Şimdi Ara

Farklı bir subnet ile wireless network kurmak istiyorum??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Farklı bir subnet ile wireless network kurmak istiyorum??

    Network teki bilgisayarlar 192.168.0.x şeklinde ip kullanıyor.

    192.168.0.1 gateway, ve ben 192.168.2.x şeklinde bir wireless network kurmak istiyorum. elimde dlink dwl-2100ap access point ve dlink di-624 wireless router var.

    dhcp serverim var fakar wireless üzerinden bağlananların 192.168.0.x şeklinde ip almasını istemiyorum.

    access point cihazının ip sini 192.168.0.x mi yoksa 192.168.2.x şeklinde vermem gerekiyor.
    ve access point üzerindeki dhcp server in konfigurasyonunu nasıl yapmam gerekiyor. dns,gateway gibi??



  • dhcp suncusundan bunu ayarlayabilirsiniz. wireless ten bağlanan istemcilere rezervasyon yapıp .....2.x subnetine dahil edebilirsiniz. ama bağlanacak istemcileri bilmiyorsanız, yani herhangibi rezervasyonsuz istemci bağlanıncada .....2.x subnetine dahil etmek istiyorsanız, ağı ikiye bölmelisiniz. eğer wireless routerın, wireless için harici bir dhcp sunucusu varsa, yani elimizde 2tane dhcp sunucusu varsa(hem wireless hemde kablolu bağlantı için) wireless in dhcp sunucusundan ip dağıtımını .....2.x diye ayarlayabilirsiniz. eğer yoksa, wireless acces point in takılı olduğu bacağa .....2.x li bir ip verirseniz(acces pointin i.inde dhcp sunucusu varsa tabii, onusa ayarlamak gerekiyor ki olmazsa yine .....0.x subnetinden ip alacaktır) ve accespointin dhcp sunucusunuda .....2.x şeklinde ip dağıtacak şeklinde ayarlarsanız sorununuz çözülür.

    baı varsayımlara bakarak cevap verdim, acces pointte dhcp server olması gibi.
  • şimdi aklıma geldi, eğer routerın wireless için ayrı bir dhcp sunucusu yoksa, acces pointinde içinde dhcp sunucusu yoksa, wireless ten bağlananlar (ister accespointe ister router dan) yine .....0.x subnetine dahil olacaktır ki acces point in dhcp sunucusu olacağını sanmıyorum. bu durumda wireless networku için ayrı bir dhcp sunucusu kurmanız gerekir. bunu winnt ile bile yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.