Şimdi Ara

Gebze'den Manisa Alaşehir'e gitmek için en mantıklı rota

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, arkadaşımın 16 aralık cumartesi günü öğle saatlerindeki düğünü için Gebze'den Manisa Alaşehir'e gideceğiz(2 kişi) ancak kafamda soru işaretleri var. En mantıklı rota sizce nedir? Osmangazi köprüsü ve izmir otobanı ile sanırım 400 küsür lira yakıta ek masrafım oluyor. Bundan daha kısa veya aynı kilometrelerde olan ücretsiz bit alternatif de yok sanırım. Bir de hiç bilmediğim bir rota olduğu için otobüsle gitmek daha mantıklı mı olur diye düşünüyorum? Aynı veya benzer bir rotada yolculuk etmiş olan arkadaşların tavsiyelerini merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.


    Edit: Araç 2004 model 1.5 benzin lpg kia rio.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 10 Aralık 2023; 22:34:14 >



  • Parali otoyolu kullanmaniza gerek yok. Ucretsiz yok gayet iyi. Bu tarihlerde kalabalık olmaz. Körfezi dolanmak yerine feribotla karsiya gecin ya da köprüyu kullanin size kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otoyola vereceğiniz para, aracınızın motor hacmine göre mantıklı olabiliyor, ben geçen hafta istanbul git gel yaptım, parasız yolu kullansaydım, manisa akhisar arası dur kalk, sonrasında Balıkesir dağ tırmanışı, susurluk balıkesir arasındaki ışıklarda dur kalk, feribot derken daha pahalıya patlıyordu bana.


    Birde şöyle bir bir rahatlık var aracı bağlıyorsun sabiteiciye, bir daha frene dokunmuyorsun. Bu da benim için rahatlık. Araç amarok bu arada.


    Ben git gel ortalama 9,5 LT /100 KM yaktım. Bu binek araçlarda 100-120 bandında 4 LT lere kadar düşer.

  • Otoyol varken otoyola girilir macera aramayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bilmediğin bir yol olduğu için otoyolu kullan dönüşte kafana göre takılırsın.akhisarda otoyoldan çıkıp ,salihli yönüne gideceksin ordanda alaşehir.

    Manisaya gidipte dönerim diyosan yol uzar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gir paralı yola kafan rahat istediğin süratte git, bağlantı yolları haricinde süratten dolayı ceza da gelmiyor,


    her hafta zeytinburnu - çorlu osb arasını kmo nu kullanarak gidip geliyoruz mall of istanbul ile kmo arasında ki bağlantı yolunda 3-4 kere ceza geldi ama ana yolda 260 ile gidiyoruz ceza gelmedi

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Bu yol için ideal seyir hızı 140+ km/s hızlardır. Daha yavaş gitmenin "kalabalık zamanlarda" trafiği tehlikeye sokabileceğini düşünüyorum. O kadar geniş yollarda 120 gibi hızlara sabretmek de kolay değil.


    Dizel Leon ile Gebze - Marmaris arasını ücretli otoyol bitene kadar 160+, sonrasında 110-120 gibi tamamladım, 5.8 lt/100 km ortalama vardı. Aynı güzergah dönüş yolunda benzer hızlarda 7-8 lt gibi yakıyor. Sanırım eğitim farkı var.

  • Herkese tesekkur ederim. Grip salginindan nasibimi aldigim icin dusuge gidemeyecegim ama bir gun alasehire gidecek olursam bu cevaplar cok isime yarayacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt

    Hocam benim arabanin zaten vites araliklari kisa oldugu ocon 120 130 ile giderken baya bagiriyor, maksimum 120 ile gidiyorum ben otobana da girsem  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otoban mantıklı, parasız yoldan giderken 1 ceza yesen daha pahalıya geliyor

  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt

    Orada verdiğim hız otobandan gitmenin ekonomik olduğunu belirtmek içindi. Evet eğim farkı mevcut izmire gelişte daha az yaktım zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.