Şimdi Ara

Erken Emeklilik ve Finansal Özgürlük (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
26
Favori
9.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aklıma gelmişken bişi daha ekleyeyim.

    Mesela bugün 50bin TL ye ne ev alabilirsin, ne araba .. zar zor bi bisiklet

    Ama 50bin TL ile yatırım yapsan , her yıl %40 getirse .. 10 yılın sonunda ne olur ?

    Cevap : dünyanın 8. Harikası : BİLEŞİK GETİR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

    tr de yine bir ev alamazsin..70 98 137 192 268 376 527 737 1.033 1446 2024..11 senede..ev her sene *2 arti kira..kaldi ki hersene % 40 icin yatirim gurusu degilse -neye yatirsan % 40 icin cilgin enflasyon ve devaluasyon lazim ki bu alim gucune zarar verir..alabiliyorsan arsa..20 sene mi ne once peder eski para 30 milyona bir arsa almis 900 mt2 simdi 2 000 000..unutmus bile arsayi..al unut yavrunu sevindir..

  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

    merak etme ttrak 4x4 traktörler üretiyor. uygun zaman gelince arazi çekişli vitese takar tepeleri son sürat çıkar.  

    yüksek endasyondan ötürü iç pazardaki yeni traktör satışı azalıyor. lakin Türk traktörün arkası sağlam. yabancı ortağı olan CNH Industrial tarımsal makine üretiminde dünya liderlerinden biri. yani iç pazarda satılamayan traktörleri bu yabancı ortak sayesinde çok rahat dış pazara satabilir.

    ttrak konusunda hiç bir endişem yok.

  • Gelen temettülerle büyümeyi de unutma..


    her neyse olay ev alamazsın olayı değil…


    küçük yatırımcının, zar zor köşeye para atabilen bizlerin finansal özgürlüğü yolunda çaba sarfetmesi..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

    sen güzel özetlemişsin. zenginlik ve risk almak kardeştir. bisikletten düşüp kafayı gözü dağıtırız diye bisiklete binmeyi öğrenmesek bisiklet süremezdik. arabayla kaza yaparız diye araba sürmesini öğrenmeseydik araba süremezdik.


    şimdi millet 500bin tl lik araba alıyor ya kendi kusurun yüzünden büyük bir kazaya karışsan araba perte çıksa gitti 500bin tl. 1 milyon tl ye ev aldın diyelim yangın çıktı ve ev yandı evin de yangın sigortası yoksa gitti 1 milyon tl.


    yani bu hayatta paranı nereye yatırsan yatır bir risk var. banka faizine yatırsan bile orada bile risk var. banka iflas ederse gitti faizdeki para. geçmişteki banka zedeleri hatırlayın.


    borsada riski dağıtma sepet yapma imkanı da var. mesela benim portföyüm 13 şirketten oluşuyor. 13 şirketten 1 tanesi iflas etse ben batar mıyım ? hayır çünkü geriye kalan 12 hisse o batan şirketin zararını kat ve kat amorti eder. ha nedir kardan zarar etmiş olurum.


    Ayrıca 13 tane şirketin her bilanço döneminde temel analizini inceliyoruz ,şirketin batma emaresi varsa zaten finansallarda gözükür. zarar ettiğini iflasa sürüklendiğini görünce zaten satarız. babamızın şirketi değil ya sonuçta .

    bir şirket yüksek karlar ederken bir anda batacak hali de yok. Ayrıca iyi kar ederken bir anda konjektür değişip şirketin başına bir iş gelirse borsaya açık şirketlere TMSF el koyuyor. örnek 15 temmuz sonrası fetö nün ticari şirketlerine el konulduğu gibi. bu şirketler iflas etmedi tmsf tarafından yüzdürülüyor.

    örnek kozal 15 temmuzdan sonra buyük ihtimal yatırımcıları bu hisseden koşarak uzaklaşmıştır ama kozal tmsf ye geçtikten sonra 5 yılda %950 getiri sağlamış borsada.





