Şimdi Ara

Ford Focus Titanium X (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
49.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @latenightwaken

    Yazınızı her bir harfine kadar okudum önceki mesajlardada belirttiğim gibi focusta yol sesi ıvır kıvır yok kesinlikle benim denediğim teşhir ürünü focus 45k daydı sunroofta açıktı yalnız ben ESP tercih etmedim kötümü yaptım acaba

    @ahmetergin35

    Sadece yükseklik alçaklık elektronik diğerleri manuel
  • Samet ,

    Bizim focuslarda yol sesi yoksa hiç bir arabada yok :)))
    Şimdiki aklım olsaydı biraz kredi çekip xpaket tdci focus hb alırdım.Kısmet işete.
  • Vallahi bilmiyorum ben x paket istediğimden dolayı x paket test ettirdiler yol sesi almadım ve bozuk yollardanda geçtim açıkcası diğer donanımlar için yorum yapmıcam çünkü hiç kullanmadım birazda araçtan çok yolları düzeltmiyen belediyede suç aramak gerekiyor
  • Hiç bir markanın test aracında yol sesi kolay kolay duyamazsınız. Genellikle test araçlarına izolasyon yaptırırlar ve bu sesleri olabildiğince azaltırlar, sorunca da yok derler. Ama bir satış danışmanıyla biraz samimi olup koyu bir sohbete girdiğinizde bunu ağzından alabilirsiniz. Bunu Focus'ta yol sesi var da testte duymadınız diye yazmıyorum yanlış anlamayın ama gerçek böyle. Focus'ta yol sesi diğer C sınıfı araçlardan çok daha yüksek değil. Fakat araç üzerinde gelen lastiklerin de büyük önemi var. Örneğin Pirelli P 6000 ile lastik sesi yüksekken Pirelli P 7 ile ses ciddi şekilde azalıyor.
    Benim özellikle 109 BG TDCI hakkında ki yorumum çok kullanışlı, yol tutuşu süper bir araç olduğu hakkında. Yakıt olarak Reanult'lardan biraz fazla yakıyor fakat o da çok büyük bir fark değil.

    Saygılarımla,
  • Arkadaşlar yazdıklarınızı zevkle okudum,ben sizlere şöyle birşey sormak istiyorum,3-4 aya kadar aracımı satıp titanyum x paket bir focus almayı düşünüyorum ama dizelmi yoksa benzin+lpg limi karar veremedim,kimisi diyor benzinli al lpg taktır,dizeli hem alırken hemde bakımda fazla para verirsin diyor ,kimiside arada bakım larda fazla fark yok diyor ben anlamadım bu işi focusun bakımları hakkında bilgi verebilirmisiniz gerçekten bakımları ağırmı yada bir arızada altından kalkamazmıyız,benzinli bu konuda avantajlımı,şimdiden hepinize teşekkürler
  • @Firsttrue

    Doğru diyorsunuz neler yapıyolar neler olabilir belkide napalım fiesta bakmaya gitmiştim çok dar geldi focus vardı düz titanium dedim gelmişken bide şuna bakiyim focusla ilk aşkımız orda başladı artık kaporasını siparişini verdik geri dönüşü yok inşallah hayırlı olur can sıkmaz diye temenni etmekten başka bi çağremiz yok :)
  • Herkeze Yardımlarından ötürü Teşekkür ederim sağolun..
  • Samet Bey Focus ile hem de Titanium X ile canınız hiç sıkılmaz merak etmeyin. 3 yılda 3 Focus kullandım şirket aracı olarak. Hepsi bana km yapmış olarak geldi ve ben de en az 50.000 km yol yaptım. Bir kere ayağı yere çok sağlam basan bir araç emin olabilirsiniz. Bastığınızda güç ayağınızın altında. Ufak tefek sıkıntılar her araçta olur.

    Aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız yollar yapın.

    Saygılarımla.
  • @firsttrue

    Tabiki ufak tefek sorunlar ile karşılaşır herkez onlar problem değil kronik sorunu yok diyolar orası önemli olan

    Teşekkür ederim Allah kimseye kaza , bela göstermesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yozen35

    Arkadaşlar yazdıklarınızı zevkle okudum,ben sizlere şöyle birşey sormak istiyorum,3-4 aya kadar aracımı satıp titanyum x paket bir focus almayı düşünüyorum ama dizelmi yoksa benzin+lpg limi karar veremedim,kimisi diyor benzinli al lpg taktır,dizeli hem alırken hemde bakımda fazla para verirsin diyor ,kimiside arada bakım larda fazla fark yok diyor ben anlamadım bu işi focusun bakımları hakkında bilgi verebilirmisiniz gerçekten bakımları ağırmı yada bir arızada altından kalkamazmıyız,benzinli bu konuda avantajlımı,şimdiden hepinize teşekkürler


    Paranız peşinse kesinlikle focus tdci x paket

    Aradaki fark 5-6 bin lira şayet kredili alacaksanız bu fark 7-8 e çıkıyorki orası düşündürür sizi.

