Şimdi Ara

FNSS Savunma Sistemleri ile konuştuk: Pars 6x6 ve otonom araçlar geliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
3.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kimileri başkalarının icatlarını dahi ÜLKEMİZE getirme becerisine sahip değil iken buna da şükür demek gerek diyorum.
  • camoka5 C kullanıcısına yanıt
    1. Dini bozuk olanın kimyası bozuktur
    2. Din (islam) eğitim seviyesini yükseltir,düşüklere uygulanır.
    3. Cami yaratılıştan bu güne gelen ilk laboratuvardır
    4. İmam hatip liseleri bütün eğitim camiasına pozitif akıl ihraç eder
    toplumsal ahlak için elzemdir.

    komedi hayatı hafife alma-aldırma düzenidir,bilakis ölüm ötesi düşündüğünde
    HAYAT çok CİDDİdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinadin

    5816 kalkınca 90 yılıdır neden yerimizde saydıgımızı ve kamalizim ile olan baglantısını öğrenirsin ... öğrendikten sonra eyer nefsine yedirebilirsen , ben bu kafayla bunca sene nasıl aptal yerine konmuşum diye kendine kızabilirsin ... gerçekler ,bizlere ilkokulda öğretilenler değil ne yazıkki ... eyer simdiden ögrenmek istiyorsan ali rızanın kamal ataturkun oz babası olup olmadıgını , ilkokul kitaplarında bizlere okutulan ali rıza diye gosterilen kisinin resminin gercek olup olmadını arastırarak ise baslaya bilirsin, bu kadar kucuk ve basit bir seyin bile yalan olarak anlatıldıgı sozde tarih kitaplarında var sen dusun diyer konular nasil anlatılıyor , ornegin filistin cephesinde ki ihanetide arastırabilirsin bunlar sadece baslangıclar gerisi corap sokugu gibi gelecektir , bu ulkede bu kadar darbenin neden yapıldıgınıda anlamıs olursun sonra bu darbelerin bizi nasıl yerimizde saydırdıgını gorup baglantıyı belki kurarsın kuruncada umarım beni anlarsın , anlamassanda toz pembe dunyanda yalanlara inanıp aptal yerine konarak yasamaya devam edebilirsin tercih senin ... saygılar .

    ben zaten fazlasıyla araştırıyorum her şeyi, için rahat olsun. neyin ne olduğunu da gayet iyi biliyorum

    ama "gerçekleri araştırın herkesin dediğine inanmayın" diye reklam yapan kişilerin genelde mısıroğlu gibi saçma sapan kişilerin izinden gitmesi de ayrı bir ironi. mısıroğku gir örnek sadece, daha bunun gibi onlarcası daha var aptal insanları cezbeden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: camoka5

    Dinin, allahın kanıtını sunabiliyorsan getir sun. Bilim dünyası kabul etsin. Yarın kelime - i şaadet getireyim 5 vakit namaza başlayayım.
    Yapamıyorsan gerisi abesle iştigal etmektir. Adiliğimden ya da tartışmayacağımdan değil abesle iştigal etmemek için susuyorum. Dogmaya yenik düşmüş beyinlere doğruları göstermek imkansız olduğu için ben o uğraştan lisede vazgeçtim. Bir dindarı asla dinden çevirmeye uğraşmam. Kendi cehaletinde boğulabilir isteyen kişi. Bu da bir özgürlüktür sonuçta.
    Bedduanda iyyimiş hacı. Tutar mı dersin :)

    ergen ateist te gelmiş. ateistliği bile ikilemler içerisinde.
  • bu tip haberi okuyunca turkiye icin bir umit goruyorum, sonra altindaki yorumlari okuyunca o son umit zerreside yok olup gidiyor. cehalet gercekden cok ilginc bir sey. kotulugune olan, kendi gelisimini, ilerlemeni, mutlulugunu ve refahini baltaliyacak seyleri alkisliyarak savunuyorsun, bunlari olumune, kaninin son damlasina kadar korumaya ve yaymaya calisiyorsun. bir arkadasin cok guzel bir sozu vardi: "geri kalmislik toplumlarin kaderi degildir, kendi tercihleridir."
  • TSK'nin artık Pars veya Arma'dan tedarik etmesi ve BTR'lerden kurtmulması lazım...Anlamıyorum daha öncede Nurol rn-94 üretmişti ve 5-6 adet alım hemen yapılmıştı,daha sonra beğenilmedi sanırım araç ve alım yapılmadı.Yeniden o tecrübeyi yaşamamak için bu sefer acele etmiyor TSK gibime geliyor...

