Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.202
Cevap
393
Favori
928.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2012 yılında 4 yıllık ilişkim bitti.bitiş sebebi ise ona fazla düşkün olmayışım.bundan 3,5 yıl önce beni son kez aradı bir daha aramayacağını söyledi.başka şehirlerde olduğumuz için bana kargo ile atkı örmüştü onu gönderdi yanında da yazdığı mektup vardı.derdini anlatıyordu.çevresindeki ilişkileri söylüyor biz neden böyle değiliz diyordu.halbusuki ben onu gerçekten çok sevmiştim.ayrıldı benden.2012 de son kez mesaj attım.mesajın karşılığı geldi ama çok ağır benden nefret ettiğini söyledi benim ona aldığım hatıra niteliğindeki herşeyi attığını bu işi aylar önce bitirdiğini söyledi.ben ona yaklaşık ayrılmadan önce biraz ara verelim ilişkimize demiştim bunu dememdeki sebeb ise her konuşmada beni suçluyor benim onu sevmediğimi sahiplenmediğimi söylüyordu.ben onu çok seviyordum saçının teline zarar gelse dünyayı yakar yıkardım.2012 yılında beni yıktı.bana defalarca senden nefret ediyorum seni sevmiyorum istemiyorum dedi.şimdi ise içimde bir sızı var ben onu çok severken onunla yuva kurmayı planlarken yıktı gitti beni.çok seviyordum unutamam diyordum.ona yıllarımı verdim ona defalarca yanına gittim gezdik eğlendik.şimdi artık yok tam unuttum derken yıllar sonra beni aradı konuştuk.3,5 yıl sonra sesini ilk defa duydum.

    Ara sıra konuşuyorduk şimdi ise tuhaf bir durum var Seni hayatımdan çıkarttım diyor sevmiyorum sevmem diyor ama konuşmak istiyor.Artı beni telefonundan engellemiş sanırım ne zaman arasam kısa çalıp meşgule düşüyor...Bu durumda bile bana 1 Saat önce mesaj attı müsaitsen konuşalım diye...Ama ulaşmak imkansız çünkü telefon meşgule atıyor otomatik...Bu kızın amacı nedir bilmiyorum tek bildiğim kendisini bana hatırlatmak sanırım yada sizce amacı nedir?



    edit: kız beni hem telefondan hemde whatsappdan engellemiş ama mesaj atıyor konuşalım diye beni engellediği için mesajda atsam gitmiyor ah bir gitse yazacam sen benimle t...k mı geçiyorsun diye ama gitmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sokrates 1983 -- 8 Ağustos 2015; 6:27:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Castiel

    evlenmek cok zor iş arkadaşlar, aile sureklı evlen evlen dıyor çoğalmayı türemeyi görev edınmışler
    unıversıtede türbanlı olsun açık olsun herbırınden numuneler gördum ınanın durum ıçler acısı

    afedersınız bekaretim kalsın gerı kalan yolların hepsı senındır dıyen kızlar evlenınce kendılerını el değmemiş gibi gösterıyorlar
    bunları dusundukce ne yapmalı ınsan ? gerçekten bu haysıyetsızlıklerı yıyen kadınlar çocuklarımızın annesı mı olacak ? onların başka erkeklerin oralarını buralarını öpen dudaklarını mı öpeceğiz?

    En çokta kandırılmak koyar acıkcası, bu yuzden yabancı bırıyle evlenmek daha mantıklı gelıyor bana yınede buyuk konusmayayım

    Almayın türk kızı birader gidin yabancı alın. Onlar da belki aynı şeyleri yapıyor ama yapmadım demiyor açıksözlüler, dürüstler ve türk kızlarıyla kıyaslanamayacak ölçüde güzeller. Bizimkiler dini namusu şerefi ağzından düşürmez ama kızlık zarı diktirme ameliyatında 1. sıradayız. Al burdan yak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 8 Ağustos 2015; 10:54:57 >




  • Sende son durum ne hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    bende durumlar iyi,çok şükür. sorun kalmadı. arada ufak tefek atışmalar oluyor. o da tuzu tuzu biberi.
  • Sizinkine benzer bir buhran donemi benim başimda bu aralar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar oncelikle 34 yasında iyi sayılabilecek bir is cevre es cocuk ve aileye sahibim ; ancak surekli eşimde dahil olmak uzere laf sokup sivri konuşuyorum ve bunu dizginlemeyi ara ara unutuyor ve Esimle ciddi sorunlar yasıyorum / yasadım hatta su an ayrılık eşiğine gelmiş durumdayım. Yapı itibariyle gençlik donemi sayılan 12-18 yas grubunda arkadas cevresinde lakap takan yuksek espri anlayışli komik hatta stand up cu olmam ögütlenecek kadar esprili bir kişiliktim. Zaman ilerledikçe bu huylarım tabir i caiz ise laf sokan kaynana formatına büründü. Bununla birlikte surekli eleştirme ve ozellikle son 3/4 senedir ps4/xo konsolları forum donanim ve telefon ile internette surf yüzünden mac izlerken (evde) 3 bira icmem ve bahsettigim mevzulardan dolayı ilgisizlik yüzünden Esimle aramız ciddi sekilde açıldı ki boşanmayı düşünüyor su an.

