Şimdi Ara

FIBA Dünya Kupası 2014 | Abd 129-92 Sırbistan | Şampiyon ABD! (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.339
Cevap
19
Favori
54.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu19


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozn.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hekimoglu19

    Başından beri belliydi. Abd turnuvada kadro derinliği ve atletizm olarak bir gömlek üstün kaldi.

    Cidden mi?

    Yok ya şaka yaptım. Kazanınca yazasım geldi.

    Hocam öyle bi konuşmuşsunuz ki sanki adamları şampiyon yapan tek şey o söyledikleriniz olmuş Zaten turnuvada ABD ile maça çıkan her takım mağlup olarak gidiyor bi kere bu önyargıyla gidenleri takmıyorlar bile, Sırbistan gibi iyi kadroya sahip takımlar da böyle sonuçlarla dönüyor evlerine, Amerika istedi mi kupayı alıyor yani... Ve haber sitelerine bakıyorum Amerika'nın şampiyonluğunu Amerika'dan çok biz yazmışız

    Amerika'nın sistemi belli, tamamen Olimpiyatlara çalışıyorlar... Canları sıkıldımı da gelip Dünya Kupasını alıp dönüyorlar... Zaten madalyalara baktınız mı dediğimi anlarsınız. ABD'nin Basketbol'daki üstünlüğü ortada.

    İşin kötü tarafı futbol takımı da kendini geliştirdi... Bir 10 yıla kalmadan futbolda da dünya kupalarını toplamaya başlarlar artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alıntı: ati39

    quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    quote:

    Orijinalden alıntı: PetyrBaelish

    Yazık lan sırplara

    Sen 2010 'u hatırlamıyorsun galiba, siz bizi yendiniz son saniye basketiyle belki ama finalde Amerika'dan kaç yediniz hatırlıyor musun? Size de yazık olmuştu, biz basketbol ülkesiyiz, senin parayla satın aldığın oyuncuları biz size satmasak katar basketbol liginiz vardı şu an. 3 büyük takımınızda kaçtane, Yugoslav, (Sırp, Boşnak, Hırvat, Makedon, Sloven) oyuncu var istersen bir bakta sonra konuş. Hayatınızda bir kupa kazanında sonra 'Yazık' dersiniz. Yugoslavya kaç kez, dünya şampiyonu oldu bir tarihe bak.

    Provoke ettiğin çok belli ama, yine de ettiğin lafın ne kadar ezildiğini gör istedim.

    Sırp arkadaşım,

    biz basketbol de sizin gibi ekol olmuş bir ülke değiliz kesinlikle..ama altyapılardan gelecek olan yeni yıldızlarımız var..umarım kendileriin de çok iyi geliştirerek daha da iyi yerlere gelirler..bir kişinin eleştirisi ile alınganlık yapma bence..burada o arkadaşa söyledin ama hepimiz üzerimize alındık çünkü..sonuçta Sırbistanın gücünü de biliyoruz...hernekadar finalde fark yesenizde bu sizin iyi bir takım olmadığınızı göstermez..sonuçta finale gelmek te büyük bir başarıdır..
    hele hele karşınızda Amerika varsa mukayesi bile olmaz....

    Merhaba, lafım zaten sizin gibi dünya vatandaşı olan öncelikle insan gibi görüşlerini paylaşanlara değil, üzmek değil. Siz üzerinize alındıysanız özür..

    Türkiye'nin özellikle 2006 dünya şamp. sonra alt yapılardan artık tek tipli oyuncu çıkarmadığı, kazanma ruhunu nasıl koyabileceğini, 2010 da ve daha önceki avrupa şamp larında da gördük. Türkiye basketbolda alt yapı konusunda en azından futboldaki gibi değil artık. Bir amacı var.

    Ancak insan ister istemez sinirleniyor, bize laf atan o kişi, milli takımında Sırp kökenli bir basketbolcu olduğunu bilmiyor kanımca. (Emir Preldzic) Bu neyin kafası? Oluyor, FB ülkerde, ilk beş, Yugoslav karması koç dahil, nerede türk takımı kalmış ya da Efes'te.

    İnsan biraz ölçülü olur. Sırf o kişi değil, konuda birçok kişi gördüm kişisel düşmanlıklarını basketbola yansıtan. Bu ne alaka, insan biraz objektif olur..Madem beğenmiyor, aşağılıyor ne diye bizim oyuncularımız alınıyor. Partizan eski gücünde değil, deniyor bizim için eskiden Crvena Zvezda(Kızılyıldız) neler yapmış avrupada bir bakılsın. Artık herşey ticaret Partizan şampiyon olsa euroligde sattığı oyunculardan daha çok para inan kazanamaz. Daha yeni Bogdan Bogdanovic'i sattık Fener'e Partizan'dan. Biliyorsun. Bizde sürekli basketbolcu yetişiyor nedeni ise, dünyada bir Amerika'da bir de bizde olan liseden basketbolcu yetiştirme sistemi, basketbol liseleri var, halen tüm yugoslavyada. O yüzden NBA'de ilk 5 te sayılabilecek bir Predrag(Pedja) Stojakovic'imiz var, 3 lükte. Ya da Shaq ile yarışan döneminde Vlade Divac vb..IndianaPolis te 2002 de amerikaya naptı yugoslavya hepimiz gördük.