    http://tr.wikipedia.org/wiki/RN_94

    https://www.google.com.tr/search?q=rn-94&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=E3WBVJvkNYXsUrXcguAB&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=949




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dellino

    quote:

    Orijinalden alıntı: camoka5

    Dinin, allahın kanıtını sunabiliyorsan getir sun. Bilim dünyası kabul etsin. Yarın kelime - i şaadet getireyim 5 vakit namaza başlayayım.
    Yapamıyorsan gerisi abesle iştigal etmektir. Adiliğimden ya da tartışmayacağımdan değil abesle iştigal etmemek için susuyorum. Dogmaya yenik düşmüş beyinlere doğruları göstermek imkansız olduğu için ben o uğraştan lisede vazgeçtim. Bir dindarı asla dinden çevirmeye uğraşmam. Kendi cehaletinde boğulabilir isteyen kişi. Bu da bir özgürlüktür sonuçta.
    Bedduanda iyyimiş hacı. Tutar mı dersin :)

    ergen ateist te gelmiş. ateistliği bile ikilemler içerisinde.

    İkilemimi gösterirsen bir zahmet cevabını veririm. Önemli olan gerçi benim vereceğim cevap değil de senin alış kabiliyetin olur. Alışın iyiyse birşeyler öğrenir sen kazanırsın.
    Ergen senin için kaç yaşındadır bilmiyorum ama şu yaşımda herhangi bir otorite tarafından ergen olarak nitelenebileceğimi zannetmiyorum. Kuvvetle muhtemel senden de büyüğümdür.




  • Hayırlı olsun...

  • camoka5 C kullanıcısına yanıt
    Hiç polemiğe girmeyelim.
    Hele hele yaş konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dellino D kullanıcısına yanıt
    İkilem demişken.
    Laf atıp sonra polemiğe girmeyelim diye artistlik yapmak da ikilemlerin en büyüğü olsa gerek. Fakat nihayetinde polemiğe gerek yok gercekten, konu fazlasıyla kirlendi zaten.
  • Bu arada FNSS'in ürettiği akıncı zma serisi yada avc300 paletli aracı yine Amerkian çıkışlı,lisansını vermişler,bizimkiler üretiyor.Sadece biz değil bir çok ülkeye vermişler ve kendi adlarını koyarak üretiyorlar..

    Kore ordusunun aracı K-200 Kore 1981 yılında başlamış çalışmalara
    http://en.wikipedia.org/wiki/K200_KIFV
    FNSS'in aracı,hizmete giriş 1992 (Muhtemelen bizde Kore ile aynı yıllarda veya dah a sonra başlanmış çalışmalara...
    https://www.fnss.com.tr/urun/zma


    Kore ve Türkiye dışında diğer kullanıcılar,



    Belgian service variants

    AIFV-B — A revised Dutch variant that was fitted with the same suspension as the M113A1-B (similar to the M113A2), an NBC system and a Halon fire suppression system; it entered service in September 1985. Surplus vehicles have been sold to Chile, with the remaining carriers being phased out in favor of wheeled vehicles.
    AIFV-B-C25 with a 25 mm KBA-B02 cannon — with smoke grenade launchers fitted on the side of the turret
    AIFV-B-MILAN with a MILAN anti-tank missile launcher
    AIFV-B-.50 with a 12.7 mm CWS cuppola, 2 Lyran 71mm mortars and a pintle mount for a MILAN missile launcher.
    AIFV-B-CP — command post vehicle with a 12.7mm cupola (M113 type), a tent, generator and telescopic mast.
    AIFV-B-TRG — driver training vehicle.