    Sadece tork farkı için bile tdci alın.




  • Evet yozen35 kesinlikle bende TDCI tavsiye ederim

    *Lpg 'nin hiç bir artısı yok emin olun basarsanız aynı yakarsınız

    *Lpg araca az yaktırmaz fark litreden kaynaklanıyor emin olun..

    *Lpg taktırmak için sıfır arabanın orasını burasını deldirmeye değmez..

    *Günümüzdeki sıralı sistemler çok geliştirilmiş olsa bile benzinle çalışan bi arça havayla çalıştığı zaman ne kadar sağlık lı olur ?

    *2. elde dizel benzinli+lpg li araçlar kadarda değer kaybetmiyor..

    Saygılar..
  • 2010 model aracına lpg uygulalatmış biri olarak söylüyorum:

    Ekonomide lpg= dizel (hemen hemen)
    Maliyeti benzin+lpg ,dizele göre 4 bin lira gibi avantajı var.

    x paket sizin için olmazsa olmaz değilse titanyum tdci alırsınız olur biter.
    Eğer çok çok az km yapmayacaksanız dizel alın.Yani yılda 3-5 bin yapıp dizel almak fantaziden başka bir şey değildir bence.
  • arkadaşlar yılda yaklaşık 10000 km yapıyorum ben arabaya binmeyi severim,başkaları gibi araba alıpta evin önüne bağlamam.Benim kafamı kurcalayan diğer yazımdada söyledim nerdeyse 5000tl fazla vereceğiz bunu verdiğimiz zaman bana ne kadar artı sağlar,bir arkadaşım var onun dediği benzinle dizelin bakımları arasında çok fark olmadığını söyledi,şu anda bunu araştırmaya çalışıyorum,tabi iş sadece bakımla bitmiyor dizel araba sorun çıkarırsa altından kalkamıyacağımız şeyler oluyor benim kafamı kurcalıyanlar bunlar....inşaallah doğru bir karar veririm...sizlerede görüşleriniz için teşekkürler yardımlara devam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samet Özeren

    Evet yozen35 kesinlikle bende TDCI tavsiye ederim

    *Lpg 'nin hiç bir artısı yok emin olun basarsanız aynı yakarsınız

    *Lpg araca az yaktırmaz fark litreden kaynaklanıyor emin olun..

    *Lpg taktırmak için sıfır arabanın orasını burasını deldirmeye değmez..

    *Günümüzdeki sıralı sistemler çok geliştirilmiş olsa bile benzinle çalışan bi arça havayla çalıştığı zaman ne kadar sağlık lı olur ?

    *2. elde dizel benzinli+lpg li araçlar kadarda değer kaybetmiyor..

    Saygılar..

    Havayla çalışan motorlar nelerdir acaba?
  • İçten yanmalı dıştan yanmalı tüm motorlar havayla çalışır
    Orada hava diye tabir edilen şeyin lpg olduğunu anlamak zor değil