  • BORSA YAKIN TAKİPyoutube
    Borsada Batanlar Neyi Yanlış Yapıyorlar? Borsaya yatırım yapanlar veya borsaya yatırım yapma düşüncesinde olanlar için kaliteli bir içerik hazırladım. Burada Borsada batanlar neleri yanlış yapıyor değinmeye çalışacağım. İçeriği sonuna kadar takip ederek bu hataları yapmaktan kaçınabilirsiniz... Riskli yatırım araçları grubunda olan Borsa, aslında sanılanın aksine çokta riskli değildir. Geçmişte birçok TV ve Gazetelerde borsada batanlar ile ilgili hikayeler yazılıp çizildiği için özellikle Türk İnsanının gözünde borsa korkulacak bir yatırım alanı olarak görülmektedir. Borsayı kumar yeri olarak gören kişiler yani borsada batanlar birazdan açıklayacak olduğum davranışları sergileyerek inanılmaz zararlar elde etmektedirler. Sonrasında da çevresinde borsaya yatırım yapma düşüncesinde olan kişilere inanılmaz korkular salgılamaktadırlar. İşte bu kişilerin yapmış oldukları hataları sizlere gösterebilmek için bu içeriği hazırladım... Borsada batanlar ile ilgili olarak hazırlamış olduğum bu içeriğimin detaylarına geçmeden önce içeriğimi beğenerek bana desteklerinizi iletebilirsiniz. Ayrıca söylediklerimin bir yatırım danışmanlığı kapsamında yer almadığını da belirtmek istiyorum... Borsada Batanlar Hangi Davranışları Sergiliyor? https://www.icerikyazar.com/borsada-batanlar/
    https://www.youtube.com/watch?v=cNgeM0OO4eQ
  • Konu çok hoşuma gitti umarım birçok kişi okur sonrasında faydalanır :) Bende birkaç aydır finansal özgürlük konusuna takmış durumdayım.  Genel olarak maaşlı insanların bir fare kapanında olduğunu düşünüyorum ne kadar kazanırsak kazanalım sistem bizim kazandığımızdan daha fazla harcamamız üzerine kurulmuş. Haliyle buda psikoloji bozuyor.  Bu kısır döngüyü kırmak için uzun vade yatırım yapmaya karar verdim. Özellikle yaptığım araştırmalarda bileşik getirinin gücünü gördükçe şu ana kadar yatırım yapmadığıma da pişman oldum.


    Kişisel olarak yatırım için Kripto para, Fon ve Hisse Senedine yatırım yapma kararı aldım. Bu 3 grup için maaşımın yüzde 10-20 arasında düzenli olarak şubat ayından itibaren alım yapmaya başladım. Amacım uzun vadede kripto için 2025/2026 yılına, hisse senedi ve fon için en az 10 yıl olmak kaydıyla yatırım yapacağım. Tabi burada belli hedeflerim var hedeflere erken ulaşmam sonucunda yatırımları herhangi bir gruptan diğerine yoğunlaştırabilirim. Bu konuda her türlü desteği almaya ve bir şey bilmesem bile öğrenip destek verebilirim.





  • Son 4 ayda attığım adımlar;

    Akıllı hayat sigortası yaptırdım. Biriken dolara katkı yok ama vergi avantajı sayesinde 30 dolar ödeyip 40 dolar biriktiriyorum her ay. 10 yılda kesintisiz geri alınıyor. 12 yıllık poliçe, 5760 dolar birikmiş olacak. 40 dolara düzgün ayakkabı bile yok kredi kartımdan otomatik çekiyor.

    Temettü yatırımına başladım borsada, +8k TL karda portföy. Temettü gelirleri ile enflasyon üstü getirdi bile.

    Borsadaki paranın 2 katı kadarı da kur korumalı mevduatta.

    Ev alma fırsatlarını tepince böyle işlere yöneldim bakalım.

    Şu anda güzel gidiyor, borsadaki kırılmaları dikkate alıp daha yüklü girmek gerek. Ralli başladı zaten borsada şu anda, umarım alım fırsatları devam eder, yakaladıkça alırım.

    Hedefim sene sonuna kadar 100k TL'lik bist yatırımı yapmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kumbaraya 36 lot sasa, 2 aksa, 1ttrak, 12 Ereğli attım.

