Şimdi Ara

eski bilgisayarlardan anlayan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    iş yerinde bir cnc kesim makinası var ama acayip eski birşey hdd yok disket üzerinden çalışıyor. bir tane sistem disketi var o windows vazifesi görüyor, diğer disketede resim yüklüyorum onu okuyup kesiyor. ama bildiğiniz anakart var üstünde çok eski bir model tabi ram 1 mb galiba ekran kartıda öyle.

    neyse problem şöyle. makina açılmıyor 33 mhz cpu clock yazıyor sonra boot disc failure press when ready diyor. yani sistem disketini okumuyor. disket sürücünün ışığı bir süre yanıp sönüyor. siketi yeniledim bir kaç kere ama sonuç aynı. normalde klavye filan olsa girersin biosa çözersinde bu haliyle olmuyor. fikir verebilecek olan varmı ?



  • disket sürücü veya disket sürücüsünün kablosu bozulmuş olabilir. En iyi ihitimalle.

    kullnadığınız

    5.25" Disket sürücü: (180Kb ve 360 Kb Disketleri okur ve yazarlar) ise bulunması zor gibi araştırmak lazım.

    3.5" Disket sürücü: (720Kb, 1.44 Mb ve 2.88 Mb Disketleri okur ve yazarlar) ise bulunması çok kolay hala satılıyor. fiyatı 7 tl ile 15 tl arası değişiyor.
  • disket 3,5 olanlardan evet fakat bir türlü çalışmıyor başka sürücüde taktım olmuyor hard disk takmayı deniyeceğim şimdi.
  • yeni disket sürücüyü aynı zamanda yeni veri kablosu ile deneyim. Onların kablosu çok hasas oluyor. Hiç umulmayan zamanda bozulabiliyor. Bir de kabloyu doğru taktığınızdan emin olun çünki o kablolar her iki türlüde yuvasına yerleşebiliyor. Birde eyer makina hdd ile gelmemişse bence bir hdd koymayın. o anakarta uygun hdd zor bulunur. İkinci el olarak elinizde olsa bile. Klavye ile bios a girmek gerecekcek. ve ayar yapılması gerecekcek. ...... Neyse size kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.