    Dutch variants

    (the pantser-rups designation means armoured-tracked)

    YPR-765 pri (pantser-rups-infanterie) — basic infantry fighting vehicle with a 25-mm KBA-B02 cannon and a coaxial MAG machine gun in a turret; crew of three plus seven passengers (normally only five carried); outward-facing bench seats in the rear compartment.
    YPR-765 pri.50 — armoured personnel carrier with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M113-type cupola in place of a turret.
    YPR-765 prco-series (pantser-rups-commando)
    YPR-765 prco-B — company commander's vehicle with the same turret as the pri; crew of six plus two passengers; folding table in the rear compartment with two inward-facing seats on either side.
    YPR-765 prco-C-1 — battalion commander's vehicle with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M26 cupola; crew of five plus four passengers; folding table in the rear compartment with a three-seat bench on the left and two seats on the right, all facing inward.
    YPR-765 prco-C-2 — battalion fire control center with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M26 cupola; crew of seven plus one passenger; rear compartment as for C-1.
    YPR-765 prco-C-3 — mortar fire control vehicle with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M26 cupola; crew of four plus one passenger; a folding table in the rear compartment, with two inward-facing seats on left.
    YPR-765 prco-C-4 — anti-aircraft command vehicle with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M113-type cupola; crew of five plus two passengers; folding table in the rear compartment with an inward-facing, three-seat bench on the left.
    YPR-765 prco-C-5 — observation vehicle for artillery units with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M113-type cupola; crew of five; rear compartment as for C-3.
    YPR-765 prrdr (pantser-rups-radar) — radar vehicle fitted with a ZB-298 battlefield surveillance radar, armed with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M113-type cupola; crew of four plus two passengers; folding table in the rear compartment, with one inward-facing seat on either side.
    YPR-765 prrdr-C — radar command vehicle. Withdrawn.
    YPR-765 prgwt (pantser-rups-gewondentransport) — ambulance vehicle (literally: "casualty transport" since in Dutch military terms, an ambulance carries more medical equipment); unarmed; crew of three plus five passengers; rear compartment has two forward-facing seats on the left, bins for the personal equipment of the wounded on either side, and can hold two stretchers on either side, suspended from chains.
    YPR-765 prmr (pantser-rups-mortiertrekker) — tractor for MO-120-RT 120-mm mortar (mortiertrekker = mortar tractor) with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M26 cupola; crew of seven, including mortarmen; rear compartment has an inward-facing, three-seat bench on the left and a mortar ammunition rack on the right.
    YPR-765 prv (pantser-rups-vracht) — cargo vehicle (vracht = cargo, freight) with a .50-caliber M2 HB machine gun on an M113-type cupola; crew of two; empty rear compartment with a folding safety screen between the crew and cargo.
    YPR-765 prat (pantser-rups-anti tank) — tank destroyer armed with an Emerson TOW Under Armor turret as on the M901 ITV and a MAG machine gun on a pintle mount; crew of four; rear compartment holds a rack with missile reloads on the left, an inward-facing bench seat and various equipment (such as TOW ground launcher) on the right.
    YPR-806 prbrg (pantser-rups-berging) — armoured recovery vehicle; in fact, it is based on a modified M113 chassis and hull but using AIFV automotive components.

    Philippine service variants

    The Philippine Army uses a mixed variant of earlier AIFVs similar to the Dutch YPR-765, and later variants from Turkey based on the ACV-300.
    Philippine Army AIFV-25

    AIFV-25 - basic infantry fighting vehicle armed with a 25 mm KBA-B02 cannon and a coaxial machine gun
    AIFV-ARV - armored recovery vehicle
    ACV-300 APC - with a 12.7 mm M2 machine gun in a shielded gun cupola
    ACV-300 ARV - armored recovery vehicle

