Şimdi Ara

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
25.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
    Sodom: 1

Orijinalden alıntı: Maggese

Sodom'u eklememişsin

Düzeltildi.

Pelerinli'den yorum alaydık iyiydi, ama herhalde vakitten darda kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 17 Mayıs 2015; 23:19:18 >

Orijinalden alıntı: bobafett

quote:

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

The Years of Decay:6
    Darkness Descends:2

Düşünmedim oy verirken,kolay bir karşılaşmaydı.Skullkrusher acaba black sabbath coverı falan mı diye bir baktım. çok yavaş olmasına karşın hoş bir parça olmuş.
    Gene hoglan varmış dd'de yeni öğrendim, ben death'ten tanıyordum kendisini ve bence oradaki işi daha iyiydi.

Yeri tekrar gelmişken yazayım içimde kalmasın...Pleasure to kill,darkness descend vs. gibi albümler yapmanın çok kolay olduğunu düşünüyorum. Hiç yaratıcılık duyamıyorum bu albümlerde. Speed picking yapıp 400bpm 2/4 ritim çalıp üstüne scream vocal yapmaktan öte bir şey anlayamıyorum Modern sanat gibi bir şey mi acaba da anlamıyorum derinlerde biryerde benim anlamadığım bir şey mi var?Tamam adı üstünde "thrash" ama yine de üstüne kafa yorulmuş olması hoşuma gidiyor şahsen;en serti en hızlısı biz olacağız huahahah diyilip yapılmasındansa.

Hocam korkuyorum senden taşlayacaksın beni diye,son paragrafı hiç yazmasamıydım

edit. yazarken 2 oy gelmiş

Fikir fikirdir, ne senin ne bir başkasının fikri benim fikrimden daha üstün olamaz veya tam tersi çünkü herkesin 1 puan hakkı var bu turnuvada neticede. Ama kalınlaştırdığım yerdeki düşüncen çok yanlış, eğer ki çok kolay olsaydı PtK, DD, SNM gibi albümler yeryüzüne sayılı gelmezdi ve ilgili albümlerin yarattığı etkiyi "diğerleri" de gayet başarabilirdi değil mi ? Ama durum böyle olmadı yaşandığı üzere. Yorumumu dikkatle okursan; sadece hızlı çalmak gibi bir dertlerinin olmadığını ve müzikaliteyi de beraberinde kaliteden ödün vermeden birleştirmiş olduklarını özellikle belirtmişim ki baştan sona DD'yi dinlersen herhangi bir sert thrash albümü olmadığını anlaman zor olmamalı.

Ha diyebilirsin ki sert ve hızlı çalmaları beni etkilemiyor ona kimsenin diyecek lafı yoktur kişisel tercih sonuçta Brutal thrash'in de ilgi çekmesinin asıl nedeni türde makbul birşey olması ve hatta talep edilen birşey olarak karşılanması, nitekim herkes kotaramaz. Thrash metal de death metal gibi ekstrem bir tür. Ama mesela gidip de heavy metal'de özellikle sertlik aramazsın, çünkü türün esas olayı sertlik değil, daha çok vokal ve soloların ön plana çıkmasındandır. Ama thrash metalde sertlik ve ekstremlik "genelde" olumlu karşılanır bir durumdur.

quote:

Orijinalden alıntı: qer_1st_k

Darkness Descends'in de hakkını yemeyelim çok sağlam riffler vardı ancak ilginç bir şekilde Death Is Certain şarkısının bir bölümü Hell Awaits'e Death Prophecies'in bir bölümü de At Dawn They Sleep'e çok benziyordu.

