Şimdi Ara

Ev sinema ses sistemi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, araştırmalarıma rağmen, halen kararsız kaldığım bir konuyu sizlere danışmak istedim. (elektronik marketlerde de aradığım cevapları bulamadım)

    Ev sinema sistemi almak istiyorum. Önceleri LG 6730t serisini almayı düşünüyordum ancak daha sonra Pioneer HTP-073 modeli dikkatimi çekti.

    Öncelikle blueray oynatıcıya ihtiyacım yok çünkü laptopumda zaten blue ray var. (blueray oynatıcının bu tip sistemlerde extra bi olayı varmı bilmiyorum)

    Bir de Pioneer'dakinde av reciever'ın olması daha mantıklı geldi. VSX 324 modeli var sanırım paket içeriğinde. bu cihaz almaya değermidir? (apartman dairesi evimde sinema ve müzik dinlemek için)

    İlerde istediğim hoparlörleri bu AV Reciever'e takabilirmiyim? (teknosa çalışanı her hoparlörü takamazsın ohm değerleri birbirini tutmaz dedi)

    Kısacası bana Pioneer daha mantıklı geliyor ancak sizlerden de yorumlarını almak istiyorum. Param çok değil o yüzden boşa gitsin istemiyorum.


    İyi günler dilerim.







  • elrilas E kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam hangimiz elektronik marketlerde aradığımız cevapları buluyoruz ki genelleme yapmak istemiyorum fakat bir çoğu satılan veya sattığı cihazı bilmiyor

    hazır sistem almamak ile iyi bir karar verirsiniz

    zaten elinizdeki pc de blu-ray varmış ekstradan almaya gerek yok gerçi olmasada değişen bir şey yok pc oldumu yeterli

    htp-073 model size yeter başlangıç vede bu işin acemiliğini atmak için uygun fiyatlı bir ürün

    omaj uyduğu sürece ister kule tipi ister raf tipi yada kompakt bir set bağlayabilirsiniz 6-16 ohm arası dilediğiniz hoparlör veya hoparlör setini bağlayabilirsiniz

    gerçi kullanmayı bildikten sonra 4 ohm da bağlanır

    htp-073 f/p ürünüdür bir eski versiyonu olan htp-071 forumda alıp kullanan çok oldu herkes memnun halinden

    not: yanında gelen hoparlör seti çok iyi değil bunu bilerek alın iyiden kastım daha önce bu işlerle uğraştı iseniz sizi tatmin etmeyebilir ama yeni başlangıç yapacaksanız rahatlıkla yeter




  • Çok teşekkür ederim cevabınız için. bir kaç şey daha sormak istiyorum size;

    1) Bu sisteme anladığım kadarıyla sonradan alacağım hoparlör konusunda sıkıntı yaşamayacağım? Üst seviye bir hoparlörde dahilmi buna? ( şu an baya bi borçlarım var belki bitince iyi bir hoparlör seti alırım)

    2) verebileceğim maksimum para 1000tl. HTP-073 yerine şunuda alabilirsin dediğiniz birşey var mı?

    Eğer bu sorularımıda yanıtlayabilirseniz çok sevinirim?
  • elrilas E kullanıcısına yanıt
    Sorularınıza ben cevap vermeye çalışayım.

    1) HTP-073'deki AVR çok giriş seviyesi bir AVR. Hali ile ileride daha iyi bir hoparlör taktığınız zaman bu hoparlörleri yeterince besleyemecektir. Bunun bir sebebi de sub woofer'ın pasif olması yani AVR tarafından beslenmesidir. Zaten güçsüz bir AVR olduğu için bu gücün bir bölümünü de sub'ı beslemek için kullanacağından daha iyi bir hoparlör bağlandığında yetersiz gelecektir.

    Ama bu iyi hoparlör kıstası nedir, o çok önemli. Tutup da 5000 TL'lik bir kule hoparlör bağlanırsa tabii ki yetersiz olur ama alttaki MAgnat Supreme 202 gibi bir raf tipi bağlanırsa bir şekilde yeter diye düşünüyorum.
    http://www.pelinltd.com.tr/Monitor-Supreme-202,PR-64.html

    2) Maalesef 1000 TL civarına başka bir ürün ben bilmiyorum. Borcunuz ne kadar daha devam edecek bilmiyorum ama 3-5 ay sonra bitecek bir borcunuz varsa biraz dişinizi sıkın, bu arada mümkün olduğunca da para biriktirin. Daha sonra borcunuz bittiğinde daha mantıklı ve daha iyi ürünler alırsınız. Yok ama borcum ev borcu gibi 3-5 sene sürecek bir borçsa alın gitsin derim, bu arada da keyfini çıkarıp aletler hakkında fikir edinmiş olursunuz. Borcunuz bittiğinde de canavar gibi bir sistem kurarsınız.




  • teşekkür ederim cevap için. aktif subwoofer bağlayamazmıyım ilerde peki?

    Borcum 2 yıl devam edecek. O yüzden bu sistemi alsam iyi olacak gibi duruyor. Sonuçta hiç almamaktan yada lg bh6730t almaktan daha iyidir gibi düşünüyorum. Ayrıca şunuda merak ediyorum. pioneer htp-073'ü aldım diyelim pioneer servisi gelip kuracakmı sistemi yoksa benim mi kurmam gerekiyor?
  • Ya da biraz daha kasıp aşağıdakileremi yönelsem?

    http://www.teknosa.com/urunler/119966733/harman-kardon-avr-151-sinema-av-receiver-jbl-cinem

    http://www.teknosa.com/urunler/119966460/pioneer-vsx-323-k-amphireceiver-pioneer-s-es3tb-ho


    Eğer çok büyük farklar yoksa htp-073'ü alacağım.


    Artık karar verme aşamasındayım çünkü :)


    iyi günler dilerim..




  • elrilas E kullanıcısına yanıt
    O setler htp-073'e göre birazcık daha iyidir. Ama 1500-1600 seviyesine çıkıyorsanız biraz daha zorlayıp aşağıdaki seti alın derim. Hoparlörleri bariz daha iyi olacaktır. En azından ileride Avr'yi değiştirmek istediğinizde hoparlörler sizi yarı yolda bırakmaz.
    http://www.pelinltd.com.tr/Monitor-Supreme-802-Denon-AVR-X500-50-set,PR-226.html

    Yada yurtdışına çıkma şansınız oluyorsa yada tanıdık birileri gidip geliyorsa (özellikle Almanya ve Dubai) AVR'yi oralardan getirmeye çalışın. Yurtdışında AVR'ler yarı fiyatına oluyor.
    Örnek Almanya fiyatları için Satürn'e bakabilirsiniz.
    http://www.saturn.de/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelCatalogEntryList?storeId=48352&categoryId=475820&langId=-3&sort=price

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizleri sıkmak istemiyorum, ancak maaş borç durumuna baktım bugün maximum 1000 tl verebiliyorum. Şimdi lg bh6730t 800tl, pioneer htp-073 1000tl.

    Eğer pioneer'İn performansı LG'ninkinden daha iyi değilse ve param olunca daha iyi hoparlör takmaktada sorun yaşayacaksam(avr'nin gücü yetmeyebilir dendi) ozaman LG almam daha mantıklı değil mi?

    Ya da her halükarda pioneer'ın sistemi LG'den iyimi diyorsunuz?

    Son kez fikirlerinizi alıp gidip ikisinden birini alacağım.

    Yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.