    Turkish service variants

    See ACV 300

    ACV-AAPC (advanced armored personnel carrier) — with a one man turret with a 12.7 mm machine gun and a7.62 mm machine gun; 13 troops carried.
    ACV-AIFV
    AIFV with FMC EWS (assembled by DAF Special Products) turret with a 25 mm Oerlikon Contraves 25 mm cannon and a coaxial 7.62 mm machine gun
    AIFV with Giat Dragar turret with a 25 mm M811 cannon and a coaxial 7.62 mm machine gun.
    ACV-ATV — Armored Tow Vehicle. Fitted with a Norwegian one-man turret with two BGM-71 TOW missiles in a ready to launch position, and four troops carried.
    ACV-AMV — Armored Mortar Vehicle. Fitted with an 81 mm mortar and a 7.62 mm machine gun.

    Turkish private variants

    120mm AMV — A private venture, armed with a TDA 120mm recoiling mortar in the rear of the vehicle. Not in service.
    ACV-IFV Sharpshooter — IFV with FNSS Sharpshooter Turret. This variant is now being exported to Malaysia ("Adnan").
    ACV with HMTS — armed with four Hellfire missiles in the ready to fire position.
    ACV-300 — Fitted with a 300 hp powerpack similar to the M113A3, but with high power.Template:Clarifaction needed
    ACV-350 — Fitted with a 350 hp powerpack.
    ACV-S — A stretched version of the AIFV with an additional road wheel and extra armour giving resistance to 14.5mm AP projectiles, with an upgraded 350 or 400 hp powerpack. Weight is 18,000 kg. A variety of turrets are available, including 12.7mm, 25mm (FNSS Sharpshooter Turret) and 30 mm as well as an Eryx missile launcher and 120mm mortar turret.

    UAE variants

    ACV-RV (Armored Recovery Vehicle)
    ACV-AESV (Armored Engineering Squad Vehicle)
    ACV-AFOV (Armored Artillery FO Vehicle)
    ACV-ACPV (Armored Command Post Vehicle)


    Bahrain, 25 Netherlands-origin YPR-765 ACV delivered in 1996[3](p29), 42 Belgium-origin AIFV-IFV delivered in 2008,[4] 8 (est.) Belgium-origin AIFV-APC delivered in 2008[4]
    Belgium, 190 of 514 vehicles originally delivered, being replaced by MOWAG Piranha III
    Chile, YPR-765s purchased from the Netherlands and 169 AIFV-Bs purchased from Belgium.
    Egypt, More than 1,000 YPR-765s purchased from the Netherlands and Belgium since 1996.
    Jordan, 441 YPR-765s purchased from the Netherlands, 58 AIFV-Bs purchased from Belgium.
    Lebanon, 16 ex-Belgian AIFV-B-C25 vehicles.
    Morocco, 90 ex-Belgian AIFV-B-C25 and 20 AIFV-B-.50, delivered 2008.
    Malaysia, 211 vehicles received,plus previous 111 KIFV variants known as MIFV(Malaysian Infantry Fighting Vehicle)
    Netherlands, over 2,000 vehicles. Known locally as the YPR-765. All have been replaced by a combination of CV9035NL, Fennek and Boxer vehicles.[5]
    Philippines, 58 vehicles, composed of 45 AIFV-25 and 6 AIFV-ARV received from the United States in 1979,[6] 6 ACV-300 APCs and 1 ACV-ARV received from FNSS of Turkey in 2010 and 2004, respectively.[7]
    United Arab Emirates 133 vehicles received from Turkey.


    Resimlere geçelim:
    KORE K200


    BELÇİKA AIFV


    HOLLANDA YPR-765


    AVC300-AKINCI ZMA TÜRKİYE




    Birde FNSS yerinde saymayarak bir takım çalışmalar yapmış,yenilemiş aracı ve yeni Pençe adında silah kulesi geliştirmiş,



    Birde kaplan adında paletli yeni arç çalışmaları var,
    https://www.fnss.com.tr/urun/kaplan






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 9 Aralık 2014; 12:03:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson

    sen suların 1000 metre yükselebileceğine inan, git zina edeni taşlayarak öldür peygamberinin yaptığı gibi. boşver şu ateist ahmakları

    Ha şuna da ekleme yapayım. Seni yaratan Allah suları da ol demesi ile var eder. İnanmayan birisine bunu anlatmak ise çok basit.

