Şimdi Ara

Gece önümü göremiyorum yahu!!! yardım edin lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2005 for cargo 2524 var bende, kamyondan anlamam, yeni bir işe girdik nakliyeyi kendi kamyonumuzla yapalım dedik, bunu aldık. e malum bendenizde acemi şöför her araç geçişimde aha taktık dorseyi diye içim güp güp. Amma velakin asıl sorun, gece önümü göremiyorum yahu:( ha far ha el feneri, sisleri yakıyorum o bile hikaye, benim binek aracım 307. yaaa onun 10 da 1i aydınlatmıyor bu meret yolu bizimkindemi bi sorun var, genetikmi? bide çare nedir, yardım lütfen... bide alakasız ama konsoldaki üstünde anahtar olan düğme ve kupayı sanki öne yatıracakmış gibi olan düğmeler ne işe yarıyor? sormuşken bide buna retarder takılıyormu takılıyor ise nerde ve kaç kuruş bilen varsa süper olur!!! kazasız belasız yollar inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vacs1024 -- 10 Ocak 2009; 0:24:19 >



  • Yahu vallahi gece gece sandalyeden düşürdün beni helal olsun sana..

    Cargo'larda gece şu var;yakıyorlar farları,karşıdan gelen adam Cargo'cuya söverken ağzı yamuluyor,bende dahil..Farları çok ayarsız.
    Gece Cargo kullanmadım bilmiyorum ne kadar aydınlatır ama bir servise göstermende fayda vardır,çünkü araç muayenesinde bunlara dikkat ediyorlar artık,muayeneden geçemezsin.

    Bu arada dorse sadece Tır'larda olur..

    Anahtar olan düğme derken üzerinde anahtar simgesi olan düğmeden mi bahsediyorsun ? Biraz daha açarsan bu düğme mevzusunu,yardımcı olabilirim..

    Araca sonradan retarder takılıyor ama orjinali gibi sağlıklı olmuyor,zaten Cargo'ların orjinalinde elektromanyetik retarder var,pek işe yaradığı söylenemez..
    Sonradan retarder taktırmanın fiyatı hakkında bir bilgim yok malesef ama taktırsan bile istediğin performansı alamazsın,retardersiz devam et..Cargo'nunda frenleri zayıf ama idare et artık..




  • :) bundaki kasa o zaman dimi? ewet ewet anahtar simgesi olan, basınca konsolda arabadaki motor uyarı lambası benzeri bişi yanıp sönüyo. frenleri zayıf mı yok mu? bu konu hakkında bi topic daha açılır!!! bence bunda frenler hava yerine duayla çalışıyo(tövbe) :) ya şu çakma xenon falan oluyomu acep bunlara?
  • yeni cargo sadece kupayla güzelden ibaret ama kullanan öle demiyor.. bizim burda süt fabrikasına ait bir tane cargo var.. kamyon ilerliyor ama frene bas durmaz..
    cargonun frenlerine güven olmaz durdur durdurabilirsen.
    ya öndekine toslarsın yada sapasağlam duruş yaparsın şoför araçtan indi surat memnun olmayan tavır sergiliyordu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vacs1024

    Arkadaşlar 2005 for cargo 2524 var bende, kamyondan anlamam, yeni bir işe girdik nakliyeyi kendi kamyonumuzla yapalım dedik, bunu aldık. e malum bendenizde acemi şöför her araç geçişimde aha taktık dorseyi diye içim güp güp. Amma velakin asıl sorun, gece önümü göremiyorum yahu:( ha far ha el feneri, sisleri yakıyorum o bile hikaye, benim binek aracım 307. yaaa onun 10 da 1i aydınlatmıyor bu meret yolu bizimkindemi bi sorun var, genetikmi? bide çare nedir, yardım lütfen... bide alakasız ama konsoldaki üstünde anahtar olan düğme ve kupayı sanki öne yatıracakmış gibi olan düğmeler ne işe yarıyor? sormuşken bide buna retarder takılıyormu takılıyor ise nerde ve kaç kuruş bilen varsa süper olur!!! kazasız belasız yollar inşallah



    Tek başına yola gitme.Mazallah birinin canını yakarsın, onlarda seni yakar.Al yanına şöför, kirala, tut birşeyler yap işte..

