Şimdi Ara

GeForce GTX 460 ile Nvidia, yeni bir '8800GT Etkisi' hedefinde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öyle bir etki olabilir ama atide fiyat indirimine gidebilir bu duruma karşı,
    yinede bekleyip görmek lazım tabi.
  • Olaya isimlendirme açısından bakarsak gtx470'a göre 460 küçük olduğundan kartın ondan aşağı performans vermesi gerektiğini düşünüyoruz ama bu şart değil ki.Zamanında 8800GT de nvidia standartlarında 8800gts ve gtx'den aşağıda olması gerekirken bu ikisinin arasına girmedi mi.

    Zaten 470-480 üretimi sınırlı sayıda olduğundan nvidia o kartları düşük adette üretmeye devam edip yeni 460'ı güzel bir revizyonla 384sp ve 256bit olarak ayrı dizaynla üretir biraz da saat hızlarını artırırsa,yani 512sp üretip lazerle çizmeden yepyeni bir banttan(adı da gf102 falan olur) çıkarırsa; bu sayede 470 ve 480'i baltalasa bile üretim adedi düşük olduğundan fazla etki etmez.Ağırlığı yeni 460'a verip küçük zar boyutuyla uygun fiyatı da yakaladı mı 8800GT etkisi yakalanabilir.

    Düşünün 470-480 arasında performans veren,küçük zar yapılı ama görece yüksek saat hızlı ve 300$ altında bir kart 5850 ve 5870'in ikisini birden silip efsane olmaz mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamikazeden

    Olaya isimlendirme açısından bakarsak gtx470'a göre 460 küçük olduğundan kartın ondan aşağı performans vermesi gerektiğini düşünüyoruz ama bu şart değil ki.Zamanında 8800GT de nvidia standartlarında 8800gts ve gtx'den aşağıda olması gerekirken bu ikisinin arasına girmedi mi.

    Zaten 470-480 üretimi sınırlı sayıda olduğundan nvidia o kartları düşük adette üretmeye devam edip yeni 460'ı güzel bir revizyonla 384sp ve 256bit olarak ayrı dizaynla üretir biraz da saat hızlarını artırırsa,yani 512sp üretip lazerle çizmeden yepyeni bir banttan(adı da gf102 falan olur) çıkarırsa; bu sayede 470 ve 480'i baltalasa bile üretim adedi düşük olduğundan fazla etki etmez.Ağırlığı yeni 460'a verip küçük zar boyutuyla uygun fiyatı da yakaladı mı 8800GT etkisi yakalanabilir.

    Düşünün 470-480 arasında performans veren,küçük zar yapılı ama görece yüksek saat hızlı ve 300$ altında bir kart 5850 ve 5870'in ikisini birden silip efsane olmaz mı?


    Yani.. Amma fiyatlandırma çok önemli olacak burda.İyi fiyat yaparsa ilki kadar olmasada bir 8800gt etkisi olabilir




  • quote:

    Düşünün 470-480 arasında performans veren,küçük zar yapılı ama görece yüksek saat hızlı ve 300$ altında bir kart..


    ne ictiysen ben de istiyorum...
  • Aç karına 2 x 70 Cl.
  • arkadaslar bu kartlara o kadar laf ediounuzda aslında haklısınızda ama benim gibi 3D vision kullananlar ne yapacak mecbur bekleyip alcaz bu kartı.

    Nvidia nın taktigi bu teknoloji satıyorlar ayda bir driver cıkarıolar optimize ediolar oyunlara sponsor oluyolar physx cuda ... gidio bole her guzelın bi kusuru var :/
  • nvidia sırf şu tesellation zımbırtısı yüzünden alınası bır kart ,3d visionı deneyenler 1,5 saatlık deneyımın ardından bakkala half-lıfe moduyla gıdedursunlar ,bu kartlarda default olarak sunulan 3dvısıon destegı ati 'yi avuclayan yegane unsur ,yoksa elalem cokta gectı ati'ye .Ancak şu haberdekı fıyatlandırma dikkatımı cekti ,Nvidia nah satar o fiyattan 8800GT imiş ,sanki lutufta bulunuyor yabanı herıfler...Nvidia ati 5x serisine karsılık konumlandırmadı mı fermiyi? Ee peki bu fıyat ucuklukları neden? Ati'nin 1 yıldan once yeni seri cıkartacagını dusunmuyorum ,yaz ortasında Nvidia'yı ayar etmek ıcın haberını cıkartır gene 6 serısı veya fusion soylentılerı ancak ati daha 5x'te satıs doygunlugu yasayacak ,ondan sonra yenı kart cıkartacak.Ati ile Nvidia nın asıl kızılacak tarafı sli ya da crossfire da tam sımetrı sorunu ,kartlar aynı model olmadıkca bır boka yaramıor sli da crossfıre da ,once anakart uretıcılerıyle bu sınır bozucu durumu ortadan kaldırsınlar . 460 ı 8800 yapacakmıs da lutfedıp fıyatını max 300$ sevıyesınde tutacakmıs ,hadı ordan hadı ordan.ayıp lan ,orta duzey kart 300 $ .bır adet ps3 ya da xbox alınır ,emektar laptop ıle yola devam edılır...Eskıden atı nvdia yanında bır suru sırket vardı onlara ne oldu acaba , mesela s3 ,eksa mı ne vardı ,vodoolar falan fılan ,sılıcon graphs da vardı ne oldu onlara?
    sonuc olarak ,bu serserı nvidia atinin fiyat avantajını gormuyor mu ?




