Şimdi Ara

Fitness'ın yanında yapabileceğim savunma sporu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yakın süreçte fitness'a başlıyorum. fitness'ın yanında yapabileceğim bir savunma sporu arıyorum. kavgayı dövüşü seven bir insan değilim. fitness'ı yapma amacın ; uzun süre bilgisayar başında çalışıyoruz hem vücudu hareket ettirmek hem de görsel olarak şekil almak.

    Fitness'ın yanında yapacağım savunma sporunda sadece antremanlara gitmek istiyorum. Herhangi bir müsabaka ringe çıkma gibi şeylerin olmasını istemiyorum. Canım biraz tatlıdır burnumun veya başka yerimin kırılması/incinmesi yaptığım işte performans düşüklüğüne sebep olabilir.

    Yapacağım savunma sporunda en azından işin tekniğini öğrenmek kendimi ve yanımdakini korumak için teknikler öğrenmek istiyorum.

    Hangi sporu önerebilirsiniz.

    Çok ilgili olduğum bir konu değil bilgisizim. Yanlış birşey yazdıysam kusura bakmayın.



  • Merhaba, öncelikle sakatlık riski bağzılarında daha yuksek olmakla birlikte bütün savunma sporlarında mevcut bunu kabullenmek lazım. Sonrasında sporu yapmanda ki ilk amacın spor seciminde belirleyici olacak.

    Örneğin ilk amacın self defans ise hızlı sonuc alacağın box - kıck box- mt gibi sporlar oneririm fakat bu sporlar birazdan sayacaklarıma göre daha serttir.

    Self defans senin için ikinci plandaysa yada hızlı sonuç almaya ihtiyacın yoksa, öncelikle spor yapmak istiyorsan bjj- judo-olimpik güreş öneririm bunların içerisinden bjj yi özellikle önerebilirim çok zevkli bir o kadarda etkili bir spordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcossx -- 31 Mayıs 2015; 11:53:51 >
  • Eğer fitnessı sadece spor yapmak için düşünüyorsan bence onun yerine kickboks veya muay thaiyi düşünebilirsin.Hem istediğin gibi bi savunma sporu hem de bu sporlarda ısınmak için cardio(Koşu,ip atlama,şınav,mekik,barfiks) yaptırıyorlar.Yani fitnessa boşuna para harcamana gerek kalmaz
  • her savaş sanatında sakatlanma riski vardır.eğer savaş sanatından beklentini söylersen sana uygun bir savaş sanatı önerebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.