Hmm alaka kuramadım ben

nasıl kuramadın ya moruk bak bi bölümü diyordum iki bölümü buldum linklerden 2-3 saniye dinleyip diğerine geçerseniz anlarsınız

https://youtu.be/_csb7ZK9RoQ?t=1m53s Death Is Certain (Hızlı)
    https://youtu.be/yew9L0Xjm_g?t=1m45s Hell Awaits (Yavaş)

https://youtu.be/_csb7ZK9RoQ?t=2m24s Death Is Certain
    https://youtu.be/yew9L0Xjm_g?t=3m30s Hell Awaits'in nakarat rifi

özür dilerim şarkını ismi Black Propheices'miş, Death Propheices demiştim

https://youtu.be/rbFfnAkh8ZI?t=2m57s Black Prophecies
    https://youtu.be/qf20vr_PJ5A?t=1m8s At Dawn They Sleep

kliplerde illimünati arayanlar gibi oldum ama sezgilerim doğru büyük ölçüde, hell awaits'i de andık oylamaya çıkmış onu da aradan çıkarmış olduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrible Certainty -- 18 Mayıs 2015; 2:24:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bobafett kullanıcısına yanıt
    Tamamen kisisel zevkimden ve Sodom'da daha heavy metal'e yakinliklar buldugum icin verdim. Oyle uzun.yorum atilacak bir durumum yoktu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Slayer: 1
    Sodom: 1

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."
  • Slayer: 1
    Sodom: 2

Slayer'den hiçbir zaman hoşlanamadım, oyum Sodom'a ezber bozulsun
  • Sodom'un önceki Persecution Mania albümün oyladık geçen oldukça güzel bi Thrash albümüydü ancak bu albüm çok mediocre kalmış, yani Thrash'ten uzaklaşmış vokal yırtıcılığını yitirmiş. Metallica'nın Black Album'u gibi bir şey olmuş. 80'lerdeki albümlerine bakıyorum 2001'de M-16'ya bakıyorum bu albümden kat kat güzel albümler bence. Slayer'ın satanic albümüne oyum

Hell Awaits:2
    Better Off Dead:2

• Sodom bu albümde NWOBHM ve punk tadında tınıları ön plana çıkartmış ve alışılagelmişin dışında bir albüm yapmış Better Off Dead'de. Daha çok babalara (Motörhead ve TANK) saygılarını eksik etmemiş, kısa ve bağımlı yapıcı "Never Healing Wound" parçası örneğin. Her zamanki gibi Tom amcanın bulaşıcı vokal partları ipleri kopardığı yerler ve çok iyiler. Her ne kadar prodüksiyonu en az ben takıyor olsam da, dinlediğim en iyi albüm prodüksiyonlarından birine sahip olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim albümün.

Bence daha hızlı parçalar daha başarılı olmuş albüm boyunca, ve birçok parçada da jeneriklik göze çarpıyor maalesef.

favoriler: An Eye For An Eye, Shellfire Defense, Never Healing Wound, Better Off Dead.

Hell Awaits, Show No Mercy albümünden çok farklı değil, hatta oldukça yakın gerek parçalar gerekse sound bölümlerinde yabancılık çekmeyeceğiniz bir albümle bizi karşılıyor, sadece daha karanlık ve kötücül bir konsept izliyor.
    Erken dönem Slayer'ın (RiB'e kadar, Haunting Chapel ep'si dahil) dokunulmaz olduğu kanaatindeyim her ne kadar şaşırtıcı şekilde Rust in Peace'e farkla elenmiş olsa da bu turnuvada...

Hell Awaits SNM'den sonra o kadar vurucu olamadı belki ama o vuruculuğunu Hell Awaits'den daha iyi biçimde devam ettirebileceğini hayal edememekteyim. SNM 100 puanlık bir albüm ise en kötü ihtimal HA 95 puanlık bir albümdür benim için.

Albümde sadece 'Crypts Of Eternity' parçası diğerlerine göre daha az iyi, gerisi zamana daha iyi karşı koyamazdı.

Hell Awaits 3
    Better Off Dead 2

Not: Ayrıca qer_1st_k'nin dediğine katılıyorum, kolay bir karşılaşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 18 Mayıs 2015; 23:21:18 >

• sodom da iyi olsa da slayerin sertliği yeter :):)

Hell Awaits : 4
    Better Off Dead : 2

Sodom bu albümde NWOBHM ve punk tadında tınıları ön plana çıkartmış ve alışılagelmişin dışında bir albüm yapmış Better Off Dead'de. Daha çok babalara (Motörhead ve TANK) saygılarını eksik etmemiş, kısa ve bağımlı yapıcı "Never Healing Wound" parçası örneğin. Her zamanki gibi Tom amcanın bulaşıcı vokal partları ipleri kopardığı yerler ve çok iyiler. Her ne kadar prodüksiyonu en az ben takıyor olsam da, dinlediğim en iyi albüm prodüksiyonlarından birine sahip olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim albümün.