  • 200$ a satsın yoksa gözüme falan gözükmesin nvidia.
  • 8800gt çıktığında kart zaten kraldı ama bu fermi.ler bence biraz kötü oldu zannetmiyorum 8800gt gibi bir etkisi ve onun getirdiği satışı olsun bu kartın.. Bu raund.u ATI kazandı birazcıkta biz tüketiciler kaybetti..
  • n vidia sahtekarlık yapıyor açıklamalarında gtx480-gtx470 neden ısınıyor sorusuna güçlü kart ısınır cvabını veriyorlar böyle bir saçmalık olamaz bu cevaba göre hd5970 krallığını ilan ediyor zaten her açıklamalrındada gtx480nin piyasadaki en güçlü kart olduğunu söylüyorlar yanıltmaca testler ortaya atıyorlar dirt 2 oyununda bu kart otomatik olarak directx9 a geçip dah fazla perf gösteriyor sözü fazla uzatmaya gerek yok n vidia çırpınıyor
  • Bence boşa hayal kurmayalım. Bu saatten sonra Nvidia dan öyle bir kart daha da gelmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Candemir

    Bence boşa hayal kurmayalım. Bu saatten sonra Nvidia dan öyle bir kart daha da gelmez.


    eminsin yani. son noktayı koydun ?
  • Nvidia yeni platformlar üzerine çalışıyor sanırım... 6-7 ay gibi süre sonra çıkardığı kartlar ati ile baş başa gidiyor desem yeridir... Ati oyun piyasasına biraz daha yatkın olmaya başladı ... Nvidianın işi sanırım zor
  • quote:

    3)atininde 2.versiyon 5xxx serisini çıkarmaması gerekli ki kesin çıkartır
    Haziran'da duyurulması bekleniyor, gtx 460 bikaç gün içinde dört yüz aaaaaaaaaaltmış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrySystem

    Nvidia yeni platformlar üzerine çalışıyor sanırım... 6-7 ay gibi süre sonra çıkardığı kartlar ati ile baş başa gidiyor desem yeridir... Ati oyun piyasasına biraz daha yatkın olmaya başladı ... Nvidianın işi sanırım zor


    adamlar 6 ay bekledi ama oyun performanslarının yanında da bir çok + özellik de getirdi. gtx400 serisinin donanımı atinin 5 serisinden daha iyi durumda. sadece şuan için dx9 ve dx10 performanslarına bakma kartların. nvidia her zaman ilerisine göre hareket eder. işi filan zor değil. adamlar yeni jenerasyona geçtiler kolay değil tabi. ilk başta olumsuz bir satış politikası izlediler gibi gözüksede 1 sene içinde durumun ne olduğunu çok iyi görecek ve anlayacaksınız.




  • gtx 460 performans olarak ati 5850 seviyesine gelirse fiyatıda 250dolar olursa iş yapar satışlarını artırır efsanede olabilir şuan en ucuz ati 5850 ülkemizde 338.00$

    ama malum türkiyede fiyat politikasını ithalatçılar nasıl etkiliyor görüyoruz o kart burda 350 400 dolar olur
  • GTX 470 480 de olduğu gibi çok fazla güç tüketen verimsiz kart olmaz inş.
  • GTX460'ın yapacağı en iyi etki HD5850'yi daha alınabilir fiyatlara düşürmek olur.
  • zor ya zannetmiyorum
  • 8800GT çıktığında orta seviye bir kart değildi. En hızlı kart olan 8800GTX'le nerdeyse aynı performansa sahip,fiyat açısından da 300TL civarıydı. gtx460 ise orta seviye bir kart olacak,fiyatı da çok iddialı olmayacaktır. Tabi ati kartların tek seçenek olmaması açısında nvidia kartların bulunabilir olması gerekli.Destekleyen oyun sayısı artarsa,fiyat/performansı da uygun olursa VaporX 4850mi değiştiririm :) Yoksa kendisinden memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.