Şimdi Ara

Eski dvdplayerli 5+1'ler alınabilir sanki? Yorum yapın merak ediyorum (:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşa ucuz yollu tv yanına ses yapalım dedik.

    3-4bin tl soundbarlar... dedim ki güzel bir 2+1 logitech veya 5+1 analog çıkışı kulaklıktan tv ye takarız...

    Sonra baktım ki eski dvdli 5+1 ler tonlarca var 1k1.5k bulunaniliyor.

    Dedim ki, optic girişi olsun yeter, böylece tv ye sesi çözdürüp bu dvdye optic ile sesi atarız android tv, sonra da matrix modu ile çakma ucuz 5 kolonlu sublu sistem olur.

    Ne diyorsunuz? Optic ile bu iş olur sanki?

    Dts beklentisi yok. Hatta iki kule bir de sub taksak 2.1 kanal bile 1k ya iyi gibi geldi.



  • Olur bir şekilde ses alırsınız, çok kanallı olmasa bile en az 2 kanal çözer fakat sound bar gibi olmaz, harici bir kumanda, harici cihazın ses seviye ayarı, açma kapaması, her tv açtığında açılıp kapanması, kablo karmaşası vs çok sıkıntı oluyor. bunlar sorun edilmeyecekse sound bar dan daha iyi sound alınır.

  • focusrite kullanıcısına yanıt

    şimdi şöyle, bu dvd playerlerin elbet bir kumandası var. eski nesil dts'leri de çözüyorlar.


    fakat android tv'lerde olası çözememe durumunu düşününce opticten pass through yerine PCM çözüp de iki kanal gönderme seçeneği var. kulaklık çıkışından logitech, creative 2.1 bağlayınca da tv kendi hoperlörünü kapatıyor. yani tv kumandasından ses açıp kapanabiliyor.


    bilemedim mantıklı geldi bakalım. bu para segmentinge zaten 5.1 gerçek kanal sesi vermesi yerine 2.1', eşit dağıtmasını beklemek en fazla o olur.(matrix modu sanal 5.1 gibi şeyler oluyor bunlarda)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 12 Şubat 2023; 20:36:42 >
  • dOmi D kullanıcısına yanıt

    dts kodunu hangi kaynaktan alacak tv de? digital platformlarda mı?

  • focusrite kullanıcısına yanıt
    Netflix ve Disney DTS X desteklemeye başlıyor 2023 içinde.
  • O fiyatlara mantıklı olur gibi bence de. Bir de hdmi-cec ve hdmi-arc özellikli bir şey bulursanız hem tv ile beraber açılır/kapanır, hem de optik kabloya da gerek kalmaz.
  • Bu durum benimde aklıma takılıyordu. 5.1 ev sinema sistemleri, 5.1 soundbarlara göre çok daha ucuz. Ama çoğu ev sinem sistemi kule tipi ve çirkin hoparlörlere sahip olduğu için çoğu kişi onları salonuna sokmak istemeyecektir. Ama hoparlörleri küçük olan ve hdmi-arc destekli olan sinema sistemleri bence soundbar yerine kullanılabilir. 2. bir kumanda derdi yok, tv ile açılıp kapanıyor.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155183838

  • hdmi arc den bağlamak çok iyi bir çözüm olur lakin netfilix açınca 5.1 olacakmı. Bende çok düşündüm ama hep vazgeçtim

  • Şuan samsung ht h5500 5.1 ses sistemi kullanıyorum yeni aldım letgodan 900 TL hdmi den bağladım tek kumanda ile kontrol ediyorum 1000w cihaz filmlerde çok iyi performan alıyorum tavsiye ederim letgoda dolapta bu fiyat aralığında çok cihaz var 3 hoparlar ve bası tv nin yanlarına koydum kalan 2 hoparloruda odanın yani koltuğun arkasına gelicek şekilde koydum çok iyi oldu oyunlarda ve destekleyen filmlerde ana kaakterin arkasından gelen sesler arka hoparlörden geliyor yani her hoparlorden faklı ses geliyor bu paraya performans iyi tek dezavantajı hoparlörde ayak yok kendim ayarladım ayakları

  • mamilim90 kullanıcısına yanıt

    Hocam uygun fiyata bulmuşsunuz güle güle kullanın.Ayak aradığınıza göre küçük hoparlör olan modelden aldınız. Aynısından denk gelirse haber verirseniz bende ilgilenirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.