Şimdi Ara

Esenler nasıl bir yer ???? İstanbul'daki arkadaşlar lütfen yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
21.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Eşim hemşire olarak Esenler kadın Doğum çocuk devlet hastanesine sözleşmeli olarak atandı. Bir kaç yerde okuduğuma göre -- tabi bu yazılar bundan 6-7 sene önce yazılmış yeni bilgi bulamadım--torbacılar, pkk sempatizanlarının olduğu bir yer olarak yazmışlar. istanbuldaki esenler hakkında bilgisi olan arkadaşlar hastane ve esenler hakkında bilgisi olan varsa paylaşanilriee sevinirim. İllaki Esenlerinde nezih mahalleleri vardır diye düşünüyorum, veya senelerde oturmayıpta oraya yakın başka yerler nereler? Kiralar nasıl ?



  • Allah sabır versin. Bir an önce başka yere atanmayı nasip etsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celades

    Allah sabır versin. Bir an önce başka yere atanmayı nasip etsin

    Detaya inerseniz sevinirim hocam.
  • Çevrenin %90 ı berbat diyebilirim.Son zamanlarda çevresi kapalı güvenlikli siteler de yapıldı ancak küçük şehirden geldiyseniz kiraları sizi zorlar.Ben eşiniz için üzüldüm.Hastaneye gelen hasta profili genelde haberlere çıkan tiplerden.Ama doğum hastanesi ise olay olma ihtimali yok denecek kadar azdır diye düşünüyorum.İnternetten kiralık konutlara göz atın fikir verir.
  • bildigim kadarıyla gocmen ya da kaçak yabanvi uyruklu ozellikle orta-doğu dan gelenlerin cok yerlestigi bir semt. Stresli bir semt. Hele hele hastanede ise hayatinin en zor donemini yaşatabilir.
  • 40 yillik sirketimiz Esenler'de, eger genel bakacak olursaniz eskisi kadar kotu degil, kentsel donusumler sayesinde biraz olsun azaldi. Mahalle aralarinda az cok komsu iliskileri iyidir, daha cok Sivas'li bulunur, Atisalani \ Tuna \ Osman Gazi \ Turgutreis \ Dere \ Yuzyil buralar guzel ama asiri kalabaliktir. Insani size gore degisir, alismak biraz zaman alir. Kiralari ise 700-1000TL arasi. Hastahane'ye atandi ise Allah yardimciniz olsun cunku buranin insani cok degisik ve yabani biraz. Tabi Istanbul da cogu semt boyle fakat Esenler farkli diyebilirim. Eskisi kadar kotu seyler yok. Bir kac cingene mahallesi var oralara da girmeyeceginiz icin sorun olmaz. Kimseye karismayin burada en ufak kavgada yuzlerce kisi birikiyor, yani gecici kalacaksaniz herhangi bir olay bile olsa sabredin tabi hakliysaniz baska. Cunku buralara gelipte sinir olmadan giden pek gormedim. Ama yine de o kadar kotu degil, Allah sizi ve esinizi korusun hayirli gunler...
  • En pislik semtlerden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rixeos

    40 yillik sirketimiz Esenler'de, eger genel bakacak olursaniz eskisi kadar kotu degil, kentsel donusumler sayesinde biraz olsun azaldi. Mahalle aralarinda az cok komsu iliskileri iyidir, daha cok Sivas'li bulunur, Atisalani \ Tuna \ Osman Gazi \ Turgutreis \ Dere \ Yuzyil buralar guzel ama asiri kalabaliktir. Insani size gore degisir, alismak biraz zaman alir. Kiralari ise 700-1000TL arasi. Hastahane'ye atandi ise Allah yardimciniz olsun cunku buranin insani cok degisik ve yabani biraz. Tabi Istanbul da cogu semt boyle fakat Esenler farkli diyebilirim. Eskisi kadar kotu seyler yok. Bir kac cingene mahallesi var oralara da girmeyeceginiz icin sorun olmaz. Kimseye karismayin burada en ufak kavgada yuzlerce kisi birikiyor, yani gecici kalacaksaniz herhangi bir olay bile olsa sabredin tabi hakliysaniz baska. Cunku buralara gelipte sinir olmadan giden pek gormedim. Ama yine de o kadar kotu degil, Allah sizi ve esinizi korusun hayirli gunler...