    İhlas suresi delilimdir.

    Onu da geçtim.

    Sen ahmaksan eğer, evrenin ansızın var olduğunu yada evrimsel olarak yavaşça oluştuğunu düşünürsün. Zira evrim tutarsız.

    Neymiş, biz ansızın bir anda karar verip, maymunken insana dönüvermişiz. bu nasıl bir mutasyon ki, mutasyon kuralına ters düşer. Mutasyonda tüm canlılar benzer şekilde evrilemez. Kaldı ki evrilme diye de bir şey yok. Bilimi ateizme köle ettiniz ya ne diyeyim sizin gibi cahillere.


    Sular bin metre yükseldi diye bir şeyi ilk defa duyduğumu bildireyim. Suların öldürücü olması için bin metre yükselmesine gerek yok. Kaldı ki, büyük tusunamilerde sular onlarca metre yükselebilriken senin bu saçma savvı savunman abestir.


    Ha peygaminin yaptığı gibi demişsin ya, işte Onu hiç tanımadığın buradan belli. Azıcık akıl be azıcık akıl.

    Araştır öyle gel genç.




  • adres versem döner bıçağıyla kafir avına çıkarsın, gelir millete cahil dersin. bir insanın gaddarca taşlanmasına "hak ediyor" dersin. sonra çıkar bana az oku bilgilen dersin. millete asalak dersin, saygıdan bahsedersin.

    ben de sana çıkarım, sen ne diyorsun lan değişik derim. senin ağzın beyninden habersiz neler mırıldanıyor arkadaş derim. dalga mı geçiyorsun benimle derim. şaka mı yapıyorsun sen delikanlı derim.

    beni geçtim, inan buradaki müslüman arkadaşlar da aynısını söyler sana. allah derler, sana akıl fikir versin derler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milliyi falan boşveein turkiyede uretiliyormu satsak para kazanacakmiyiz istersr marsdan getirsinler parcalari hic onemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson

    adres versem döner bıçağıyla kafir avına çıkarsın, gelir millete cahil dersin. bir insanın gaddarca taşlanmasına "hak ediyor" dersin. sonra çıkar bana az oku bilgilen dersin. millete asalak dersin, saygıdan bahsedersin.

    ben de sana çıkarım, sen ne diyorsun lan değişik derim. senin ağzın beyninden habersiz neler mırıldanıyor arkadaş derim. dalga mı geçiyorsun benimle derim. şaka mı yapıyorsun sen delikanlı derim.

    beni geçtim, inan buradaki müslüman arkadaşlar da aynısını söyler sana. allah derler, sana akıl fikir versin derler.

    Komiksin genç. Ben kafiri avlamam. Ben kafire din anlatırım. Onu kalemim ve dinim ile ikna etmek için çabalarım.

    Unutma, yaşam öyle gariptir ki, ben bu gün müslümanım. Yarın belki Allah kafirliğe yönlendirir. Azgınlık ederim kafir olurum. Haşa göstermesin. Sen de müslüman olursun. Benim diyenden daha müslüman yaşarsın.

    Vaktin varken, ölmemişken, son nefese kadar iman şansın varken, benim seni öldürmem saçmalık olur. Zira bu da müslümanlık değil.

    Sen yeter ki, namusuma, vatanıma, dinime dil uzatma. Hakaret etme. el kaldıranın eli kırılsın.

    Seni dinden soğutacağıma dine ısıtırım.

    Sen kimden öğrendin bu dini de böyle saçma düşünceler edindin.

    İkincisi ise, sana hakaret ettim. Bilerek yaptım. Zira, sen de alay etmişsin dininm ile. Önce adam olacaksın. İnanana saygı duyacaksın. İnancına da saygı duyacaksın. Alay etmeyeceksin. SOnra ben de seninle etmeyecceğim.

