Şimdi Ara

Enpara Hesabımdan Bilgim Dışında ATM'den Para Çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az önce evdeyken cep telefonuma mesaj geldi hesabınızdan 13/12/2015 tarihinde ATM'den ... tutarında para çekildi diye, banka kartım yanımda halbuki, telefonla aradım şüpheli işlem kaydı açtırdım, başka birinin başına geldiyse diye buraya yazayım dedim, şimdi durum ne olacak, başına daha önce böyle birşey gelen var mı?



  • Yine mi ya? Encard'ınız kopyalanmış. Birçok encard müşterisinin başına gelmiş, banka zararınızı karşılıyor ama bu kartın sürekli kopyalanması beni korkutuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: day_dreamer

    Yine mi ya? Encard'ınız kopyalanmış. Birçok encard müşterisinin başına gelmiş, banka zararınızı karşılıyor ama bu kartın sürekli kopyalanması beni korkutuyor.

    Kartı kopyalasa da şifreyi nasıl biliyor bunlar dostum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halenur.Gozeten

    Arkadaşlar az önce evdeyken cep telefonuma mesaj geldi hesabınızdan 13/12/2015 tarihinde ATM'den ... tutarında para çekildi diye, banka kartım yanımda halbuki, telefonla aradım şüpheli işlem kaydı açtırdım, başka birinin başına geldiyse diye buraya yazayım dedim, şimdi durum ne olacak, başına daha önce böyle birşey gelen var mı?

    Cok cok gecmiş olsun bankayı sürekli arayıp bilgi isteyin bence onlar hangi atm den nerede ne zaman yapıldıgını cok kolay tespit eder atm lerde kamera da var sizin olmadıgınız ortaya kolayca cıkar. Normalde bankalar müşteriyi madur etmemek için bazen parayı hemen iade ettikleri de oluyor, bu onlar için kötü bi izlenim olduğundan cabuk aksiyon alacaklardır
    Hiçbir durumda madur olmazsınız belki süre uzar sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • systemexp kullanıcısına yanıt
    Kamera yerleştiriyorlar
    https://www.youtube.com/watch?v=jwXqlkVSByc
  • Önceden başına gelen bir arkadaş bankanın geri dönüş yapıp 8-9 güne parayı iade ettiklerini söyledi ama henüz 2 gündür dönüş olmadı,bakalım biraz daha bekleyeceğim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar paranın hesabımdan çekilmesinden 17 gün sonra iadesini aldım,merak eden arkadaşlara bildireyim dedim.
  • Halenur.Gozeten kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam takip ediyordum.Kaç para dönüşü yapıldı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nasıl kopyalanmış ? Sürekli o kartı kullanıyor muydunuz alışverişlerinizde ? Acaba atm ye bir aparat yerleştirip kopyalıyorlar o şekilde mi kopyalanmış size bilgi verildi mi ?
    Çekilen miktar nekadar bilgi verebilir misiniz. Kartlara çip takılsa keşke sanki böyle daha güvenilir olmaz mı ?
  • ne kadar kötü bir konu bu arkadaş
    ne açıklama var ne de başka birşey
    insan anlatır nasıl oldu sonuc nedir
    vs
  • market vs. alışverişlerimde sık kullandığım bir kart değildi,online alışverişlerde tercih ederdim,banka şubesinin yanında olmayan ama cadde üzeri bir ATM cihazını sık kullanırım diyebilirim,cihazdan kopyaladıklarını düşünüyorum.
    2.200₺ çekildi hesabımdan 13 Aralıkta,hemen arayıp bildirdim kartımı bloke edip hesabımı da kendi isteğimle işleme kapadılar,17 Aralıkta arayıp 'itirazını sonuçlandırdık 10 gün içinde hesabınıza iade edeceğiz' dediler. 27 Aralık'a kadar bekledim dönüş olmadı,29 Aralıkta aradım dedim hala iade edilmedi, 'kontrol edeceğim yatırılmamış ama iade edileceği konusunda şüpheniz olmasın' dediler,ertesi gün de hesabıma yatırdıklarını arayıp söylediler. Olayın başında enparayı arayıp şüpheli işlem bildiriminde yapmak dışında herhangi bir şey yapmadım yani pek.
  • Halenur.Gozeten kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Atm ye aparat takmışlar demej ki. Hepimizin başına gelebilir dikkatli olmaj gerek. Atm ve eft yoluyla para çıkışlarını sınırlamamız gerekli. Atm den günlük limiti 7500 e yükselttiler. Diğer bankalara göre çok avantajlı evet ama böyle durumlarda da durumu daha vahimleştirebilir. Ben şifre girerken elimle kapatıyorum kamera görmesin diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halenur.Gozeten

    Arkadaşlar paranın hesabımdan çekilmesinden 17 gün sonra iadesini aldım,merak eden arkadaşlara bildireyim dedim.

    günlük faizi eklenmiş mi yoksa sadece çalınan miktar mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • para vadesiz hesaptaydı,sadece çalınan miktar iade edildi.
  • Geçmiş olsun.

    Kopyalanan kartı değiştirdiniz mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi,kopyalanan kart iptal edilip yerine yenisi gönderildi
  • Aynisi garantide basima geldi gecen hafta. Garanti odemeyi red etti, sebep sifre kullanilarak islem yapilmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wickersan kullanıcısına yanıt
    Her ATM de kamera var. İşlemin hangi ATM dan saat kaçta yapıldığı bellidir. Kamera görüntülerinden sizin işlem yapmadığınız anlaşılabilir.
    Ancak bunun için müşterisine önem veren bir bankanın olması lazım.
  • wickersan kullanıcısına yanıt
    Sms şifresi mi kart şifresi mi kastediliyor? Kart şifresini kopyalayıp yapabiliyorlar yani başka nasıl olmasını bekliyorlar ki? Kasko'nun 'ama siz trafik kazası yapmışsınız bu hasarı karşılayamayız' demesi gibi birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti parayı kesinlikle ödemeyecegini mektupla ve telefonla bildirdi. Sebep işlem kart şifresi kullanılarak yapılmış olmasıymış.

    Sonra ne oldu, olanları her yerde dillendirdim, günde 3-4 ekre arayıp baska birsey yapamayız dediler.
    Bende mahkemeye verip faiziyle parayı onlardan alacağımı söyledim, bir avukata danıştım ve avukat gerçektende mahkemeye verip faizi ile alabilecegimi söyledi.

    Ancak sorna bir banka müdür akrabam var, ona durumdan bahsettim. Oda garantiden bir başka müdür arakdaşını aradı benim iş nasıl olduysa hallodu. 1 gün sorna parayı hesaba yatırdılar. Sonuç bu ülkede tanıdığın yoksa öl, geber, haklı ol kimsenin umrunda değil.

    Bu iş başına gelenlere tavsiyem önce telefonal kartı iptal edin. İkinci iş oalrak savcılığa gidin ve kart dolandırıcılığına maruz kaldığınızı bildirin. Daha oradan alacağınız kağıtlarla bankaya gidip itiraz formu doldurun. O zaman banka savcılık işe bulaşınca bu adam parasının peşinden koşturacak diyecek ve seve seve paranızı verecek. Benim hatam savcılık işini ilk 2 gün savsaklamak oldu. Siz yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wickersan -- 18 Ekim 2016; 15:27:05 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.