Şimdi Ara

focus otomatik vites alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
65.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar 0 focus sedan otomatik vites almayı düşünüyorum ama

    acaba sorun çıkartır mı bize bide çok yakar diyolar fikri olan var mı?



  • Biz 3 ay önce 2010 otomatik hb titanium aldık. Aracı şehiriçi kısa mesafede kullanıyor eşim. Araç 600 kilometrede henüz ve yakıt tüketimi ortalaması 10.4 litre. Benzinli ve otomatik olacaksa bu seviyelerde yakıt tüketimi normal. Rodaj süresinden sonra biraz daha azalacaktır. Ama şehiriçinde 9 litrenin altına düşeceğini sanmam. Araç 1.6 motor ve otomatik olunca performans ve düşük yakıt tüketimi beklemek biraz hayalperestlik olur. Performans için yüksek devirde kullanmak gerekir ki o da yakıt tüketimini artırır. Ama performans kimin umurunda 1.6 motor araç alıyorsunuz nihayetinde. Aynı vergi diliminde performanslı araç için 1.6 TurboAstra veya 1.4 TSİ VW'ye yönelmeniz gerekir ki, sonuçta daha teknolojik motorlar olduğundan Focus kadar sorunsuz olmaları mümkün değil. Fiyat olarak aralarında zaten dağlar var. Otomatik vites konusuna gelince ise Ford'un otomatik vitesi konfor olarak çok başarılı.
    Araçtan çok ama çok memnunuz. Daha önce 2 adet uzun dönem kiralama Ford Focus Dizel kullandım. 2006 yılında sıfır kilometre teslim alıp 150 bin km. kullandım. Diğerini de yaklaşık 80 bin km. kullandım . Onlarda birkaç önemsiz kronik sorun vardı fakat şimdi bu sorunların tamamı giderilmiş. Yani zaten sorunsuz olan araç uzun yıllar keyifle kullanacağınız tamamen sorunsuz bir araç haline gelmiş. Bunu bildiğim için tercihim Focus oldu yine. Tabi ki sonuçta bu bir makine ve her zaman talihsizlikler olabilir ve sorunlar çıkabilir. Garanti kavramı zaten bu yüzden var. Yeni kasası çıkacağından piyasadaki Focus fiyat olarak çok uygun. Aynı donanımda Golf 55 bin, Astra 50 bin iken ve adamlar adeta burunlarından kıl aldırmazken biz 38 bin liraya aldık aracı. Senede 10-15 bin km. yani az yol yapıyorsanız bence hiç düşünmeyin alın. Ama Titanium alın, verdiğiniz paraya kesinlikle değiyor. Yok eğer çok yol yapacaksanız dizelden şaşmayın derim.




  • Ben ocak ayında 2006 otomatik ghia aldım lpg dönüşümünü yaptırdım araç bana herhangi bir sıkıntı yaşatmadı,samimice aracı sana anlatayım:
    Sedan yada hb ağırlık olarak birbirlerine çok yakın araçlar bendeki sedan ve bu araç düz yolda fena değil ama yokuşlarda performans olarak hiçbirşey bekleme araç olabildiğine hantal dizelleri gerçekten iyi ama ford dizel motora otomatik şanzuman işini beceremedi:(
    Kaportası çok hassas en ufak darbede küçük ezikler oluşuyor,bu forumda kullanıcı arkadaşların çoğunun normal dediği yol sesini içine alma olayı gerçekten rahatsız edici yalıtım sıfır,yakıt benzinli ve otomatik birde araç hantal olunca lpg de 13-14 litreleri bulursunuz normal kullanımda haa dersenizki ben gaza çok az basarım uzun yolda 80 le otobanda rampa tırmanırım o ayrı mesele.
    İç dizayn gerçekten güzel ama dahada iyi olabilir focus1 deki malzeme seçimi bence daha kaliteli,ses sistemi güzel tatmin edici klima başarılı.
    Ben focusu arkadaşlarımın tavsiyesi ile aldım birdaha asla ford almıyacağıma emin olun aynı paraya daha performanslı ve daha az yakan honda cıvıc almak varken ben focus aldım 9 aydır aracı kullanıyorum inanın aracı birtürlü sevemedim bundan önce 98 model peugeot 406 kullandım her binişimde 406 yı arıyorum çok fazla zarar etmeden aracı satıp farklı bir araç almaya çalışacağım.
    Kullanıcı arkadaşlar yorumumu beğenmeyebilirler ama bunlar benim kişisel fikirlerim,hepinize iyi bayramlar...




