Şimdi Ara

Formatla silinen bölümde ki dosyaların geri gelmemesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    9 yaşında ki oğlum bilgisayarı win 10 sıfırlama modülü kullanarak tüm c ve d yi silmiş. Bilgisayarda sadece c kısmı sistem dosyaları var. Tamamen ıfır haline dönmüş yani. Ancak D boş ben de bunu görünce iyi bari geri getiririz programlarla diye düşünürken kullandığım hiç bir program "D bölümüne hiç bir dosya yazılmamasına" rağmen en ufak dosya bulamıyor.
    Konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı? Yanlış bir şeyler mi yapıyorum bilemedim.



  • Unformat diye googleda arasanız bir kaç program çıkıyor. Hiçbirini kullanmadım. İçlerinde bir tek marka olarak Easeus'u tanıyorum. Bu program http://www.easeus.com/resource/unformat.htm veya sonuçlarda çıkan diğer programları deneyebilirsiniz. Bu programları yüklemeden önce antivirüs yüklemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaadra

    Unformat diye googleda arasanız bir kaç program çıkıyor. Hiçbirini kullanmadım. İçlerinde bir tek marka olarak Easeus'u tanıyorum. Bu program http://www.easeus.com/resource/unformat.htm veya sonuçlarda çıkan diğer programları deneyebilirsiniz. Bu programları yüklemeden önce antivirüs yüklemenizi tavsiye ederim.

    Anladım şu an recover my files programını çalıştırdım yaklaşık 16 saattir çalışıyor ve henüz %35 seviyelerinde. Sadece 5 dosya bulmuş. Acaba win 10 benim d bölümünü öğüttü mü? hiç bir program 4 den fazla dosya bulamıyordu bu sadece 5 dosya bulmuş şu an. Bu garip değil mi?




  • Recuva ile derin tarama açıp bir de öyle deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla sadece format atılıp üstüne hiçbirşey yapılmamış bir hdddeki tüm veriler kurtarılabiliyor. Hatta eskiden dosda unformat diye bir komut vardı. Windows 95de kaldırılmış. Cmdde bunu yapma yoluınu da arayıp bulamamıştım.
    " Unformat
    The unformat command is used to undo the formatting on a drive performed by the MS-DOS format command.
    The unformat command is only available in MS-DOS.
    The unformat command was removed beginning in Windows 95 due to file system changes. "
    16 saatde %35 bana çok yavaş geldi. Az sayıda dosya bulmasının sebebi sanırım demo sürümlerinde kurtarabilceğiniz dosya boyutnu kısıtlıyorlar. Kusura bakmayın akşam yorgunlukla onu gözden kaçırmışım. Unformat daha hızlı olabilir diye onu demiştim. Silinen veri kurtarma programlarını da deniyebilirsiniz. Ben Active@ Undelete kullanıyorum. Active@ Undelete indir diye arayıp onu deneyebilirsiniz. Ordan advanced recovery explorerı seçip D sürücüsünü seçin ve tara deyin. Açılan penceredeki kurtarma istediğiniz tüm dosyaları seçin ve kurtar deyin. Kurtarılan dosyaların koncağı yeri d sürücüsü seçmeyin. C sürücünüzdeki boş yer yeterliyse oraya yoksa bir usb hdd takarak kurtarın. Kurtarılmayan dosyaların sütüne kurtarılanları yazarsa o dosyaları kaybedersiniz.




  • Hocam hir b3nzeri basima geldi formatlamada bir sorun olustu ve butun d diskim uctu. Bi programla d diskini oldugu gibi butun olarak geri kurtardim tam adini pc basina g3cince yazarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcare, Recuva, /data, Easeus, Recoveri Suite hepsini denedim. D bölümüne dosya dahi yazılmamasına rağmen sadece 4 dosya buluyor, ister quick scan isterse de deep scan yapayım farketmiyor. Recuva yı denedim dediğiniz programı da birazdan indirip deneyim. UNFORMAT komutunu da bi araştırayım DOS ise mutlaka çalışması gerekir diye düşünüyorum, inşallah yanlış kullanmadan çıkarırım.
  • Anlamadığım olay şu elimdeki flash diskin içindekileri sildim bir program ile denedim tüm dosyalar geri geldi. D bölümü neden geri gelmez anlamadım! saçma sapan dosyalar buluyor bir kaç swf dosyası çıkıyor, 3 gb 2 gb uzunluğunda zip dosyaları çıkıyor ama bir tane resim bile çıkmıyor vallahi anlamadım bu işi!
  • Demo versiyonunda dosya boyutu limitiyle bile resimleri bulup kurtarması gerekirdi. Easeus'un demo versiyonunda toplam 2gb veri kurtarabiliyorsunuz. Kurtarabildiği dosyalar olsaydı onları da görürdünüz. Toplam 2gblık veri kurtardıkdan sonra daha fazla kurtarmıyacağını söyliyerek size satın almaya telşfik ederdi.
    Unformat komutu freedosda varmış. İngilizcede sıkıntınız yoksa şu linklere bakabilirsiniz. http://help.fdos.org/en/hhstndrd/base/unformat.htm http://www.freedos.org/software/?prog=unformat http://freedos.sourceforge.net/wiki/index.php/Unformat Freedos ile de deneyebilirsiniz. Önce windows üstünden yapmanızı öneririm. Yoksa önce freedos yükleyip sonra 2. kez Windows yüklemeniz gerekecek. Freedosda unformat için önce http://www.freedos.org/download/ adresinden Freedos indirip windows kurar gibi kurun. "UNFORMAT d: /U" komutuyla diski kurtarmayı deniyebilirsiniz. /U parametresi mirror kullanma anlamına geliyor. Daha önce d sürücüsünü kurtarmak için mirrorını oluşturmadığınız için bunu kullanmanız gerekiyor.




  • Evet onu biliyorum. Ama program benim d bölümünde saçma sapan dosyalar buluyor. Ama bir flash tarattığımda dosyaları buluyor. En azından resim bulsa gene razıyım. Yok hiç birşey benim anlamaya çalıştığım bu sıfırlama işlemi formattan farklı birşey mi?
  • Sıfırlama modülünü hiç kullanmadım. Tam olarak ne yaptığını bilmiyorum. Bunu buldum. http://10.enpedi.com/2015/08/windows-10-bilgisayar-sfrlama.html
    Verdiğim linkden alıntılar: "Bilgisayarınızı sıfırlamak Windows'u yeniden yükler ve dosyalarınızı, ayarlarınızı ve bilgisayarınızla birlikte gelenler dışındaki uygulamalarınızı siler." " 2. Aşama: WinRE Windows'un kurulu olduğu diski siler ve biçimlendirir."
    Sanırım sorununuz diski önce silip sonra biçimlendirmesinden kaynaklanıyor. Yine de bazı dosyaları kurtarma şansınız var. Hiçbirşey kurtaramıycak olsaydınız sonuçlarda hiçbirşey çıkmazdı. Veya sadece formatdan sonra yazılıp silinen dosyaları bulabilirdiniz. Bir program bulamazsa başka bir proıgramla deneyebilirsiniz. Bazen bir programın bulamadığını başkası bulabiliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.