    İnancın saçma. Allah'ın olmadığı bir alem yok. Allah haşa olmasaydı alem de yoktu. Yokluk olurdu. Zira yaratıcı olmasa yaratılan olamazdı.

    Olasılıkları değerlendir. Bir şeyin var olması, bir anda var olması, zerre miktardan küçük bir noktadan çıkması, hatta bir anda insanların maymundan aynı form faktöre sahip canlılara dönüşmesi olasılığını anlat bana.

    Anlatta görelim.

    Siz bilimcisiniz ya, Allah'ın varlığını kanıtlayan da sizin biliminiz değil mi? Evrenin zerreden ortaya çıktığını da bilim kanıtlamadı mı? Big Bang nedir genç?

    Söyle bana neden evrende radyasyon ve elektro manyetik ışınlar var?

    Genç ha unutmadna, bana açıklasana.

    Nasıl olur da, koca evrendeki her element ve atom aynı tipte olduğu müddetçe, aynı yapıya sahip? neden bunlar farklılaşmamış? Rastgele oluşan bir evrende neden bu kadar muntazam bir düzen var? Hatta öyle ki, senin Dünyan bile bir milim kımıldasa yaşam bitiyorken, sen neyin kafasındasın be genç? Neye inandın da ateist oldun?


    Allah var. Bunu her türlü ispatlarım.

    En basit, göslerine bak. Gözlerin mükemmel bir yaratılışa sahip. Bende kısıtılı görne gözler öyle ki, yaratılanları ve muntazam olan alemi çok güzel görüyor. Gözlerin görürken gerçekleri, üstelik yoktan var edilen gözlerin görürken, sen nasıl gördüğünü inkar edebiliyorsun. Yani kafirsin.?




  • önceki ZPT ler çok iyi değildi ama yinede çoğu kez hayat kurtardı

    Alan Karakolu baskınında dahi bu araç sayesinde başarıya ulaşıldı

    ama son gösterilenler gerçekten iyi iş çıkartacak araçlar olduğu belli


    birde bu defa milli diye başlık atmadığınıza memnun oldum ,milli olmasından ziyade gücümüzü artıran ve kullanma yönünden bağlı olmayalım yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    Olsa ne farkeder, kullanılmadıktan sonra. TSK envanterinde binlerce M113 ve FNSS firmasının bunların üzerinden geliştirdiği versiyonları var. Depolarda çürüyor. Yolcu otobüsleri ile taşınan askerler de şehit oluyor.

    Bu aracın da M113'lerin modernizasyonundan pek bir farkı yok aslında. GPV'nin geliştirdiği aracın bir versiyonu üretilmiş sadece.

    aynen bu konuda çok haklısınız

    zamanında kobra helikopterine tow taktırmam diye direten generalleri düşününce bunlara da ancak süsleyip törenlerde geçiş yaptırırlar

    her şeyden önce kafaların değişmesi gerekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet..Akif

    quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson

    adres versem döner bıçağıyla kafir avına çıkarsın, gelir millete cahil dersin. bir insanın gaddarca taşlanmasına "hak ediyor" dersin. sonra çıkar bana az oku bilgilen dersin. millete asalak dersin, saygıdan bahsedersin.

    ben de sana çıkarım, sen ne diyorsun lan değişik derim. senin ağzın beyninden habersiz neler mırıldanıyor arkadaş derim. dalga mı geçiyorsun benimle derim. şaka mı yapıyorsun sen delikanlı derim.

    beni geçtim, inan buradaki müslüman arkadaşlar da aynısını söyler sana. allah derler, sana akıl fikir versin derler.

    Komiksin genç. Ben kafiri avlamam. Ben kafire din anlatırım. Onu kalemim ve dinim ile ikna etmek için çabalarım.

    Unutma, yaşam öyle gariptir ki, ben bu gün müslümanım. Yarın belki Allah kafirliğe yönlendirir. Azgınlık ederim kafir olurum. Haşa göstermesin. Sen de müslüman olursun. Benim diyenden daha müslüman yaşarsın.

    Vaktin varken, ölmemişken, son nefese kadar iman şansın varken, benim seni öldürmem saçmalık olur. Zira bu da müslümanlık değil.

