Şimdi Ara

Stephen King || Okuyanlar Kulübü (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.014
Cevap
48
Favori
155.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Nike

STEPHEN KING okumak istiyorum en iyi kitabı sizce hangisi ?

Ben Sadist,O ve Kara Kule'nin ilk 4 kitabını okudum şu an 5.deyim,hepside harika.
  • beni de ekleyin.Çok kitap okurum.Özellikle Dan Brown. Grange gibi yazarların bütün kitaplarını okumuş ve çok sevmişimdir.Stephan King gibi bir yazarı sona bırakmak hata olmuş.Önce Hayvan Mezarlığını Okudum hayran kaldım.Şimdi Kara Kule Serisine başladım.O da süper gidiyor.İkinci kitabındayım...
  • Yüzyılın suçlusu Blaze ye başladım.Daha ilk sayfadan konuya girdi kitap,epey akıcı
    Hayvan Mezarlığı kitabından sonra Blaze çok hafif geldi
    Hayvan Mezarlığı biraz ağırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 23 Eylül 2009; 18:39:14 >

Orijinalden alıntı: Death Note

@nike
    Ben şuan " O " adlı kitabını okuyorum çok süper ayrıca forumda görmüştüm zaten çok okuyan var ve herkez sevmiş. Tavsiye ederim

O yu hiç bi yerde bulamadım
    Bulsam alacam.

Orijinalden alıntı: Eh®imeN

Benide ekleyin.
    Kitap okuma sevdam yeniden başladı. Şu an S.King - Mahşeri okuyorum, yarına biter. Sonra Bir Aşk Hikayesi adlı romanı var elimde. Yine sipariş ettiğim, Sis ve Hayvan Mezarlığı romanlarıda yolda.

Birde 25 yılda tamamlanan Under The Dome adlı bir romanı varmış. 2009'de çıkmış kitap, Türkçesinden haber yok daha. 1000 sayfalık bir romanmış. Ekşide felan yazılanlara görede diğer romanlarına görede daha iyiymiş. Bekliyoruz çeviriyi.

Under The Dome adlı kitaba çıktı demişim. Daha çıkmamış. 11.10.09 tarihinde çıkıyor. Türkçe çevirisi felan 2010'u bulur gibi.

• kimse yazmamış gibi ama tepki kitabı da çok guzeldir ya da benim okuduğum ilk kitap diye öyle dusunuyorumdur her ne kadar gerilim tarzında olmasada baya akıcı bir kitap tavsiye ederim...
  • şu aralar ruhlar dükkanını okuyorum müthiş kitap sonunu çok merak ediyorum.
  • Arkadaşlar kusura bakmayıın, uzun zamandır nete bakamıyordum. Konu güncellenmiştir...

Bu arada tartışma konuları bularak konuyu canlandırabiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Revenge* -- 14 Kasım 2009; 21:39:29 >

Orijinalden alıntı: *Revenge*

Stephen King'in bütün kitaplarını severim ama; Night Shift, Karanlık Öyküler gibi kısa kısa öyküler içeren kitaplarından ayrı bir zevk alıyorum, bu tipte başka kitabı var mı bildiğiniz?

Rüyalar ve Karabasanlar var, Sis var, yeni çıkan bi kitabı var sanırım adı Karanlık Çökünce idi...
  • arkadaşlar yeni bir konu açmak yerine buraya yazayım dedim stephen king in bildiğiniz üzere yada duymayanlar varsa yeni bir kitabı çıkıyor daha doğrusu çıktıda daha türkçeye çevrilmedi işte konuyla ilgili haber:

25’İNDE BAŞLADI 62'SİNDE TAMAMLADI

Nam-ı diğer korku kralı Stephen King, 25 yaşında yazmaya başladığı Under the Dome (Kubbenin Altında) eserini tamamladı, birçok ülkede, Dan Brown’ı en çok satanlar listesindeki tahtından etti. Kitap henüz dilimize çevrilmedi ama hayranları sayesinde Türkçesini internette okuyabilirsiniz

Amerikalı yazar Stephen King, 25 yaşında yazmaya başladığı kitabı Under the Dome’u tamamladı, kitap raflarda yerini aldı. ABD’de en çok satanlar listesinde uzun süre bir numara olan Dan Brown’ın Kayıp Sembol kitabını geride bırakan King’in, yeni romanında yine korku ve sevgi birlikte. Kitaptaki hikayede Maine’deki Chester Mills kentinde sıradan bir günde şehri kaplayan görünmez bir kalkan herkesin hayatını altüst ediyor. Kimse bu kalkanın nereden geldiğini, ne olduğunu ya da ne zaman ortadan kalkacağını bilmiyor. 50’den fazla kitabın yazarı olan King’e göre roman, Mahşer’de ele alınan konulara daha sembolik bir şekilde yaklaşıyor.