    Futbolda bir Porto, Lisbon, Barcelona neyse altyapıda yugoslavyada o dur basketbolda. Bu gün gibi ortada..

    Amacım asla siz ve sizin gibi düşününleri üzmek kırmak değil. Kırdıysam da kusura bakma.

    sizin de bir dünya vatandaşı gibi olaylara objektif bakış açısıyla bakan olgun ve yapıcı cevabınız için tşk ederim...




  • Arkadaslar NBA'de yere düsen oyuncuları kendi takim arkadası kaldirir.Bu adamlar fair-play falan umrunda değil,kurallara uygun sadece yenmek için sahaya çıkıyorlar.Mesela rakibin üstünden smaç basınca yere düsen oyuncuyu kaldırmak yerine dans ederler.Heleki Teodosic'in sözlü tacizinden sonra ABD'li oyuncular asla "dostluk" kavramini göstermeyeceği belliydi.


    Sonuç olarak Avrupanın leş tribünlerine karşı, USA !
  • Arkadaşlar sonuçta gördük ki çok iyi bir oyun kurucunuz yani 1 numaranız olacak ...örnek Irving ve Teodosiç..Takımlarını nerelere taşıdılar..Kenan Sipahi'lerin,Berk Uğurlu'ların,Kartal Özmızrak'ların, Ömer Al'ların gelişmesini bekleyeceğiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 15 Eylül 2014; 10:31:25 >
  • sirplara gul gul oldum ya

    en komigi de, 120 sayi yemisler, sonra bi alley-oop yaptilar resmen festival havasi olustu yandaki yedek oyuncular havlu salliyorlar falan millet bagiriyor o an resmen ben utandim ya ulan 120 sayi yemissin neyin kafasini yasiyorsun sen? sonra ne mi oldu? abdliler 3 kisi uzerinden alley-oop yapti sonr abir tane de ucluk caktilar hahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük başkan

  • USA dışındaki çoğu takımın en önemli oyuncusu NBA'de mücadele ediyor. Atıyorum Avustralya'yı Aron Baynes sürükledi ki adam NBA'de fazla süre almıyor. Fransa'da Batum, Litvanya'da Valanciunas, İspanya'da Gasol kardeşler, Brezilya'da Varejao ve Barbosa... Liste uzar gider.

    1-2 tane de olsa NBA oyuncuları takımı adına fark yaratıp, liderlik yapıyor. Ama USA takımında bunlardan 12 tane var. Ki çoğu da 2. veya 3. tercih. Turnuvayı ciddiye aldıkları zaman rakipleri yok bunların. Eskiden Yugoslavya ve Sovyetler vardı. Zaten son 13 turnuvanın 8'ini bu iki takım kazandı. Ancak dağıldılar, parçası Sırbistan da final oynuyor işte ama gücü yetmiyor.
  • Dünya sekizincisiyiz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 15 Eylül 2014; 21:12:33 >
  • bulamadımbirşey kullanıcısına yanıt
    Ha bilmiyordum teşekkürler.Ama yine de yeterli değil
  • NCAA oyunculari bile Avrupadaki takimlarla basa bas oynar mi ?
  • Kyrie Irving harika performansı

  • Bu sene ;

    Yıdızlarda Avrupa dördüncüsü

    Gençlerde Avrupa Şampiyonu

    Ümitlerde Avrupa Şampiyonu

    A millilerde Dünya sekincisi


    olduk...2014 senesini basketbol adına başarılı sayabiliriz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 15 Eylül 2014; 16:37:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakko9


    büyük başkan




  • sırbistan zor şartlarda finale kalıyor, ispanya - fransa - brezilya - yunanistan gibi ekol ülkeleri geride bırakıyor iyi oyunlar ile eliyor, bunu takdir edeceğimize dalga geçenler var.. Allah ım yarattığına sual olunmaz ama bazı insanları keşke beyinsiz yaratmasaydın da bunlarla aynı dünyayı paylaşmasaydık.. kendi halimizi gördüğümüz yok, yeni zelandayı zorla yendik rakip 20 saniyede sportmenlik dışı ve teknik alınca öyle geri geldik, finlandiya 2de 0 attı üçlük bulduk uzatmalarda yendik ukraynaya tel tel döküldük, avustralyayı mucize 2 üçlükle yendik bunları küçümsemiyorum ama sırbistan ın yaptıkları ile karşılaştırınca çok küçük kalıyor .. Türkiye de 3 kulübün bütçesi 100m avro bu sırbistan ligindeki tüm takımların 5 yıllık bütçesi iken, avrupada 1 oyuncu oynatamazken ülkemizde onlarca sırp milyon dolarlar ile paraya para demezken biz sırplara gülüyoruz . amerika ile sırbistan yer değiştirse idi , amerika ispanya - fransa - yunanistan - brezilya gibi rakipler ile birer ikişer oynasaydı sırbistan dominik , yeni zelenda , finlandiya gibi 3. basketbol ülkeleri ile oynasaydı finalde bu fark olur muydu bunu düşünemiyorlar tabi.. biz korka korka amerika ile oynadık hiç bir zaman yenmeyi düşünmedik tamamiyle rakibi durdurmaya yönelik oynadık bu da kısmen tuttu ama sırbistan en azından kazanmak için mücadele etti fark 20 sayı olduğunda bile boş bulduğunu attı, 24 saniye süresi tamamen dolsun öyle atış yapayım mantığı yoktu ezik oynamadılar ..

