Şimdi Ara

Evleneceklere Özel Fırsatlar Buraya (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: OS1923 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.799
Cevap
569
Favori
591.700
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Hocam Pınar Köksal Photography diye bir sayfa var facebook da. Tavsiye ederim benim dış çekimleride kendisi yapmıştı. Çoğu fotoğrafçı çok kro çekimler yapıyordu. Pınar Köksal çekimlerinden memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Evlenip kiraya çıkacak arkadaşlara evlilik masraflarını azaltıp ev almalarını öneririm.

    Mobilyalara 15 20bin gibi rakamlar çok uçuk rakamlar.

    Biz kirada oturmak yerine ev alalım, evi yavaş yavaş döşeriz diye düşündük, bu yüzden masrafları minimum tuttuk.

    Damatlık bir arkadaşımdan buldum. Sadece gömlek aksesuar vs aldım ayakkabı ile beraber yaklaşık 200tl tuttu.

    Gelinlik olarak da pierre cardin gibi markaların ikinci ellerini internette bulabilir, düğünden sonra da az bir zararla satabilirsiniz. Bize toplam maliyeti 300 400tl civarı oldu.

    Düğünü memlekette yaptık, o yüzden uyguna geldi. Öğretmen indirimimiz vardı, öğretmenevine toplamda 3bin gibi bir ücret ödedik.

    Yatak ve baza bekar evimde kullandığım baza ve yatağım kaliteliydi. Bazanın dış kaplaması kötü olmuştu, dış kaplamasını suni deri kumaş alıp kaplayarak biz yaptık. Yatak başlığını da ince bir tahtaya aynı deri ile kaplama yaptık, düğmelerle şekil veridk ve duvara monte ettik. Hem fazla yer kaplamıyor hem uygun hem de şık oldu.

    Dolap olarak da ikeanın kapaksız, uygun dolaplarından aldık. Kapı yerine perde yaptık. Dolabın önünde kapı yerine perde var bu sayede dolap için nem, küf olmuyor hem de daha pratik, daha kullanışlı ve daha uygun. Toplamda 1500tl civarına geldi dolap.

    Halı olarak annelerimizin kullanmadığı ama bizim çok hoşumuza giden evdeki eski iran, ısparta yün halıları kullandık.

    Beyaz eşya olarak da marka model ayırmaksızın ihtiyacımıza yönelik aldık. Çamaşır makinesi lg, buzdolabı samsung vs. Markadan ziyade modelleri araştırın, kronik sorunu olmayan modelleri tercih edin. a++ ile a+++ arasında fazla bir özellik yok ama fiyatları arasında çok fark olabiliyor. Yakacağı elektriği kıyaslasanız yılda 10tl fark bile etmiyor. O yüzden beyaz eşya alırken iyi araştırın, işinize yaramayacak özelliklerine kanmayın.

    Televizyon zaten kullanmıyoruz, kullanmayı da düşünmüyoruz. Saçma sapan programları, dizileri izlemeyince bir şey kaybetmeyiz, kimseye de önermem. Zaten izleyecek vakit bile bulamıyoruz.

    Salon takımı olarak da ikeada güzel L takımlar vs var. 1500 200 civarına geliyor. 2-3 sene sonra değiştirseniz yine çok zarar etmezsiniz. Çok kaliteli değiller ama iş görüyorlar.

    Mutfak gereçleri, masa sandalye gibi şeyleri yine bekar evimdeki işe yarayacak olanlardan getirdik.

    Tabak çanak olarak pahalı takımları tercih etmedik. Marketlerde vs satılan kütahya porselenin 24 parça 59tl, çatal bıçak 30 parça 39tl gibi ürünler tercih ettik. Sade ve uygun fiyatlı ürünleri tercih ettik, gösterişe kaçmadık.

    Masrafları minimum tuttuk, tüm birikimimizi vererek kredi ile ev aldık. 5 yıl, aylık 2500tl ödeyeceğiz. 60 bin peşinat, 120 bin kredi. Düşünen arkadaşlara öneririm.

    Valla bu şartlarda evlenmeyi kabul eden bi eşiniz olduğu için gerçekten çok sanslisiniz. Yuz bin de bir bulunur heralde. Bizde daha yeni sozlendik. Sadece söz icin bile 2000 tl para harcadım. Nişan yapacağız en az bi 7 8 bin gider diye düşünüyorum. Aslında kendisini sizin yaptığınız gibi ikna ederim ama çevre ve anne baskısı daha fazla olunca işler değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konularda katı olmanızı, her şeyi eşinizle konuşmanızı başkalarına müdahale etme şansı vermemenizi öneririm. Bu hayat sizin ve bunu daha iyi, daha mutlu yaşamak sizin elinizde. İsraf edeceğiniz paralarla güzel şeyler tatiller vs yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emirsan kullanıcısına yanıt
    evet katılıyorum hocam.