MAHRUM KALMAYACAĞIZ

Pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarılan King, Kubbenin Altında’yı yazmaya 25 yaşında başlamış. Daha sonra büyük bir proje olduğunu anlayıp geliştirmek üzere rafa kaldırmış. Geçenlerde orijinali yayımlanan kitaptan yazarın Türkçeden başka dil bilmeyen hayranları mahrum kalmadı. Yazarın Türk fanları ise Kayıp Rıhtım adlı sitede ön okuma gerçekleştirdiler. Biz de onlarla Stephen King hayranlığını ve yazarın yeni kitabı Under the Dome’ı konuştuk.

Hayranlarını sıkı bir kitap bekliyor

Özel bir şirkette çalışan Hakan Tunç sıkı bir Stephen King hayranı... Ayrıca ‘Kayıp Rıhtım’ adlı fantastik edebiyat sitesinin kurucusu ve genel yayın editörü olan Tunç, korku edebiyatında King’in vazgeçilmezleri arasında olduğunu anlatıyor: “Sitemizde yeni kitap hakkında bir ön okuma gerçekleştirdik. Bence King bu kitapta heyecanı doruk noktada yaşatıyor. Zaten King de kitabın diğerlerine göre daha sürükleyici ve etkileyici olduğunu anlatıyor. Sağlam bir kitap okurlarını bekliyor.”

Çevirisini bir üniversiteli yaptı

Erman Yücel de tıpkı Hakan Tunç gibi Under the Dome kitabını ilk okuyanlardan... Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Yücel aynı zamanda site için kitabın çevirmenliğini yapıyor. Ortaokuldan beri King’in kitaplarını okuduğunu söyleyen Yücel “King’in dili çok zor değil ancak bazı betimlemelerini Amerikan eserlerini veya kültürünü bilmeyen birisi için olabildiğince anlaşılır biçimde aktarmak, bu kısa okumada zor. Amacımız, kitabı almayı düşünüp ‘Beklemeye değer mi?’ diye düşünen King severlere tadımlık bir şey sunmak” diyor. Under the Dome kitabının yine bir King romanı olan Sis’i anımsattığını belirten Yücel “Kitap, bir kasaba dolusu insanın kasabalarına hapis olmaları ve güç, yaşam, merak adına yapılanları konu ediniyor. Kasabanın etrafında görünmez ve nereden geldiği belirsiz bir fanus belirdiğinde içerideki halkın gerçek yüzü açığa çıkıyor. King şahane karakter tasvirleri ve kendisine has kurgusuyla bize sürükleyici bir roman daha hazırlamış” diyor.

Fazla bölümlü çok karakterli bir kitap

Bir diğer Stephen King hayranı ise Ozancan Demirışık... Pek çok web sitesinde editörlük yaptığını söyleyen Demirışık, Kayıp Rıhtım sitesi için kitabın redaksiyonunu ve sayfa tasarımını da yapıyor. Demirışık, Under the Dome kitabını şöyle yorumluyor: “Aslında bir mega-roman diyebiliriz. Duma Adası’nın bile iki katı uzunlukta. Bu da daha fazla karakter, hikaye ve etki demek Kubbenin Altında özel bir vaka olacak.”

Kaynak: FATMA KARAMAN

fatmak@stargazete.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .solitario. -- 15 Kasım 2009; 15:26:04 >

• Gene Altın Kitaplar'dan çıkar herhalde. En erken Mart 2010 diyorum ben.

• Kitap bilgilendirmesi için teşekkürler .solitario.

Bu arada benim imzamı kullanmak isteyenler için kod veriyorum...

[center][size=2][b][color=#800000]β€₤ǾЩ  ЀΛŦҢ    β€₤ǾЩ  Ң€ΛV€Ŋ[/color][/center][/size][/b] 
    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_16541968/mpage_1/key_//tm.htm#20351166][b]|[center][b][color=#180000]S[/color][color=#200000]t[/color][color=#280000]e[/color][color=#300000]p[/color][color=#380000]h[/color][color=#400000]e[/color][color=#480000]n[/color][color=#500000] [/color][color=#580000]K[/color][color=#600000]i[/color][color=#680000]n[/color][color=#700000]g[/color][color=#780000] [/color][color=#800000]F[/color][color=#870000]a[/color][color=#8F0000]n[/color][color=#970000] [/color][color=#9F0000]C[/color][color=#A70000]l[/color][color=#AF0000]u[/color][color=#B70000]b[/color][/b][/center]|[/b][/link][/center]

• sabırsızlıkla bekliyoruz Türkçe olarak
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.