    tdci txp güzel ama 50 bini vermek kolay değil
  • Mustafa Bey'inde dediği gibi ordaki tabir LPG bunu anlamak için ilk okul bitirmek bile yeterli
  • gecen sene eski sirketimde Focus kullaniyordum. Uzun yollarda ve sehir icinde kullanma firsatim oldu. Focus dusunenlere bende goruslerimi yazmak istedim.
    Focusun en hosuma giden yonu güçlü dizel motoruydu. Sanırım bunda yıllarca katıldıkları WRCnin etkisi olabilir. 1. viteste gazı kökleyip 2ye aldıgınızda koltuga yapıstırıyor sizi. Ara hızlanmaları mükemmel..sollama yaparken çok keyifli oluyordu. 80 ile sabit hızda giderken vitesle oynamadan gaz verdimmi motor hemen tepki veriyordu. Yani tork* devir grafiği ilk 4 viteste inişli çıkışlı değil sabit bir çizgi halinde. herdaim güçlü yani. Ancak 130 Km den sonra sanki araba daha gitmek istemiyor gibi bir his uyandırıyor. bu benim için problem değil çünkü ben 90*100 km den yukarı pek çıkmam. ama Hız arayanlar biraz hayalkırıklıına uğrayabilir.
    Yine beni şaşırtan diğer yönü yakıtı olmuştu. Yol bilgisyarında 4,5 litreyi gördüm. 1 depo ile 950 Km gittim. Ama bunu 90 Km sabit hızla, aracı hiç yormadan ve yüzde 80 uzun yolda yaptım. Arabayı yıkatırken bir eleman geldi yanıma.kendiside yeni Focus almış. Yol bilgisayrında 4,5 litreyi okuduunda çok şaşırmıştı. Zira kendisi 9 litrenin altına düşmemiş. Bu tamamen kullanım alışkanlıgına bağlı. 90 Km geçtinmi yakıtı falan unutun.
    Arabanın yol tutuş ve süspansiyon sistemi gayet başarılı. Motor ve rüzgar sesi normal seviyede rahatsızlık vermıyor. Gerçi ben hep yüskek sesle müzik dinlediğim için bu konuda bana güvenmeyin. Malzeme ve işçilik kalitesi tatmin edecek düzeyde.
    Kaporta durumunda biraz kaygılarım var. Kırmızı ışıkta kalkış yaparken arkamdaki BORA çok hafif dürtmüştü beni. arabadan inip baktığımda şok oldum. Tampon cortlamıştı. Teneke gibi büzülmüştü. Yine Kars tan Göle ye giderken şiddetli bir doluya yakalandım. yaklaşık 15 dakikada arabanın tavanında gözle görülen eziklikler oluşmuştu. Yani kaporta hiç güven vermiyor. Bagaj hacmi iyi. yedek parçası biraz pahalı geldi. Eksozun ısı kalkanını 150 TL ye degıştıler. parça teneke gibi bişeye benziyor. sanayiye gitsen 15 TL ye yaparlar gibi duruyordu.

    Neyse çok uzattım. Şuanki aracım 2009 Kia Ceed. Bu arabaya her bindiğimide Ford Focusumu biraz daha özlüyorum. 10 numara bir arabaymış. arabanın tek olumsuz yanı bence fiyatı. tamam güzel araba ama insan o kadar para verdikten sonra biraz daha verip volkswagen*audı falan alırım diye düsünüyor. Yanlız dikkat ettim focusun 2. elide para ediyor.
    ilerde yerleşik bir hayata geçersem Focus kesinlikle listemin ilk üçünde olacaktır.




  • Samet Bey siz aracınızı kaça almıştınız. 45.000 TL gibi bir rakam okudum sanırım.

    Sunroof vs... olan TXP versiyonumuydu araç acaba.
  • Cem bey teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için bende test ettiğimde dediğiniz gibi koltuğa yapıştırdı beni yanımdaki satış danışmanıda piskopatmıdır nedir bas bas diyip duruyodu :) O konuda beni çok şaşırttı focus tamam güç bekliyordum ama dizelden bu kadarını beklemiyordum ve bayiye golf tsı ile gitmiştim yinede beni hayran bıraktı o konuda , Benim focus u seçipte golf ü seçmeme sebebim 1. 1.9 motoru 2. yeni gelen 1.6 tdi için 6 ay sıra vermeleri ve 55 bin lira küsür hatta çok dolu ararsınız 70 e kadar gidiyor inşallah Allah'ım beni utandırmaz focustan :)

    Yusuf Bey ;

    Ben 45 bin lira fiyat aldım ama bu fiyat 15 gün sonra haziranda sabitlenicek daha belli bir fiyat yok kur hesaplıcaz dediler dolar euro düştü 44 bin lira teklif vermeyi düşünüyorum ama olmazsa 45 ten 1 kuruş fazlada vermicem işlerine gelirse.. TXP araç sunrof,adaptif far,parça der, park sesnörü + hediye alarm dahil..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samet Özeren



    Yusuf Bey ;

    Ben 45 bin lira fiyat aldım ama bu fiyat 15 gün sonra haziranda sabitlenicek daha belli bir fiyat yok kur hesaplıcaz dediler dolar euro düştü 44 bin lira teklif vermeyi düşünüyorum ama olmazsa 45 ten 1 kuruş fazlada vermicem işlerine gelirse.. TXP araç sunrof,adaptif far,parça der, park sesnörü + hediye alarm dahil..


    Daha önce de söylemiştim titanium ve titanium x lerde alarm standarttır.

    Titanium seçiyorsanız da park sensörünü rahatlıkla hediye ettirebilirsiniz, zaten maliyeti 100 TL yi geçmiyor. TXP yi çekici kılan 3 özellik kalıyor burada ki bence seçim kriteri olabilecek tek artısı sunroof. Kişisel bir tercih bu da, değer değmez siz karar verin.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.