Şimdi Ara

Fazla Çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Taşeron olarak bir devlet hastanesinde çalışıyorum. Çalışma sürem ayda 236 saat ve bunun içinde haftada 4 kez 24 nöbeti var.6 ay sesimi çıkarmadan çalıştım mesai bile almadan (nasıl dayandım bende bilmiyorum). Ama artık çok zorlanıyorum. Geçen gün toplantı yapıldı ve mesailer konuşuldu . Şirket artık mesai vereceğini söyledi ne hikmetse. Ama içeriğini anlatmaya çalışınca ben ve beraber çalıştığım vardiya arkadaşlarım donduk kaldık. Mesaiyi haftada 55 saat üzerinden vereceklermiş yani ayda toplam alacağımız mesai ücreti 16 saatten hesaplanacak. Bunu duyunca daha da sinirlendim ve haklarımı aramaya karar verdim . Normalde haftada 45 saatin üstü mesai oldugunu öğrendim araştırınca. Başka yerlere başvuruda bulundum ve haber bekliyorum. Şimdi bilen arkadaşlardan yardım istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim? İstediğim şey şirketin hem ceza alması hemde 6 aydır bana ödenmeyen 336 saat fazla mesai ücretimin ödenmesi . aklımda 2 fikir var. Birincisi diğer başcurumdan haber gelince diğer istifa dilekçesi yazıp altına ödenmeyen mesailerimn ödenmesi gerektiğini aksi taktirde hakkımı ariyacağımı yazmak. Diğeride bu şirkette çalışırken 170 i arayıp şikayette bulunmak. Yardımcı olursanız sevinirim . Teşekkürler







  • Hocam gemileri yaktıysanız, şahitinizde varsa 170'i arayarak şikayetçi olun direk.Devlet taşeronu olduğu için dokunmazlar mı bilemiyorum.
  • hem şikayette bulunup hemde hakkınızı aramanızı tavsiye ederim. konu ile ilgili haklı nedenle fesih yapıp kıdem tazminatını , fazla mesai ve kullanmadığınız izin ücretlerini ve olası diğer alacaklarınızı talep edebilirsiniz.
  • Senede toplam 270 saatten fazla çalışma yapılamaz

    Fazla çalışma ücreti normal ücretin saatlik bazda 1.5 katıdır

    Ulusal ve resmi tatillerde günlük ücretin 2 katını talep etmeye hak kazanırsınız



    Sıkayette bulunun görsün anyayı konyayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süreci başlattım. Gelişmeleri burdan bildiricem rehber niteliğinde olması açısından arkadaşlar.Bu arada şirket nisan ayı için 275 TL mesai ücreti ödedi bu da 36 saate denk geliyor sanırım. 200 saat üzerinden hesaplıyorlar mesaiyi .
  • Süreç nasıl işliyor ne yapmak lazım hocam bende benzer durumdayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim iş yeri diyorki seni 270 saat fazla mesai yaptırırım ama ücret ödemem. Çünkü ödediğim maaşın içinde bunu da ödüyorum ancak mesai yaptırıp yaptırmamak benim elimde diyor. Zaten yaptırmıyor da ama kendini garantiye alıyor.

    Asgari ücret 1404 tl olduğu bir ortamda bunun çok üzerinde bir ödeme yaptığı gerçeğide var.
    Şayet sana da asgari ücretin üzerinde bir ödeme yapıyorsa daha detaylı incelemen gerekebilir. Örneğin 2500 ödüyordur aradaki fark şu kadar saat mesainin ücretidir diyordur gibi...
  • 170'den bir cacık çıkmıyor. Yaptırım uygulayamıyorlar. Sadece yol gösteriyorlar. Tehditle paranı alamıyorsan tek çaren mahkemeye başvurmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.