Şimdi Ara

Focus II 2011 Titanium X Paket İçin Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, uzun zamandır şöyle dolu ve konforlu aynı zamanda da yakıtta beni üzmeyecek bir araba araştırması içindeydim. Daha önce volvo s40 almıştım 2. el ama araba sonrasında çok sorun çıkarınca elimden çıkarmak zorunda kaldım ki benden sonraki adamda da bir sürü sorun ve masraf çıkarmış onun için sıfır alma taraftarıyım açıkcası.

    Özellikle donanım haber forumlarındaki focus titanium sayfalarını inceledim, aracı önceleri bu kadar çok istememiştim ama alma isteğim şuan için tavan yaptı, yine de aklımdaki bazı sorular için yardımlarınızı almak isterim:

    Geçen gün Ankara'dan Dizel Titanium X Paket siparişi verdim (ücreti henüz ödemedim kısmetse Salı günü ödeyeceğim). Liste fiyatı 48.800 idi (metalik renk dahil). İndirimle 47.500'e geldi araç. Bu fiyat nasıl kasa değiştirmiş bir araç için?

    Ellerinde 2 tane varmış, biri siyah diğeri ay tozu giri. Ay tozu gri'yi ben istemiyorum tek seçenek siyah kalıyor. Bu arabaya da siyah cidden çok güzel gidiyor ama bakımı zor kafam bu konuda biraz bulanık açıkcası. Siyah kullanan arkadaşların önerisi nedir?

    Daha önce hiç Ford marka bir araç kullanmadım, onun için biraz çekiniyorum konforu iç sesi işçiliği konularında. İçine oturdum ve inanılmaz bir rahatlık hissettim. Araç olmadığı için sürüş testi yapamadım. Özellikle Volvo'dan sonra başka araç beğenmemezlik başlamıştı. Volvo'dan sonraki aracım Megane 3 Coupe 2011 dizel'di, onda da aynı tadı yakalayamadım ama sanırım bu araç bunu kıracak bende. Özellikle aracı kullanırken rüzgar sesi, dış seslerin içeriye girmesi (yanından otobüs geçerken kulağının içinden geçiyormuş hissi, ki megan'da bunu fazlasıyla hissetmiştim), araç içi tıkırtıları ne düzeydedir? Ses sistemi malum Sony (performanslıdır), ben şuana kadar kullandığım araçlarda en çok Volvo'nun ses sistemine hayran kalmıştım: High Performans.. Üzer mi sistem beni?

    Yanında bir de Autowax indirimli paket uygulatacam. Fiyat 950 liraydı. İçeriğini hatırladığım kadarıyla; alt ses yalıtım, boya koruma, su kaydırma, tüm kaporta film, koltuk koruma ve bir iki kalem daha vardı. Ne dersiniz, fiyat iyi mi? Araca bunların dışında ne uygulatabilirim? (Paket ama içeriği değiştirebilirim.)

    Aracın yanında başka birşey verilmedi, acaba yeni alacaklar ya da almış olanlara (titanium x paket için) ne gibi hediyeler vs verildi?

    Aracım burada ama vergi olayı nedeniyle kısmetse 1 Temmuz'da alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 25 Haziran 2011; 14:46:11 >







  • 47,5 titx tdci için güzel fiyat. heralde hb

    yol sesi için lastik olarak michelin isteyin derim. yine alt yüzeye ses yalıtımı için pütür attırın tıkırtılar bir zaman sonra başlayacaktır ( ki inş başlamaz) trimlere slikon var ibir şey yapıyor diye duydum o bir nebze sesi azaltıyor.

    ses sistemi güzeldir. yaşadığınız yerde cam filmine pek laf etmiyorlarsa orta koyulukta cam filmi şart siyah araba zaten güneşi emecek bari cam film ile soğutması be güneşten korunmanız sağlanır.

    ilk 3 ay boya koruma vari bir şey yaptırmayın kışa girişte kaliteli bir boya koruma yaptırın güzel güzel binin


    hayırlı olsun tekraradan.
  • DiveMaster Aracınız hayırlı olsun güle güle binin. Ben de ankarada 1.6 tdci hb 109 beygir fırtına gri siparişi verdim 41 bin liraya. 4 temmuzda gelecekmiş. Mustafa-T sizce acenteden arabaya takacakları lastik markasını talep etme gibi şansımız var mı? Birde bu cam filmi ve pütür attırma ile trimlere slikon dediğiniz şeyleri aldığımız yere mi yaptırmak lazım ve tahmini maliyetleri ne kadardır? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    47,5 titx tdci için güzel fiyat. heralde hb

    .......