    çevre etkisi,adetler,diğer evlenen akrabalar olunca işin rengi değişiyor.
    nasıl başladıysa öyle gidiyor.
    benim söz nişan kına evin eşyası takılar 80 bini buluyor belki geçebilirde.
    Allah sabır,sağlık ve bunların sonucunda huzur ve mutluluk versin bizlere.
    bu kadar masraftan sonra evimizde huzur ve mutluluk olur inşallah.
  • irresistible86 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam çekimler güzelmiş fakat bir kaç gün önce anlaştım ve dün de sözleşme imzaladık :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordgnr

    3 lü ankastre sette önerisi olan varmı fiyat olarak (fırın ocak davlumbaz) bütçe 1800 e kadar

    bosch marka 2250 tl ye
    fırsat 4 paketi tavsiye ederim
    http://www.bosch-home.com/Files/Bosch/Tr/tr/AdditionalFiles/Price/201507/Pisirme_grubu.html
  • Daha yaşım 22 ama böyle bi evlilik merakı var bende de. Millet 18 yasında evleniyor ya. Ama konuya bakıyorum milyarlar havada uçuşuyor, korktum biraz acıkcası, yani para harcamayı seven biriyim olsa hepsini harcarım ama ben çalışsam bile o kadar parayı nasıl bulucam da alacağım yav. 1 sene tüm parayı kenara atsam o bile yetmiyor ben herhalde 26-27 yi bulurum bu gidişle. Erken evlenmek istiyordum ama olmayacak galiba ._.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

    Daha yaşım 22 ama böyle bi evlilik merakı var bende de. Millet 18 yasında evleniyor ya. Ama konuya bakıyorum milyarlar havada uçuşuyor, korktum biraz acıkcası, yani para harcamayı seven biriyim olsa hepsini harcarım ama ben çalışsam bile o kadar parayı nasıl bulucam da alacağım yav. 1 sene tüm parayı kenara atsam o bile yetmiyor ben herhalde 26-27 yi bulurum bu gidişle. Erken evlenmek istiyordum ama olmayacak galiba ._.

    Dostum bende 23 yaşındayım eylülde de düğünüm var bu konuya bakıp değerlendirmede bulunma bence, konuda ki çoğu kişi çok yükseklerde geziyorlar Kabaca yaptığım masraflardan bahsedeyim, ilk olarak nişanda yüzükler çikolatası çiçeği fln 2000-2500 civarı bir şey harcadım geçen sene. bu sene gittim törenli nikah tarihi aldım 300tl (zonguldakta), sonra düğün salonu tuttum 2.900 tl(istanbul), internetten bursa da bi matbaacı buldum 150 tl 1000 tane zarflı davetiye bastırdım. babadan fln ev kalmadığı ve alacak durumumuzda olmadığı için istanbul tuzla evora istanbul sitesinden 500 tl ev kiraladım ağustos ayından itibaren sözleşmem başlıyo. 1 kira depozitosu emlakçısı fln 1700-1800e patladı, evin ilk kiracısı da benim. evin içinde ankastre hazır fırın ve bulaşık makinası olduğundan sadece buzdolabı ve kurutmalı çamaşır makinası aldım onlarda toplam 4000 tl tuttu. mobilya için gittim istanbul avrupa yakası beylikdüzü'nde eskidjii bazaar mobilyacılardan komple mobilyamı aldım. (yatak odası takımı+yanında hediye baza- yatak- puf, iki tane 3'lü koltuk iki tane tekli koltuk, yemek masası 90x120 açılır kapanır 6 tane sandalyesi, mdf malzemeden tv ünitesi, orta sehpa zigon sehpa hediye, mobilya renkleri ve kumaş desenleri renkleri dilediğimiz gibi seçtik) komple 5000 tl kapattım mobilyaları gayette kaliteli malzemeden bakıp görüp aldık.. 2000 tl gelinlik artı kına kıyafeti. şuan için bunlar son olarak damatlık ve düğünden sonrada uygun bi tv alacağım onlara ayırdığım bütçede 1.100-1200 tv 500 civarı heryerde damatlık takım bulabiliyosun. Bu giderler evleneceğin kişiye göre de değişiyor tabi ama istendiği zaman her şeyin uygunu var.




  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke o sekilde olabilse ucunda sözü bozma var onu göze alamayinca mecburen evet diyebiliyoruz çoğu şeye. Zaten evlilik sonrası kız tarafiyla kavga etmem kaçınılmaz beni bu şekilde ugrastiranlarla iyi olamam zaten sonucta para kolay kazanilmiyor. Sanki kızını evlendirmiyoda düşmanıyim gibi davraniyor aldirdigi hersey ona kar gibi geliyor. Konu komsu bisey demesin diye düşündükçe işler iyice kötüye gidiyo. Eskiden başlık parasi varmış simdide sacma sapan seylere dünya para harciyoruz bi fark olmuyor yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlyldrmm kullanıcısına yanıt
    Hocam Beylikdüzü eskidji den bende almayi düşünüyorum söylediğin fiyatlar çok uygun tavsiye ettigin bi magaza var mi icinde yoksa hepsini farkli magazadan mi aldin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Dostum çok güzel yazmışsın, ancak bunları kabul ettirmek gerçekten çok zor, kıza kabul ettirsek annesi itiraz eder. :) Bir kere evleniyorum olayı var, başkaları şöyle şöyle yapıyor olayı var, kısaca varoğlu var. :)

    Allah mesut etsin.
  • Bunları kabul ettirmek zor ama bunu yapmanız lazım, mantıklı olan bu.