Bence daha hızlı parçalar daha başarılı olmuş albüm boyunca, ve birçok parçada da jeneriklik göze çarpıyor maalesef.

favoriler: An Eye For An Eye, Shellfire Defense, Never Healing Wound, Better Off Dead.

Hell Awaits, Show No Mercy albümünden çok farklı değil, hatta oldukça yakın gerek parçalar gerekse sound bölümlerinde yabancılık çekmeyeceğiniz bir albümle bizi karşılıyor, sadece daha karanlık ve kötücül bir konsept izliyor.
    Erken dönem Slayer'ın (RiB'e kadar, Haunting Chapel ep'si dahil) dokunulmaz olduğu kanaatindeyim her ne kadar şaşırtıcı şekilde Rust in Peace'e farkla elenmiş olsa da bu turnuvada...

Hell Awaits SNM'den sonra o kadar vurucu olamadı belki ama o vuruculuğunu Hell Awaits'den daha iyi biçimde devam ettirebileceğini hayal edememekteyim. SNM 100 puanlık bir albüm ise en kötü ihtimal HA 95 puanlık bir albümdür benim için.

Albümde sadece 'Crypts Of Eternity' parçası diğerlerine göre daha az iyi, gerisi zamana daha iyi karşı koyamazdı.

Hell Awaits 3
    Better Off Dead 2

Not: Ayrıca qer_1st_k'nin dediğine katılıyorum, kolay bir karşılaşma.

teşekkür ederim ama bir noktaya katılmıyorum Crypts of Eternity albümün en iyilerinden biri bence özellikle şurası

https://youtu.be/CyG_2HrOOvo?t=5m1s

• Hell Awaits : 5
    Better Off Dead : 2

Oyum Slayer'a gidecekti düello koyulduğu anda gördüm ama Sodom sözkonusu olunca yinede bir dinliyorum

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 19 Mayıs 2015; 20:30:07 >

• vay be, bu oylamadan sonra genel bir inceleme yapmak isterim ilk turla ilgili

Orijinalden alıntı: qer_1st_k

vay be, bu oylamadan sonra genel bir inceleme yapmak isterim ilk turla ilgili

İyi olur, isteyen düşüncelerini, şaşırdığı/ilginç bulduğu sonuçları değerlendirebilir. Biz de kurtlarımızı döküp temizinden başlarız 2. tur eşleşmelerine !

Anarsizm bakalım ne diyecek "Terrible Certainty" için...

@bobafett

Sepultura diyeceğim (Kreator son 4 albümüyle bende yer etti.Ondan önceki albümlerde sevdiğim şarkılar oldu tabi hatta gruplarımla zevk ala ala çaldıklarımda oldu ama kesinlikle ısınamadım o zamanlarına.fazlasıyla çiğ geliyor bana.Verdiğim oylardan az çok anlaşılmıştır tarzım artık ) Arise'a gelirsek.Benim için klasik haline gelmiş albümlerden.Bir oturuşta çıtır çıtır yerim bu albümü o yüzden şuanda açtığımada pişman oldum :)

Terrible Certainty (Kreator) : 0
    Arise (Sepultura) : 1

• Her ne kadar Anarsizm gibi beklenilmesek de biz de yorum yapalım bari Terrible Certanity'e

Kreator'un albümü benim için vasat başladı. Enstrümanlar vuruculuğunu güzel yansıtsa da riffler arasında bir kopukluk sezdim, neredeyse şarkı aralarındaki geçişlerle şarkılar arası geçişleri farkedemeyecektim. Yaklaşık ortalara kadar bu durum sürdü, As The World Burns'le şöyle böyle toparladıktan sonra No Escape albümün silkeleyen şarkısı olmuş, ki yine de sonrasının da çok iyi gittiğini söyleyemem. Bana kalırsa ardı ardına dinlemelik değil türü/grubu çok seven kişilerin içinden şarkı seçip de dinleyecekleri bir albüm olmuş.

