Şimdi Ara

Falke Kombi Düşük Basınç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
17.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar falke kombi var bende. 1 yıllık kombi. Basınç hep 0.6 ile 1 arasında idi. Oysa ki 1 - 1,5 arasında olmalı diyorlar. Bir kere düşük basınç uyarısı verdi de servise ücret vererek hallettim. Dün arkadaş su basmalısın diyor. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Şimdi söylemk istediğim şu kombinin altında mavi bir anahtar var. klavuzu da okudum çeviriyorum bekliyorum ama basınç yükselmiyor. Tesisatta hiçbir sorun yok. Kombinin altında 2 tane beyaz vana var. Acaba bunlarla ilgili bir müdahale mi yapmam gerekiyor yoksa hiç dokunmayayım mı ? basınç hep 0.6 ile 1.0 arasına. Ne yapacağımı bilemedim. Bir de termostat sistemi yok. Kombiyi havalar kötü olunca açıyoruz fakat banyo kullanacakken açıyoruz sıcak su düğmesini. Acaba sıcak su devresini hep açık mı tutmam gerekiyor ?



  • sorunuz oldukca karmaşık olmuş ama ben başlığa göre cevap vereyim. Kombi basınc değeri 1.5 olması gerekiyor sizde 1 civarındaymıs su basmanız gerekiyor kombinizin altında su ekleme vanası vardır tam yerini bilemem servis mutlaka söylemistir size yada eklerken görmüs olmanız gerekiyor o vanayı actığınızda zaten bariz su sesinini duyarsınız 1.5 e gelince vanayı kapatırsınız eğer acık olduğu halde gösterge 10 saniye icinde hic değismiyorsa monometre göstergesi bozulmus olabilir ozaman servis cağırabilirsiniz ama islemi doğru yaptığınızdan emin olun su eklemek icin servis cağırılmaz normal olanı bu durumu belirttiğinizde size tlf destegi vererek islemi size yaptırmaları. Diger sorularınızdan birsey anlamadım termostat sıcak su kullanımı kombinin sürekli acık kalması tam olarak orda ne sormak istediğniizi acık acık yazarsanız daha kolay cevap verilebilir
    saygılar.
  • çok teşekkürler yanıt için.

    düşük su basıncı için bir mavi anahtar var onu falkenin klavuzundaki gibi çeviriyorum yavaşça ama derece hiç oynamıyor. su sesi filan da gelmiyor.


    resimde kırmızı ile işaret ettiğim göstergeyi izah ediyorum. 2 ayar var yukarıdaki su ısıtması için alttaki normal petek için. bende diyorum ki bu su göstergesi yalnızca banyo kullanımında mı açılır (ben öyle yapıyorum ) yoksa sürekli açık kalmak zorunda mı ?

     Falke Kombi Düşük Basınç
  • Bahsetmis olduğunuz sorun eğer yanlıs bir vanayı acmıyorsanız monometrenizin veya su alma musluğununuzun arızalı olduğunu gösteriyor bunu test etmek icin herhangi bir petekten hava alma bölümünden bir bardak kadar su alın göstergenin değisip değismedigine bakın basınc düsüyorsa su ekleme vanasından tekrar su ilave edin eğer hic bir değisiklik yoksa mutlaka servise bildirin. cihaz 1 yıllık olduğu icin garanti kapsamı devam ediyordur servisten tlf desteği alabilirsiniz. Diğer sorunuza gelince kombiler pompanın ve 3 yollu vananın sıkısmaması icin çok soğuk bölgelerde kışın donmaması icin bazı güvenlik önlemleri ile kendini korumaktadır bu nedenle siz havalar sıcakken kışlık bölümü kapatıp kullanmadığınız taktirde sıcak su alma bölümünüde kapatınız ama kombiye gelen elektirigi kesmeyin devamlı acık kalsın bunun herhangi bir zararı olmaz aksine uzun süre kullanmadığınız taktirde zararı olur siz bu durumu servisinizi arayarak doğrulayınız kombinizi bilmiyorum çalısma prensibinin farklı oldugunuda düsünmüyorum ama siz her ihtimale karsı baymak servisi arayıp sorunuz.
    saygılar.




  • "herhangi bir petekten hava alma bölümünden bir bardak kadar su alın" hocam bunu nasıl yapacağım ? bu resimdeki gibi petekte bir vana var onu mu kullanacağım acaba ?

    neyse ben servisi arayacağım ama bu dediğinizi anlayamadım. yani atıyorum oturma odasında bu örnek resimde görülen bir petekten suyu nasıl alıyoruz acaba ? bir vana dışında suyun çıktığı bir yer mi var benim göremediğim. sanırım tozuttum

     Falke Kombi Düşük Basınç


     Falke Kombi Düşük Basınç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertayd -- 23 Şubat 2010; 12:31:17 >




  • vana olmayan bölümde sağda üste beyaz renkli üzerinde bir conta takılı purjör olması gerekiyor onu bir tornavidayla gevsettiginiz vakit hava varsa hava gelir actığınızda su geliyorsa hava yoktur demektir ama sanırım siz tamir bakıma biraz uzak bir insansınız :))) madem servis cağırdınız ozaman servis gerekeni yapacaktır ama bundan sonra ihtiyac olduğunda kendiniz yapabilmeniz icin servise su ekleme vanasını ve nasıl hava alınacağını sorarak öğreniniz.
    kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.