Şimdi Ara

Ev sahibi evden çıkarmak iatiyor yardım ltf.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
3.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, istanbulda yaklaşık 5 yıldır aynı evde kirada oturmaktayız. Kontratımız aralık 2019 tarihine kadar devam ediyor. Ev sahibi her kontrat döneminde kirayı yasal oranlardan daha fazla artırma talebinde bulunur. Şöyleki piyasada muadilleri daha fazla ederken bu arrtşla ben daha geride kalıyorum gibi saçma beklentiler içerisine giriyordu. Bizde her dönem yasal artışı yaptık ve bankadan düzenli olarak kiramızı ödüyoruz.
    Bu ay bir mail atmış, kendi ihtiyacı olduğu için aralık ayında kontratı uzatmayacağını ve çıkmamızı istemiş. Kendisi yurtdışında yaşıyor. Buraya gelme ihtimali bence yok. Bizi çıkarıp daha yüksek fiyattan kiraya vermek istiyor. Kendisinin istanbulda başka daireleride var.
    Açıkcası şuanda hem çocuğumuzun okul durumu hemde ekonomik nedenlerden dolayı başka bir eve taşınamam ve bu benim işime gelmez.
    Ev sahibine bir cevap vermelimiyim? Ve beni aralık ayında çıkarabilirmi? Ne yapabilirim? Hukukcu arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz.
    Şunuda belirtmek isteeim eşimin adına istanbulda bir evimiz var. Bizde onu kiraya verdik. Bu bizim için dezavantaj oluştururmu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hiç bir şey olmaz, siz kiraları düzenli ödeyin yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Hukuki açıdan bir avantajı varmı evsahibinin? Laf ola beri gele değilde ayaklarımızı sağlam basarak ilerlemek istiyorum. Mahkemelilde olsak kaybetmek istemiyorum. Birleyler yapmamız gerekmezmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Aralik 2019 da kontratınız bittigin de evden çıkmanız gerekmektedir. Aralık 2019'a kadar zamanınız var. İhtarnameyle süre veriliyor. Tahliye taahhüdü vermiş kiracı için resmi uyarıdır. İhtarnamenin kiracıya tahliye talep edilen tarihten en az bir ay önce kadar ulaştırılması gerekiyor. Onu da ev sahibiniz mail ile tarafınıza göndermiş, verilen tarihe rağmen evi boşaltmayan kiracıya tahliye davası açılarak mahkeme tarafından tahliye kararı çıkartılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican585858 A kullanıcısına yanıt
    Tahliye taahhüdü yok ki. Kiralarını düzenli ödeyen kiracıyı, sırf sözleşme süresi dolduğu için tahliye mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican585858 A kullanıcısına yanıt
    Tahliye taajjütnamem yok. Ayrıca İstanbul gibi bir şehirde planlarımızı aylık yapamıyoruz maalesef. Çocuğun okulu, iş yerlerine olan meaafemiz, diğer hayat koşulları v.s. değerlendirdiğinizde bizde yıllık planlamalar ve borçlanmalar yapıyoruz. Kira kontratının bitmesine 6 ay varken mail ile taciz ederek tahliye talep edilince heralde emredersiniz deyip çıkıp gidemeyiz. Bizimde haklarımız vardır değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kirayi duzenli ve yasal kira artisi yaptiginiz icin sizi ev sahibi 10 yil olmadan cikartamaz.Birakin sizi evden cikarmak icin ev sahibi dusunsun ..Yada uzlasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiracima sozlesme bitiminde evi tahliye etmesini kendimin oturacagini soyledim ki yalan degil. Cikmiyorum cikmazsam naparsin gibi ters ters konusup sinirimi bozdu. Kendimin ya da 1. Derecede bir akrabamin oturmasi icin tahliye talep etme.hakkim yok mu bu sebeple dava acamaz miyim?

    Farkli bir sorum daha olacak. Kiraci Elektrik su aboneliklerini uzerine almamisti. Simdi ben gidip bu abonelikleri iptal etsem benim.acimdan bir sorun olur mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joof -- 7 Temmuz 2019; 23:44:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joof kullanıcısına yanıt
    Kendiniz oturacaksınız eğer noter üzerinden ihtarname çekin ve kirayı bosaltması için yasal bir süre verin 1 ay gibi.Su aboneliğini kapatmanızın sizin açınınızdan sorun yok.Kiracılar abonelikleri kendi üzerine almalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metebey16x