Sepultura'nın albümü ise başlangıçta albüm kapağından ipucunu verdiği üzere derin deniz temalı seslerle karşıladı, ya da ben öyle yordum Arise'da da ilk aklıma gelen zaten bir deniz tanrısı, ne bileyim Poseidon Aquaman arası bir şey oldu. Ki hoşuma gitti bu yaklaşımları, açıkçası daha önce hiç thrash metalde su ve doğaya yönelik sesler kullanan albüm dinlediğimi hatırlamıyorum. Mesela Altered State'in başı da hoş bir seda olmuş, acaba beni bu çevrecilikten mi kazandılar ne. Bir de dikkatimi çeken ilk parçadaki aşırı kirli sesli gitarları sonra göremedim, bence iyi olmuş, yorardı kulakları o kadar fazla yükleme. Hele de bana daha ordusal, daha (cinsiyet ayrımcılığı yapmış gibi gözükmek istemem ama) erkeksi gelen riffleriyle. Son bir iki şarkıya kadar da rahatlıkla alın açın açın dinleyin dediğim bir albüm olurdu çok "yardıran" thrash aramayanlar için ama o bir iki şarkı açıkçası biraz kaliteyi düşürmüş sıradanlaşarak. Onun dışında benim kadar thrash severler için kesinlikle dinlenilmesi gereken bir albüm.

Kreator: 0
    Sepultura:2

------------------------

Sanırsam bir yıldan fazla oldu, eh bir laf söylememiz de bekleniyor galiba üyelerce. Benim için beklediğim gibi güzel bir deneyim oldu, umarım bu devam eder. Arada bir ara verdik, oylamadan es geçtik ama olsun, bence bu kadar kullanıcıyı her gün 1 saatten fazla bir "şeyle" ilgilendirmek her babayiğidin harcı değil, o yüzden bobafett'i ayrıca da tebrik etmek istiyorum. Her zaman en çok uyan yorumları da yapmadım, yapmadık. Kendi adıma bunun zevkimden kaynaklandığını düşünüyorum, yarışma başlarken de belirttiğim ve gerekli iznimi aldığım üzere daha çok heavy dinleyicisiyim. Ancak bunu değerlendirmeme genelde yansıtmamaya çalışıyorum, yansıttığım durumlar thrash metal ve müzikal açıdan eksiklerini ya da farklarını bulamadığım durumlarda, karşılaştırdığımda galip gelenini bulamadığım durumlarda salıp kendimi rahatlayıp tamamen zevkime bıraktığım anlar oldu. Zaten çoğu azınlık durumuna düştüğüm de bu zaman oldu. Yine de yarışmada farklı bir kulak olduğuma inanıyorum Yorumlarımı da cidden okuyan varmış, en azından doblo mevzusuyla onu gördük

Herkese iyi metaller

• ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH.

Thrash Metal denildiğinde By Inheritance, South Of Heaven, Alice in Hell ile beraber gelen Arise albümü nihayet çıktı maça. Çok çok özel bir albüm olduğuna inandığım Sepultura'nın bu eşsiz eseri, Sepultura diskografisinin bence bir numarası. Sonuna kadar abartabileceğim derece harika, öldürücü rifflerden duygusal sololara, yavaş melodili geçişlerden peygamber gelse böyle çalardı denen davullara ve Max'in efsane vokaline sahip, içerisinde 1 tane bile boş şarkı barındırmadığı gibi her şarkının gerçekten müthiş kaliteli olduğu Arise'a gidiyor oyum. Özellikle Altered State isimli şarkı en sevdiğim Sepultura şarkısı olarak da albümde yerini alıyor.