    Ayrıca gece sisleri ve selektörleri yakma, çok küfür yersin.Xenon işinede bulaşma.Neden dersen,

    Sen yolunu göremiyrsun,
    Karşıdakide göremiyecek,
    Sende göremiyeceksin,
    Hem senin gözünü alır,
    Hemde karşıdakinin.


    Zaten Xenon falanda normal ışıktan fazla aydınlatmaz.Hatta daha az aydınlatır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vacs1024

    :) bundaki kasa o zaman dimi? ewet ewet anahtar simgesi olan, basınca konsolda arabadaki motor uyarı lambası benzeri bişi yanıp sönüyo. frenleri zayıf mı yok mu? bu konu hakkında bi topic daha açılır!!! bence bunda frenler hava yerine duayla çalışıyo(tövbe) :) ya şu çakma xenon falan oluyomu acep bunlara?


    Evet kasa.
    Cargo'ları pek bilmiyorum ama o dediğin motor ısıtıcısı olabilir,soğuk havalarda motor çalışmazsa v.s ona basarsın motoru kızdırır..
    Arabanın kullanma klavuzu varsa mutlaka oraya bak,orada vardır..

    Kamyonlara Xenon olmuyor(ben öyle biliyorum) ama beyaz ampül takabilirsin..


    quote:

    Orjinalden alıntı: CaRgO4030
    Zaten Xenon falanda normal ışıktan fazla aydınlatmaz.Hatta daha az aydınlatır.


    Yanlışın var bu konuda,Xenon diğerlerine göre daha fazla aydınlatır,beyaz olduğu içinde gözü yormaz diğerleri gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 10 Ocak 2009; 12:57:09 >




  • ben otobüs şöförlüğü yaparken bazen tek şöför çıkardım. geredeyi geçince uyku bastırırdı inerdim otobüsten şöle bi etrafını dolaşırdım arka motor kapağını açardım hani problem varmış hesabı. birde zararlı madde yakardım o soğukta hiç bişeyim kalmazdı. yola devam..:D
  • ayrıca yollarda çekmişolduğum birbirinden güzel kamyon ve otobüs resimleri görmek isterseniz sizi sitemize beklerim.

    (kamyon kaptanları lokalimiz mevcuttur..:D)

    www.sanalotogar.net

    saygılarımla
    muzaffer güngör
  • O ampullerinde çeşitleri var.7500 lükleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama ben kendime adıma konuşayım; arkadan beyaz farlı araba olunca, dikizden yansısa bile gözümü alıyor.Karşıdan geleni ise hiç göremiyorum.O an Allah'a emanet gidiyorum.Benim gözlerimide çok yoruyor.



    Birde bu topic i açan arkadaş;



    En kısa sürede bir göz doktoruna görün.Bunun altında tıbbi sebeblerde olabiliyor.Bizim burda bir adam, bir rahatsızlığı için sinamaki içmiş bir belli bir zaman aralıında.Sonralarında ise gece yola gidememeye başladı.Çift şöför çalışıyordu.Bir zaman sonrada yanlış hatırlamıyrsam, gündüzde yol gidememeye başlamıştı.

    Olmaz deme, zamandan başka kaybedeceğin birşey olmaz.İhmal etmeden görünmeni tavsiye ederim.
  • sadece ank-ist otoban gidiyorum zaten, bide boşken bile daha 90 görmedim, kendi canım kadar karşımdakide önemli, hele dolu halde ist den ankara valla 10 saati geçiyo, acelem yok. bi dönem impreza sti yım vardı aynı yolu 2.30 saatte rahat rahat geldiğimi bilirim, kaderin insanı nerelere sürükleyeceği hiç belli olmuyor! ama kamyonla rampa inmek çok zor, veya ben çok korkuyorum, yanımdan diğer kamyonlar vızır vızır inerken ben, atlasam koşarak devam edebileceğim bir hızda iniyorum bi sürü şey yazılmış frenler ısınırsa tutmaz, servis frenlerini kullanmak ii değil falan gibi. Mesela egsoz frenini en fazla 10sn basılı tutuyorum doğrumudur? Şu düğmeler ve far işinide çözersem tam olcak. Şimdilik şöför tutamam, allah muhafaza adamın maaşını veremem geçikir falan, evdekiler taş toprak yemiyo ya. korkarım öyle şeylerden. şehir içinde çalıştırdığım dağıtım şöförleri var(su işi) hepsi 18-22 yaş arası ve bekar. maaşları geçikse bile sorun olmuyor. sağolsunlar anlayışlılar. acemilere tavsiyelerinizi bekliyorum taby. forumdaki diğr topiclerede baktım, umarım bende bi scania alırım ilerde




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CaRgO4030

    O ampullerinde çeşitleri var.7500 lükleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama ben kendime adıma konuşayım; arkadan beyaz farlı araba olunca, dikizden yansısa bile gözümü alıyor.Karşıdan geleni ise hiç göremiyorum.O an Allah'a emanet gidiyorum.Benim gözlerimide çok yoruyor.