    Konuştuk bilmiyorum ne aşamaya gelecek durumumuz tavsiye var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boatswain -- 8 Ağustos 2015; 20:37:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    Arkadaslar oncelikle 34 yasında iyi sayılabilecek bir is cevre es cocuk ve aileye sahibim ; ancak surekli eşimde dahil olmak uzere laf sokup sivri konuşuyorum ve bunu dizginlemeyi ara ara unutuyor ve Esimle ciddi sorunlar yasıyorum / yasadım hatta su an ayrılık eşiğine gelmiş durumdayım. Yapı itibariyle gençlik donemi sayılan 12-18 yas grubunda arkadas cevresinde lakap takan yuksek espri anlayışli komik hatta stand up cu olmam ögütlenecek kadar esprili bir kişiliktim. Zaman ilerledikçe bu huylarım tabir i caiz ise laf sokan kaynana formatına büründü. Bununla birlikte surekli eleştirme ve ozellikle son 3/4 senedir ps4/xo konsolları forum donanim ve telefon ile internette surf yüzünden mac izlerken (evde) 3 bira icmem ve bahsettigim mevzulardan dolayı ilgisizlik yüzünden Esimle aramız ciddi sekilde açıldı ki boşanmayı düşünüyor su an.

    Konuştuk bilmiyorum ne aşamaya gelecek durumumuz tavsiye var mı?

    Eşine zaman ayıracaksın hocam.
    Mümkünse beraber yapabileceğiniz uğraşlar edineceksiniz.Örneğin dalış,trekking,spor kulübü ve benzeri şeyler.
    Bu sayede eşinizle konuşabilecek ortak noktalar oluşacak.
    Şu anda konuşabiliyormusunuz bilmiyorum ama ben zamanında bulamıyordum çünkü onun anladığı konu Türk dizileri vb şeylerdi
    Sana verdiğim tavsiyelerin tamamını hatta fazlasını yapıyoruz şu anda inanın çok işe yarıyor.




  • KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    Sagolasin hocam aynen dedigin gibi dizi izliyor bende konsol oynuyorum konuşacak konu yok ilgisizlik basliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar toplanalım güney kore gezisine gidleim.ordan bakalım olmadı özbekistandan bakalım.
  • Hergün ailemle tartışıyorum tutturmuşlar evlen evlen...ne evleneceğim ki hayatımı yaşarım hem daha 31 yaşındayım yaşım evlenmek için erken evlenmek istemiyorum ben evlenmek istesem zaten ilerde evlenirim ideal evlenme yaşı bana göre 38-40 civarıdır.Şimdi hem çalışıyorum hemde 2. üniversite için sınava hazırlanıyorum hedefim en az 3 üniversite bitirip 1 yüksek lisans daha yapmak...Bu Türk milletinde ki evlendirme merakını anlamıyorum yaşım daha genç bu yaşta neden evleneyim ki ama gel de bunu bizimkilere anlat artık ayrı eve çıkmayı düşünüyorum bıkkınlık geldi....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bunicktamyirmidörtharfli

    Hergün ailemle tartışıyorum tutturmuşlar evlen evlen...ne evleneceğim ki hayatımı yaşarım hem daha 31 yaşındayım yaşım evlenmek için erken evlenmek istemiyorum ben evlenmek istesem zaten ilerde evlenirim ideal evlenme yaşı bana göre 38-40 civarıdır.Şimdi hem çalışıyorum hemde 2. üniversite için sınava hazırlanıyorum hedefim en az 3 üniversite bitirip 1 yüksek lisans daha yapmak...Bu Türk milletinde ki evlendirme merakını anlamıyorum yaşım daha genç bu yaşta neden evleneyim ki ama gel de bunu bizimkilere anlat artık ayrı eve çıkmayı düşünüyorum bıkkınlık geldi....

    küçülde cebime gir :)
    bu işler yaşla başla olacak seyler değil , asık olduysan ,budur diyosan evleneceksin.