Sepultura: 3
    Kreator: 0

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."
  • Ben Sepultura'nın bu albümüne Metallica'nın AJFA albümü gözüyle bakıyorum, çünkü grubun pek çok kişiye göre en iyi sağlam albümü ama bir o kadar da köklerinden uzak. 90'larla birlikte çoğu grup gibi Sepultura'nın da soundu değişiyor daha çok fanlara değil de metal müzik severlere yönelik bir albüm ortaya çıkıveriyor. Tek tek parçalara bakarsak Sepultura'nın en sevilen ve bilinen şarkılarından Dead Embyronic Cells, Desperate Cry, Arise gibi parçalar yer alıyor. Bunun dışında belki de albümün en bombası Altered State ve Subtraction gibi iyi eserler de var ancak özellikle albümün ikinci yarısı ilk yarısına göre beklenen patlamayı yapamıyor. Hani 5 6 dakikalık şarkılarda çalıp çalıp duraklıyor, araya bazı ses sample'ları giriyor duraklıyor sonra aha tam şarkı kopacak diyorum bir anda bitiyor falan. Malesef bitişi iyi olmadığından hemen arkadan bir daha çalası gelmiyor insanın bu albümü. Kısacası çok iyi şarkıların arasına serpiştirilmiş vasat ve durağan eserlerle albüm 5/5 olacakken benden 5/4'te kalıyor. Tabi burada Thrash Metal turnuvası düzenlendiğimizi de hesaba katmam gerek ve bu konuda Schizophrenia ve Beneath the Remains'in oldukça gerisinde.

Kreator'u dinledim ve çok beğendim dermişim :p açıkçası Kreator'un albümleri öyle çok kolay yutulabilecek albümler değil. O yüzden albümü iki kez dinledim ve ilk defa beğenmeye yaklaştım bu grubu çünkü yaptıkları tavizsiz bir Thrash Metal. Bu albüm bu turu kaybedecek gibi ama umarım ikinci turdan itibaren bu tarz tavizsiz albümler kazanır. İlk turda kıyak geçtiğim albümler oldu ama ikinci turdan itibaren ben de bu doğrultuda oy kullanıcam.

Arise:3
    Terrible Certainty:1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrible Certainty -- 20 Mayıs 2015; 2:59:28 >

• Sepultura'nın Arise'ı fevkalade açılış parçasından sonra grubun 90'lı yılların parlak ve cilalı sound'larına ayak uydurduğunu hissetmemiz uzun sürmüyor. Daha çok groove havalı ama sertliğinden ve agresifliğinden ödün vermeyen bir albüm olarak karşımıza çıkıyor. Kulağa çarpan en büyük etmenlerden biri albüm miksinin üzerinde baya durulmuş olması geliyor. Albüm önceki Sepultura'lara göre daha dinamik bir yapıya sahip ve parçalar BtR albümüne göre daha az bodozlama ve birazcık daha teknikler.

Arise ile Infected Voice parçaları BtR'den bonus parçalar diye bilmeyen birine gayet iyi yedirilebilir; gaz ve yardıran cinsdeler. Bunların haricinde Dead Embryonic Cells, Desperate Cry ve Subtraction parçaları dikkat çekici olanlar.

Kreator'un 87 çıkışlı Terrible Certainty albümü, canavar albümleri PtK ile Extreme Aggression albümleri arasında gayet dengeli bir köprü kurmuş dersem sanırım doğru bir tanım yapmış olurum. PtK'nın çiğliği ve safkan thrash'iyle, her ne kadar PtK kadar dellenmiş olmasa da, Extreme Aggression albümünün geneline yayılmış melodilerini burada az da olsa duymak mümkün ve bu doz çok iyi yakalanmış; herangi bir taraf diğerini batırmamakta. PtK'ya göre kompozisyonların üzerinde daha çok durulmuş, bu kendini belli ediyor dinleyiciye. Tavizsiz duruşları ile birleştiğinde saygı duyulacak bir yapıma imza atmış olduklarını görmemiz zor olmasa gerek.

Storming With Menace
    'in solosu karşısında direnmek mümkün müdür sorarım size ?

Albüm kapanış parçası Behind The Mirror'da Petrozza adeta kudurmuş !

Albümde zayıf parça olduğunu söyleyemem sadece daha az sevdiğim 2 parça var: As The World Burns ve One of Us; geri kalan tüm parçalar süper ve favorimdir.

PtK'dan sonra gelen Kreator'un en iyi albümü bana göre; lakin karşısında Schizophrenia olsaydı düşündürürdü;

Terrible Certainty 2
    Arise 3

Edit: qer_1st_k'nin dediğine katılıyorum: Arise, Schizophrenia ve Beneath the Remains'in gerisinde kalan bir albümdür.

Ayrıca, genelde olduğu gibi ve thrash metale daha uzak, daha evcil albümlerin düdüğü çalması üzücü bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 21 Mayıs 2015; 0:29:11 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.