    Hayırlı olsun dileğin için teşekkür ederim. Evet aracım HB, araç burada şuanda öyle isteğe göre lastik değiştiriyorlarsa bir önereyim. Ankara'da yaşıyorum, ön cam içeriyi gösterecek karartıya sahip diğer camlar göstermiyorsa bile cam filmi kanuna göre sorun değil. Alt yalıtım düşünüyorum zaten, ama diğerleri için (boya koltuk koruma vs) ilk 3 ay yaptırmayın demişsiniz. Nedenini öğrenebilir miyim?

    Rüzgar sesi için buradaki konuda önerilen silikon profili kapılara uygulatmayı/uygulamayı düşünüyorum. Gerçi onca para verilen bir aracın sonradan neden böyle şeylere ihtiyaç duydurttuğu kafamı kurcalamıyor değil.

    Tıkırtı konusuna oldukça önem veriyorum. Bu araçların işçiliğinin iyi olduğunu duymuştum, ancak bir süre sonra böyle tıkırtılar gelecekse aracımdan (giderilemeyecek ve kronikleşmiş tıkırtılar) açıkcası almaktan vezgeçebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 25 Haziran 2011; 20:02:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezmis2002
    DiveMaster Aracınız hayırlı olsun güle güle binin. Ben de ankarada 1.6 tdci hb 109 beygir fırtına gri siparişi verdim 41 bin liraya. 4 temmuzda gelecekmiş. Mustafa-T sizce acenteden arabaya takacakları lastik markasını talep etme gibi şansımız var mı? Birde bu cam filmi ve pütür attırma ile trimlere slikon dediğiniz şeyleri aldığımız yere mi yaptırmak lazım ve tahmini maliyetleri ne kadardır? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler.

    Teşekkür ederim gezmis2002, sana da hayırlı olsun. Senin aracın modeli tam olarak ne? Bu fiyat direkt söyledikleir fiyat mı yoksa indirim vs yaptılar mı sana da?

    Benim aldığım bayide Autowax var, orada kampanya yapmışlar, cam filmi, kaput filmi, boya koruma, alt yalıtım vs paketler halinde ve indirimli yapılıyor.Kapılara silikon profili yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ancak onu özellikle isteyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 25 Haziran 2011; 20:04:07 >




  • lastik konusunda bayiye söyleyin ben michelin istiyorum diye. bir kaç ay önce arkadaşımaraç alırken lastiklerini değiştirmiş. bayinin tavırana göre bence şansıızı deneyin.

    boya koruma için erken çünkü aracın boyası daha yeni biraz beklemekte fayda var hem kışa doğru yapılırsa kışın kötü hava şartlarından daha az etkilenmiş olur. koltuk korumayı alır almaz yaparsanız güzel olur leke vs tutmaz ki parçalı deri sizinki ora kısımlar nubuk muydu bez mi onu çıkaramadım deri kısımlar için zaten pek gerek olmaz leke vs tutmaz da diğer kısım kirlenmesin :)


    tıkırtı konusu yani trim sesi kullandığız yollada alakalı ama arka trimler direkler vs sert plastik olduğu için zamanla tıkırdamaya başlayabiliyor. bu tıkırtı sizin önemsemenize göre sinir bozucu da olabiliyor. kimisi çok ilgilenmediği için sorun olmaz ama mesela benim o tip seslere alarjim var kafaya takarım.


    cam filminin her türlüsü yasak. kanun vs tam hatırlamıyorum ama güvenlik gerekçesi ile diye bir durum vardı. saçma bir şey. yine ekiplerin insiyatifine kalıyor bazı yerlerde zifiri karanlık filmle gezebilirken baız yerde en açık tondaki cam filmine işlem yapıyorlar.

    kapılara vs würth yada sonax dı sanırım silikonları var onu serviste kullanırken görmüştüm. eskilerde kapı fitiline vazelin vs sürerler yumuşasın diye :)


    şuan satılan focuslar benim gözümde en güzelli. ben 1-2 ay evvel titanyum tdci sedan için 50 küsür bin fiyat aldım. x paket hariç :(




