Şimdi Ara

Futboldaki VAR kaosunun çözümü için pilotlara başvuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Futboldaki VAR kaosunun çözümü için pilotlara başvuruldu
    Yapılan araştırmaya göre futbol taraftarlarının dörtte üçü VAR uygulamasının devam etmesini istiyor, ancak sistemde değişiklikler yapılması şartıyla. Türkiye Süper Lig’i de dahil olmak üzere çoğu ülkedeki futbol liglerinde uygulanan VAR, zaman zaman eleştirilerin merkezinde yer alıyor. Şimdi ise Premier Lig'in, bu sezon yaşanan bir dizi önemli olayın ardından VAR görevlilerinin iletişimlerini geliştirerek hataları önlemelerine yardımcı olmaları için British Airways pilotlarından yardım aldığı bildirildi.



    VAR uygulamasındaki eksikleri pilotlar giderecek



    Futboldaki VAR kaosunun çözümü için pilotlara başvuruldu
    Premier Lig’in bu eşi benzeri görülmemiş kararı, 30 Eylül'de Tottenham Hotspur Stadyumu'nda oynanan Liverpool - Tottenham müsabakasında yaşanan kaotik VAR iletişimi ve hatalı ofsayt kararı sonrasında alındı. VAR kayıtlarının yayınlanmasının ardından hakemlerin, "çocuklar" ve "dostum" gibi hitaplarda bulunmasının yanında verimsiz iletişim sergiledikleri de açığa çıktı. Premier Lig elbette sadece bu olaydan sonra harekete geçmedi, bu noktaya gelinceye kadar çeşitli hatalı VAR kararları da alınmıştı. Bu bağlamda Premier Lig, gelen eleştiriler üzerine British Airways pilotlarının hakemlere eğitim vermesi için bir girişim başlattı.



    Ayrıca Bkz.Formula 1, sezonun son yarışında pist ihlallerini yapay zeka ile tespit edecek



    British Airways pilotları, iletişimin önemini vurgulayarak hakemleri birbirleriyle konuşurken gayrı resmi diyaloglar yerine 'kısa ve doğrudan' bir dil kullanmaları konusunda uyardı. Pilotlar, hakemlere yaptıkları sunumda iletişimin açık ve etkili olması gerektiğini ve hakemlerin baskı altında sakin kalmaları gerektiğini vurguladılar. Ayrıca pilot olarak yaptıkları iş ile hakemlerin sahadaki rolleri arasındaki benzerliklerin altını çizdiler.




    Kaynak:https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-12786483/Premier-League-British-Airways-pilots-aid-VAR-officials-communication.html







  • İyi de nasıl olacak, havacılık çok ciddi bir sektör ve herşey ama herşey kesin çizgiler ile belirlenmiştir ve ona göre bir iletişim dili oluşmuştur. Futbolda veya vb aktivitelerde aynı tip kararlar bile kendi içinde farklılık gösteriyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.