    Sen yeter ki, namusuma, vatanıma, dinime dil uzatma. Hakaret etme. el kaldıranın eli kırılsın.

    Seni dinden soğutacağıma dine ısıtırım.

    Sen kimden öğrendin bu dini de böyle saçma düşünceler edindin.

    İkincisi ise, sana hakaret ettim. Bilerek yaptım. Zira, sen de alay etmişsin dininm ile. Önce adam olacaksın. İnanana saygı duyacaksın. İnancına da saygı duyacaksın. Alay etmeyeceksin. SOnra ben de seninle etmeyecceğim.

    İnancın saçma. Allah'ın olmadığı bir alem yok. Allah haşa olmasaydı alem de yoktu. Yokluk olurdu. Zira yaratıcı olmasa yaratılan olamazdı.

    Olasılıkları değerlendir. Bir şeyin var olması, bir anda var olması, zerre miktardan küçük bir noktadan çıkması, hatta bir anda insanların maymundan aynı form faktöre sahip canlılara dönüşmesi olasılığını anlat bana.

    Anlatta görelim.

    Siz bilimcisiniz ya, Allah'ın varlığını kanıtlayan da sizin biliminiz değil mi? Evrenin zerreden ortaya çıktığını da bilim kanıtlamadı mı? Big Bang nedir genç?

    Söyle bana neden evrende radyasyon ve elektro manyetik ışınlar var?

    Genç ha unutmadna, bana açıklasana.

    Nasıl olur da, koca evrendeki her element ve atom aynı tipte olduğu müddetçe, aynı yapıya sahip? neden bunlar farklılaşmamış? Rastgele oluşan bir evrende neden bu kadar muntazam bir düzen var? Hatta öyle ki, senin Dünyan bile bir milim kımıldasa yaşam bitiyorken, sen neyin kafasındasın be genç? Neye inandın da ateist oldun?


    Allah var. Bunu her türlü ispatlarım.

    En basit, göslerine bak. Gözlerin mükemmel bir yaratılışa sahip. Bende kısıtılı görne gözler öyle ki, yaratılanları ve muntazam olan alemi çok güzel görüyor. Gözlerin görürken gerçekleri, üstelik yoktan var edilen gözlerin görürken, sen nasıl gördüğünü inkar edebiliyorsun. Yani kafirsin.?



    Bu ezberleri bi bitiremediniz. Dünya bi milim oynasaymış da yaşam bitermiş de. Yıl içerisinde Dünya'nın yörüngesinin nasıl değiştiğini iyi öğren önce.

    Big Bang'de "zerre" yok. Zaten önemli kılan da bu. Onu da öğren.

    Güneş çevresindeki dönüşte görüngedeki yakınlaşma ve uzaklaşmaktan bahsediyorsan, hep aynı şekilde olur.

    Sizin ezberinize gelelim.

    Ne denirse reddet. Araştırma. Sorgulama. Koyun gibi yaşa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet..Akif

    quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet..Akif

    quote:

    Orijinalden alıntı: Crimson

    adres versem döner bıçağıyla kafir avına çıkarsın, gelir millete cahil dersin. bir insanın gaddarca taşlanmasına "hak ediyor" dersin. sonra çıkar bana az oku bilgilen dersin. millete asalak dersin, saygıdan bahsedersin.

    ben de sana çıkarım, sen ne diyorsun lan değişik derim. senin ağzın beyninden habersiz neler mırıldanıyor arkadaş derim. dalga mı geçiyorsun benimle derim. şaka mı yapıyorsun sen delikanlı derim.

    beni geçtim, inan buradaki müslüman arkadaşlar da aynısını söyler sana. allah derler, sana akıl fikir versin derler.

    Komiksin genç. Ben kafiri avlamam. Ben kafire din anlatırım. Onu kalemim ve dinim ile ikna etmek için çabalarım.

