi Adamları Sağlık Yönergesi değinmektedir.

    İlgili yönergenin 6. Maddesi bu konuda sizin durumunuza açıklık getirmiş diyebiliriz;

    Madde 6:

    (1) – Denizde çalışmasına engel olabilecek;

    a) Akıl ve ruh hastalıkları, ilaç ve madde bağımlılığı,

    b) Sinir sistemi hastalıkları,

    c) Duyu organları fonksiyon kayıpları,

    ç) Endokrin ve metabolizma hastalıkları,

    d) Kan hastalıkları,

    e) Kalp damar sistemi hastalıkları,

    f) Kas iskelet sistemi hastalıkları veya bozuklukları,

    g) Uzun seyirli bulaşıcı hastalığı,

    tespit edilen gemiadamlarının denizde çalışmalarına izin verilmez.


    Buna bizim ülkemizde ne kadar uyulur? Bilinmez. Raporu alırsın, gidersin gemiye, birisi durumu farkedip ihbar ederse sıkıntı. Hem senin açından, hem de raporu veren açısından.

    Son 2 yıldır yapmadığı hizmeti yapmış gibi gösterip bir üst sınıf ehliyeti alan kişiler hakkında resmen çalışma başlatıldı. Liman başkanlıklarında ayrıca bulunan bir birim üşenmeden tek tek hizmet kontrolü yapıyorlar. Benim şahit olduğum 15-20 kişi belirli birkaç saatte tespit edildi ve yasal işlem başlatıldı.

    Sen işi garantiye al bence. Yoksa raporu zaten arkadaşların dediği gibi her türlü alıyorsun. İleri düzey şizofren bile bu raporu bir şekilde aldıysa sen hayli hayli alabilirsin..




  • Renk körüysen alamıyorsun. Birde en son psikiyatri ye giriyorsun. Ona böyle psikopat cevaplar verme. İnsanlarla uyum sorunum yoktur, gemide uzun süreler durmam benim için sorun teşkil etmez. Bela arayan bir tip değilimdir vs. anlat işte huyuna git
  • aktassa A kullanıcısına yanıt
    Anladım... o yönergeyi ben de okumuştum hem de babam bana bu mesleği önerdikten 5 dk sonra "ya boş ver almazlar beni" diyerek baktım. :) endokrin hastalığımı geçelim, benim gözüm 3derece miyop ve astigmat. Göz bozukluğunun da bir sınırı vardı yönergede ve ben geçiyorum diye hatırlıyorum. Göz muayenesi olurken detaylara çok dikkat ediyorlar mıdır? katı bir doktor olmazsa biraz mağduru oynayıp geçme şansım var mı sizce? Doktorları ikna etmek için bir çaba göstermeli miyim yoksa hadi geç bakalım deyip kendi gönderir mi ki? Bunlar hep soru işareti kafamda ve nasıl bir şeyin beni beklediğini bilmiyorum. Bu benim şu an sınava hazırlanmamı da etkiliyor. Bir de hiç gözlük veya lens kullanan kaptan görmedim ben :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clkhkn98 -- 7 Kasım 2015; 20:41:48 >
  • aktassa A kullanıcısına yanıt
    Az önce sorduğum sorunun cevabını başka bi konuda buldum yorum yapmışssınız. bilgirotası.com dan okudum çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)
  • kaptan biri rica etsem sağlık konusuna hakim bir zabitte olur bana özel mesajdan ulaşabilir mi.
  • clkhkn98 C kullanıcısına yanıt
    kazandınmı yani girdinmii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.