    Birde bu topic i açan arkadaş;



    En kısa sürede bir göz doktoruna görün.Bunun altında tıbbi sebeblerde olabiliyor.Bizim burda bir adam, bir rahatsızlığı için sinamaki içmiş bir belli bir zaman aralıında.Sonralarında ise gece yola gidememeye başladı.Çift şöför çalışıyordu.Bir zaman sonrada yanlış hatırlamıyrsam, gündüzde yol gidememeye başlamıştı.

    Olmaz deme, zamandan başka kaybedeceğin birşey olmaz.İhmal etmeden görünmeni tavsiye ederim.


    e sınıfı için yeni geçtim muayeneden 0 hiç bişi yok. ben deli diilim diyenlerden değilim mrk etme
    tavsiye için teşekkür ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vacs1024

    sadece ank-ist otoban gidiyorum zaten, bide boşken bile daha 90 görmedim, kendi canım kadar karşımdakide önemli, hele dolu halde ist den ankara valla 10 saati geçiyo, acelem yok. bi dönem impreza sti yım vardı aynı yolu 2.30 saatte rahat rahat geldiğimi bilirim, kaderin insanı nerelere sürükleyeceği hiç belli olmuyor! ama kamyonla rampa inmek çok zor, veya ben çok korkuyorum, yanımdan diğer kamyonlar vızır vızır inerken ben, atlasam koşarak devam edebileceğim bir hızda iniyorum bi sürü şey yazılmış frenler ısınırsa tutmaz, servis frenlerini kullanmak ii değil falan gibi. Mesela egsoz frenini en fazla 10sn basılı tutuyorum doğrumudur? Şu düğmeler ve far işinide çözersem tam olcak. Şimdilik şöför tutamam, allah muhafaza adamın maaşını veremem geçikir falan, evdekiler taş toprak yemiyo ya. korkarım öyle şeylerden. şehir içinde çalıştırdığım dağıtım şöförleri var(su işi) hepsi 18-22 yaş arası ve bekar. maaşları geçikse bile sorun olmuyor. sağolsunlar anlayışlılar. acemilere tavsiyelerinizi bekliyorum taby. forumdaki diğr topiclerede baktım, umarım bende bi scania alırım ilerde


    Egzos frenini elinden geldiği kadar sıkmamaya bak,ileride acısını çok çekersin arabanın aksamından..
    Cargo'nun frenleri zayıf olunca insan ister istemez stres yapar yani,darılma gücenme olmasın..Servis frenlerinede pek asılma,düşük viteslerle inmeye çalış,elinden geldiği kadar az fren yapmaya çalış yani.
    Zamanla öğrenirsin,bu yazılara baktıkçada gülersin kendi kendine..
    Eğer işin saatli işte değilse yavaş yavaş kafana göre gel..Yolun keyfini çıkar.




  • Bırak Scania'yı.Cargo iyidir..

    Bir zaman sonra kamyonada alışırsın, taksi gibi gelir.Biz Bursa'ya yüklü 4-4,5 saatte giriyorduk.
    Birde, kamyon kullanan adam taksi kullanamaz, taksi kullanmışsanda kamyo zor geliyordur. Ama emin ol, bir zaman sonra altındaki kamyon sana taksi gibi gelir ve taksiden daha seri gidersin..
  • usta ALLAH kolaylık versın ya nediyim İmprezzadan sonra Cargoya binmek de ilginc ERAY ABİMİZ yeteri kadar yardımcı olmus ztn tedbiri elden bırakma Keske bi pro alsaydın daha saglam olurdu
  • dogru cargonun frenlerıı zayıftır ama konforuda yerındedır keskee orjınalınden retarderlı alsaydın aracını yadaa neden 2535 almadın gerek frenler gerek saseee eskılerınee goree daha saglam
    ınsallah bırgun scanianı alırsın bıraz tuzlu olur ama scania yı altına cektın mı bırde sureklı ısın varsa sırtın yere gelmez
    Bende sımdı degılde ıılerde man 18.680 6x2 V8 almayı dusunuyorum bendede 3230c var dedıgın gıbı gece fazlaa aydınlatmıyorlar
    ama benım ıcın sorun degıl bu
  • bu arada 2535 ve 3235 lerde farlar buyuk bılıyorsundur gorus alanını eskıyee gore daha fazla
  • evet cargonun lambaları aydınlatmıyor diyenlşere çok güzel bir önerim var lakin bendeki cargo da aydınlatmıyoru :)