    Eyvallah hocam çok teşekkür ederim resmen aydınlandım :-) İstanbul'daki hastaneler genellikle sıkıntı zaten onun farkındayım. Bir de mesela Esenlerde değil de hastaneye yakın olan esenler civarında daha temiz semtlerde ev tutmak mantıklı olur mu ? Hangi semtler hastaneye daha yakın hocam ? Bir forumda fındıkzade, çapa yakın demişler




  • İstanbulda oturmuyorum ama esenler otogarı ve forum avm yi gördüm güzeldi. Otogar çok eski yıkmaları gerek.
  • celades kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Yani devlet hastanesi ve kadın Doğum diye yazdım birazda. Keşke Mehmet Akif Ersoy kalp damar yazsaydım pişman oldum biraz ama iş işten geçti artık. Zaten biz şu an Bolu da oturuyorum. 800 lira kira vermekteyim. Ki oturduğum bina da asansör bile yok 3+1 normal bir bina. O yüzden lira konusuna pek takılmam :-) Muhtemelen buradaki evi kapatıp oraya geçeceğim de işte olumlu yorum yapan pek az canım baya sıkıldı şimdi.
  • Malum ırkın mesken tuttuğu yerlerdendir

    Kentsel dönüşümle bir nebze olsun düzelmiştir
  • Esenler nasıl bir yer ???? İstanbul'daki arkadaşlar lütfen yardım?
  • Dostum 27 yıldır esenlerde yaşamaktayım o dediğin olaylar çoooook eskiden kaldı yıkıp dümdüz ettiler pkk sempatizanları,torbacıları alayını paketledir şimdi büyük büyük siteler yapıldı dediğiniz hastaneyi iyi bilirim. işlek bir yer karakol yakında,belediye binası yakında bir sıkıntı çıkcağını zannetmem..
  • Doğduğumdan beri esenlerde yaşadım. Dededen beri burdayız. Allaha şükür kurtulduk 2 3 sene önce.



    Hiç bir şey değişmedi hala aynı pislik. En yakın zamanda kaçmaya bak. Aile yaşamaz hele birde çocuk olursa hiç durma oralarda.
  • Dalgic2005 kullanıcısına yanıt
    Suan tam bilemedim ama o semtlerin yakin oldugunu sanmiyorum. Ayrica hastahane yakinlarinda ev kiralari yuksek asiri rant var. Mecbur mahalle aralarini tercih etmek lazim o da evler asiri kotu bir yapiya sahiptir uzun sureli kalacaksaniz iyice arastirin. Capa, findikzade de kiralar yuksektir gerci Istanbul bu tukurdugumun sehrinde her yer pahali normal olarak ama Esenler biraz daha ucuz nispeten. Eskisi gibi goruluyor sadece.



    O kadar gelisti ki hirsizlarla ayni lokantada yemek yiyebiliyoruz, sag olsunlar:)
  • Hocam keşke Cizre,beytüşşebab gibi yerler çıksaydı.
  • Sosyo kültürel düzeyi düşük insanların oturduğu bir yer.Hele ki hastanedeyse allah yardımcısı olsun.bagcilar , esenler, şirinevler dedin mi koşarak kaç ordan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 24 Haziran 2017; 10:58:25 >
  • Ben esenler metronun orada oturuyorum gayet memnumum.Ama esenlerin her yeri aynı değil benim size tavsiyem esenler metronun ile dörtyol arasına bakın.
  • Hocam bende boluda okudum neresindesiniz siz? Vallahi ben şişlide oturuyorum ama boluyu yine arıyorum inanın. Istanbulun heryeri farklı dert ama çekiliyor işte mecbur.
  • Esenlerim esenlerim guzel esenlerim :D ulaşımsal anlamda mukemmel bi yer her yere cok rahat gidebilirsiniz. Erişim konusunda da cok iyi her sey ayaginin dibinde genel olarak. Insanlik adina biraz karışik. Suriyeliler cok var su an semtte , bizim kekolarimiz da eklenince baya karisik bi tur haline geliyorlar Mahallene bagli olarak fena yer sayilmaz ama cok cok kalabalik ve cocuk sayisi aşiri fazla. Esinin bulundugu hastane de yeterince yoğun olacak. Bi de son ses şahinle gezen tayfa var girmiyorum oraya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.