  • boatswain kullanıcısına yanıt
    bayanları memnun etmek gerçekten çok zordur. bende benzer sebeplerden çok tartışıyordum. ama artık pes ettim, hafta bir ya da 15-20 günde bir pc ye oturuyorum, kısa süreli. oyun oynamayı severim. pc ya da telefon fark etmez. ben oyun oynayınca ilgisiz oluyorum, konuşmuyor ve yabani oluyomuşum. ama eşim tv başında saatlerce dizi izleyince normal sayılıyormuş. bu bayanların hepsinde olan genetik bir huy galiba. hep keseri kendilerine yontmak istiyorlar. ben onun izlediği dizilerden sıkılıyor,saçma sapan olduğunu düşünüyorum. diğer odada başka yayınları izliyorum gene kabahatli oluyorum. onların beklentisi devamlı yanlarında gezdirdikleri evcil hayvanlar gibi bizi de yanlarında kukla olarak bekletmek galiba.
    neyse durum aşağı yukarı benzer, önümüze iki şık geliyor; ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.
    ben evliliğime devam etmeyi, eşim ve çocuğum ile yaşlanmayı seçtim. her gün olmasada her fırsatta sohbet etmeye çabalıyorum, hafta sonları farklı mekanlara, farklı aktivitelere zaman ayırmaya çalışıyorum. hem eşimi hem oğlumu mutlu etmek için çaba sarf ediyorum, onlar mutlu olunca bende mutlu oluyorum. arada sırada oyun oynayarak kendimi mutlu ediyorum. :)
    sana da naçizane tavsiyem bu yönde. önce kararın vereceksin, senin için hangi yol daha önemli.eşin ve çocuğunun olduğu bir yaşam mı, yoksa tam tersi mi. sonra o hedefin doğrultusunda mücadele edeceksin, fedakarlıklardan kaçınmayacak sın. birşeyleri elde etmek,inşa etmek çok zordur. kolay olan kaybetmek, yıkmak,bozmaktır.evlilik insanı yıpratıyor,özellikle de çocuk olduğunda hem erkek hem bayan daha gergin oluyor. çünkü çocuk emek istiyor,maddi manevi fedakarlık istiyor.yorulan ve gerilen insanın tahammül sınırları azalıyor. ota bo.. kızar hale geliniyor. işte bu ve benzeri durumlarda eşler bir birlerine anlayış gösterip,idare etmeli.yoksa tartışmalar hiç eksilmez,giderek artar. baruta,ateşle yaklaşmamak gerekir.zaten evliliğin temeli saygı,sevgi ve fedakarlığa dayalıdır. bu 3 kavramın en az ikisi olmak zorunda.

    tabirler biraz kaba ama mecaz anlamda kullanıyorum. yoksa ne kendime ne de eşime hayvan benzetmeleri yapmam.




  • otuz ve üzeri her yaş evlilik için uygundur. ama yaştan önce kafa ve cüzdan hazırlanmalı.eğer birikim yok ise, düşünce olarak evliliğe uzak ve özgürlüğüne düşkünsen evliliği lafını bile yapmamalısın.
    eğer gerçekten evlenip,çocuk sahibi olup yuva ve aile duygularını yaşamak istiyorsan 30-35 ideal yaşlardır. özellikle de maddi yönden sıkıntın yok ise 32-33 yaşında evlenip,ilk bir iki sene eşini ve evliliğini tartacaksın.baktın her şey yolunda gidiyor. iyi bir çift oldunuz, birlikteliğinizi ödüllendireceksin. babalık duygusunu yaşayacaksın. belirli bir yaştan sonra insanların sabır duygusu azalır, tahammül sınırları kısıtlanır. çocuk da sabır ve emek ister. bu yüzden çocuk sahibi olmayı düşüne arkadaşların yaş kriterini iyi hesaplaması gerekir.
    bunlar işin teorik kısmı, asıl olan nasip,kısmet meselesidir. Rabbımız nasip ederse bu duyguları yaşayabiliriz,Allah isteyen herkese hayırlısı ile bu duyguları yaşamayı nasip etsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukuli

    quote:

    Orijinalden alıntı: bunicktamyirmidörtharfli

    Hergün ailemle tartışıyorum tutturmuşlar evlen evlen...ne evleneceğim ki hayatımı yaşarım hem daha 31 yaşındayım yaşım evlenmek için erken evlenmek istemiyorum ben evlenmek istesem zaten ilerde evlenirim ideal evlenme yaşı bana göre 38-40 civarıdır.Şimdi hem çalışıyorum hemde 2. üniversite için sınava hazırlanıyorum hedefim en az 3 üniversite bitirip 1 yüksek lisans daha yapmak...Bu Türk milletinde ki evlendirme merakını anlamıyorum yaşım daha genç bu yaşta neden evleneyim ki ama gel de bunu bizimkilere anlat artık ayrı eve çıkmayı düşünüyorum bıkkınlık geldi....

    küçülde cebime gir :)
    bu işler yaşla başla olacak seyler değil , asık olduysan ,budur diyosan evleneceksin.

    benim için en uygun yaş 38-40 arasıdır evlenmek için evet benim yaşım daha erken kusura bakma da aşık olsam da işte aradığım budur desem de hemen evlenmem benim hayat düzenim daha yeni yeni oturuyor....Herkesin fikri farklıdır saygı duymak gerek insanlar 20 yaşında da evlenebilirler 40 yaşında da evlenebilir....