    Unutma, yaşam öyle gariptir ki, ben bu gün müslümanım. Yarın belki Allah kafirliğe yönlendirir. Azgınlık ederim kafir olurum. Haşa göstermesin. Sen de müslüman olursun. Benim diyenden daha müslüman yaşarsın.

    Vaktin varken, ölmemişken, son nefese kadar iman şansın varken, benim seni öldürmem saçmalık olur. Zira bu da müslümanlık değil.

    Sen yeter ki, namusuma, vatanıma, dinime dil uzatma. Hakaret etme. el kaldıranın eli kırılsın.

    Seni dinden soğutacağıma dine ısıtırım.

    Sen kimden öğrendin bu dini de böyle saçma düşünceler edindin.

    İkincisi ise, sana hakaret ettim. Bilerek yaptım. Zira, sen de alay etmişsin dininm ile. Önce adam olacaksın. İnanana saygı duyacaksın. İnancına da saygı duyacaksın. Alay etmeyeceksin. SOnra ben de seninle etmeyecceğim.

    İnancın saçma. Allah'ın olmadığı bir alem yok. Allah haşa olmasaydı alem de yoktu. Yokluk olurdu. Zira yaratıcı olmasa yaratılan olamazdı.

    Olasılıkları değerlendir. Bir şeyin var olması, bir anda var olması, zerre miktardan küçük bir noktadan çıkması, hatta bir anda insanların maymundan aynı form faktöre sahip canlılara dönüşmesi olasılığını anlat bana.

    Anlatta görelim.

    Siz bilimcisiniz ya, Allah'ın varlığını kanıtlayan da sizin biliminiz değil mi? Evrenin zerreden ortaya çıktığını da bilim kanıtlamadı mı? Big Bang nedir genç?

    Söyle bana neden evrende radyasyon ve elektro manyetik ışınlar var?

    Genç ha unutmadna, bana açıklasana.

    Nasıl olur da, koca evrendeki her element ve atom aynı tipte olduğu müddetçe, aynı yapıya sahip? neden bunlar farklılaşmamış? Rastgele oluşan bir evrende neden bu kadar muntazam bir düzen var? Hatta öyle ki, senin Dünyan bile bir milim kımıldasa yaşam bitiyorken, sen neyin kafasındasın be genç? Neye inandın da ateist oldun?


    Allah var. Bunu her türlü ispatlarım.

    En basit, göslerine bak. Gözlerin mükemmel bir yaratılışa sahip. Bende kısıtılı görne gözler öyle ki, yaratılanları ve muntazam olan alemi çok güzel görüyor. Gözlerin görürken gerçekleri, üstelik yoktan var edilen gözlerin görürken, sen nasıl gördüğünü inkar edebiliyorsun. Yani kafirsin.?



    Bu ezberleri bi bitiremediniz. Dünya bi milim oynasaymış da yaşam bitermiş de. Yıl içerisinde Dünya'nın yörüngesinin nasıl değiştiğini iyi öğren önce.

    Big Bang'de "zerre" yok. Zaten önemli kılan da bu. Onu da öğren.

    Güneş çevresindeki dönüşte görüngedeki yakınlaşma ve uzaklaşmaktan bahsediyorsan, hep aynı şekilde olur.

    Sizin ezberinize gelelim.

    Ne denirse reddet. Araştırma. Sorgulama. Koyun gibi yaşa.

    Aynı şekilde olmaz. Al öğren, Dünya'nın yörüngesi ve Güneş Sistemi aslında ne kadar karışıkmış öğren.http://en.wikipedia.org/wiki/Stability_of_the_Solar_System

    Hayatında ne doğru düzgün temel fizik dersi, ne de astrofizik dersi almış adamsın, ezberden boş boş konuşuyorsun. Sen araştır, öğren diyorum. Koyun gibi, "hoca efendi bunu dedi, meee" demeyi bırak, oku, bir şeyleri kulaktan dolma değil doğru düzgün öğren.

    Öğrenmişsin ya, Allah'ı da sen öğren.

    Hoca moca bilmem ben. Ayrıca, saçmalayan sensin. Alıntıcı seni.




  • oculus rift takın şunun üstüne artık

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.