  • aracın şuan ki liste fiyatı 45 bin küsür ve siz 41 bine sipariş vermişseniz vallahi billahi helal olsun.
  • Benim aracın modeli coolection hb, bu fiyat indirimli fiyat. Şöyleki yanlış hatırlamıyosan liste fiyatı 41800 gibi bişeydi bide metalik boya farkı eklenince 42 küsür oluyordu bana 41 yaptılar yakın bir tanıdık sayesinde. Belki de herkese yaptıkları fiyat budur bilemiyorum. aslında çok güzel olurdu film arka camlara en azından. ama polisle uğraşmak istemiyorum. Bir de bu trim dediğiniz nedir Mustafa-T hocam biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz. DiveMaster bu saydıklarına nasıl bir fiyat verdiler ben de yaptırmak istersem karşılaştırma yapabileyi diye soruyorum. Teşekkürler.
  • Mustafa-T, ses konusunu pek sevmedim açıkcası. Zaten genel olarak aracın dış sesi, yol sesini ve motor sesini içeriye çok aldığı yönünde yorumlar okuyorum bu da beni korkutmuyor değil. Bir de manuel ve 5 vites olması ayrıca katlanır ayna, bluetooth, usb, bi-xenon gibi teknolojik yeniliklerin bulunmaması son birkaç gündür kafamı iyiden iyiye kurcalamaya başladı.

    gezmis2002, bu saydıklarım için indirimli olarak 950 lira paket fiyatı aldım. Bana özel bir indirim değil yalnız bu, şuan kampanya yapıyorlarmış.
  • FIII e baktınız mı? sizin istediğiniz bir çok donanım hatta fazlası var yol sesi vs daha düşük. fiyat ona göre biraz oynuyor ama.
  • F3'e baktım evet, istediğim özelliklerle araç 61Bin'i geçiyor. Eskiden 40Bin civarına fazla derdik -ki bu eski en fazla 1 yıl öncesiydi- şimdi araçların şöyle eli yüzü düzgün, istediğim özelliklisini alayım desen 50 üzeri hatta 60 civarını gözden çıkarmak zorunda kalıyorsun. Teknoloji gelişti evet ama sanırım bu araçlar hayal kırıklığından öteye gidemeyecek bu firmalar için, aşırı bir pahalılık söz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiveMaster -- 26 Haziran 2011; 15:58:51 >
  • Bende ikilemde kalmıştım ford a gittiğimde. f3 e 55-60 bin vereceğime c-max almak daha mantıklı gibi gelmişti bana. Hatta cmax titanyuma (herşey vardı içinde) en son 58 bin fiyat verdiler bana ama tabii çok yüksek benim için.
  • ford da vw gibi müşteriye mal bu fiyat bu istersen alırsın havasına giriyor :D biraz satışlar düşsün burnu sürtecek :P elde sıfır FIII de pek yok ileri tarihe gün veriyorlar :D işin komiği full FIII parasına 2 baz FII alınıyor neredeyse :P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiveMaster

    Merhabalar, uzun zamandır şöyle dolu ve konforlu aynı zamanda da yakıtta beni üzmeyecek bir araba araştırması içindeydim. Daha önce volvo s40 almıştım 2. el ama araba sonrasında çok sorun çıkarınca elimden çıkarmak zorunda kaldım ki benden sonraki adamda da bir sürü sorun ve masraf çıkarmış onun için sıfır alma taraftarıyım açıkcası.

    Özellikle donanım haber forumlarındaki focus titanium sayfalarını inceledim, aracı önceleri bu kadar çok istememiştim ama alma isteğim şuan için tavan yaptı, yine de aklımdaki bazı sorular için yardımlarınızı almak isterim:

    Geçen gün Ankara'dan Dizel Titanium X Paket siparişi verdim (ücreti henüz ödemedim kısmetse Salı günü ödeyeceğim). Liste fiyatı 48.800 idi (metalik renk dahil). İndirimle 47.500'e geldi araç. Bu fiyat nasıl kasa değiştirmiş bir araç için?

    Ellerinde 2 tane varmış, biri siyah diğeri ay tozu giri. Ay tozu gri'yi ben istemiyorum tek seçenek siyah kalıyor. Bu arabaya da siyah cidden çok güzel gidiyor ama bakımı zor kafam bu konuda biraz bulanık açıkcası. Siyah kullanan arkadaşların önerisi nedir?

    Daha önce hiç Ford marka bir araç kullanmadım, onun için biraz çekiniyorum konforu iç sesi işçiliği konularında. İçine oturdum ve inanılmaz bir rahatlık hissettim. Araç olmadığı için sürüş testi yapamadım. Özellikle Volvo'dan sonra başka araç beğenmemezlik başlamıştı. Volvo'dan sonraki aracım Megane 3 Coupe 2011 dizel'di, onda da aynı tadı yakalayamadım ama sanırım bu araç bunu kıracak bende. Özellikle aracı kullanırken rüzgar sesi, dış seslerin içeriye girmesi (yanından otobüs geçerken kulağının içinden geçiyormuş hissi, ki megan'da bunu fazlasıyla hissetmiştim), araç içi tıkırtıları ne düzeydedir? Ses sistemi malum Sony (performanslıdır), ben şuana kadar kullandığım araçlarda en çok Volvo'nun ses sistemine hayran kalmıştım: High Performans.. Üzer mi sistem beni?

