Şimdi Ara

F/P Mouse LOGITECH Rx-1500 (30 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,yeni aldığım Logitech RX-1500 mouse ile ilgili izlenimlerimi sizinle paylaşayım.

    FİYAT :30 Tl civarında

    PAKET İÇERİĞİ : Normalde bu mouse Logitech in OEM piyasası için ürettiği bir mouse olmasına rağmen orta büyüklükte karton bir kutu içinde geliyor.Karton üzerindeki yazılar Türkçe.Karton içinden İthalatçı firmanın garanti belgesi,Yetkili servis listesi,çok dilli kullanım kılavuzu (Türkçe dahil) ve küçük bir karton içinde mouse geliyor.Küçük karton üstünde mouse EAN kodu ,barkodu,yapım tarihi,parti numarası gibi bilgiler var.(buradan bunun ithalatının bu şekilde yapıldığı sonradan Türkiyede kutulandığı belli oluyor.

    GARANTİ SÜRESİ :3 yıl

    BAĞLANTI :USB kablolu (Kablo 1.5 metre civarında)

    YAPIM KALİTESİ : Mouse RoHS ve 2002/95/EC (Avrupa birliği) standartlarına uygun şekilde üretilmiş)Orta büyüklükte bir mouse,plastik kalitesi gayet başarılı,sağ ve sol el kullanılabiliyor.Yan taraf yumuşak plastik ve elde kaymayı önlüyor.Üst tarafta klasik sağ ve sol tuş,orta önde scroll tekerleği ve hemen arkasında minik 3.tuş var.Ağırlığı tahminen 130 gr civarında.Kullanımda dengesi başarılı ve hassas.Ele oturuşuda başarılı.Ortada bulunan scroll tekerleğinin iki modu var.Birincisi klasik scroll (tekerlek tıkırdayarak sayfada normal hızda scroll yapıyor)İkincisi ise Logitech in hyper fast scroll dediği hızlı scroll.Bu modlar arasında geçiş için orta tekerleği tıklıyoruz ve mod değişiyor.Hızlı scroll gayet başarılı tekeri çevirdiğinizde gayet hızlı olarak aşağı yukarı gidebiliyorsunuz.(Kinetik scroll diyebiliriz hızlı yukarı yada aşağı hareket ettirdiğinizde üstteki düğme durduktan sonra bile mouse içinde dönme hareketini hissedebiliyorsunuz (10-15 saniye dönüyor)Ortadaki scroll tekerinin sağ ve sol scroll özelliğide var yani web de yada örnek vermek gerekirse office programlarında sayfada sağa yada sola gitmek için kullanabilirsiniz.Diger mouselarda olan scroll tekerleğini tıkladığımızda 3.mouse tuşu olarak kullanılması maalesef bu mouse ta scroll özelliğni mekanik olarak değiştirmek için kullanıldığından scroll tekerinin arkasına 3.mouse tuşu olarak kullanılan ufak bir tuş yerleştirilmiş.

    YAZILIM :Kutudan herhangi bir yazılım çıkmadığından,kullanım kılavuzunda da yazıldığı üzere logitech in sitesinden Setpoint yazılımının son sürümünü indirmek gerekiyor.Mouse u yazılım kurmadan da mümkün ancak bu yazılımı kurarsak tuşların işlevlerini değiştirme,bazı ince ayarlar(işaretçi hızı ve akselerasyon),oyun modu gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz.Scroll tuşunun hızı programlara özel olarak değiştirebiliyorsunuz.Ben özellikle 3.tuşa Document Flip özelliğini yüklemenizi tavsiye ederim.Win 7 altında pencereler ve uygulamalar arasında geçiş çok rahat oluyor.

    OPTİK : 1000 Dpi Laser 840-860 NM(dalga boyu) Çözünürlük orta seviyede ancak hemen hemen her türlü yüzeyde rahatlıkla atlama yada takılma olmadan kullanılıyor.Bu bakımdan çok başarılı. Kullanılan laser Logitech in (Oyuncu mouse hariç)diğer mouselarda kullanılan aynı optik özelliklere sahip.

    KULLANIM :
    Öncelikle kablolu olması nedeniyle (Ben özellikle kablolu aldım,notebook ta kullanıyorum,normal bilgisayarımda A4 Tech XL 740 3600Dpi Laser var) kablosuz mouse larda oluşabilen gecikme,frekans karışması (Özellikle bendeki notebookta olan Gsm kartı ile olan frekans karışmaları uluslararası forumlarda bayağı tartışılıyor)usb portunu yakma, pil derdi gibi sıkıntıları olmuyor.

    1-Ofis , İnternet ve genel kullanımı
    Bu mouse kesinlikle bu işler için yapılmış.Genel kullanım,internette gezinme ve ofis programlarında mükemmel verimli.Fast scroll özelliği Adobe readerla çok işe yarıyor.diğer mouselarda aşağı inmek bir eziyetken bunda çok kısa süre içinde inebiliyorsunuz.Hareket hızı ve keskinliği uygulamalarda mükemmel.Eli yormuyor ve hassaslığı gayet başarılı.

    2-Oyun performansı
    Genel olarak oyunlarda da başarılı ancak ofis kullanımı gibi değil.FPS oynayanlar Daha yüksek Dpi çözünürlüğüne sahip mouse lar ikullanmalarını öneririm.Ancak bu mouse ın oyunlarda kötü olduğu anlamına gelmiyor,tamamen kişisel tercih meselesi(normal oyuncular için yeterli).

    3-Kötü Yönleri
    Bu mouse ın en kötü yönü bence 3.tuşun yeri.3.tuş tekerin arkasın da olduğundan kullanım açısından hiç ergonomik değil,parmağınızı bayağı bir geri kastırmak zorunda kalıyorsunuz.Bu durum normal kullanımda o kadar önemli değil ama oyunlarda 3.tuşu kullanacaksanız bayağı bir zaman kaybı oluyor.Bu tuşu ön tekerin yanına koysalarmış hem daha ergonomik hemde kullanım açısından mükemmel olacakmış.(Ama bunu yaparlarsa diğer mouselarını nasıl satacaklar!!!!!!!!)

    SONUÇ : Bence Bu fiyat aralığında alınabilecek en kaliteli mouse.Fiyat performans açısından parasını fazlasıyla hak ediyor







  • Merhaba bende almayı düşünüyorum, şunu öğrenmek istedim. Ben strateji oyunu oynuyorum, bahsettiğin set point yazılımı ile tuşlara istediğim özellikleri entegre edebilirmiyim? Oyun için. Ayrıca edebilirsem kaç tuşuna edebilirim.
  • ben de birkaç aydır bu mouse u kulanıyorum. teknosa dan almıştım 20 tl ye. normal mouse lardan farkı yok fonksiyon olarak hatta dedikleri gibi 3. tuş a ulaşmak epey zor oluyor.
    ama özellikle benim en çok hoşuma giden malzeme kalitesi oldu. resim de daha koyu olan siyah yerlerin malzemesi çok hoşuma gitti. mat bir goruntusu var. sanıyorum boyasız yani malzemenin doğal rengi siyah. eli terletme falan da yapmıyor.
    ayrıca mouse un içerisinde merkezine ağırlık vidalamışlar. bunun için normal mouse lardan biraz daha ağır ama isteyen 2 vida söküp mouse un içini açarak ağırlığı çıkarabilir. mouse un içini açmak için etiketi delmeniz gerekiyor içini açmak garanti problemi yaşatır mı bilmiyorum.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çardakçı -- 20 Ekim 2010; 15:03:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.