  • Bu başlığı gözden kaçırmış olduğunuza inanamıyorum :

    http://forum.donanimhaber.com/m_31287806/tm.htm

    Yetmezse, sorun söyleyelim...
  • Yaklaşık 1,5 aydır 2011 focus comfort oto. vites kullanıyorum. Donanım olarak yeterli gördüğüm için comfort aldım. Paran varsa 5-6 fazla verip titanyum alabilirsin. Araçtan memnunum. yakıt tüketimi %10-20 fazladır düz vitesten onu da konforuna vermek lazım. Geçenlerde 230 km yol yaptım ort. hız 57 km/h ort. yakıt tüketimi 6.4'tü. Yol iyiydi çoğunlukla... Ben çok keyif alıyorum kullanırken.
  • 2006 OTOMATİK TREND STİL PAKET kullanan biri olarak söylüyorum Ford Focus Otomatik vites alınır, düşünenlere şiddetle tavsiye ederim. Sorunsuz araçlardır, LPG ye uyumu tamdır, bakımları düzgün yaptığın sürece on numara binilecek araçlardır.
  • sıfırk km benzili otomatik comfort. 10 numara araç lpg de garanti sorunu yapamsa ford pazar payını arttırırı o derece güzel. millet az yakıyor diye honda alıyor. fabriak garnitili lpgli focusu daya piyasaya fordun en alınası arabsı olsun. hatta ötv indirimi zmanı geln comforlar vardı titanyum ile çok yakın donanımı varıd 29bine gitti peynir ekmek gibi sattı :D ilanlarda şimdi 33-35 isteyen var
  • Bende de 2007 hb trend var otomatik vites dizel,alalı 10 gün oluyor 1500 km.yol yaptım,aldıktan sonra 2.ye fulledim depoyu daha gider, harika bir araç ,bir dizel olarak müthiş seri,sürmesi gayet keyifli,ve yakıt olarakta cimri(daha önceki araçlarım 99 mod.3.18 bmw,2003 ve 2006 mod.Honda hrv,2005 mod.Honda jazz,2004 mod.hb rover,2009 mod.Honda civic,2010 mod.otom.fiorino emotion) Bu arabam ford focusu keşke daha önce alsaydım dedirtti bana,Hani bir laf var ya kuzu kurdun yol FORD'un,doğruymuş.HİÇ KAFANIZDA SORU İŞARETİ OLMASIN OTOMATİK VİTES ALIN,hiç bir performans eksikliği gözlemlemedim,son olarak şunu da ekleyeyim 1 depo ile 870 km yol yaptım daha lambası yanmamıştı;)Allah hepimize kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özbalkesli


    Bu başlığı gözden kaçırmış olduğunuza inanamıyorum :

    http://forum.donanimhaber.com/m_31287806/tm.htm

    Yetmezse, sorun söyleyelim...


    Sorunun en güzel cevabı..
  • Focus'da motor seçeneği çok geniş. Test aracımızdaki 100 HPlik 1.6 benzinli motor sadece otomatik şanzıman seçeneği ile sunuluyor. 150 Nm tork üreten bu motor 4 ileri oranlı otomatik şanzıman ile performans adına çok fazla bir şey vermiyor açıkçası. Performans açısından beklentileri karşılamasa da vites geçişleri açısından konfora bir gölge düşürmeyen 4 ileri otomatik şanzıman, ancak üst devirlerde performansı hissettiriyor ki bu da sürücülerin özellikle şehir içinde bir hayli canını sıkabilir. Üstelik yakıt tüketimi de şehir içinde 11 litrenin üzerine çıkabiliyor. Bu yüzden Ford'un bir süre sonra kullanıma sunacağı Powershift adını verdiği çift debriyajlı şanzıman sistemini beklemek daha doğru olabilir. (arabam com'un 07 Nisan 2008 focus otomatik vites ile ilgili yorumu)
  • 2 hafta önce otomatik focus comfort aldık, yokuşlarda geri kaçırmıyor diye ama arasıra araç geri kaçırdı bu normal mi yoksa bir sorun olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim...
  • D konumunda aşırı rampada hafif kaçırabilir ama gaza basmazsanız. eski kasalarda (FI) vites bölümnde 1-2-D-N-R-P yazar. 2 ye alınca mekanik kilit var. o zamn gaza basmasanızda geri kaçımraz hiç bir şekilde. yeinlerde + - bölümünde vitesi 2 ye almayı deneyin. o şekilde kaçırmamsı lazım ama D de hafif salabilir aşıır rampada
  • teşekkürler Mustafa-T
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 19/03/2010

    2 hafta önce otomatik focus comfort aldık, yokuşlarda geri kaçırmıyor diye ama arasıra araç geri kaçırdı bu normal mi yoksa bir sorun olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim...


    Eğime bağlı olarak bazı yokuşlarda hiç kaçırmıyor, bazı çok dik yokuşlarda ise çok yavaş geriye kayıyor. Rahatlıkla toparlanacak, risk yaratmayacak kadar yavaş kayıyor yani...

    Eğer sizinki düz vitesli araba gibi, frenden ayağınızı çekince hızla kayıyorsa bence bir sorun olabilir... Ben nice dik yokuş ve rampalarda deniyorum, kayma diye bir sorun yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbalkesli -- 21 Kasım 2010; 0:39:25 >
  • vites boştaymış gibi de kaymıyor doğrusu, normal eğimlerde kaçırma yok çok dik eğimlerde dediğiniz gibi yavaş bir kayma var... yazdığınız bilgilere göre sorun yok sanırım, teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.