Şimdi Ara

Epox 8RDA+ 2.1 aldım, yardımmm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus KT400 ü satıp yerine Epox 8RDA+ rev.2.1 aldım. Şu anda çok pişmanım inşallah yarına kadar sorunları hallederim yoksa sabaha kalmaz 100 dolarımı çöpe atar bu kartıda kırarım.
    KT400 ile 202 fsb de 2120 mhz de çalışan sistemi şimdi ancak biostan fail ayarlarıyla açabiliyorum, şu andada 1100 mhzlik bir barton 2500+ den nete bağlıyım.[:(!]
    Bartonun normal hızıyla bile windows açılmıyor, koruma hatası veriyor.
    Bu arada 512 400mhz kingston ram, asus 9180 se gf4 mx-440 ekran kartım var.
    Bütün okuduğum yazılarda herkes nforce2 nin viadan daha iyi olduğunu yazıyordu, bende heves ettim dandik kt400 ile 2120mhz yapabiliyorsam nforce2 ile hele epox ile neler yaparım dedim, su anda sok vaziyetteyim bi zahmet yardım edin.



  • Kesin bişeyleri yanlış yapıyorsun.
  • Windows koruma hatası neden olur. Sistem barton 2500+ ün normal hızında açılsa o/c nedeniyle hatalı birşeyler yaptığımı kabul edecem.
    Led FF gösteriyor. Yanlız anlamadığım birşey daha var boardun üzerinde rev 2.1 yazıyor fakat epoxtr de anakart karşılaştırmalarında 8ra+2.1 boardlar için 5 pci yuvası, 8rda lar için 6 pci yuvası yuvası var. Benim boardda 6 pci var.
  • Şu anda deniyorum.
  • windows koruma hatası ramlerle alakalı... ramlerini kontrol et...
    ben o anakart ve bartonla 248 mhz fsb yaptım :)
  • hocam aşaghıdaki maddeleri tek tek uygula
    1. epox u incitme .
    2< yavaş yavaş fsb ver örneğin 170 fsb de açılsın tekrar biosa gir 170 ver vsd tekrar tekrar 210 ver vs.. 215 ver vs. alıştır boarda.a
    3. expert ayarlarından dengeyi saaaaaağla yani oraya iyi müdahele yaap.
    4. vdimm voltajını rame uygun ver az olmasın vcore voltajını 0.25 fazla ver eski sistemine göre çünkü biraz eksik verebiliyor mosfetleri

    başkada sordukça buradan yardım ederiz
  • sorun işlemcinin ısınması olabilir, veya yanması aynı lay bende de vardı, nforce2 yi kt 400 ile karşılaştırma bile, 202 fsb neki
  • ben 225 fsb de 3-3-2-2 ıle acabılıyorum.nf2 su an en ideal chipset o c için
  • Bios update edildi sonra Windowsu yeniden kurmakla meşgul olduğumdan yanıt yazamadım. Şu anda win98se kurulumu tamamlandı, sürücüler falan herşey tamam. Şimdi makina normal açılıyor ve windowsa girebiliyorum.
    Bu arada dediklerinizi yaparak o/c ye başladım. Makina 192 fsb de 11 çarpanla çalıştı, üstünde makina açıldı fakat windowsa giremedi. 200 fsb ve 11 çarpanda Cpu voltajını 1.775 e kadar çıkardım windowsa girerken reset attı.
    Şu anda 10.5 çarpan ve 200 fsb ile çalışıyorum. İşin dahada tuhaf yanı Sisosft Sandra testlerinde cpu ve memory sonucları aynı sistemi kt400 ile çalıştırırken alınan sonuclardan çok düşük çıkıyor. Bütün yazılanlardan sonra şu olasılıklardan biri olabilir diye düşünüyorum:
    1- Benim anakartta hata var,
    2- Benim işlemcimde o/c kapasitesi yok,(kodu XPMW)
    3- Voltaj ayarları eksik olabilir, (diğer herşeyi denedim)
    Anakartda bir sorun varsa değiştirme şansım var tabii birkaç gün içinde, o nedenle adım adım yardımlarınızı bekliyorum.




  • Hadi arkadaşlar bi el atın.
  • kt400 de pcı ve agp çarpanı sabit değil bunedenle bir miktar performans farkı olacaktır. ram okumada sanırım dual ram'e geçince olay çözülür baya bi fark edecektir 3dmark ve diğer testlerde.
    ayrıca ram zamanlamalarını iyi yapman lazım .
  • Şimdi bunun yanına bir tane daha 512 dd400 kingston alırsam 100+kdv daha verecem. Peki nforce2 yerine kt600 alsaydım daha iyi değilmiydi.
    Ramler 2.5,2,2,6 da çalışıyor. Zaten benim kıyaslamam ucuz kt400 ile pahalı nforce ile ilgili. Yani su anda elimdeki kartın normal sonuclarının böyle olacağını düşünemiyorum. Yok bir sorun yoksa ve gerçek buysa bütün donanım site editörlerinin yazdığı hiçbirşeye inamayacağım. Çünkü nforce2 nin kt600 ile kıyaslanmasında tek kanalda dahi nforce2 nin daha iyi performans gösterdiğini okumuştum ki ,şu anda karşılaştırdığımız kt400.
    Bu testleri yapan editör arkadaşlar bir yorumda bulunabilirlerse çok sevineceğim.
  • mesela tek 512 yerine 2 256 olsaydı daha mantıklı olurdu :)
    tek kanalda ancak yüksek fsb de fark atabilirsin kt400'e dediğin doğru ama kt400'de çalışmayan ram zamanlamaları nforce de daha düşük çalışabiliyorlar birazda burdan kazanıyor.ayrıca verdiği stabilite yanında bence ucuz pcı hızının artması yüzünden çoğu arkadaşımın ve ben dahil harddisklerimizin gümlediğini unutamıyorum bitürlü.bence nforce2 iyibir seçimolacaktır taki diğer üreticiler nforce deki özelliklere geçene dek.
  • Bu arada benim 80gb lik seagate harddiskim bad sector olusturdu, bundan olabilirmi yani.
    Bir tane daha 512 kingston taksam elde edeceğim performansa değermi?
    Battı balık yan gider[bandt]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.