  • hocam ben bu yaşıma kadar özgür yaşadım kimseye hesap vermedim sorumluluk altına girmedim üniversiteden sonra çalışmaya başladım şuan 70-80 bin tl birikimim var...Evlenmek bana kısıtlanmak gibi geliyor sanki hayatımı dilediğim gibi yşayamayacağım gibime geliyor bu yüzden evlenmeyi baya bir erteledim bir 10 sene kadar daha daha çok kendime zaman ayırmak istiyorum 2. üniversiteyi okumak bir araba alıp gezmek hayatın tadını çıkartmak istiyorum benim aşık olma birisini sevmek gibi bir derdim yok hele aile kurup sizin deyiminizle çoluk çocuk sahibi olmak gibi amacım yok ama bunu bizim topluma anlatamıyorsun hocam....
  • anlatman da imkansız.çünkü bizim ailelerimizin çocuklarından beklentileri, evlenip çocuk sahibi olmaları.
    bekarken evlen diye, evlendikten sonra çocuk diye, eğer çocuk bir ise, ikincisi ne zaman diye ......
    sürekli bir dayatma,baskı.belki masumane duygular ve beklentiler ama evlatları üzerinde oluşturdukları baskının farkında bile değiller.
    senin hedefin belli,özgürlük ve tek takılmak. o zaman etrafta söylenilenlere kulak tıkayacaksın. zor olacaktır ama,hedefinden şaşma malısın.
  • Aynen hocam Ürgüp gezmeye gittik asmalı Konak yer gök ask in çekildiği Konak ta gezi guzergahimizdaydi yani dediğinin aynıları bizde eksiksiz belki fazladır cocuk yok iken birlikte internetten indirip lost dizisini izlemiş zamanında bitirmiştik ama şimdilerde dedigin gibi dizi konsol savası bu noktalara getirdi konsolu satıyorum telefondan forum disinda birsey kalmayacak belki bu sekilde onada yabancı dizi izlemeye yöneltip belki birlikte izleyeceğimiz diziler olabilir ama onda da ben originals vampire diaries supernatural game of thrones izlerim onlar da esime gore saçma sapan geliyor bakalım ne yapacağız tabi tum bunların ustune 8 seneden sonra ailelerimizin oldugu sehre gelip yasamaya baslamak gibi bir mevzuda cikti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravelli76

    anlatman da imkansız.çünkü bizim ailelerimizin çocuklarından beklentileri, evlenip çocuk sahibi olmaları.
    bekarken evlen diye, evlendikten sonra çocuk diye, eğer çocuk bir ise, ikincisi ne zaman diye ......
    sürekli bir dayatma,baskı.belki masumane duygular ve beklentiler ama evlatları üzerinde oluşturdukları baskının farkında bile değiller.
    senin hedefin belli,özgürlük ve tek takılmak. o zaman etrafta söylenilenlere kulak tıkayacaksın. zor olacaktır ama,hedefinden şaşma malısın.

    hocam baskı yapmasalar belki kendim evlenip mutlu olurdum ama sürekli baskı yapmak ters tepiyor bunu görmüyorlar kim istemez ki sevmeyi sevilmeyi aşık olup istediği insanla hayatını birleştirmeyi....ama bu zamanda bu çok zor kime güveneceksin ki hocam evlen demek kolay hatta evlenmek de kolay ama önemli olan o evliliği sağlıklı bir şekilde yürütmek....Ben bu yaşıma kadar kendimce yaşadım karşıma dilediğim gibi birisi çıkmadı çıksa belki evlenirdim ama bu zaman zarfında da hayatımı yaşamaya bir yanda da birikim yapmaya uğraştım...Düzgün insan bulmak zor samanlıkta iğne aramak gibi ama özgür irademce yaşamaya devam edeceğim olurda doğru insanı bulursam o zaman beklemem evlenirim...




  • 30 yas üzeri her yas uygundur ama artık grcmeye de baslıyordur ..cevrende. Bekar kalmıyor. Cocugun oldugunda 20 yasına geldıgınde sen 50 civarı olacaksındır falan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    ben hiç sevmediğim halde eşimin gönlü olsun diye, bazı akşamlar onun yanında oturup, dizilerini izliyorum. sürekli eleştiriyorum, böyle dizi mi olur diye. :)
    ne yapacaksın, gülü seven dikenin katlanır.
    beklentileri fazla yükseltmemeye çalışıyorum, çünkü bu tür jestler yaptıkça beklenti yükseliyor.
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.