Şimdi Ara

Excel de 3 fonksiyon hakkında yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar excelden ödevim var %95 i bitti sadece 3 fonksiyon kaldı. Hemen anlatıyım.

    İlki; Belli bir sütünda maksimumu değeri bulup bu değere aynı satırda karşılık gelen başka bi sütundan değeri excele buldurmam gerekiyo.

    İkincisi; Eğer kullanıp bir fonksiyona Geçti/Kaldı yazdırdım. Ancak bide benden geçti yi yeşil kaldı yı da kırmızı yazmam isteniyor.

    üçüncüsü; Bu geçti/kaldılar için benden birde kaç tanesi geçti kaç tanesi kaldı diye bir değer isteniyor. Nasıl yapılacağını bilmediğim için ekstra bir sütun oluşturdum hepsine sırasıyla 1 yazdım Bu şekilde Etoplayla bu soruyu çözdürdüm ama benden böyle bişey istenmiyor. bulamazsam hiç değilse böyle çözmüş oalyım diye ekledim ama çok kötü duruyo 1 ler orada


    ilki için örnek veriyim hemen:

    a b c
    1 q x
    2 w y
    3 r z

    burada a daki en yüksek sayıya, yani 3 ün bulunduğu satıra karşılık gelecek c sütunundaki değer, yani z yi excele buldurmam isteniyor.

    Excel kullananlar için basit konular olduğunu düşünüyorum. fazla derse katılamadığım için hangi fonksiyonları yazacağımı bilemedim kendim çabalayıp öğreniyim diye 3 saattir boş boş ekrana bakıyorum. yardımlarınız için şimdiden teşkkür ederim.







  • Hocam düşeyara formülünü kullanacaksınız galiba. Mobilden yazıyorum emin olamadım gerçi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • =İNDİS(A1:C7;KAÇINCI(MAK(A1:A7);A1:A7;0);3)
    tablonun A1:C7 olduğu varsayıldı tablo daha geniş ve veri alınacak sütun 3. sütun değilse formül parametreleri değişmeli en sondaki 3 rakamı 3 sütundan veri alır

    2) Koşullu biçimlendirme ile kolaylıkla yapabilirsin. Tüm hücreleri yeşil yapıp, koşullu biçimlendirmede "kaldı" ları kırmızı şartını ekleyin.
    https://goo.gl/zDznr7

    3)=EĞERSAY(a1:a7;"geçti")
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.