    Yanında bir de Autowax indirimli paket uygulatacam. Fiyat 950 liraydı. İçeriğini hatırladığım kadarıyla; alt ses yalıtım, boya koruma, su kaydırma, tüm kaporta film, koltuk koruma ve bir iki kalem daha vardı. Ne dersiniz, fiyat iyi mi? Araca bunların dışında ne uygulatabilirim? (Paket ama içeriği değiştirebilirim.)

    Aracın yanında başka birşey verilmedi, acaba yeni alacaklar ya da almış olanlara (titanium x paket için) ne gibi hediyeler vs verildi?

    Aracım burada ama vergi olayı nedeniyle kısmetse 1 Temmuz'da alacağım.





    DiveMaster benim aldığım bayii bana boya koruma+kaput filmi+döşeme koruma+motor koruma+jant koruma içi 900 ytl fiyat verdi. yanlız ses yalıtımı hariç ona tek başına 650 lira olan fiyatı 500 olarak bana verdi. Senin aldığın yer daha iyi fiyat vermiş bende ses yalıtımı yek başına 500. dışsrdan gelen herkese açık mı acaba bu kampanyaları yoksa arabayı oaradan alanlara özel fiyat mı bilgin var mı hocam? Bir de boya korumanın hemen araç dışarıda hiç yııkanmadan yapılması gerekiyormuş öyle dediler ne kadar doğru bilemiyorum tabi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okandeniz1 -- 27 Haziran 2011; 20:29:09 >




  • Merhaba,

    Aracınız hayırlı olsun. Herkes yazmış ama lastikler kesinlikle michelin olsun. Bazı forumlarda okumuştum fakat şimdiye kadar 2.5 focus kasada 180km/sa hıza kadar çıktım, rüzgar sesine rastlamadım. Öncelikle ön davlumbazlara ve tabana pütür kesinlikle attırın. Ayrıca kapı fitillerinin içini doldur(t)un. Bu yalıtım size yetecektir. Aracın sürüş karakteristiğinin kesinlikle megane'den daha iyi olacağını söyleyebilirim. Ses sistemi ise normal bir kullanıcıyı fazlası ile tatmin edecek özellikte. Tekrar hayırlı olsun.
  • Yeni kasa cıkmıs halen focus 2 lere bakıyorsunuz helal olsun :)
  • Fatih! bakmakla kalmadım aldım da hocam arada 10-15 bin ytl fark varsa ve senin de bütçen belli ise bütçene göre arabaya bakarsın bu kadar basit..
  • @immortal Bahsettiğin işlemleri kesinlikle yaptıracağım zaten, hayırlı olsun dileğin için de teşekkür ederim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: gezmis2002
    DiveMaster benim aldığım bayii bana boya koruma+kaput filmi+döşeme koruma+motor koruma+jant koruma içi 900 ytl fiyat verdi. yanlız ses yalıtımı hariç ona tek başına 650 lira olan fiyatı 500 olarak bana verdi. Senin aldığın yer daha iyi fiyat vermiş bende ses yalıtımı yek başına 500. dışsrdan gelen herkese açık mı acaba bu kampanyaları yoksa arabayı oaradan alanlara özel fiyat mı bilgin var mı hocam? Bir de boya korumanın hemen araç dışarıda hiç yııkanmadan yapılması gerekiyormuş öyle dediler ne kadar doğru bilemiyorum tabi..

    Benim anladığım kadarıyla dışardan gelen herkese açık bir indirim. Tan oto benim aldığım yer, İstanbul yolundaki. Sabit bir fiyat var ve buna 2 kere indirim uygulanmış. Ama içeriğini herkese değiştirtebilirler mi orasını bilemiyorum. Bo




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih!
    Yeni kasa cıkmıs halen focus 2 lere bakıyorsunuz helal olsun :)

    F3 fiyatlarını hiç inceledin mi bilmiyorum ama ben F2 full bir aracı 47.500'e alırken F3'ü 61bin civarına alabiliyorum ya da buna muadil özelliklerde bir Golf'ü 55Bin civarına ve 3-5 ay bekleyerek. Açıkcası o kadar para veremem.

    Bu aracı almadan önce çok araştırdım ve kalite + tam dolu + marka olarak sıfır bir dizel bu fiyata bulamadım. Sonuç olarak cebimdeki paraya göre gittim alabileceğim en iyi aracı aldım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih!

    Yeni kasa cıkmıs halen focus 2 lere bakıyorsunuz helal olsun :)


    bu nasıl bir mantıktır ya yeni kasa çıktı diye eskisini alamaz mı kimse? sana ne?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.