    işin açıkcası bu aydınlatma işine binek kullandığım transporterle başladım xzenon kit aldım taktım olmadı beğenmedim başka bir kit aldım taktım gene olmadı anladım ki olmuyor:D

    peki ne yapmalıydım derken forum donanım haberde araştırmaya başladım sonunda yüksek whatlı ampullerin olduğunu öğrendim hemen aldım taktım sonuç x zenondan kat kat güzel oluşu:D

    peki dedim farları hiç aydınlatmayan cargo içinde bu ampullerden taksam nasıl olur parçacı arkadaşıma rica ettim 24 volt olanından varsa getirttir diye evet varmış getirdi taktım sonuç mükemmel cargo cargo olalı farları hiç böle aydınlatmamıştı arac 25 20 cargo düşünün 2524 lere nasııl olacağını:D

    100whatlık 24 volt far ampulü dedinizmiydi olay tamam geceleriniz gündüz olur saygılarımla:D




  • quote:

    Orjinalden alıntı: murat067

    evet cargonun lambaları aydınlatmıyor diyenlşere çok güzel bir önerim var lakin bendeki cargo da aydınlatmıyoru :)

    işin açıkcası bu aydınlatma işine binek kullandığım transporterle başladım xzenon kit aldım taktım olmadı beğenmedim başka bir kit aldım taktım gene olmadı anladım ki olmuyor:D

    peki ne yapmalıydım derken forum donanım haberde araştırmaya başladım sonunda yüksek whatlı ampullerin olduğunu öğrendim hemen aldım taktım sonuç x zenondan kat kat güzel oluşu:D

    peki dedim farları hiç aydınlatmayan cargo içinde bu ampullerden taksam nasıl olur parçacı arkadaşıma rica ettim 24 volt olanından varsa getirttir diye evet varmış getirdi taktım sonuç mükemmel cargo cargo olalı farları hiç böle aydınlatmamıştı arac 25 20 cargo düşünün 2524 lere nasııl olacağını:D

    100whatlık 24 volt far ampulü dedinizmiydi olay tamam geceleriniz gündüz olur saygılarımla:D





  • quote:

    Orjinalden alıntı: vacs1024

    Arkadaşlar 2005 for cargo 2524 var bende, kamyondan anlamam, yeni bir işe girdik nakliyeyi kendi kamyonumuzla yapalım dedik, bunu aldık. e malum bendenizde acemi şöför her araç geçişimde aha taktık dorseyi diye içim güp güp. Amma velakin asıl sorun, gece önümü göremiyorum yahu:( ha far ha el feneri, sisleri yakıyorum o bile hikaye, benim binek aracım 307. yaaa onun 10 da 1i aydınlatmıyor bu meret yolu bizimkindemi bi sorun var, genetikmi? bide çare nedir, yardım lütfen... bide alakasız ama konsoldaki üstünde anahtar olan düğme ve kupayı sanki öne yatıracakmış gibi olan düğmeler ne işe yarıyor? sormuşken bide buna retarder takılıyormu takılıyor ise nerde ve kaç kuruş bilen varsa süper olur!!! kazasız belasız yollar inşallah


    osram night breaker işini görür fazlasıyla




  • Cargoda orj. roter olsa nolacak yahu acınca her yerinden ses geliyormus farlar bile kısılıyomus far konusunda gelince xenon sana daha iyi gelir ama karsındakinde sana cok ittiifat eder o ayrı konu yada bakdın ustunde 4 sis var bu sefer parkları acar gidersin. Yahu otobandada 90 la yolmu biter babam olmasa yanımda sokerim ben takoyu fln dıt dıt kafa utuluyor yaw sana ne sölesek az hic aklına gelmedimi alırken arabayı bi arasdırıp da alsaydın keşke.
    Helal olsun valla ne diyim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.