    sırbistan övgüyü hak ediyor, tabi bunu anlamak için akıl sahibi olmak gerekir




  • NBA'den önceki son duraktır NCAA. NBA'ye kapağı atamayan da Avrupa'ya gider, çoğu da takımının önemli bir parçası olur.
    Bir NCAA karması çıkartsan Euroleague arenasında başa oynar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolfgang Heisenberg

    sirplara gul gul oldum ya

    en komigi de, 120 sayi yemisler, sonra bi alley-oop yaptilar resmen festival havasi olustu yandaki yedek oyuncular havlu salliyorlar falan millet bagiriyor o an resmen ben utandim ya ulan 120 sayi yemissin neyin kafasini yasiyorsun sen? sonra ne mi oldu? abdliler 3 kisi uzerinden alley-oop yapti sonr abir tane de ucluk caktilar hahaha

    Kendini bu kadar komik duruma dusurmene gerek yok.
    Kimse sana herif basketboldan anliyor veya ne komik sey soyledi demiyor, aksine aciyor olabilir.
    Merak ediyoruz bu kadar komik olan nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 15 Eylül 2014; 17:25:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolfgang Heisenberg

    sirplara gul gul oldum ya

    en komigi de, 120 sayi yemisler, sonra bi alley-oop yaptilar resmen festival havasi olustu yandaki yedek oyuncular havlu salliyorlar falan millet bagiriyor o an resmen ben utandim ya ulan 120 sayi yemissin neyin kafasini yasiyorsun sen? sonra ne mi oldu? abdliler 3 kisi uzerinden alley-oop yapti sonr abir tane de ucluk caktilar hahaha

    Kendini bu kadar komik duruma dusurmene gerek yok.
    Kimse sana herif basketboldan anliyor veya ne komik sey soyledi demiyor, aksine aciyor olabilir.
    Merak ediyoruz bu kadar komik olan nedir?


    yav sana ne sana ne? ben oyunda sirplar adina rezil buldugum bir seyi paslastim, bana gore komik bir seydi ve o an beraber seyirci oldugumuz kisiler de dalga gectiler. kimse bana ovguler dizsin diye atmadim mesaji sen oyle saniyorsan bir daha mesajimi alingilayarak yok yere vaktimi calma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolfgang Heisenberg


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    quote:

    Orijinalden alıntı: Wolfgang Heisenberg

    sirplara gul gul oldum ya

    en komigi de, 120 sayi yemisler, sonra bi alley-oop yaptilar resmen festival havasi olustu yandaki yedek oyuncular havlu salliyorlar falan millet bagiriyor o an resmen ben utandim ya ulan 120 sayi yemissin neyin kafasini yasiyorsun sen? sonra ne mi oldu? abdliler 3 kisi uzerinden alley-oop yapti sonr abir tane de ucluk caktilar hahaha

    Kendini bu kadar komik duruma dusurmene gerek yok.
    Kimse sana herif basketboldan anliyor veya ne komik sey soyledi demiyor, aksine aciyor olabilir.
    Merak ediyoruz bu kadar komik olan nedir?


    yav sana ne sana ne? ben oyunda sirplar adina rezil buldugum bir seyi paslastim, bana gore komik bir seydi ve o an beraber seyirci oldugumuz kisiler de dalga gectiler. kimse bana ovguler dizsin diye atmadim mesaji sen oyle saniyorsan bir daha mesajimi alingilayarak yok yere vaktimi calma

    O adamlar kimlere karsi mucadele etti biliyorsundur, ki sirp takimi cok cok basarili oldu, gumus madalya aldi, bunda alay edilecek birsey yok.
    Sasiriyorum insanlarin kendisine komik gelen birseyi forum ortaminda paylasmasina ve komik bile olmayan birsey.
    Mac sonlarinda yapilan sik hareketler isin eglence tarafiydi zaten.
    Ok dalgana bak hadi, hunharca gul, gercekten komikti vs.
    Ayrica, foruma birsey yaziyorsan, cevap aldiginda sanane diyemezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 15 Eylül 2014; 18:01:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • abd nin böyle kadrosu varken kimseye düşmez şampiyonluk. böyle gelmiş böyle gider. abd bu işin eri.
  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.