Şimdi Ara

Evde Ağ Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben evimde TTnet in verdiği modem ile internete çıkıyorum. Diğer odalarda rahat bir kullanım için bu modemden ethernet kablo uzatıp Asus router bağladım, diğer odalarda da asus router üzerinden internete çıkıyorum. Burada internet konusunda bir preoblemim yok. Ama evde tek bir ağ olmamış oluyor. Bu ağı nasıl kurarım ?

    ÖRneğin dosya paylaşımı yapmak istiyorum, modem ve router a bağlı olan pc ler arasında RDP yapmak, dosya paylaşımı yapmak, router a bağlı harddiske tüm pc lerden erişmek istiyorum. Bunun için ağ kurulumunu nasıl yapmam gerekir ?



  • normalde birbirlerini görmeleri lazım, pc'lerin birbirini Ağ penceresinde görmemesi windows update ile kapatılan smbv1 protokolü yüzündendir, smb v1 de güvenlik açığı var, fidye yazılımları bu açığı kullanıyordu.

    güncel smb v2 ve v3 ile ağ üzerinde dosya paylaşımı yapabilirsin, bağlanırken //192.168.1.xyz/klasör_ismi şeklinde bağlanabilirsin.
    bilgisayarlarda güvenlik yazılımı varsa güvenlik duvarının diğer bilgisayarlardan gelen bağlantıları engellemediğinden emin ol.
  • Router'ı Access Point moduna alman lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine de görmezse Youtube Akıllı Uygulamalar kanalında '' Modeme Bağlı USB Bellek Görme '' videosu var. O videoya bir bakın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün routerların tek bir ağ olmasını istiyorsun anladığım kadarıyla ancak onun için SSID'lerinin aynı olması gerekiyor. Zaten bu routerlardan bunu ayarlayabiliyorsunuz diye biliyorum. Ben yapmıştım ama bunu access point ile yaptım routerı access pointe çevirebilirsen olur sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C703CA97F -- 23 Haziran 2019; 18:30:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.