    Allah bereket versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar whatsap grubuna gelmek isteyen varsa konu sahibine yazsınlar

  • TR İlk çeyrekte %7.3 lük büyüme sağlamış ihracatcı şirketler para basıyor şu durumda doğru yerde doğru hamle yapan enflasyonu yendi ve yenicekler.

  • BeyazYakaGiyeryoutube
    Ben beyazyakagiyer. Sizin için yeni bir araştırma yaptım. Finansal özgürlük için ihtiyaç duyduğunuz servetin ne kadar olacağını hiç düşündünüz mü? %4 Kuralı nedir onu anlattım. Temettü hisseleri ile olabileceği gibi büyüme hisseleri ile de emeklilik gerçek olabilir. Cooley, Philip L.; Hubbard, Carl M.; Walz, Daniel T. (1998). "Retirement Savings: Choosing a Withdrawal Rate That Is Sustainable": https://www.aaii.com/files/pdf/6794_retirement-savings-choosing-a-withdrawal-rate-that-is-sustainable.pdf Scott, Jason; Sharpe, William; Watson, John (11 April 2008). "The 4% Rule—At What Price?": https://web.stanford.edu/~wfsharpe/retecon/4percent.pdf https://en.wikipedia.org/wiki/Trinity_study #finansalözgürlük #yüzde4kuralı %büyümehisseleri
    https://www.youtube.com/watch?v=Nb5GczzlfDw
  • Şu sasa da kâr satışları gelmez mi ya ?

    Benle Ozbey pusuda bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • finansal özgürlük yolunda maaşın 300 katı sermaye lazımmış. şuan 14 kata ulaştı. geriye kaldı 286 ay

    şimdi maaşımın %35 ini her yatırıma ayırsam yılda 4 maaş eder. 4 maaşta borsa ve temettü artışlarıyla yılda 8 maaş eder.

  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

    benim portföydeki en büyük pay sasa da .

    sasa sı olanın tasası olmaz demişler.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Sasa bedelsiz öncesi fiyata geldi neredeyse..


    gerçi çok yadırgamamak lazım, markete bi giriyorsun her şeye zam..


    ee şirketler de armut toplamıyor .. onlar da değerlenecek..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • #rez yakında katılıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hesaplamalarıma göre aynı performans ve stratejiyi sürdürdüğüm taktirde şuan en düşük sgk emekli maaşını garantilemiş gibiyim.

    en düşük emekli maaşı şuan 2500tl ve şuan benim portföy zaten 2500tl maaşın 38 katı

    38 den 300 kat a ulaşmak için 10 yılda portföyün %689 artması gerekirdi bence bunu rahatlıkla gerçekleşir. tabi portföyden para çekip hiç harcama yapmadığım taktirde

    şuan zaten her ay 2500tl maaştan ekleme yapabiliyorum portföye. 10 yılda 120 adet en düşük sgk emekli maaşı birikmiş olur. borsa artışı da mutlaka olacaktır. yani en düşük sgk emekliliği maaşını şuann cepte görüyorum.


    şimdi yeni hedef asgari ücret kadar geliri garantilemek.bu hedefi garantilemek için hızlı başlangıç için 4250tl nin 40 katı kadar portföy büyüklüğüne ulaşmam gerek.

    yani 4250x40=170bintl.

    neden 40 kat çünkü 40 tan 300 kata ulaşmak için %650 getiri gerekir ki 10 yılda bu kadar portföyü büyütmek zor olmaz. çünkü borsa artışı ve temettü arışları ile bu hedef rahatlıkla tutturulabilir.





  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Hocam inşallah hesaplanandan daha erken sürede ulaşacaksınız.


    mart 2023 e kadar örneğin 1000 lot Ereğli biriktirdiniz mi , nerden baksan 5-6bin TL temettü. Keza diğer şirketlerden gelen temettüleri de dahil ettik portföy temettüden gelen para ortalama %10 büyüyecek..


    tabi temettülerle lot almanız durumunda  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu takipteyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.