    Çevremde görüyorum düğün için 50 bin kredi çekip bu parayla ev döşeyip, düğün yapan ve kirada oturan insanlar var. Evlilik hayatına 50 bin borçla başlıyorsunuz ve 5 sene sonra elinizde hiç bir şey olmuyor.

    O anlık heveslerle şöyle güzel olsun, böyle güzel olsun diye gereksiz birçok masraf yapılıyor ama bu şeyler ileride sorun olarak geri dönüp çiftin mutluluğunu olumsuz etkiliyor. yukarıda örnekte verdiğim akrabam yaptığı şeyden çok pişman.

    Her şeyi eşinizle güzel bir şekilde, detaylıca konuşup halledeceksiniz. Kız tarafı ile kız, erkek tarafıyla erkek konuşacak. Kaynanam ya da kayınbabam bana en küçük bir şey demediler, aynı şekilde benim annem babam da eşime demedi.

    Diğer türlü ne aileleri memnun edebiliyorsunuz ne kendiniz memnun oluyorsunuz. Haybeye harcadığınız paranız yanınıza kar kalıyor. Evliliğin en güzel yıllarında borçla, kirayla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.

    Düğünler artık en mutlu günden çıkıp en stresli gün olmaya başlıyor. Bir an önce olsun da kurtulayım moduna giriyor insan. Biz sıkıntısız, stressiz çok temiz bir evlilik süreci geçirdik o yüzden hepinize öneririm. En sade, en basit şekilde halletmeye çalışın. Bizim 500 adet davetiye bile 250tl falandı. Bu tür şeylerden kıstık ama misafirlerimize ikramlardan da hiç kısmadık hatta tam tersi fazladan güzel şeyler ikram ettik. Düğünde güzel yemekler, tatlı, pasta, çerez, meşrubat dondurma vs vs ikram ettik. Tüm bunlar sayesinde konuklar da daha memnun oldu biz de. O yüzden kesinlikle öneririm.




  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun! inşallah gönlünüzce olur çekimleriniz.

    Bu arada harcama konusu tamamen tercih meselesi.

    Bana tanıdıkların söylediği rakamlar çok abartı geliyordu. yarısına hallederim diye düşünüyordum. ince eleyip sık dokudum özellikle bazı konularda. ona rağmen iki aile olarak toplamda onların dediği rakama çıkacağız totalde.

    Örneğin 20000 tl fiyata sadece yatak odası gördüm ankara sitelerde, aynı bölgede 3500e yatak+yemek+oturma grubu da var. aradaki seçim olayı zevk, maddi durum ve tercih meselesi.

    Önemli olan ne istediğini ve ne verebileceğini dengelemek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shooter13 -- 23 Temmuz 2015; 17:27:48 >
  • Arkadaşlar kurutmalı çamaşır makinesi tavsiyesi istiyorum? Ayrı ayrı mı yoksa tek makine mi alayım karar veremedim, forumda bir başlık var okuyorum sabahtan beri iyi diyen var kötü diyen de kullanıp bunu al/alma dediğiniz makine nedir? Ben araştırdım F/P olarak Hotpoint ve Hoover hesaplı onların ürünleri nasıl ?
  • emirsan kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hepsini tek mağazadan aldım. ayrı mağazalardan alması pazarlığı vs. baş ağrıtır ki bide onun teslim sıkıntısı olur her mağaza aynı tarihte getiremeyebilir. Aldığım mağazanın kart üzerinde yazan bilgilerini paylaşayım;
    EFE TASARIM
    TEL: 0212 852 55 36
    GSM : 0554 565 69 82
    LİNK buldum bak senin için
    http://www.eskidjibazaar.com/avm_hakkinda.php?mod=Magazalar&select_magazaID=878

    gayet ilgili ve cana yakınlar her konuda yardımcı oluyorlar indirimi hediyesi vs. daha bugun sözleşmedeki teslim tarihini öne çekmek için aradım hiç karşı çıkmadan kabul ettiler.




  • anlyldrmm kullanıcısına yanıt
    Hocam Polestar mobilya'dan sakın almayın. Üretici olanları tercih etmeye dikkat edin.
  • anlyldrmm kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bunu kaydettim düğüne yakın mutlaka seceneklerim arasina alicam. Bi arkadasimda evinin perdesini yaptirmis eskidji de bi magazadan orda çok uygun dedi. Peki beyaz esya işini nasil yaptin nereyi tavsiye edersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyle asıl o bu şu değil de asıl sıkıntıyı aktarayım.Yaşanacak yer istanbulda sıkıntı oldu bizim için.Kiralık için kadıköy çok uçuk ve ev yok maalesef.Bu taraflarda acaba ne yapabiliriz.Aynı durumda olan var mı benimle?
  • XII kullanıcısına yanıt
    Hocam iş yerin nerdeyse yakın tutmaya çalış. Ben avcilarda 850 ye oturuyorum bekar evinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gryclt kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ordan almadım zaten. teşekkürler uyarın için
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.