    Kirayi duzenli ve yasal kira artisi yaptiginiz icin sizi ev sahibi 10 yil olmadan cikartamaz.Birakin sizi evden cikarmak icin ev sahibi dusunsun ..Yada uzlasin.
    Her ay düzenli aksatmadan ödüyoruz. Kontrat bitiminde yasal tüfe ne açıklanırsa o oranda artış yapıyoruz. Binada kimseyle kavgamız gürültümüz olmaz. Hakkımozda şikayet olmaz. Evi ilk günkü temizliğinde hatta daha iyi durumda kullanıyoruz. Aslında daha iyi kiracı bulamaz ama daha yüksek veren bulabilir. Ha onlarda düzenli ödermi, bizim gibi bakarmı Allah bilir.
    Ozaman ihtar göndermesini bekleyeceğiz şu durumda. Mail ile bildirimin yasal bir durumu yok.
    Aralık ayında kontrat bitiminde tüfe oranında artırıp oturmaya devam esebiliriz değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thekinger T kullanıcısına yanıt
    Hocam siz aralık ayında tüfe ile kira arttırımı yapın.Sayet kendim oturacağım felan derse sizde cıkmak isterseniz sayet evi takip edin.Eğer kendisi oturmazsa taşınma masrafları vs hepsini dava açıp talep edebilirsiniz.
  • Kiranızı düzenli ödemeye devam edin. Ev sahibinin konuta ihtiyacı varsa tahliyeniz için size en az 6 aylık süreyi noter kanalıyla vermesi gerekmektedir. Size noterden ihtar geldiğinde cevab-ı ihtar yazdırıp konut sahibinin aynı ilçede başka evi olduğunu, sebepleriyle tahliye edemediğinizi belirterek itiraz edebilirsiniz. Süre bittiğinde siz evi tahliye etmezseniz dava açar ve ev sahibinin burada konuta ihtiyacının samimi olduğunu belirtmesi gerekir. Hakkınızda tahliye kararı verilirse ev sahibi evi 3 yıl kiraya veremez. Bkz:https://girgin.av.tr/kiralanan-tasinmazin-ihtiyac-nedeniyle-tahliyesi/




  • Ülkede zamlar ile açıklanan enflasyon rakamı uyuşmayınca vatandaş birbirine giriyor böyle işte..
    Düzinelerce evi olanı bilmem de.. Geçinebilmek için kira gelirine ihtiyaç duyanların işi zor.
    Ayrıca pahalı semtler haricinde evin değeri ile kira getirisi hiç bir şekilde örtüşmüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3C704DB7A

    Kiranızı düzenli ödemeye devam edin. Ev sahibinin konuta ihtiyacı varsa tahliyeniz için size en az 6 aylık süreyi noter kanalıyla vermesi gerekmektedir. Size noterden ihtar geldiğinde cevab-ı ihtar yazdırıp konut sahibinin aynı ilçede başka evi olduğunu, sebepleriyle tahliye edemediğinizi belirterek itiraz edebilirsiniz. Süre bittiğinde siz evi tahliye etmezseniz dava açar ve ev sahibinin burada konuta ihtiyacının samimi olduğunu belirtmesi gerekir. Hakkınızda tahliye kararı verilirse ev sahibi evi 3 yıl kiraya veremez. Bkz:https://girgin.av.tr/kiralanan-tasinmazin-ihtiyac-nedeniyle-tahliyesi/
    Henüz noterden ihtar gelmedi ama biz tahliye etmeye karar verdik. Ancak tahliye etsekde evin durumunu takip edip kendisimi oturdu yoksa kirayamı verdi bakacağım. Eğer kiraya verirse yine tazminat davaaı açabilirmiyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • thekinger T kullanıcısına yanıt
    Eğer hakkınızda ihtiyaca dayalı tahliye davası açılmışsa ve tahliye kararı verilmişse mal sahibi 3 yıl o evi kiraya veremez o zaman tazminat davası açabilirsiniz kendiniz çıkarsanız böyle bir hakkınız yoktur. Evden çıkmadan mal sahibi ile ev anahtar teslim edildiğine ve borcunuz kalmadığına dair tutanak tutun yoksa mal sahibi evin boşta kaldığı zamanı sizden hukuki yollardan talep edebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar bir sorum olacak yanıtlayabileck hukukçu arkadaşlar ya da tecrübeli arkadslar varsa memnun olurum
    Ev sahibiyim, kiracımla 1 yıl süreli sözleşme yaptık sözleşme bitimine 2 ay kala kendisine eve ihtiyacım olduğunu süre bitiminde tahliye etmesini söyledim sözlü olarak önce kabul etti sonra çıkmayacağım dedi

    sorun şu: ben sözleşme bitimine 1 hafta kala noterden sözleşme feshi ihtarnamesi gönderdim ama öğrendim ki bu işlemi en az 1 ay kala yapmak gerekiyormuş. fakat şöyle bir durum var kiraı bu ihtarnameye itiraz etmedi . tahliye şansım var mı itiraz etmediği için
  • joof kullanıcısına yanıt
    Maalesef. Eğer kendiniz oturmak için istiyorsanız malikin ihtiyacı sebebiyle bir ihtar çekersiniz bu durumda 6 ay sonra boşaltmak zorunda kalır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    zaten ihtiyac nedeni ile tahliye diye ihtar çekmiştim
  • joof kullanıcısına yanıt
    Pardon ben evi yeni aldığınızi düşünerek yazdım. Sadece ihtar yeterli olmaz dava ile tahliye etmeniz lazım borçlar kanunu 350. Maddeyi okuyabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    maddeyi okudum
    ben kiracımla 1 yıllık sözleşme yaptım ve sözleşme bitimine 1 hafta kala noterden ihtiyaç nedeni ile sözleşme feshine dair yazı gönderdim. şu an tahliye davası açıp kiracıyı çıkarabilir miyim öğrenmek istediğim bu

    bir avukatla görüştüğümde ihtarı 1 ay kala çekmeliydin demişti şu an dava açsak bile kazanamayız demişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joof -- 19 Eylül 2019; 0:26:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.